polaki Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Καταρχάς στο υπογραμμισμένο συμφωνώ και επαυξάνω! Δεν με κατάλαβες. Το προϊόν έχει μία αξία Α, προ φόρων. Στην παραγγελία, από την οποία προκύπτει εύκολα η χώρα προορισμού, θα προστίθενται οι αντίστοιχοι φόροι στην αξία Α. Το ιντερνετικό μαγαζί θα υποχρεούται να έχει ΑΦΜ σε κάθε χώρα, που στέλνει παραγγελίες και θα φορολογείται ανάλογα για αυτές. Το προϊόν Α, ενδέχεται θα έχει διαφορετική τιμή σε κάθε χώρα, όπως γίνεται και στα μαγαζιά. Δηλαδή για να καταλάβω, ζητάς από τις εταιρίες να ανοίξουν ΑΦΜ σε κάθε χώρα από την οποία λαμβάνει παραγγελίες? Δηλαδή εσύ ας πούμε για παράδειγμα ΠΡΙΝ λάβεις την παραγγελία στο poulaopsaria.gr, θα κάνεις πρώτα μία γύρα στις 193 χώρες του κόσμου για να βρεις λογιστές να σου τρέξουν όλη τη γραφειοκρατεία, και να πληρώσεις τόσα λεφτά για να έχεις την "υποδομή" να υποστηρίξεις την ΜΙΑ παραγγελία που θα σου κάνει ο τυπάς απ΄το Νεπάλ.. Ελάτε ρε παιδιά... Όπως και να έχει για να το λήξουμε τουλάχιστον απτην δική μου πλευρά γιατί με κούρασε η φάση: Αυτό που ζητάνε οι χώρες αυτές ΔΕΝ θα γίνει. Δεν είναι συμβατό με κανένα συμφωνημένο καταστατικό καμίας Ευρωπαικής Ένωσης, δεν στέκει ούτε νομικά λοιπόν αλλά ούτε και λογιστικά, οπότε ας κοπανήσουν το κεφάλι τους στον τοίχο, δεν θα συμβεί απλά. Τώρα να καθόμαστε εμείς να κάνουμε συζήτηση του καναπέ χωρίς ΚΑΜΙΑ γνώση για το τί πρέπει, και τί γίνεται και που πάνε τα λεφτά και μαζί τα φάγαμε και το παλιό το ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο, και στο διπλανό tab να πληρώνουμε ένα φορτιστή USB μέσω Ebay 3ευρώ για να μη δώσουμε 5ευρώ στο μαγαζάκι της γειτονιάς μας και ας κάνει 1 μήνα να έρθει από τα βάθη της Shenzhen, είναι πραγματικά γελοίο... Δεν ειμαι και μαστερ της λογιστικης αλλα αυτο που λες μου φαινεται παραλογο. Και εξηγω με ενα απλοϊκο παραδειγμα. Εχω μια εταιρια στην Ελλαδα. Εστω τζιρος 10εκ€. Τα συνολικα μου εξοδα ειναι 7εκ€ αρα με το σημερινο συστημα θα φορολογηθω στην Ελλαδα για τα 3εκ. Το 60% των πωλησεων μου γινεται στην Ιταλια. Στην Ιταλια θα εχω ενα ΑΦΜ που δεν θα εμφανιζει εξοδα αρα θα πληρωσω φορο και για τα 6εκ αφου θα ειναι κερδη ενω τα πραγματικα μου κερδη θα ειναι 3εκ. Αν εστω και οι δυο χωρες ειχαν φορο στα κερδη 30%, θα επρεπε να πληρωσω 900,000 και τωρα θα πληρωσω 1,800,000, δηλαδη πανω απο το 50% των πραγματικων κερδων μου. Ακυρωνεις τις εξαγωγες με αυτο τον τροπο. Αν έχεις ΑΦΜ στην Ιταλία, σημαίνει πάρα πολύ απλά ότι οι 2 εταιρίες αυτές είναι διαφορετικές. Συνεπώς η Ιταλική εταιρία πρέπει ΚΑΠΩΣ να δείξει από που προμηθεύτηκε, δείχνει λοιπόν τιμολόγια από την ΟΤΙΝΑΝΑΙ ΑΕ, την Ελληνική εταιρία, ότι το κόστος των εμπορευμάτων που αγόρασε η Ιταλική εταιρία και πούλησε 6,000,000 κοστίζουν ΧΧΧΧΧΧΧ. Από τα 6μ αφαιρείς το κόστος των εμπορευμάτων το οποίο είναι ΜΙΝΙΜΟΥΜ το κόστος της παραγωγής στην Ελλάδα + το κόστος των μεταφορικών και λοιπών εξόδων της Ιταλίας (αποστολή, αποθήκευση, γραφεία στην Ιταλία κλπ). Άρα όχι, δεν φορολογήσαι στην Ιταλία για τα 6,000,000. Αν οι 2 χώρες έχουν ίδιο φορολογικό συντελεστή, χρεώνεις στην Ιταλική εταιρία μόνο το κόστος παραγωγής. Αν στην Ιταλία είναι ΠΙΟ ΨΗΛΟΣ ο φορολογικός συντελεστής, σε συμφέρει, είναι ΝΟΜΙΜΟ και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ να χρεώνεις την δική σου Ιταλική εταιρία ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ από το κόστος παραγωγής, ώστε η μεν Ιταλική να φορολογείται επί ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ καθαρού κέρδους (γιατι θα έχει ακριβό συντελεστή), η δε Ελληνική εταιρία να απορροφάει το μεγαλύτερο ποσοστό καθαρού κέρδους αφού (θεωρητικά) τη συμφέρει να φορολογηθεί αυτή αφού έχει χαμηλότερο συντελεστή στη χώρα....
ProponitisTouKanape Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 @ProponitisTouKanape Στην Ελλαδα πληρωνεις τον φορο που σου αναλογει για τα συνολικα σου κερδη (δηλαδη 3 εκ.) - το φορο που πληρωσες στην Ιταλια. Αρα αν και οι 2 χωρες εχουν 30% θα πληρωσεις 0 στην Ελλαδα. Δεν εγραψες κατι παραπανω. Στο σημερινο σεναριο θα πληρωσω 900,000 μονο στην Ελλαδα. Στο υποθετικο θα πληρωνα 1.800.000 μονο στην Ιταλια. Η διαφορα παραμενει. Δηλαδή για να καταλάβω, ζητάς από τις εταιρίες να ανοίξουν ΑΦΜ σε κάθε χώρα από την οποία λαμβάνει παραγγελίες? Δηλαδή εσύ ας πούμε για παράδειγμα ΠΡΙΝ λάβεις την παραγγελία στο poulaopsaria.gr, θα κάνεις πρώτα μία γύρα στις 193 χώρες του κόσμου για να βρεις λογιστές να σου τρέξουν όλη τη γραφειοκρατεία, και να πληρώσεις τόσα λεφτά για να έχεις την "υποδομή" να υποστηρίξεις την ΜΙΑ παραγγελία που θα σου κάνει ο τυπάς απ΄το Νεπάλ.. Ελάτε ρε παιδιά... Όπως και να έχει για να το λήξουμε τουλάχιστον απτην δική μου πλευρά γιατί με κούρασε η φάση: Αυτό που ζητάνε οι χώρες αυτές ΔΕΝ θα γίνει. Δεν είναι συμβατό με κανένα συμφωνημένο καταστατικό καμίας Ευρωπαικής Ένωσης, δεν στέκει ούτε νομικά λοιπόν αλλά ούτε και λογιστικά, οπότε ας κοπανήσουν το κεφάλι τους στον τοίχο, δεν θα συμβεί απλά. Τώρα να καθόμαστε εμείς να κάνουμε συζήτηση του καναπέ χωρίς ΚΑΜΙΑ γνώση για το τί πρέπει, και τί γίνεται και που πάνε τα λεφτά και μαζί τα φάγαμε και το παλιό το ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο, και στο διπλανό tab να πληρώνουμε ένα φορτιστή USB μέσω Ebay 3ευρώ για να μη δώσουμε 5ευρώ στο μαγαζάκι της γειτονιάς μας και ας κάνει 1 μήνα να έρθει από τα βάθη της Shenzhen, είναι πραγματικά γελοίο... Αν έχεις ΑΦΜ στην Ιταλία, σημαίνει πάρα πολύ απλά ότι οι 2 εταιρίες αυτές είναι διαφορετικές. Συνεπώς η Ιταλική εταιρία πρέπει ΚΑΠΩΣ να δείξει από που προμηθεύτηκε, δείχνει λοιπόν τιμολόγια από την ΟΤΙΝΑΝΑΙ ΑΕ, την Ελληνική εταιρία, ότι το κόστος των εμπορευμάτων που αγόρασε η Ιταλική εταιρία και πούλησε 6,000,000 κοστίζουν ΧΧΧΧΧΧΧ. Από τα 6μ αφαιρείς το κόστος των εμπορευμάτων το οποίο είναι ΜΙΝΙΜΟΥΜ το κόστος της παραγωγής στην Ελλάδα + το κόστος των μεταφορικών και λοιπών εξόδων της Ιταλίας (αποστολή, αποθήκευση, γραφεία στην Ιταλία κλπ). Άρα όχι, δεν φορολογήσαι στην Ιταλία για τα 6,000,000. Αν οι 2 χώρες έχουν ίδιο φορολογικό συντελεστή, χρεώνεις στην Ιταλική εταιρία μόνο το κόστος παραγωγής. Αν στην Ιταλία είναι ΠΙΟ ΨΗΛΟΣ ο φορολογικός συντελεστής, σε συμφέρει, είναι ΝΟΜΙΜΟ και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ να χρεώνεις την δική σου Ιταλική εταιρία ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ από το κόστος παραγωγής, ώστε η μεν Ιταλική να φορολογείται επί ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ καθαρού κέρδους (γιατι θα έχει ακριβό συντελεστή), η δε Ελληνική εταιρία να απορροφάει το μεγαλύτερο ποσοστό καθαρού κέρδους αφού (θεωρητικά) τη συμφέρει να φορολογηθεί αυτή αφού έχει χαμηλότερο συντελεστή στη χώρα.... Κι αν πουλαω σε Ιταλια, Ισπανια, Βρετανια, Γερμανια και Νησια Φιτζι; Θα κανω απο μια εταιρια στην καθε χωρα; Αυτο που περιγραφεις ειναι ιδρυση θυγατρικης. Εγω σου λεω οτι παραγω πχ προφυλακτικα με παχος 1nm και τα αποστελνω κατευθειαν σε πελατες στην Ιταλια. Χωρις γραφεια στην Ιταλια, χωρις εργαζομενους, χωρις τιποτα απο ολα αυτα. Δεν σου λεω να κανω ιταλικο παρακλαδι της εταιριας μου. Μπαινουν στο σαιτ μου ο Τζιουζεπε με τη Φρατζεσκα και παραγγελνουν απευθειας απο εμενα στην Αθηνα. Εξακολουθω να μη μπορω να κατανοησω το "ΑΦΜ σε οποια χωρα πουλας και φορολογια σε οποια χωρα πουλας" πως θα δουλευε στον πραγματικο κοσμο.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Εξακολουθω να μη μπορω να κατανοησω το "ΑΦΜ σε οποια χωρα πουλας και φορολογια σε οποια χωρα πουλας" πως θα δουλευε στον πραγματικο κοσμο.Όλοι οι net exporters έχουν δυσκολία να το καταλάβουν αυτό. Αν βέβαια πας να πάρεις απο αυτούς δουλειά/δάνειο/άδεια για την εσωτερική τους αγορά χωρίς partner με Γερμανικό/Κινέζικο ΑΦΜ τι λες να γίνει? Θα στα δώσουν?
polaki Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 \ Κι αν πουλαω σε Ιταλια, Ισπανια, Βρετανια, Γερμανια και Νησια Φιτζι; Θα κανω απο μια εταιρια στην καθε χωρα; Αυτο που περιγραφεις ειναι ιδρυση θυγατρικης. Εγω σου λεω οτι παραγω πχ προφυλακτικα με παχος 1nm και τα αποστελνω κατευθειαν σε πελατες στην Ιταλια. Χωρις γραφεια στην Ιταλια, χωρις εργαζομενους, χωρις τιποτα απο ολα αυτα. Δεν σου λεω να κανω ιταλικο παρακλαδι της εταιριας μου. Μπαινουν στο σαιτ μου ο Τζιουζεπε με τη Φρατζεσκα και παραγγελνουν απευθειας απο εμενα στην Αθηνα. Εξακολουθω να μη μπορω να κατανοησω το "ΑΦΜ σε οποια χωρα πουλας και φορολογια σε οποια χωρα πουλας" πως θα δουλευε στον πραγματικο κοσμο. Κάτσε λίγο, εγώ σου απάντησα στο από κάτω ΔΙΚΟ ΣΟΥ ποστ που λες ξεκάθαρα οτι ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΦΜ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ. Δεν ειμαι και μαστερ της λογιστικης αλλα αυτο που λες μου φαινεται παραλογο. Και εξηγω με ενα απλοϊκο παραδειγμα. Εχω μια εταιρια στην Ελλαδα. Εστω τζιρος 10εκ€. Τα συνολικα μου εξοδα ειναι 7εκ€ αρα με το σημερινο συστημα θα φορολογηθω στην Ελλαδα για τα 3εκ. Το 60% των πωλησεων μου γινεται στην Ιταλια. Στην Ιταλια θα εχω ενα ΑΦΜ που δεν θα εμφανιζει εξοδα αρα θα πληρωσω φορο και για τα 6εκ αφου θα ειναι κερδη ενω τα πραγματικα μου κερδη θα ειναι 3εκ. Αν εστω και οι δυο χωρες ειχαν φορο στα κερδη 30%, θα επρεπε να πληρωσω 900,000 και τωρα θα πληρωσω 1,800,000, δηλαδη πανω απο το 50% των πραγματικων κερδων μου. Ακυρωνεις τις εξαγωγες με αυτο τον τροπο. Σου απάντησα λοιπόν σε αυτό το σενάριο. Τί κάθομαι και αναλύω τόση ώρα αν εσύ ΔΕΝ εννοείς αυτό που εσύ εγραψες? Αν μπαίνουν στο site σου (αυτό με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΦΜ) ο Giussepe και η Francesca, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα πληρώνεις φόρο αυστηρά και μόνο στην Ελλάδα. Είναι αυτό που προσπαθώ να πω από την αρχή του τόπικ αν διαβάσεις τα μηνύματα μου. Αυτό ακριβώς λέω και εγώ, ότι ΣΙΓΟΥΡΑ δεν γίνεται να έχεις ΑΦΜ σε κάθε χώρα που πουλάς, άρα λοιπόν φορολογείσαι αυστηρά και ΜΟΝΟ στη χώρα στην οποία έχεις ΑΦΜ (και στης οποίας τους λογαριασμούς μπαίνουν τα λεφτά). Όλοι οι net exporters έχουν δυσκολία να το καταλάβουν αυτό. Αν βέβαια πας να πάρεις απο αυτούς δουλειά/δάνειο/άδεια για την εσωτερική τους αγορά χωρίς partner με Γερμανικό/Κινέζικο ΑΦΜ τι λες να γίνει? Θα στα δώσουν? Αν είσαι ΕΣΥ ο exporter γιατί να πάρεις ΔΑΝΕΙΟ ή ΑΔΕΙΑ από αυτούς? Αν εννοείς να πάρεις ΔΟΥΛΕΙΑ με την έννοια να πουλήσεις ΕΣΥ σε μεγάλες ποσότητες εκεί, προφανώς και θα δεχτούν, και θα κάνουν ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, στο οποίο από τη στιγμή που είναι business to business ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΦΠΑ παρά μόνο η καθαρή αξία.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2017 Κάτσε λίγο, εγώ σου απάντησα στο από κάτω ΔΙΚΟ ΣΟΥ ποστ που λες ξεκάθαρα οτι ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΦΜ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ. Σου απάντησα λοιπόν σε αυτό το σενάριο. Τί κάθομαι και αναλύω τόση ώρα αν εσύ ΔΕΝ εννοείς αυτό που εσύ εγραψες? Αν μπαίνουν στο site σου (αυτό με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΦΜ) ο Giussepe και η Francesca, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα πληρώνεις φόρο αυστηρά και μόνο στην Ελλάδα. Είναι αυτό που προσπαθώ να πω από την αρχή του τόπικ αν διαβάσεις τα μηνύματα μου. Αυτό ακριβώς λέω και εγώ, ότι ΣΙΓΟΥΡΑ δεν γίνεται να έχεις ΑΦΜ σε κάθε χώρα που πουλάς, άρα λοιπόν φορολογείσαι αυστηρά και ΜΟΝΟ στη χώρα στην οποία έχεις ΑΦΜ (και στης οποίας τους λογαριασμούς μπαίνουν τα λεφτά). Αν είσαι ΕΣΥ ο exporter γιατί να πάρεις ΔΑΝΕΙΟ ή ΑΔΕΙΑ από αυτούς? Αν εννοείς να πάρεις ΔΟΥΛΕΙΑ με την έννοια να πουλήσεις ΕΣΥ σε μεγάλες ποσότητες εκεί, προφανώς και θα δεχτούν, και θα κάνουν ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, στο οποίο από τη στιγμή που είναι business to business ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΦΠΑ παρά μόνο η καθαρή αξία. Άδεια θα πρέπει να πάρεις γιατί θα σου ζητήσουν, με τρόπο που καθιστά την δημιουργία subsidiary ή την συνεργασία με εγχώρια επιτακτική. Δάνειο θα θες να πάρεις για να εκμεταλλευτεις το ελκυστικότερο εκεί επιτόκιο, αλλά δεν θα σου δώσουν εκτός αν δημιουργήσεις subsidiary ή συνεργαστείς με εγχώρια. Αν νομίζεις οτι θα σε αφήσουν να πουλήσεις σε μεγάλες ποσότητες εκεί χωρίς να αφήσεις added value ετοιμάσου για εκπλήξεις. Δεν κάνεις τεράστιο trade surplus year in year out αν δεν προστατεύεις την αγορά σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα