Προς το περιεχόμενο

Ατυχημα και ευθυνη ασφαλιστικης

forgotten

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδες βγαινω απο παροδο και στριβω για αντιθετη κατευθυνση ο οδηγος που ερχοταν με αφηνει να περασω , ειχε σταματημενο αυτοκινητο σε διπλη γραμμη και οπως πηγα ανοικτα να το αποφυγω ειχα συγκρουση με αυτοκινητο που  ερχοταν για να μπει στη παροδο ,δεν καλεσαμε αστυνομια αλλα ασφαλιστικη και επειδη εχω full cover μαλλον θα μου ριξουν εμενα ολη την ευθυνη,Ρωταω εδω για να ξερω τι να πω οταν πανε να μου φορτωσουν τα παντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα αφού καλέσατε τους ασφαλιστές σας δεν υπογράψατε από ένα χαρτί που δηλώνεται κατά την δική σας κρίση ποιος φταίει? Τι δήλωσε ο άλλος? Τι δήλωσες εσύ?

• Like 1

οτι εγραψα πιο πανω εγινε,η ασφαλιστικη μου ομως τι θα κανει δεν ξερω...

Το χαρτί που υπέγραψες εκτός από την περιγραφή(ποιος ήταν που, από που ερχόταν κτλ) είχε και ένα πεδίο για να γράψεις ποιος κατά τη γνώμη σου ευθύνεται για το ατύχημα, δεν το συμπληρώσατε?

Η ασφαλιστικές θα δουν όλα τα δεδομένα, θα στείλουν εμπειρογνώμονα να δει τις ζημιές ή και το σημείο του ατυχήματος, και θα βγάλουν πόρισμα. Κάνε υπομονή λίγες ημέρες και θα μάθεις.

Φίλε μου συγγνώμη αλλά δεν μας τα λες καλά….

Εσύ δεν γνωρίζεις αν έφταιγες? Υποψιάζεσαι συνωμοσία της ασφάλειας σου, να σου ρίξει σε εσένα το φταίξιμο? Αν ναι για ποιον σκοπό?

Και ποια ασφαλιστική εταιρία είναι αυτή που ρίχνει στον πελάτη της το φταίξιμο χωρίς να είναι αλήθεια, και μετά καλείται αυτή να αποζημίωση τον άλλον? Συνήθως οι ασφαλιστικές κάνουν το αντίθετο… προστατεύουν τον πελάτη τους για να μην πληρώσουν!

• Like 1

Φίλε μου συγγνώμη αλλά δεν μας τα λες καλά….

Εσύ δεν γνωρίζεις αν έφταιγες? Υποψιάζεσαι συνωμοσία της ασφάλειας σου, να σου ρίξει σε εσένα το φταίξιμο? Αν ναι για ποιον σκοπό?

Και ποια ασφαλιστική εταιρία είναι αυτή που ρίχνει στον πελάτη της το φταίξιμο χωρίς να είναι αλήθεια, και μετά καλείται αυτή να αποζημίωση τον άλλον? Συνήθως οι ασφαλιστικές κάνουν το αντίθετο… προστατεύουν τον πελάτη τους για να μην πληρώσουν!

ωραια φταιω πιστευω αλλα δεν πιστευω οτι το συνεργειο που η ασφαλιστικη μου εταιρεια συνεργαζεται οτι κοστολογησε κοστος επιδιορθωσης 1500 για ενα Peugeot 206 του 2000 και κοστος για τη διορθωση του δικου μου  τουοτα yaris  με κτυπημα στη κατω λαμαρινα  του τροχου αλλα 500 ευρω την στιγμη που μιλοντας με δικο μου ισιωτη μου τα κοστολογησε και τα 2 γυρω στα 800 ευρω.προφανως ο εκτιμητης της ζημιας συνεργαζεται με το συνεργειο και βγαζουν ετσι  αλλα αντε αποδειξε το .... 

η ασφαλεια μου παντως θα μου κανει αυξηση στα ασφαλιστρα 25% win win situation ,αυξανεις το κοστος επισκευης και μετακυλας το κοστος στο θυμα...

Η αυξηση στα ασφαλιστρα σου δεν εχει να κανει με το υψος της ζημιας που προκαλεσες στον αλλον.

Άρα δεν είναι κάποια συμπαιγνία της ασφαλιστικής σου εταιρίας… Εσύ έφταιγες.

Τώρα για το πόσο κοστίζουν οι επισκευές. Ο δικός σου μάστορας είδε εξονυχιστικά και τα δυο αυτοκίνητα? Έψαξε και βρήκε τιμές από τυχόν ανταλλακτικά που ίσως να χρειάζονται? Έβαλε εργατικά φπα κλπ κλπ και έβγαλε το ποσό τον 800 ευρώ?

Από την στιγμή που φταις τα ασφάλιστρα σου αυξάνονται ανεξάρτητα από το ποσό της ζημιάς.

ωραια φταιω πιστευω αλλα δεν πιστευω οτι το συνεργειο που η ασφαλιστικη μου εταιρεια συνεργαζεται οτι κοστολογησε κοστος επιδιορθωσης 1500 για ενα Peugeot 206 του 2000 και κοστος για τη διορθωση του δικου μου  τουοτα yaris  με κτυπημα στη κατω λαμαρινα  του τροχου αλλα 500 ευρω την στιγμη που μιλοντας με δικο μου ισιωτη μου τα κοστολογησε και τα 2 γυρω στα 800 ευρω.προφανως ο εκτιμητης της ζημιας συνεργαζεται με το συνεργειο και βγαζουν ετσι  αλλα αντε αποδειξε το .... 

η ασφαλεια μου παντως θα μου κανει αυξηση στα ασφαλιστρα 25% win win situation ,αυξανεις το κοστος επισκευης και μετακυλας το κοστος στο θυμα...

Ο εκτιμητής(ή πιο σωστά ο τεχνικός σύμβουλος της ασφαλιστικής) κάνει εκτίμηση της ζημιάς, δεν βγάζει το κοστολόγιο της. Κάνει μια έκθεση μαζί με φωτογραφίες η οποία λέει πχ ότι χρειάζεται επισκευή ο προφυλακτήρας και αλλαγή το φλας, το κοστολόγιο το βγάζει η ίδια η ασφαλιστική από τους πίνακες που διαθέτει οι οποίοι έχουν ακόμα και τιμές ανταλλακτικών. Δεν μπορεί να φουσκώσει τη ζημιά, δλδ δεν μπορεί να βάλει ότι χρειάζεται επισκευή και το φτερό αν αυτό δεν έχει τίποτα, κάθε έκθεση που κάνει τριπλοελέγχεται.

Επίσης αύξηση ασφαλίστρων δεν υπάρχει εκτός και αν κάνεις πάνω από 2 ζημιές το χρόνο.

Τα παραπάνω ισχύουν στην Ελλάδα και εσύ από ότι βλέπω είσαι Κύπρο, δεν ξέρω αν ισχύουν διαφορετικά πράγματα εκεί.

Το μόνο σίγουρο είναι πως εφόσον έφταιγες δεν είσαι εσύ το θύμα...

• Like 1

.

Επίσης αύξηση ασφαλίστρων δεν υπάρχει εκτός και αν κάνεις πάνω από 2 ζημιές το χρόνο.

Ειναι συνηθισμενο αλλα οχι απαραιτητο σε ολλες τις ασφαλιστικες η προστασια bonus/malus ή καπως ετσι λεγεται.

Οπως και να εχει η τυχον αυξηση δεν εχει να κανει με το κοτος αποζημιωσης του αλλου.

Ειναι συνηθισμενο αλλα οχι απαραιτητο σε ολλες τις ασφαλιστικες η προστασια bonus/malus ή καπως ετσι λεγεται.

Θεωρητικά έτσι όπως τα λες είναι, στην πράξη όμως το σύστημα bonus/malus έχει καταστρατηγηθεί. Σε όσες ασφαλιστικές ισχύει ακόμα(μερικές το έχουν καταργήσει ήδη) τιμολογούν με βάση την χαμηλότερη κατηγορία bonus/malus, ακόμα και σε νέους οδηγούς που ασφαλίζουν νέα αυτοκίνητα για πρώτη φορά. Ήδη οι ασφαλιστικές λαμβάνουν υπόψιν άλλους παράγοντες για να τιμολογήσουν όπως ηλικία, μάρκα/μοντέλο/πρώτη κυκλοφορία του αυτοκινήτου, ταχυδρομικό κώδικα ιδιοκτήτη/οδηγού κτλ.

Όλα αυτά στην Ελλάδα βέβαια, γιατί ο ts δηλώνει ως τοποθεσία Κύπρο και πιθανότατα να ισχύουν άλλα εκεί.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...