nepe Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα μάγκες θα ήθελα να ρωτήσω (καθώς είμαι αρκετά άσχετος με το θέμα) έχω 4 ηχεία στο αμάξι, 2 πίσω και 2 μπροστά + τα 2 tweeter, ολα μαμά και η πηγή, εκτος από τα 2 πίσω ηχεία(δεν ειχε απο το εργοστασιο και οταν αγοράστηκε το αμαξι) που τα είχα βάλει πριν 4-5 χρονια δεν θυμάμαι μάρκα κλπ... Όλα τα ηχεία ειναι 6.5". Γενικά καλά ακούγεται όλα ok απλά όταν βάζω full τον ήχο το μπάσο ακούγεται καααπως σαν να μην βγαίνει όπως πρέπει σαν να χαλάει λίγο κάποιες φορες δεν ξέρω πως να σας το εξηγήσω νομίζω οφείλεται στο ότι δεν έχει αρκετά δύναμη ώστε να δουλέψουν σωστά(?) Θέλω να προσθέσω έναν ενισχυτή αρχικα για λίγο καλύτερο-δυνατότερο ήχο και επίσης θα προσθέσω λίγο αργότερα ένα subwoofer και θα αλλάξω την πηγή μου σε μια android οθόνη και τα 2 tweeter με κατι ground zero που εχω δει...Το αμαξι ειναι toyota auris 2009. Δεν με ενδιαφέρει να ακούγομαι 3 στενα παρακάτω απλα ενα τσικ πιο πανω απο οτι ακούγεται τωρα. Αρχικά ελεγα για ενισχυτή κατι τετοιο http://www.ebay.com/itm/Crunch-PX-1000-4-1000-Watt-4-Channel-Powerful-Car-Audio-Amplifier-Amp-PX1000-4/301885984795?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2055119.m1438.l2649 Δεν ξερω εαν εχετε να προτείνεται κατι καλύτερο η εαν αυτο που σας δειχνω ειναι τελειως μουφα Επισης να μου πειτε την γνωμη σας εαν θα χρειαστει να αλλαξω και τα 4 ηχεια που ηδη εχω..(εμενα μου ακουγονται πολυ ενταξει απο θεμα ηχου και ποιοτητας εννοω πολυ 'καθαρα')
Knight of Mercy Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Προφανώς η ενισχυτική βαθμίδα της εργοστασιακής πηγής δεν επαρκεί και παραμορφώνει. Το ίδιο μπορεί να προκαλέσει και μια "κακή" επιλογή ενισχυτή ή ενα "κακό" πάντρεμα ενισχυτή-ηχείων.Το αρχικό σου θέμα είναι αν η εργοστασιακή πηγή διαθέτει έξοδο ώστε να συνδέσεις εξωτερικό ενισχυτή (ΔΕΝ ΕΧΕΙ). Λύσεις όπως High Input δεν αποκλείονται αλλά μην περιμένεις πολλά σε επίπεδο πιστότητας. H χρήση High to Low Converter ίσως σε καλύψει και είναι φτηνή.Μάλλον πρέπει να σκεφτείς την αλλαγή της πηγής σε πρώτη φάση και μετά την όποια προσθήκη ενισχυτή. Δεν πιστεύω ότι η Android πηγή θα σου λύσει το πρόβλημα απόδοσης αλλά δεν αποκλείεται να "ακούσεις" λίγο καλύτερα.Η μάρκα και τύπος των εγκατεστημένων ηχείων θα βοηθούσε στο να βρείς τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και με αυτά να διαλέξεις ενισχυτή (μιλάμε κυρίως για φάσμα και ευαισθησία)Τέλος ενας ενισχυτής πως να οδηγήσει 4 ηχεία + subwoofer? Μάλλον πάς και για 2ο ενισχυτή ( mono ή bridged) εκτός και αν πάς για αυτοενισχυόμενο sub λύση βολική αλλά απο απόδοση "κάπως".Υπολόγισε αγορές, εγκατάσταση, καλώδια και πράξε αναλόγως.Φρόντισε να βρείς εγκαταστάτη "πρόθυμο" να σου επιτρέψει να ακούσεις το αποτέλεσμα πριν αγοράσεις οτιδήποτε.Υ.Γ.Το Link δείχνει ενα ενισχυτή που φαντάζομαι ότι θα σε καλύψει (αν ισχύει το "δεν θέλω να ακούγομαι 3 τετράγωνα") αλλά ενα κομμάτι δεν σου φτάνει. ΠΡΟΣΟΧΗ στις αγορές εκτός Ε.Ε. γιατί έχουν "αγριέψει" κάπως τα πράγματα και μάλλον θα τον πληρώσεις πολύ ακριβότερα απ' ότι "βλέπεις".TipΚαι ο πλέον "μούφα" τελικός θα "ακουστεί" πολύ καλύτερα απο την αντίστοιχη βαθμίδα της ΟΕΜ πηγής. 1
nepe Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Προφανώς η ενισχυτική βαθμίδα της εργοστασιακής πηγής δεν επαρκεί και παραμορφώνει. Το ίδιο μπορεί να προκαλέσει και μια "κακή" επιλογή ενισχυτή ή ενα "κακό" πάντρεμα ενισχυτή-ηχείων. Το αρχικό σου θέμα είναι αν η εργοστασιακή πηγή διαθέτει έξοδο ώστε να συνδέσεις εξωτερικό ενισχυτή (ΔΕΝ ΕΧΕΙ). Λύσεις όπως High Input δεν αποκλείονται αλλά μην περιμένεις πολλά σε επίπεδο πιστότητας. H χρήση High to Low Converter ίσως σε καλύψει και είναι φτηνή. Μάλλον πρέπει να σκεφτείς την αλλαγή της πηγής σε πρώτη φάση και μετά την όποια προσθήκη ενισχυτή. Δεν πιστεύω ότι η Android πηγή θα σου λύσει το πρόβλημα απόδοσης αλλά δεν αποκλείεται να "ακούσεις" λίγο καλύτερα. Η μάρκα και τύπος των εγκατεστημένων ηχείων θα βοηθούσε στο να βρείς τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και με αυτά να διαλέξεις ενισχυτή (μιλάμε κυρίως για φάσμα και ευαισθησία) Τέλος ενας ενισχυτής πως να οδηγήσει 4 ηχεία + subwoofer? Μάλλον πάς και για 2ο ενισχυτή ( mono ή bridged) εκτός και αν πάς για αυτοενισχυόμενο sub λύση βολική αλλά απο απόδοση "κάπως". Υπολόγισε αγορές, εγκατάσταση, καλώδια και πράξε αναλόγως. Φρόντισε να βρείς εγκαταστάτη "πρόθυμο" να σου επιτρέψει να ακούσεις το αποτέλεσμα πριν αγοράσεις οτιδήποτε. Υ.Γ. Το Link δείχνει ενα ενισχυτή που φαντάζομαι ότι θα σε καλύψει (αν ισχύει το "δεν θέλω να ακούγομαι 3 τετράγωνα") αλλά ενα κομμάτι δεν σου φτάνει. ΠΡΟΣΟΧΗ στις αγορές εκτός Ε.Ε. γιατί έχουν "αγριέψει" κάπως τα πράγματα και μάλλον θα τον πληρώσεις πολύ ακριβότερα απ' ότι "βλέπεις". Tip Και ο πλέον "μούφα" τελικός θα "ακουστεί" πολύ καλύτερα απο την αντίστοιχη βαθμίδα της ΟΕΜ πηγής. Αρα να αλλαξω αρχικά πηγη...απλα το μερος που μπαινει η πηγη ειναι αρκετα μεγαλη και χωραει ανετα μια οθονη-πηγη γιαυτο και κατεληξα εκει 'δενει' ομοιομορφα με την καμπινα του αμαξιου, καθως αν βαλω μια κλασσικη πηγη θα φαινεται πολυ χαλια το κενο που θα μενει(στα δικα μου ματια) Βεβαια αν αξιζει-ειναι καπως φθηνοτερα απο τις οθονες που βλεπω που εχουν 100+ τοτε μαλλον θα το προτιμήσω. Το συγκεκριμενο που εδειξα εχει εαν επιθυμεί ο αγοραστης προπληρωση εκτελωνισμου κλπ 10κατι ευρο οποτε δεν υπαρχει προβλημα η τιμη παραμενει ηδη χαμηλή ασχετα με τον εκτελωνισμό-φπα κλπ, αλλα οπως μου τα λες μαλλον καλύτερα να παω σε κατι ποιο δυνατο για να μην παρω 2 ενισχυτές.. Πρεπει να ανοιξω τις πορτες για να δω τι ηχεια εχω κλπ και καθως δεν το εχω ξανακανει ποτε φοβαμαι μην κανω καμια χαζομαρα Λοιπον αρχικα αλλαζω πηγη και μετα βλεπω για εναν ποιο δυνατο ενισχυτή αποτι καταλαβα. Μια τετοια 'κλασσική' πηγη θα κανει την δουλεια? http://www.skroutz.gr/s/11052134/Kenwood-KMM-203.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα