anka1610 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα παιδιά, ορίστε η φόρμα πρώτα συμπληρωμένη, και μετά κάποιες έξτρα λεπτομέρειες: 1) Το ποσό που διαθέτουμε: Το πολύ 250€, κατά προτίμηση λιγότερα.2) Την χρήση του κινητού: Σερφάρισμα, What'sApp/Discord, ανάγνωση βιβλίων, μουσική, Netflix/YouTube, κανά rythm game που και που3) Το μέγεθος της οθόνης που θα θέλαμε: αυστηρά έως 5.2", αλλιώς δεν χωράει στην τσέπη μου4) Κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να έχει: Όχι απαραίτητα, αλλα επιθυμητά: Κανονικά πλήκτρα/capacitive buttons, σχετική ανθεκτικότητα σε πτώσεις5) Μας ενδιαφέρουν οι καλές κάμερες; Όχι και πολύ, απλά να βλέπονται οι φωτογραφίες6) Μας ενδιαφέρει το Dual SIM; Αν υπάρχει καλώς, αλλά δεν είναι απαίτηση σε καμία περίπτωση7) Αν ναι, θα προτιμούσαμε να έχει χωριστές θύρες για SD και για τις 2SIM; Δεν επηρεάζει8) Επιθυμούμε την σωστή ROM και την 800αρα μπάντα; Δεν με ενδιαφέρει να έχει ελληνικά, για την 800αρα δεν ξέρω αν χρειάζεται. Μένω Μεσόγεια, αλλά το κινητό που είχα ούτως ή άλλως δεν έπιανε 4G9) Μας ενδιαφέρει η επίσημη εγγύηση στην Ελλάδα; Ναι10) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Αρκεί να είναι Android11) Μας ενδιαφέρει ή μεγάλη μπαταρία; Αρκετά έως πολύ, η σχολή κρατάει αρκετές ώρες και είναι μακριά12) Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις από το εξωτερικό ή μόνο από Ελλάδα; Μόνο Ελλάδα ή ΕΕ.13) Σε περίπτωση αγοράς από Ελλάδα, ενδιαφερόμαστε για κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα; Όχι14) Ενδιαφερόμαστε μόνο για καινούριο η και για μεταχειρισμένο; Καινούργιο κατά προτίμηση Με βάση αυτά τα κριτήρια είχα καταλήξει στο Xiaomi Redmi 4x, θέλωντας να μείνω κάτω από το ποσό των 200€. Μιλώντας με τη μάνα μου όμως, εξέφρασε φοβία ότι το Xiaomi δεν θα κρατήσει πάνω από χρόνο και προτίθεται να τσοντάρει κομμάτι των 250€, εφόσον αγοράσω "κάτι που θα κρατήσει δυο χρόνια, να μην ακουμπάς 150€ κάθε χρονιά". Οπότε θέλω να σας ρωτήσω για τα εξής: -Έχει δίκιο που ανησυχεί η μάνα μου για το Xiaomi; -Στο ποσό των 250€, υπάρχει κάτι που αξίζει να πάρω δεδομένων των αναγκών μου; Από αυτά που βλέπω στο Σκρουτζ, μου τραβάνε την προσοχή κυρίως τα Huawei (P8, P9 Lite) και τα Honor (7 Lite). Σκέφτηκα και το Νοκια 5, αλλά απ' ότι έχω διαβάσει δεν αξίζει τα λεφτά του. Ευχαριστώ πολύ όποιον απαντήσει για τον χρόνο του, και ζητώ συγγνώμη που γράφτηκα στο φόρουμ μόνο γι' αυτή την ερώτηση, αλλά έχω ψιλοπελαγώσει.
chios Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Το πρώτο μου xiaomi redmi note 3g έχει κλείσει τα 3 χρόνια και δουλεύει ακόμα μια χαρά, ούτε η μπαταρία του δεν έχει χαλάσει ακόμα, τώρα αν η μητέρα σου έχει περισσότερες γνώσεις πάνω στα xiaomi πάω πάσο. Εγώ θα πήγαινα σε Redmi note 4 global. Γύρω στα 160€. 1
anka1610 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 τώρα αν η μητέρα σου έχει περισσότερες γνώσεις πάνω στα xiaomi πάω πάσο. Φυσικά και δεν ξέρει, απλά σκέφτηκε "και κινέζικο και φτηνό δεν μπορεί να κρατήσει". Μάλλον προκατάληψη θα το έλεγα. Αλλά πρέπει να ομολήσω ότι με έβαλε σε αμφιβολίες. Χαίρομαι πολύ που λες ότι το δικό σου δουλεύει καλά ακόμα και μετά από 3 χρόνια, ελπίζω να ισχύει το ίδιο και για τα πιο φτηνά(; ) μοντέλα της εταιρίας. Θα κοίταζα τα Note όπως προτείνεις, αλλά οτιδήποτε πάνω από 5.2" είναι dealbreaker για μένα. Με χαλάνε αισθητικά, και ούτε στο χέρι με βολεύουν, ούτε στη μεταφορά. Πιστεύεις ότι αξίζει κάποιο μοντέλο 5" περισσότερο στο range 200-250€; Και μια ακόμα ερώτηση, με την υπερθέρμανση τι γίνεται στα Xiaomi; Για το 4x έχω δει κάποια σχόλια ότι ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
chios Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δηλαδή όλα αυτά που κοιτάς (huawei - Nokia) τι είναι;; στην Ευρώπη φτιάχνονται;; όλα κινέζικα είναι. δες και αυτό πάλι κινέζικο βέβαια http://www.skroutz.gr/s/11500067/Lenovo-Moto-G5-3GB-16GB.html
anka1610 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Το ξέρω, μην τρελαίνεσαι. Απλά η Huawei και η νοκια είναι θεωρητικά πιο δοκιμασμένες και αξιοσέβαστες εταιρίες. Αναγνωρίζω κι εγώ την έλλειψη λογικής στο συλλογισμό. Στο Moto G5 με ανησυχεί η μικρή μπαταρία, καθώς λείπω αρκετές ώρες από το σπίτι. Όπως και να 'χει, συγγνώμη που σε κουράζω/κούρασα, ελπίζω να έχεις μια καλή μέρα κατά τα άλλα.
johnyskar Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Επειδη εχω και γω παρομοιο διλημμα και εχω κανει και ποστ για αυτο, απλα να σου πω αν πας για Νοκια δεν εχει νοημα το 5, το 6 ειναι αρκετα καλυτερο για τη διαφορα τους.
AggelosTz Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Huawei P9 lite ή το 2017 ανάλογα ποσά θες να δώσεις. Το έχει φίλος μου το έχω χειριστεί μου αρέσει πολύ. Θυμίζει λίγο iphone το Mui επειδή έχω το 5ς βρίσκω ομοιότητες. Πολύ καλή μπαταρία , αξιοπρεπέστατη κάμερα. Πολύ καλό design και κατασκευή. Ωραία οθόνη. Και η official θήκη που καλύπτει και την οθόνη είναι πολύ βολική. Τα Xiaomi προσωπικά δεν μου αρέσουν. Έχω δει από άλλο φίλο μου και δεν τρελάθηκα. Ίσως επειδή δίνω βάση στο design. To Moto G5 πιστεύω είναι πολύ καλό. Είχα το Moto G1 και 3 και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Τα έχω βασικά ακόμα και τώρα και λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα εκτός από το lag αλλά είναι παλιά πλέον με 1gb ram ενώ οι εφαρμογές πλέον θέλουν χαλαρά πάνω από 2gb. Με σειρά προτίμησης θα έβαζα πρώτο το Moto G5 μετά Huawei. Moto G5 για το pure android χαλαρά. Δεν ξέρω όμως με τα 3gb ram αν έχει υποστηρίξει στην Ελλάδα. Αν έχει τότε με τα 3 σίγουρα. Ελπίζω να το αναβαθμίσουν σε Ο.
anka1610 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 @AggelosTz Για να είμαι ειλικρινής, το design των Xiaomi μου κάθεται καλύτερα στο μάτι από τα Huawei γενικά. Από λειτουργικότητα έχεις παρατηρήσει κάτι στο Xiaomi του φίλου σου; Το G5 μου φαίνεται κι εμένα προτιμότερο από το Huawei. Βασικά όσο το κοιτάζω, τόσο πιο πολύ μου γεμίζει το μάτι, και η version με τα 3GB υπάρχει σε ένα σκρουτζομάγαζο. Από την εμπειρία σου με αυτή τη σειρά, από μπαταρία πώς τα πάνε; Μέσα στο έτος λείπω πολλές ώρες απ' το σπίτι, θα πρέπει να έχω πάντα μαζί μου power bank; Και μια newb ερώτηση: αν το πάρω από σκρουτζομάγαζο, θα καλύπτομαι από επίσημη εγγύηση; Θυμάμαι να διαβάζω ότι αν παρουσιάσω την απόδειξη μαζί με την εγγύηση που παρέχεται στη συσκευασία μιας συσκευής, μου το φτιάχνουν. @johnyskar Σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή. Κι εγώ στην αρχή γλυκοκοίταζα το 6, αλλά μετά είδα ότι είναι παντόφλα για τα δεδομένα μου και μου κόπηκε η όρεξη... Και το 8 που είναι πιο ματζόβολο είναι πολύ εκτός μπάτζετ, δυστυχώς. Σου εύχομαι να βγάλεις άκρη σύντομα με την επιλογή σου.
AggelosTz Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Λειτουργικότητα κανένα πρόβλημα στο xiaomi του φίλου μου αν και καινούργιο. Το p9 lite του άλλου φίλου μου μετά από 6 μήνες σχεδόν μια χαρά πάει. Αν και με κάτι ψιλό κολλήματα όχι συχνά. Όπως όλα τα αντροιντ Εν τέλη. Είναι θέμα γούστου φυσικά. Το σου αρέσει οπτικά και στο χέρι. Για παράδειγμα το design του Moto G5 είναι ψιλό χάλια αλλά λειτουργικά το θεωρώ πιο αξιόπιστο.
vairass Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Μακριά από P9 lite... Μεσημέρι Θ αναζητάς φορτιστή, ειδικά αν το παίζεις συνέχεια..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα