Πέτρος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Τίποτα παραπάνω από κάποιον τρόπο να ρυθμίσω σωστά την οθόνη σε θέμα contrast-brightness-color temp(?) κλπ. Δεν ψάχνω να συγχρονίσω οθόνη-εκτυπωτή-φωτογραφική κλπ. Υπάρχει κάποιος γενικός οδηγός, κάποιος γενικός μπούσουλας? Ευχαριστώ. Η δική μου είναι η Acer XF270HU.
Dantε Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Ο πιο ευκολος τροπος απο οτι εχω καταλαβει,ειναι κοιτας review και τι setttings βρηκαν αυτοι πιο σωστα με τα calibration tools που εχουν. Φυσικα δεν θα ειναι τελειες ρυθμισεις,αφου απο οθονη σε οθονη εχει διαφορες,αλλα χοντρικα νομιζω θα κανεις δουλεια. 1
Πέτρος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Ο πιο ευκολος τροπος απο οτι εχω καταλαβει,ειναι κοιτας review και τι setttings βρηκαν αυτοι πιο σωστα με τα calibration tools που εχουν. Φυσικα δεν θα ειναι τελειες ρυθμισεις,αφου απο οθονη σε οθονη εχει διαφορες,αλλα χοντρικα νομιζω θα κανεις δουλεια. Δίκιο έχεις, γενικά, αλλά ειδικότερα στο υπογραμμισμένο. Στο γούγλη απευθύνθηκα πρώτα, στο TFT central, στο overclock.net και έβρισκα (και έβλεπα) άλλα για άλλα. Στην ίδια σελίδα, ο ένας έλεγε για φωτεινότητα στο 80(!!!), ο άλλος για 40 και ο τρίτος για -δ. Θα ψάξω λίγο ακόμα, μήπως βρω κάτι που να στέκει.
Dantε Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Κοιτα ειναι και τι σου φαινεται στο ματι πιο σωστο εσενα μετα. Δοκιμασε το και οτι φαινεται πιο λογικο,το κρατας. 1
Πέτρος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Θα καταφύγω εδώ, πιστεύω: http://www.lagom.nl/lcd-test/ 1
naruto14 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Η φωτεινότητα είναι τελείως υποκειμενικό. Εξαρτάται από το φως που έχεις στο χώρο, πόσο σε ενοχλει στα μάτια κλπ. Κατά τα άλλα κοιτάς σε σωστά sites για ρυθμίσεις. Ο καλύτερος τρόπος για calibration είναι με κάποιο calibrator. Αλλά αυτό σαν λύση ξεφεύγει οικονομικά οπότε η καλύτερη σου εναλλακτική είναι να δοκιμάσεις διάφορες ρυθμίσεις από γνωστά reviews. Για την οθόνη σου μπορείς να κοιτάξεις και αυτό το review. Πρόκειται για έναν πολύ καλό reviewer που παραθέτει και στην περιγραφή αναλυτικά τι χρησιμοποιεί. https://youtu.be/VElc2lvDN-U 1
Silverage Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Καλή δουλειά μόνο με calibrator θα κάνεις. Εγώ έχω πάρει ένα και τις έχω περάσει όλες ένα καλιμπράρισμα. Πάντως έχουν και τα Windows ένα εργαλείο που βοηθά αλλά είναι πολύ απλοϊκό, του τύπου, άλλαξε την φωτεινότητα μέχρι να ξεχωρίζουν τα χρώματα. 1
Zaknafein Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Το TFT Central είχε κάποια έτοιμα ICC profiles αν θυμάμαι καλά, αυτό το εγκαθιστάς και ρυθμίζεις φωτεινότητα/αντίθεση/RGB levels στο επίπεδο που αναφέρουν αυτοί και είσαι έτοιμος. (Αλλά μάλλον δεν έχουν το δικό σου, εκτός αν το XB270HU έχει το ίδιο panel ακριβώς) Τα τεστ του lagom.nl είναι αρκετά χρήσιμα όντως. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα