Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ΕΛΛΑΔΑ

η χωρα στην οποια αντι να ειναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ το οτι κανεις δεν θελει να δεχεται σπαμ για προιοντα -υπηρεσιες δια τηλεφωνου (το κυριωτερο σε ασχημες ωρες/μεσημερι κυριως)  και μονο αν εγγραφει καπου να τον ενοχλουν, συμβαινει το αντιθετο...

• Like 4
Δημοσ.

Θέλει μόνο να κάνεις υπομονή 1 μήνα απ την στιγμή που θα καταχωρηθεί το αίτημα σου ωστε να ανανεώσουν τις λίστες τους οι εταιρείες, απο κει και πέρα έτσι και σε καλέσει κάποιος τον γαμωσταυρίζεις άνετα, συγκεντώνεις στοιχεία (Όνομα υπαλλήλου, τηλέφωνο, εταιρεία που κάλεσε) και κάνεις καταγγελία κάπου, δεν θυμάμαι που :P

Φυσικα επειδή η κοπελλα που καλει δεν το ξερει αν εχει περασει μηνας της λες απλα τον "μαγικο αριθμο" και καθαρισες από το παιρετερω μπλα μπλα.

Δημοσ.

ακριβώς. δεν χρειάζεται ούτε βρίσιμο ούτε τίποτα.

"ο αριθμός αυτός ανήκει στο μητρώο 11" και το κλίνουν αμέσως

το έχω 2+ χρόνια, το πρώτο μήνα με πήραν 2-3 φορές

τους υπόλοιπους 23+  άντε με το ζόρι 2 φόρες να με έχει πάρει κάποιος και πάλι με το που αναφέρω το άρθρο είναι "συγνώμη καλή σας μέρα "   

Δημοσ.

ωπα...

φλαςμπακ

μου ειχαν στειλει ενα μηνυμα στο κινητο απο κοσμοτε πριν κανενα χρονο για το μητρωο 11, και θυμαμαι οτι ελεγε να παρω τηλ καπου και να δηλωσω οτι δεν θελω να ενοχλουμαι...θυμαμαι αξεχαστα το εκανα και στο κινητο και στο σταθερο..

στο κινητο η αληθεια ειναι δεν ενοχλουν, αλλα στο σταθερο με περνουν...τουλαχιστον 1 φορα τις 10-15 μερες...τι παιζει? δεν επιασε το "κολπο"?

το χειροτερο ειναι οτι ενοχλουν ωρες μεσημεριου και με ξυπνανε....οχι απλα ειναι ενοχλητικο, μεχρι και μηνυση σηκωνει... για εμενα που ξεκουραζομαι απο δουλεια κλπ εκεινη την ωρα και θελω να κοιμηθω ενα μισαωρο

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικα επειδή η κοπελλα που καλει δεν το ξερει αν εχει περασει μηνας της λες απλα τον "μαγικο αριθμο" και καθαρισες από το παιρετερω μπλα μπλα.

Από την προσωπική μου εμπειρία, αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Ναι, έχουν μειωθεί οι κλήσεις, αλλά περίπου στο μισό. Τηλεφωνούν ακόμα και άλλοι πάροχοι (ναι, οι ίδιοι που τηρούν αντίστοιχο αρχείο για τους υπάρχοντες πελάτες τους) και κάνουν τον κινέζο. Κλασσικός διάλογος:

"- Μήπως μπήκατε πρόσφατα;"

"- Ναι, πριν 5 χρόνια..."

"-..."

Επίσης πολλοί δεν το έχουν ακούσει ποτέ και πέφτουν από τα σύννεφα. 

Κάποιοι έχουν θράσος και συνεχίζουν, ενώ 1 φορά με είχαν βρίσει κιόλας (και πάντα μιλάω ευγενικά).

Τραγικά είναι πολλά γραφεία της Εθνικής ασφαλιστικής ("είμαστε από τα κεντρικά της Εθνικής"), που κατά διαστήματα παίρνουν 2-3 φορές τη βδομάδα. Εδώ η διαδικασία έχει ως εξής:

1. Κάνεις προφορικό παράπονο και δεν τρέχει τίποτα - την άλλη μέρα σου τηλεφωνεί κάποιος από τον ίδιο αριθμο (ίσως από το διπλανό κάθισμα).

2. Κάνεις επιστολή/email στο τμήμα παραπόνων της Εθνικής. Δε σου απαντά κανείς, αλλά τα τηλεφωνήματα συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό.

3. Στέλνεις το ίδιο email στο τμήμα παραπόνων της Εθνικής, αυτή τη φορά με φανερή κοινοποίηση στην ΑΠΠΔ, τη Γενική γραμματεία καταναλωτή, το συνήγορο του καταναλωτή και όποιον άλλο βρεις μπροστά σου. ΤΩΡΑ απαντάνε και σου ζητάνε συγνώμη. Υπόσχονται ότι θα επιληφθούν του θέματος και ότι θα γίνουν και αυστηρές συστάσεις/επιπλήξεις... Τα τηλέφωνα αραιώνουν (2-3 το 4μηνο). Και μετά ξανά τα ίδια (2-3 τη βδομάδα).

Το κακό είναι ότι είναι τέτοια η πολιτική των εταιρειών να μη δίνουν σημασία. Τις πιο πολλές φορές οι υπάλληλοι δεν έχουν ιδέα σχετικά με το νόμο. Ένα διάστημα που ρωτούσα πως βρήκαν το τηλέφωνο, 2 στους 3 έλεγαν ότι έπαιρναν τηλέφωνα σερί πχ από το ΧΟ, επαγγελματικό οδηγό διαφόρων περιοχών κλπ. (Ακόμα και εκείνοι οι ... επιπληγμένοι υπάλληλοι της Εθνικής)!!!

Συμπέρασμα: κάν' το για σταθερά και κινητά. Θα δεις μείωση (50%;, 80%;, 90%;) αλλά δε θα απαλλαγείς τελείως. Τουλάχιστον στους "παράνομους" θα απαντάς με 3 λέξεις: "μητρώο άρθρου 11".

[Προσωπικά έχω τόσο κουραστεί που απλά κλείνω το τηλέφωνο. Μπορεί να στεναχωρηθεί το παιδί που είναι από την άλλη μεριά της γραμμής, αλλά του γλιτώνω χρόνο :)]

• Like 2
Δημοσ.

ΕΛΛΑΔΑ

η χωρα στην οποια αντι να ειναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ το οτι κανεις δεν θελει να δεχεται σπαμ για προιοντα -υπηρεσιες δια τηλεφωνου (το κυριωτερο σε ασχημες ωρες/μεσημερι κυριως)  και μονο αν εγγραφει καπου να τον ενοχλουν, συμβαινει το αντιθετο...

Δεν ειναι ακριβως οπως τα λες τα πραγματα.

Θα εκπλαγεις μολις μαθεις ποσα συμβολαια εχεις υπογραψει που επιτρεπουν σε διαφημιστικες εταιρειες να χρησιμοποιουν τον αριθμο σου για προθωηση προιοντων.

Σε ψιλα γραμματα μεν, φερουν την υπογραφη σου δε.

Θελω να πω το σπαμ, τυπικα, εσυ τους το εχεις ζητησει. Δεν κανουν κατι παρανομο, ουτε πανε κοντρα στο αυτονοητο, οι πλειστοι εξ'αυτων.

Γιαυτο ηρθε και το μητρωο 11 που ουσιαστικα υπερισχυει των υπογραφων που εχεις βαλει και απαγορευει στις διαφημιστικες να σε ενοχλουν, εφ'οσον το ζητησεις.

Δημοσ.

Εκτός από το μητρώο 11 σε περιπτώσεις που σας παίρνουν από εταιρείες κινητής για συμβόλαιο το ίδιο αποτελεσματικό είναι και το 

-" Έχω φοιτητικό αριθμό"  

- "Α σας ευχαριστούμε γεια σας "

:-D

Δημοσ.

Εγώ εδώ και τρία χρόνια που είμαι στο μ11, έχω μαζέψει μια λίστα με καμία τριανταριά ονόματα και εταιρίες.

Που τα καταθέτω;

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ εδώ και τρία χρόνια που είμαι στο μ11, έχω μαζέψει μια λίστα με καμία τριανταριά ονόματα και εταιρίες.

Που τα καταθέτω;

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Δες εδώ κι εδώ.

• Like 3
Δημοσ.

Θα εκπλαγεις μολις μαθεις ποσα συμβολαια εχεις υπογραψει που επιτρεπουν σε διαφημιστικες εταιρειες να χρησιμοποιουν τον αριθμο σου για προθωηση προιοντων.

Θελω να πω το σπαμ, τυπικα, εσυ τους το εχεις ζητησει. Δεν κανουν κατι παρανομο, ουτε πανε κοντρα στο αυτονοητο, οι πλειστοι εξ'αυτων.

Γιαυτο ηρθε και το μητρωο 11 που ουσιαστικα υπερισχυει των υπογραφων που εχεις βαλει και απαγορευει στις διαφημιστικες να σε ενοχλουν, εφ'οσον το ζητησεις.

θα συμφωνουσα, αλλα ειμαι αρκετα πιο γατα- πουτ.......α- απο οσο νομιζουν οι περισσοτεροι, οποτε ειμαι απο τους ελαχιστους που διαβαζουν τι υπογραφουν, συχνα δε υστερα απο την υπογραφη για οικονομια χρονου των υπαλληλων, και σπανια εχω δει δικη μου εγκριση να με σπαμαρουν απο εδω και απο κει με τις "προσφορες" τους..

και οπως ειπα εχω μπει στο μητρωο 11 απο τους πρωτους κιολας αλλα χαϊρι δεν βρηκα... τωρα αν τα τηλεφωνηματα μειωθηκαν κατα 1.5-2 % τοτε παω πασο

Δημοσ.

Πως μπορει κανεις να κάνει εγγραφη στο Μητρωο 11;

Ή να τσεκάρει αν ειναι εγγεγραμμενος; Γιατι θυμαμαι παλια οτι ειχα ενημερωθει γι'αυτο αλλα δεν θυμαμαι αν ειχα γραφτει τοτε.

Δημοσ.

Πως μπορει κανεις να κάνει εγγραφη στο Μητρωο 11;

Ή να τσεκάρει αν ειναι εγγεγραμμενος; Γιατι θυμαμαι παλια οτι ειχα ενημερωθει γι'αυτο αλλα δεν θυμαμαι αν ειχα γραφτει τοτε.

Παιρνεις τηλεφωνο τον παροχο σταθερης ή κινητης ή και τους δυο αν εχεις

Εγω πηρα ΟΤΕ και Vodafone

Πανευκολα

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Παιρνεις τηλεφωνο τον παροχο σταθερης ή κινητης ή και τους δυο αν εχεις

Εγω πηρα ΟΤΕ και Vodafone

Πανευκολα

Η αίτηση όμως για να μπει ο αριθμός πρέπει να γίνει από κατάστημα έτσι?

Δημοσ.

Η αίτηση όμως για να μπει ο αριθμός πρέπει να γίνει από κατάστημα έτσι?

Οχι τηλεφωνικα την εκανα με ταυτοποιηση στοιχειων βεβαια

Ονοματεπωνυμο και ΑΦΜ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...