Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και ~5 χρονια εχω το Νοκια 701, το 1ο μου Smartphone μια χαρα συσκευη ανθεκτικη με καλη καμερα, καλο Gps. Παντα ημουν φαν της Νοκια. Πριν 2+ χρονια που σταματησε το Symbian αρχισαν οι ελλειψεις και πλεον εχω ελαχιστες λειτουργικες εφαρμογες. Σε Windows Phone με τα Λουμια δεν με εψηνε να παω, μετα εκλεισε η Νοκια.

Οταν εκανε το Comeback αρχισα να σκεφτομαι ολο και περισσοτερο οτι πλεον "χρειαζεται" το επομενο βημα. Για κινητο παντα ημουν του μπατζετ 200 ευρω, η 250 σε εξαιρετικη περιπτωση.

Αυτο το ειχα παρει 200 απο 300 με αφορμη οτι ειχε χαλασει το παλιο και ειδα την προσφορα.

Τωρα που σκεφτομαι να κανω την κινηση λοιπον ειχα δει το Νοκια 6 το οποιο ξεκινησε ~230 ευρω και ανεβηκε και σταθεροποιηθηκε στα 259. Δυνατο σε ολα και οι αξιολογησεις πολυ θετικες περα απ'τον επεξεργαστη που αλλοι λενε οτι υστερει, αλλοι οτι ειναι επαρκης.

Με το ψαξιμο κοιταξα αναλογες περιπτωσεις με καλυτερη τιμη και ονοματα που παλια δεν θα το σκεφτομουν οπως Huawei και Xiaomi αλλα εχω συνηδειτοποιησει πλεον οτι η 1η ειναι μαρκα και η 2η η νεα Huawei. Ειχα ξεχωρισει και το Samsung J7 2017 αλλα με ψηλοτερη τιμη στα ~265.

Δεν εχω παραπανω απο περιστασιακη εμπειρια σε Android και οταν αρχισω να βαζω οσα δεν εχω τωρα θα τα δω στην πραξη, αλλα ολα τα κινητα φαινονται δυνατα με παρομοια χαρακτηριστικα.

Απ'οτι εχω διαβασει λοιπον εχω συμπερανει τα εξης:

Νοκια 6 δυνατο και ανθεκτικο με μειον τον επεξεργαστη, εχω προτιμηση στην Νοκια αλλα μην πληρωσω και πολλα παραπανω μονο για το ονομα αν υστερει. 259 ευρω, αν παω για αυτο θα περιμενω κατι χαμηλοτερο εστω κατω απο 230Ε.

Huawei P9 Lite χειροτερη καμερα απτο Νοκια πισω, ιδια μπροστα και μειον στην Ρομ που ειναι 16GB και θεωρω οτι αν πλακωσεις τις εφαρμογες γεμιζει ευκολα η μνημη αρα ειναι σημαντικο το μεγεθος. Εκτος αν πλεον σε ολα αυτα τα κινητα μπορεις να κανεις και εγκατασταση στην Καρτα ισχυει αυτο? ~210Ε

Xiaomi Redmi Note 4X(αυτο που ειναι ελληνικη εκδοση τελοσπαντων με Snapdragon) με χειροτερη καμερα μπροστινη και παρομοια πισω, ιδια Ρομ με το Νοκια, το μικροτερο "Ονομα" και η πιο οικονομικη επιλογη στα ~170Ε.

Το J7 2017 εχει την καλυτερη καμερα και μπροστα, το μεγαλυτερο "Ονομα" αλλα και αυτο 16 γιγα Ρομ και στην υψηλοτερη τιμη ~265Ε.

Με το κινητο κανω τα παντα δηλαδη και παιχνιδια θα παιζω, και ενα σωρο εφαρμογες θα βαλω, και Gps χρησιμοποιω επειδη ακομα και πεζος χανομαι :ph34r: και Browsing και απ'ολα. Καμερα θα ναι καλυτερη απο το τωρινο μου που ειναι 8MP και η μπροστινη 0.3MP οπως και να χει αλλα θα θελα ναναι καλη γιατι αυτο χρησιμοποιω για φωτογραφιες και οχι καποια ψηφιακη καμερα. Γενικα αν και ειμαι πιο ανοιχτος πλεον κοιταω και το Ονομα και την ανθεκτικοτητα γιατι δεν αλλαζω συχνα.

Με αυτα τα κριτηρια-σκεψεις λοιπον -και συγγνωμη για το μακροσκελες Ποστ- ευπροσδεκτες προτασεις απο εμπειρους η εξοικειωμενους με αυτα τα κινητα η την συγκριση τους, μηπως τελικα παρω την αποφαση και φτασω στο 2017 των κινητων  :-)

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πωωωω τι μου θυμισες τώρα ....

Το πρώτο μου Symbian το Nokia C5-03.

Εγώ θα σου έλεγα αφού το "βασικό" σου κριτήριο είναι η κάμερα να πας στο J7(2017).

Όσο για την μνήμη βάλε μια κάρτα sd και πιστεύω θα είσαι μια χαρά .

Στο Android 7.0 υπάρχει επιλογή με τίτλο 'Να επιτρέπονται υποχρεωτικά εφαρμογές σε εξωτερική συσκευή', η οποία βρίσκεται στις 'Επιλογές για προγραμματιστές' και κάτω από την κατηγορία 'Εφαρμογές'.

Ενεργοποιώντας την, δίνουμε στην ουσία τη δυνατότητα σε όλες τις εφαρμογές που εγκαθιστούμε να μεταφερθούν σε εξωτερική μνήμη είτε αυτές το υποστηρίζουν επίσημα είτε όχι.

Και εδώ σου έχω μια συγκρίσει με τα κινητά που είπες για να έχεις μια εικόνα https://www.kimovil.com/el/sygkrish/huawei-p9-lite-2017,nokia-63gb-32gb-b20,samsung-galaxy-j7-2017,xiaomi-redmi-note-4x

Δημοσ.

Xiaomi Redmi Note 4X 4GB/64GB με μπαταρια 4100mah

να ξερεις ομως οτι τα xiaomi απο ρυθμισεις, πρεπει να εισαι "πυρηνικος φυσικος"

αν εισαι gedagetακιας τοτε οκ

αν ομως θες απλα να κανεις τη δουλεια σου τοτε μακρια

Δημοσ.

Γκατζετακια hardcore δεν με λες. Και απο PC και απο κινητα το κατεχω αλλα απο αντροιντ οπως ειπα ειμαι απειρος χρηστης, και εχω δει ξανα αυτο το σχολιο με τα μπερδεματα που λες. Για αυτο ρωταω για μια συνολικη αποψη σε αυτα τα κινητα, 

Εγώ θα σου έλεγα αφού το "βασικό" σου κριτήριο είναι η κάμερα να πας στο J7(2017).
Όσο για την μνήμη βάλε μια κάρτα sd και πιστεύω θα είσαι μια χαρά .

Δεν θα το λεγα το πιο βασικο κριτηριο αλλα δεν μου ειναι αδιαφορο οπως για αλλους, οποιο και να παρω λογικα θα ναι σημαντικη βελτιωση απτο τωρινο, απλα ειδα αρνητικα σχολια για την καμερα του Xiaomi γενικα. Αυτο με την καρτα αρα ισχυει για ολα αυτα τα κινητα σωστα? Ευχαριστο για το σαιτ με τη συγκριση, μου κανει θετικη εντυπωση οτι το Νοκια το βαζει σε ιδια ισχυ με το Samsung και εχει και εξαιρετικη αξιολογηση..

Δημοσ.

Γκατζετακια hardcore δεν με λες. Και απο PC και απο κινητα το κατεχω αλλα απο αντροιντ οπως ειπα ειμαι απειρος χρηστης, και εχω δει ξανα αυτο το σχολιο με τα μπερδεματα που λες. Για αυτο ρωταω για μια συνολικη αποψη σε αυτα τα κινητα,

Δεν θα το λεγα το πιο βασικο κριτηριο αλλα δεν μου ειναι αδιαφορο οπως για αλλους, οποιο και να παρω λογικα θα ναι σημαντικη βελτιωση απτο τωρινο, απλα ειδα αρνητικα σχολια για την καμερα του Xiaomi γενικα. Αυτο με την καρτα αρα ισχυει για ολα αυτα τα κινητα σωστα? Ευχαριστο για το σαιτ με τη συγκριση, μου κανει θετικη εντυπωση οτι το Νοκια το βαζει σε ιδια ισχυ με το Samsung και εχει και εξαιρετικη αξιολογηση..

Χωρίς να θέλω να πω ότι το Νοκια είναι κακή συσκευή, θεωρώ την εταιρεία ότι είναι ένα στοίχημα καθώς πλέον τη χειρίζονται Κινέζοι. Θα έλεγα πιο ασφαλής επιλογή αφού τις κρατάς τις συσκευές, θα ήταν το j7. Το xiaomi θα στο πρότεινα εφόσον είχες εμπειρία από Android και κυρίως εμπειρία από xiaomi, οπότε για την περίπτωση σου αντενδεικνυται
Δημοσ.

Ναι τα Xiaomi δεν έχουν και τόσο καλή κάμερα.

Αυτό με την κάρτα ισχύει για όσους έχουν Android 7.

Πάντως εγω θα απέφευγα το Nokia όπως είπε και ο @vchristod84

Το μόνο καλό είναι η κάμερα.

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να πω ότι το Νοκια είναι κακή συσκευή, θεωρώ την εταιρεία ότι είναι ένα στοίχημα καθώς πλέον τη χειρίζονται Κινέζοι. Θα έλεγα πιο ασφαλής επιλογή αφού τις κρατάς τις συσκευές, θα ήταν το j7. Το xiaomi θα στο πρότεινα εφόσον είχες εμπειρία από Android και κυρίως εμπειρία από xiaomi, οπότε για την περίπτωση σου αντενδεικνυται

Γιατι βρε παιδια....εμεις που ειχαμε επι σειρα ετων τα iphone δεν μπορουμε να συμβιωσουμε με ενα Xiaomi ας πουμε;Τοσο δυσκολα ειναι;

Δημοσ.

Γιατι βρε παιδια....εμεις που ειχαμε επι σειρα ετων τα iphone δεν μπορουμε να συμβιωσουμε με ενα Xiaomi ας πουμε;Τοσο δυσκολα ειναι;

Δύσκολα, δεν είναι. Διαφορετικά είναι σίγουρα πάντως. Τουλάχιστον το στήσιμο της συσκευής και το καλιμπραρισμα για να έρχονται όλες οι ειδοποιήσεις στην αρχή, είναι αναγκαίο να ψαχτεί αρχικά ο κάτοχος
Δημοσ.

Αρα σε Σειρα καταταξης βαση χρηματων και ιδιαιτεροτητων αν καταλαβα καλα τα βαζετε καπως ετσι:

1) J7

2) P9 

3) Xiaomi για την πολυπλοκοτητα

4) Nokia για τα λεφτα του

?

Μια ερωτηση οσον αφορα το Xiaomi. Το εχει μια φιλη μου, τι θα πρεπει να κοιταξω -περα απο την καμερα και τον ηχο που μπορω να τα διακρινω- αν το επεξεργαστω το κινητο για να δω αν με βολευει? Νομιζω πως εχει το μοντελο που ανεφερα γιατι ειναι μπερδεμα με τις ονομασιες Note 4, 4X, Redmi 4, Redmi 4X. Αν υπαρχει και καποια προτιμηση αναμεσα σε αυτα ας ακουστει. 

Οσον αφορα την επιλογη του Note 4 με 4GB  και 64GB ROM δεν το χα παρατηρησει, προφανως αξιζει το 20ευρω για αυτες τις 2 διαφορες και ειναι 10πυρηνο, αυτο ειναι πιο ισχυρο απο το αλλο με το Snapdragon ομως?

Δημοσ.

Αρα σε Σειρα καταταξης βαση χρηματων και ιδιαιτεροτητων αν καταλαβα καλα τα βαζετε καπως ετσι:

1) J7

2) P9 

?

Μια ερωτηση οσον αφορα το Xiaomi. Το εχει μια φιλη μου, τι θα πρεπει να κοιταξω -περα απο την καμερα και τον ηχο που μπορω να τα διακρινω- αν το επεξεργαστω το κινητο για να δω αν με βολευει? Νομιζω πως εχει το μοντελο που ανεφερα γιατι ειναι μπερδεμα με τις ονομασιες Note 4, 4X, Redmi 4, Redmi 4X. Αν υπαρχει και καποια προτιμηση αναμεσα σε αυτα ας ακουστει. 

Οσον αφορα την επιλογη του Note 4 με 4GB  και 64GB ROM δεν το χα παρατηρησει, προφανως αξιζει το 20ευρω για αυτες τις 2 διαφορες και ειναι 10πυρηνο, αυτο ειναι πιο ισχυρο απο το αλλο με το Snapdragon ομως?

Το Note 4 με τον 10πύρηνο, στα χαρτιά είναι πιο ισχυρό από το άλλο με τον Snapdragon.

Το θέμα είναι, ότι αυτό με τον Snapdragon, έχει καλύτερη κάμερα, είναι πιο optimized (οπότε από άποψη ταχύτητας είναι το ίδιο αν όχι καλύτερο από το άλλο με τον Mediatek), και έχει πολύ καλύτερη υποστήριξη από custom ROMs (έχει βγει η Lineage 15 / Android 8.0 Oreo).

Κατά τη γνώμη μου πάντως, πήγαινε στο J7 2017. Είναι πολύ καλή συσκευή, με άριστες (για τα λεφτά του) κάμερες, πολύ καλή 1080p οθόνη και από άποψη λογισμικού, τα πάει περίφημα (έχω δουλέψει ένα J5 2017 που έχει τον ίδιο επεξεργαστή, και πάει μπάλα).

Δημοσ.

1) J7

2) P9

?

Οσον αφορα την επιλογη του Note 4 με 4GB και 64GB ROM δεν το χα παρατηρησει, προφανως αξιζει το 20ευρω για αυτες τις 2 διαφορες και ειναι 10πυρηνο, αυτο ειναι πιο ισχυρο απο το αλλο με το Snapdragon ομως?

Ότι είπε ο @AlienTechGR

Στα χαρτιά μόνο είναι με τον MTK επεξεργαστή.

Γενικά με Snapdragon να προτιμάς,έχουν καλύτερη υποστήριξη και αυτονομία.

• Like 2
Δημοσ.

Το j7 2017 είναι πολύ γρήγορο με μπαταρία επιπέδου 4x αλλά δεν έχει καθόλου χώρο... Γιαυτό έφυγε νύχτα.

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να πω ότι το Νοκια είναι κακή συσκευή, θεωρώ την εταιρεία ότι είναι ένα στοίχημα καθώς πλέον τη χειρίζονται Κινέζοι. 

Πάντως εγω θα απέφευγα το Nokia όπως είπε και ο @vchristod84

Το μόνο καλό είναι η κάμερα.

Γιατι μονο καλη καμερα ρε παιδια? Βαση του Kimovil που μου δειξες η αξιολογηση συνολικα ειναι πολυ καλη(αν και 4ο στο benchmark) και εχει καλη καμερα μπρος πισω, εξαιρετικα ηχεια atmos, ανθεκτικη στιβαρη κατασκευη αποτι λενε οι (λιγες) κριτικες στο σκρουτζ και εχει καθαρη 32GB ROM δηλαδη λενε οτι ειναι σκετο Android χωρις περιττα πραγματα. Ειχα στο μυαλο μου λοιπον οτι μονο στον επεξεργαστη υστερει γιατι κανανε βλακεια και βαλανε ενα μοντελο πισω για φετινο κινητο αποτι καταλαβα. Και αυτο συζητησιμο. Δεν ειναι ετσι?

Το P9 Lite δεν ειδα να το προτεινετε παντως και μου φαινεται "ευαισθητο" πολυ. Ουσιαστικα μου λετε η J7 αν και ειναι το μονο που ξεφευγει στην τιμη η Xiaomi για οικονομικη λυση αρκει να κατσω να μαθω πως δουλευει -που δεν εχω προβλημα να το κανω-. Περα του επεξερταση ειπα για το μοντελο αυτο μηπως επειδη εχει 4GB ραμ και 64 ρομ.

Δημοσ.

Μου φαίνεται λίγο περίεργο που λέτε ότι το Xiaomi είναι δύσκολο... 5 λεπτά το σκάλισα και το έφερα ακριβώς στα μέτρα μου. Δε θεωρώ ότι είναι απαγορευτικά δύσκολο το μενού, επίσης αν το πάρεις προφανώς έχεις όλο το χρόνο του κόσμου να το σετάρεις όπως σε βολεύει, όπως και κάθε άλλο κινητό δηλαδή. (Ακόμα και στο S7 Edge, έπρεπε να κάνω κολπάκια για να κρύψω πχ τα preview notifications για το hangouts app και το inbox by gmail app από το lock screen... Δεν είναι rocket science, αλλά είναι παρόμοια διαδικασία σε όλα τα κινητά).

Επί του θέματος, και Xiaomi 4X 3gb και Xiaomi Note 4x 4gb που πέρασαν από τα χέρια μου, μου φάνηκαν πολύ σωστά κινητά. Η κάμερα τη μέρα τη παλεύει μια χαρά, τη νύχτα ζορίζει κυρίως. Επίσης με μέση χρήση, και τα 2 κρατάνε περίπου 2 μέρες.

• Like 1
Δημοσ.

Μου φαίνεται λίγο περίεργο που λέτε ότι το Xiaomi είναι δύσκολο... 5 λεπτά το σκάλισα και το έφερα ακριβώς στα μέτρα μου. Δε θεωρώ ότι είναι απαγορευτικά δύσκολο το μενού, επίσης αν το πάρεις προφανώς έχεις όλο το χρόνο του κόσμου να το σετάρεις όπως σε βολεύει, όπως και κάθε άλλο κινητό δηλαδή. (Ακόμα και στο S7 Edge, έπρεπε να κάνω κολπάκια για να κρύψω πχ τα preview notifications για το hangouts app και το inbox by gmail app από το lock screen... Δεν είναι rocket science, αλλά είναι παρόμοια διαδικασία σε όλα τα κινητά).

https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/14966-Ελληνικός-οδηγός-ενεργοποίησης-Δικαιωμάτων-Ειδοποιήσεων-στην-MIUI-8/

Διάβασε εδώ και μετά πες μου αν χρειάζεται σε άλλο Android λογισμικό μια τόσο "απλή" δοκιμασία

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...