Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοιταω για θερμοσιωνα 40 η 60 λιτρα (δυο ατομα) εκτος απο τους Elco που ξερω οτι ειναι η τοπ επιλογη , ποιες αλλες αξιοπιστες μαρκες υπαρχουν ?

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τουλάχιστον 60 λίτρα και μικρός είναι.Εγώ θα σου έλεγα 80 για δύο άτομα.

Να μη μπεις χειμωνιάτικα για μπάνιο και πριν τελειώσεις σου έρθει παγωμένο.

Σίγουρα το καλοκαίρι  δε θα έχεις πρόβλημα αλλά το χειμώνα ανοίγοντας να έρθει το ζεστό μπαίνει

μέσα το παγωμένο και πολύ γρήγορα ρίχνει τη θερμοκρασία του νερού στο μπόιλερ.

Από μάρκες  oi elco καλοί είναι.Αλλά και skyland και  pyramis καλοί και αξιόπιστοι είναι.

Εγώ ηλιακό μπόιλερ έχω πάνω από 10 χρόνια μία μάρκα της πλάκας από κάποιον που τους

φτιάχνει εδώ στο Γέρακα και δουλεύει μια χαρά.

Το προηγούμενο που ήταν και καλή μάρκα τα έπαιξε πριν τη 10ετία.

• Like 2
Δημοσ.

Σκεψου   και την λυση του ταχυθερμοσιφωνα....Πολύ πιο οικονομικη λυση σε καταναλωση ρεύματος και εχεις ζεστο νερο σε χρονο μηδεν.

Απλα κοιτα για έναν αξιοπιστο να μην πεταξεις τα λεφτα σου .

Δημοσ.

....Elco !!!! Μονόδρομος αν δεν θελεις να τον αλλαζεις κάθε λιγα χρονια .

να κοιταξω τα μοντελα duroglass που ειναι πιο οικονομικα ή μονο titan ?

Σκεψου   και την λυση του ταχυθερμοσιφωνα....Πολύ πιο οικονομικη λυση σε καταναλωση ρεύματος και εχεις ζεστο νερο σε χρονο μηδεν.

σκεφτηκα για solcore http://www.skroutz.gr/s/6440887/Solcore-%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%A4%CE%B1%CF%87%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%9D%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D-F1D.html αλλα μου ειπαν καποια παιδια οτι δεν αξιζει αν δεν ειναι τριφασικος

Να μη μπεις χειμωνιάτικα για μπάνιο και πριν τελειώσεις σου έρθει παγωμένο.

Σίγουρα το καλοκαίρι  δε θα έχεις πρόβλημα αλλά το χειμώνα ανοίγοντας να έρθει το ζεστό μπαίνει

μέσα το παγωμένο και πολύ γρήγορα ρίχνει τη θερμοκρασία του νερού στο μπόιλερ.

Από μάρκες  oi elco καλοί είναι.Αλλά και skyland και  pyramis καλοί και αξιόπιστοι είναι.

Εγώ ηλιακό μπόιλερ έχω πάνω από 10 χρόνια μία μάρκα της πλάκας από κάποιον που τους

φτιάχνει εδώ στο Γέρακα και δουλεύει μια χαρά.

Το προηγούμενο που ήταν και καλή μάρκα τα έπαιξε πριν τη 10ετία.

απο οτι ειδα στην ιδια τιμη παιζουν με ελκο

Δημοσ.

Τα θέματα των ταχυθερμοσιφώνων για χρήση σε μπάνιο τα έχουμε πει πολλές φορές εδώ στα διάφορα νήματα.

Για να μην επαναλαμβάνω κατεβατό με λεπτομέρειες μία μόνο παρατήρηση.

Αν δεν μπει τριφασικός απλά ξεχάστε το. Εκτός πια αν κάποιος είναι σε ρετρό mood και θέλει να θυμηθεί 50ς, 60ς και 70ς καταστάσεις με πλύσιμο με το...κουβαδάκι :-) (για τέτοια ικανοποίηση μιλάμε)

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη το ειχα ψαξει παλιοτερα εχω την εντυπωση οτι συναδελφος τεχνικος στον ΔΕΔΔΗΕ μου ειχε πει οτι με ασφαλεια 1Χ63 που εχω αν τραβηχτει γραμμη απο τον πινακα γινεται αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

Δημοσ.

Να διευκρινίσω ότι λέγοντας "τριφασικό" δεν απορρίπτονται υποχρεωτικά όλοι οι μονοφασικοί αρκεί βέβαια να είναι μεγάλης ισχύος (γι' αυτό και σου ανέφεραν ξεχωριστή γραμμή και μεγάλη ασφάλεια).

Απλά όταν μιλάμε για τουλάχιστον 11άρηδες (11kW) και πάνω (γιατί τέτοιοι χρειάζονται για να κάνεις "ευπρεπές" μπάνιο) έχεις πολύ περισσότερες επιλογές σε τριφασικούς απ' ότι σε μονοφασικούς.

• Like 1
Δημοσ.

Elco

Κανεναν αλλο

Και μην βαλεις 40 και 60 λιτρα αλλα απευθειας 80 λιτρα.καλυτερα να υπαρχει αφθονο και επισεις η διαφορες στην τιμη πχ απο 60 στα 80 λιτρα ειναι ελαχιστες.

• Like 2
Δημοσ.

Να διευκρινίσω ότι λέγοντας "τριφασικό" δεν απορρίπτονται υποχρεωτικά όλοι οι μονοφασικοί αρκεί βέβαια να είναι μεγάλης ισχύος (γι' αυτό και σου ανέφεραν ξεχωριστή γραμμή και μεγάλη ασφάλεια).

Απλά όταν μιλάμε για τουλάχιστον 11άρηδες (11kW) και πάνω (γιατί τέτοιοι χρειάζονται για να κάνεις "ευπρεπές" μπάνιο) έχεις πολύ περισσότερες επιλογές σε τριφασικούς απ' ότι σε μονοφασικούς.

στο σκρουτζ διαβαδασα  οι ενας 5.5αρις κανει μια χαρα δουλεια και το χειμωνα , επισης στα + ειναι οτι θα εχεις αμεσσα ζεστο νερο για να πλυνεις πιατα

Elco

Κανεναν αλλο

Και μην βαλεις 40 και 60 λιτρα αλλα απευθειας 80 λιτρα.καλυτερα να υπαρχει αφθονο και επισεις η διαφορες στην τιμη πχ απο 60 στα 80 λιτρα ειναι ελαχιστες.

και εγω για ελκο λεω τελικα, ναι ειναι πολυ μικρες οι διαφορες τιμης το θεμα μου ειναι αν θα χωραει γιατι θα μπει στο παταρι

• Like 1
Δημοσ.

Μια ερώτηση: Μήπως όσο πιο μεγάλος είναι, τόσο περισσότερη ώρα απαιτείται για να ζεσταθεί το νερό;

Αν ναι, τότε θα έχει νόημα αν κάνουν ο ένας μετά τον άλλον, πριν προλάβει να κρυώσει και χρειαστεί να τον ξανανοίξουν αργότερα.

Σε περίπτωση που έχουν διαφορετικό πρόγραμμα, νομίζω συμφέρει περισσότερο κάποιος μικρότερος που ζεσταίνει πιο γρήγορα το νερό.

Για τους ταχυθερμοσίφωνες τώρα, δεν είμαι σίγουρος ότι είναι όντως πιο οικονομικοί.

Δημοσ.

Δεν ειναι μεγαλη η διαφορα ταχυτητας γ να ζεσταθει στο νερο απο τα 60 λιτρα στον 80 λιτρα.

Αντε το πολυ να ειναι 5-6 λεπτα.

4000watt αντισταση φορανε δεν αργουν να ζεστανουν το νερο.

Αξιζει η αγορα του 80 λιτρα αντι για 60 και στα οικονομικα και πτι +20λιτρα στο μπανιο δεν το λες και λιγο ;)

Δημοσ.

Η (πολυετής ως φοιτητής) εμπειρία που έχω από τους μεγάλους, είναι ότι απαιτούν ~40 λεπτά για να ζεσταθεί (καλά) το νερό.

Ενώ σε σπίτι που έχω πάει που έχουν μικρό, σε 10-15 λεπτά το νερό έκαιγε. Βέβαια ίσα που έφτανε για ένα άτομο.

Αν όντως η διαφορά στο χρόνο είναι τόσο μικρή όπως λες, πάσο, ας πάει σε όσο πιο μεγάλο μπορεί.

Δημοσ.

Έχω elco 80 λίτρων στο εξοχικό πάνω από 10 χρόνια.

Τον έχω στο πατάρι ,τον πήρα οριζόντιο και όχι κάθετο και χωράει άνετα.Σε 10 το πολύ 15 λεπτά έχει ζεστάνει 

το νερό. Πρόβλημα υπάρχει το χειμώνα ειδικά αν είναι σε εξωτερικό χώρο.Στο πατάρι που είναι ζεστά από 25

το χειμώνα μέχρι 35 το καλοκαίρι η θερμοκρασία ζεσταίνεται πολύ γρήγορα.

Οπότε καταλήξαμε με πλειοψηφία.

Επειδή είσαι "ανώρυμους" αποφασίσαμε να πάρεις τον 80άρη elco οριζόντιας τοποθέτησης

(έτσι να τον ζητήσεις) :-D  :D  :lol:

Εκτός και έχεις σκεφτεί να τζάσεις σύντομα την κοπέλα οπότε πήγαινε σε 60άρη εργένικο. :lol:

Δημοσ.

Έχω elco 80 λίτρων στο εξοχικό πάνω από 10 χρόνια.

Τον έχω στο πατάρι ,τον πήρα οριζόντιο και όχι κάθετο και χωράει άνετα.Σε 10 το πολύ 15 λεπτά έχει ζεστάνει 

το νερό. Πρόβλημα υπάρχει το χειμώνα ειδικά αν είναι σε εξωτερικό χώρο.Στο πατάρι που είναι ζεστά από 25

το χειμώνα μέχρι 35 το καλοκαίρι η θερμοκρασία ζεσταίνεται πολύ γρήγορα.

Οπότε καταλήξαμε με πλειοψηφία.

Επειδή είσαι "ανώρυμους" αποφασίσαμε να πάρεις τον 80άρη elco οριζόντιας τοποθέτησης

(έτσι να τον ζητήσεις) :-D  :D  :lol:

Εκτός και έχεις σκεφτεί να τζάσεις σύντομα την κοπέλα οπότε πήγαινε σε 60άρη εργένικο. :lol:

οκ θα το κοιταξω , να αγορασω τον θερμοσιφωνα απο το σκρουτζ η να πω στον υδραλικο που θα μου το βαλει ποιο ειναι καλυτερο ?

δεν υπαρχει κοπελα αν υπηρχε θα πηγαινα σπιτι της για μπανιο σιγα μην εβαζα θερμοσιφωνα :P

Η (πολυετής ως φοιτητής) εμπειρία που έχω από τους μεγάλους, είναι ότι απαιτούν ~40 λεπτά για να ζεσταθεί (καλά) το νερό.

Ενώ σε σπίτι που έχω πάει που έχουν μικρό, σε 10-15 λεπτά το νερό έκαιγε. Βέβαια ίσα που έφτανε για ένα άτομο.

Αν όντως η διαφορά στο χρόνο είναι τόσο μικρή όπως λες, πάσο, ας πάει σε όσο πιο μεγάλο μπορεί.

και εγω θημαμαι τοσο τον βαζαμε 35-40 λεπτα για να εχει αρκετα ζεστο προς καυτο νερο , με λιγοτερη ωρα ειχα μεινει πολλες φορες σαν μλκς στο μπανιο να περιμενο αλλα 20 λεπτα να ζεστανει ξανα το νερο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...