Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι αυτο εννοει. Στο ιδιο υποδικτυο ειναι οταν οι 3 πρωτοι αριθμοι ειναι ιδιοι και αλλαζει μονο ο τελευταιος. τον dhcp βρες τον μεσα στο μενου του κεντρικου ρουτερ σου καπου στο lan φανταζομαι.

Δημοσ.

@elfineon το κουμπωνα στο wan και δεν δούλευε.

@rfc το κεντρικό modemrouter έχει ip 192.168.1.254(αυτήν δηλαδή βάζεις για να μπεις στην σελίδα ρυθμίσεων του.

Το σκέτο ρούτερ πού θέλω να συνδέσω ώστε να έχει κάτι ο τρίτος όροφος wifi kai ethernet έχει 192.168.1.1(επίσης αυτό βάζω για να μπω στις ρυθμίσεις.

Τώρα το 192.168.1.1 πώς να το κάνω; πρέπει να είναι διαφορετικό από τον εαυτό του ή από το κεντρικό ρούτερ;

Γιατί αν πρέπει να είναι διαφορετικό από το κεντρικό ρούτερ δεν έχει νόημα γιατί είναι είδη διαφορετικό....

Αυτό είχα πει και εγώ εδώ αλλά είπατε ότι αν μοιράζει μέχρι 1.200 να το κάνω 1.201

Και στο λινκ με τίς οδηγίες πού έστειλε ο πρώτος φίλος λέει να την αλλάξω.θα δοκιμάσω στην πράξη.το θέμα είναι να δουλέψει.υπαρχει περίπτωση να έχει κάποιο πρόβλημα το ρούτερ και ότι και να κάνω να μήν δουλέψει;

Δημοσ.

Βαλτο για αρχη ετσι να εχεις ιντερνετ. Ειναι πολυ απλο και σε ψιλομπερδεψαν επειδη στα ειπαν ολα μαζι.

1) βαζεις το δευτερο ρουτερ.

2) του κλεινεις το dhcp server μπαινοντας στο μενου του με την δικια του ip. 192.168.1.1 αν καταλαβα καλα.

3) Ακολουθωντας το (2) του φτιαχνεις και το wifi του.

Και αφου τελειωσεις με ολα αυτα και δεις οτι εχεις ιντερνετ αν θες......

4) Μπαινεις στο κεντρικο ρουτερ σου και βαζεις ο dhcp να μοιραζει απο 192.168.1.100 - 192.168.1.200. Αυτο ειναι ολο.  Και ετσι να το αφησεις κατα 99% δε θα εχεις προβλημα. Απλα για πιο σωστη κατανομη των ip's στο ειπαμε αυτο, μη τυχον και στο μελλον εχεις καποιο conflict ή για να εχεις και τη γκαμα 1.2-1.99 και 1.201-1.253 για στατικες.

Επαναλαμβανω και να μη το κανεις, δυσκολα θα σου παρουσιαστει θεμα στο μελλον.

τα βηματα 1 εως και 3 τα κανεις μεσα σε ενα λεπτο και εχεις ιντερνετ.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν σε βοηθάω, αλλά πρόσφατα (χθες) έστησα ένα asus wifi router πίσω από το μόντεμ-ρούτερ του ΟΤΕ.

Αυτό που δούλεψε εύκολα, ήταν να αφήσω το μοντεμ του ΟΤΕ ως είχε, χωρίς καμία αλλαγή.

Σέταρα το ρουτερ σε ένα νέο υποδίκτυο (π.χ. 192.168.2.1), έβαλα στην WAN του ρούτερ καλώδιο από το μόντεμ, και ρύθμισα το ρούτερ (όχι το μόντεμ) να κάνει και αυτό κλήση PPPoE, όπως το μόντεμ.

Αυτό λειτουργεί γιατί το μόντεμ του ΟΤΕ επιτρέπει PPPoE passthrough. Ίσως επιτρέπει και ο πάροχος που είσαστε.

Στην πράξη, το κάθε ρούτερ παίρνει την δική του εξωτερική IP, φτιάχνει το δικό του υποδίκτυο, και δεν μπλέκεις.

Εγώ έβαλα τα πάντα πάνω στο ρούτερ, και μπορώ να δω και την σελίδα του μόντεμ, βάζοντας το ΙP του.

Δημοσ.

Petasis ποίο μπέρδεμα μου ακούγεται...

Rfc στο 1 που λες να συνδέσω το ρούτερ εννοείς στο lan όχι στο wan έτσι δεν είναι;

Μόλις κλείσω το dhcp να μήν αλλάξω την ip του ρούτερ ώστε να μην συνδεομαι με 192.168.1.1; Και αν ναι τι να βάλω;

Ρωτάω γιατί μετά από αυτό θα συνδέσω και τρίτο ρούτερ στον κάτω όροφο.

Δημοσ.

Παιδιά εντάξει τα κατάφερα.ακολουθησα τον οδηγό τού δεύτερου μηνύματος και όλα λειτουργούν τέλεια.αυριο θα πάω να συνδέσω και το τρίτο ρούτερ και όλα καλά.ευχαριστω για τις πληροφορίες

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά έβαλα και το τρίτο ρούτερ αν και δύσκολευοταν να μπαίνει στην σελίδα ρυθμίσεων αλλά τα κατάφερα στο τέλος.τωρα λειτουργούν όλα τέλεια.καθε όροφος και ένα ρούτερ.ευχαριστω για τις πληροφορίες.

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...