Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν έχω καθαρίσει ποτέ τον υπολογιστή μου και σκοπεύω να τον καθαρίσω σύντομα. Έχω ψάξει και διάφορα παρόμοια θέματα από goog.e Θα βάλω ηλεκτρική σκούπα για τα χοντρά χνούδια και σκόνη αλλά για την σκόνη που έχει κολλήσει επάνω στα κυκλώματα και στις πλακέτες δεν κάνει τίποτα η σκούπα. Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω ένα σπρέι με πεπιεσμένο αέρα για τα κυκλώματα. Πιστεύετε είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσω ή μπορεί να προκαλέσει τίποτα; Λογικά θα πρέπει να πετάει αέρα με αρκετή πίεση.
Undertaker25 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Και το σπρέυ καλό είναι αλλά πιο πολύ για συγκεκριμένα σημεία. Πήγαινε σε κάτι τέτοιο καλύτερα. http://www.e-shop.gr/fysitiras-aporrofitiras-krausmann-380watt-6330-p-TLS.040144 Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να μην φυσήξεις πάνω σε ανεμιστήρα γιατί θα στραβώσει ο άξονας της φτερωτής. Φρόντισε ή να τον βγάλεις ή να τον καλύψεις με το χέρι σου όταν φυσάς. Αν έχουν περάσει χρόνια χωρίς να τον καθαρίσεις, ετοιμάσου για νέφος. Βγάλτον καλύτερα στο μπαλκόνι για καθαρισμό. Πριν κανα τρίμηνο καθάρισα έναν πυργο του 2008 που δεν είχε καθαριστεί ποτέ (65 βαθμούς ο CPU και 70+ η κάρτα σε idle!!!!!). Mόνο τη Σέλομπ από τον άρχοντα των Δαχτυλιδιών δε βρήκα μέσα. Είχε τόσο πολύ σκόνη που νόμιζες ότι κοιτούσες κανένα μαυσωλείο.
Sheogorath Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Κάνε τον κομμάτια, κάρτες και συναφή, και με ένα χοντρό μαλακό πινέλο το κανεις σαν καινούριο. 2
panos0100 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Και το σπρέυ καλό είναι αλλά πιο πολύ για συγκεκριμένα σημεία. Πήγαινε σε κάτι τέτοιο καλύτερα. http://www.e-shop.gr/fysitiras-aporrofitiras-krausmann-380watt-6330-p-TLS.040144 Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να μην φυσήξεις πάνω σε ανεμιστήρα γιατί θα στραβώσει ο άξονας της φτερωτής. Φρόντισε ή να τον βγάλεις ή να τον καλύψεις με το χέρι σου όταν φυσάς. Αν έχουν περάσει χρόνια χωρίς να τον καθαρίσεις, ετοιμάσου για νέφος. Βγάλτον καλύτερα στο μπαλκόνι για καθαρισμό. Πριν κανα τρίμηνο καθάρισα έναν πυργο του 2008 που δεν είχε καθαριστεί ποτέ (65 βαθμούς ο CPU και 70+ η κάρτα σε idle!!!!!). Mόνο τη Σέλομπ από τον άρχοντα των Δαχτυλιδιών δε βρήκα μέσα. Είχε τόσο πολύ σκόνη που νόμιζες ότι κοιτούσες κανένα μαυσωλείο. Να ρωτήσω κάτι όταν αυτός ο φυσητήρας βγάζει ζεστό αέρα αντί για κρύο υπάρχει προβλημα οταν φυσάς μέσα στον υπολογιστή; εμένα ξαφνικά άρχισε βγάζει καυτό αέρα, δεν πιστεύω να υπάρχει κίνδυνος ανατίναξης; το είχα πάρει 20Ε είναι 450w είναι της ίδιας μάρκας
ZELOMOTH Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Τι να σας πω ρε παιδια...Εγω παντα με πινελακι μαλακο την κανω την δουλεια σιγα σιγα και ειναι μια χαρα...Οπως λεει ο Sheo δηλαδη...Εννοειται και λυσιμο καρτα γραφικων, και οταν φυγουν τα χοντρα, βγαζεις και την ψυκτρα cpu για καλο καθαρισμα και αλλαγη παστα επ ευκαιριας...(Προσοχη, την βγαζεις μετα που θα φυγουν τα χοντρα για να μην παει τιποτα γυρω απο cpu..κτλ) Και καθαριζεις και ολες τις θυρες με αυτο και βγαζεις και τις μνημες κιολας... Το πινελακι που χρησιμοποιω εγω ειναι απο αυτα που βαφονται οι κοπελιες που εχει μπολικη αλλα και μαλακη τριχα ωστε να μην μπορεις ουτε επιτηδες να κανεις ζημια! Μην παρετε κανα σκουβλο! ΥΓ. Και για να εισαι κομπλε, αν μπορεις βγαλε και την ψυκτρα της καρτας γραφικων για αλλαγη παστουλας κι εκει..
seithan Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Να ρωτήσω κάτι όταν αυτός ο φυσητήρας βγάζει ζεστό αέρα αντί για κρύο υπάρχει προβλημα οταν φυσάς μέσα στον υπολογιστή; εμένα ξαφνικά άρχισε βγάζει καυτό αέρα, δεν πιστεύω να υπάρχει κίνδυνος ανατίναξης; το είχα πάρει 20Ε είναι 450w είναι της ίδιας μάρκας Δηλαδή βγάζει πάνω από οτι βγάζουν τα bridges, cpu, gpu και τα ρέστα; Εάν βγάζει ~150c, μην το κρατήσει ώρα από πανω... Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να μην φυσήξεις πάνω σε ανεμιστήρα γιατί θα στραβώσει ο άξονας της φτερωτής. Φρόντισε ή να τον βγάλεις ή να τον καλύψεις με το χέρι σου όταν φυσάς. έχω σπάσει την ίδια την φτερωτή με κομπρεσέρ αέρα Ενώ αντέχουν, προσεχτικά, τα desktop, ήταν μέγα λάθος για netbook.
Undertaker25 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Να ρωτήσω κάτι όταν αυτός ο φυσητήρας βγάζει ζεστό αέρα αντί για κρύο υπάρχει προβλημα οταν φυσάς μέσα στον υπολογιστή; εμένα ξαφνικά άρχισε βγάζει καυτό αέρα, δεν πιστεύω να υπάρχει κίνδυνος ανατίναξης; το είχα πάρει 20Ε είναι 450w είναι της ίδιας μάρκας Κανονικά βγάζει αέρα σε θερμοκρασία δωματίου, δεν τον ζεσταίνει. Τσέκαρε μήπως έχει κάποιο θέμα το μοτέρ σου, αν έχει ρουφήξει σκόνες και έχει βουλώσει, τσέκαρε και τις ψύκτρες (καρβουνάκια) που έχει γύρω από το πλαστικό εξόγκωμα που βρίσκεται το μοτέρ (δυο μαύρα κουμπιά σαν κεφάλια ίσιας βίδας). Να ανατιναχτεί, όχι, δεν νομίζω. Απλά μπορεί να κοντεύει να παραδώσει πνεύμα. Τι να σας πω ρε παιδια...Εγω παντα με πινελακι μαλακο την κανω την δουλεια σιγα σιγα και ειναι μια χαρα...Οπως λεει ο Sheo δηλαδη...Εννοειται και λυσιμο καρτα γραφικων, και οταν φυγουν τα χοντρα, βγαζεις και την ψυκτρα cpu για καλο καθαρισμα και αλλαγη παστα επ ευκαιριας...(Προσοχη, την βγαζεις μετα που θα φυγουν τα χοντρα για να μην παει τιποτα γυρω απο cpu..κτλ) Και καθαριζεις και ολες τις θυρες με αυτο και βγαζεις και τις μνημες κιολας... Το πινελακι που χρησιμοποιω εγω ειναι απο αυτα που βαφονται οι κοπελιες που εχει μπολικη αλλα και μαλακη τριχα ωστε να μην μπορεις ουτε επιτηδες να κανεις ζημια! Μην παρετε κανα σκουβλο! ΥΓ. Και για να εισαι κομπλε, αν μπορεις βγαλε και την ψυκτρα της καρτας γραφικων για αλλαγη παστουλας κι εκει.. Περι ορέξεως, κολοκυθόπιτα. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον φυσητήρα διότι φυσάει με πολλή πίεση παντού, κάνει το pc καθρέφτη, επιπλέον διώχνει τη σκόνη μακριά από το κουτί και όλα αυτά σε χρόνο DT. Το πινελάκι θεωρώ πως είναι καλό για λεπτομέρειες ή για κάποια σημεία που η σκόνη έχει κολλήσει. seithan έχω σπάσει την ίδια την φτερωτή με κομπρεσέρ αέρα Ενώ αντέχουν, προσεχτικά, τα desktop, ήταν μέγα λάθος για netbook. Και γω την πάτησα έτσι, δεν κάνω τον έξυπνο, γ' αυτό και δίνω αυτή τη συμβουλή. Πήγα να καθαρίσω την Gigabyte Radeon HD5670 που είχα παλιά και όταν την ξαναέβαλα στη μητρική, ο ανεμιστήρας έκανε σαν ξεχαρβαλωμένος. Τελικά την άλλαξα και έβαλα μια custom της Arctic Cooling αν θυμάμαι καλά.
ZELOMOTH Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Ε στα λογια μου ερχεσαι... Με πινελακι ειναι πιο αργη η δουλεια αλλα με μεγαλυτερη λεπτομερεια και με 0 κινδυνους... Κολοκυθοπιτα ε? Ποσο καιρο εχω να φαω...Τι ειπες τωρα ρε.... 3
Βασίλης_29 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να μην φυσήξεις πάνω σε ανεμιστήρα γιατί θα στραβώσει ο άξονας της φτερωτής. Φρόντισε ή να τον βγάλεις ή να τον καλύψεις με το χέρι σου όταν φυσάς. Τόσο δυνατά φυσάει το μηχάνημα; Πως εννοείς να τον καλύψω με το χέρι μου; Εννοείς να κρατάω την φτερωτή σταθερή να μην κινηθεί από τον αέρα ή να βάλω το χέρι μπροστά από τον ανεμιστήρα, αν το βάλω μπροστά λογικά θα εμποδίζει τον αέρα. Επίσης μια άλλη ερώτηση, ο φυσητήρας ρουφάει αέρα ή πετάει προς τα έξω; Στην 1η περίπτωση λογικά δεν θα σηκωθεί σύννεφο σκόνης, στην δεύτερη ναι.
hara75gr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Επίσης μια άλλη ερώτηση, ο φυσητήρας ρουφάει αέρα ή πετάει προς τα έξω; Στην 1η περίπτωση λογικά δεν θα σηκωθεί σύννεφο σκόνης, στην δεύτερη ναι. Lol, φυσητήρας λέγεται γιατί φυσάει, άρα είσαι στη 2η περίπτωση! Κι εγώ συνδυασμό σκούπας-φυσητήρα πάντα χρησιμοποιώ(προσεχτικά) και δεν είχα ποτέ πρόβλημα για χρόνια πάντως
BlueBlood7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Κανονικά βγάζει αέρα σε θερμοκρασία δωματίου, δεν τον ζεσταίνει. Τσέκαρε μήπως έχει κάποιο θέμα το μοτέρ σου, αν έχει ρουφήξει σκόνες και έχει βουλώσει, τσέκαρε και τις ψύκτρες (καρβουνάκια) που έχει γύρω από το πλαστικό εξόγκωμα που βρίσκεται το μοτέρ (δυο μαύρα κουμπιά σαν κεφάλια ίσιας βίδας). Να ανατιναχτεί, όχι, δεν νομίζω. Απλά μπορεί να κοντεύει να παραδώσει πνεύμα. Περι ορέξεως, κολοκυθόπιτα. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον φυσητήρα διότι φυσάει με πολλή πίεση παντού, κάνει το pc καθρέφτη, επιπλέον διώχνει τη σκόνη μακριά από το κουτί και όλα αυτά σε χρόνο DT. Το πινελάκι θεωρώ πως είναι καλό για λεπτομέρειες ή για κάποια σημεία που η σκόνη έχει κολλήσει. Και γω την πάτησα έτσι, δεν κάνω τον έξυπνο, γ' αυτό και δίνω αυτή τη συμβουλή. Πήγα να καθαρίσω την Gigabyte Radeon HD5670 που είχα παλιά και όταν την ξαναέβαλα στη μητρική, ο ανεμιστήρας έκανε σαν ξεχαρβαλωμένος. Τελικά την άλλαξα και έβαλα μια custom της Arctic Cooling αν θυμάμαι καλά. Μη παίρνεις και όρκο. Έχουν ανατιναχτεί μερικά από αυτά που είναι κακής ποιότητας. 1
Whitefanged Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Αν δεν έχει αναφερθεί ήδη, ποτέ μα ποτέ δεν αφήνουμε να γυρναεί η φτερωτή όταν φυσάμε τα fanάκια με σβηστό το pc. Η κίνηση της φτερωτής παράγει ηλεκτρικό ρεύμα και καίει το m/b. Μπλοκάρουμε τη φτερωτή ώστε να μένει ακίνητη. 3
Sorath Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Πρέπει να έχω φυσήξει με blower πάνω απο 1000 pc και servers στην δουλειά. Έχω αντιμετωπίσει όλες τις περιπτώσεις, απο λίγη σκονούλα, χαλί απο σκόνι, μέχρι να έχει έχει τόση σκόνη που μαζί με την υγρασία να έχει γίνει σαν λεπτό στρώμα λάσπης και να μην φαίνεται καν η m/b. Πάντα με το blower το PC γινόταν καινούργιο. Προσωπικά πιστεύω οτι κάνει την καλύτερη και πιο εύκολη δουλειά. Επίσης, ποτέ δεν κάλυψα τα ανεμιστηράκια. Χωρίς να λέω οτι είναι σωστό ή όχι, δεν έχω ούτε μια περίπτωση που να χάλασε είτε το ανεμιστηράκι, είτε κάτι άλλο. Και μιλάμε για blower όχι των 20-30€, σε παίρνει και σε σηκώνει το άτιμο Ακόμα και μόλις 5-6 μήνες να έχετε να το καθαρίσετε, την δουλειά την κάνετε σε ανοιχτό χώρο (πχ μπαλκόνι). Ειδικά το τροφοδοτικό πάντα ξερνά τα άντερά του απο σκόνη. ΥΓ: Όποιος το καθαρίζει με πινελάκι και το φέρει στην ίδια καθαρή κατάσταση, για μένα είναι ήρωας 6
Whitefanged Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Επίσης, ποτέ δεν κάλυψα τα ανεμιστηράκια. Χωρίς να λέω οτι είναι σωστό ή όχι, δεν έχω ούτε μια περίπτωση που να χάλασε είτε το ανεμιστηράκι, είτε κάτι άλλο. Και μιλάμε για blower όχι των 20-30€, σε παίρνει και σε σηκώνει το άτιμο Πολύ τυχερός είσαι. Ένας παππούς έλεγε πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση, μια φορά σπάει. Τα ανεμιστηράκια πάντα ακίνητα. 4
BlueBlood7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Πρέπει να έχω φυσήξει με blower πάνω απο 1000 pc και servers στην δουλειά. Έχω αντιμετωπίσει όλες τις περιπτώσεις, απο λίγη σκονούλα, χαλί απο σκόνι, μέχρι να έχει έχει τόση σκόνη που μαζί με την υγρασία να έχει γίνει σαν λεπτό στρώμα λάσπης και να μην φαίνεται καν η m/b. Πάντα με το blower το PC γινόταν καινούργιο. Προσωπικά πιστεύω οτι κάνει την καλύτερη και πιο εύκολη δουλειά. Επίσης, ποτέ δεν κάλυψα τα ανεμιστηράκια. Χωρίς να λέω οτι είναι σωστό ή όχι, δεν έχω ούτε μια περίπτωση που να χάλασε είτε το ανεμιστηράκι, είτε κάτι άλλο. Και μιλάμε για blower όχι των 20-30€, σε παίρνει και σε σηκώνει το άτιμο Ακόμα και μόλις 5-6 μήνες να έχετε να το καθαρίσετε, την δουλειά την κάνετε σε ανοιχτό χώρο (πχ μπαλκόνι). Ειδικά το τροφοδοτικό πάντα ξερνά τα άντερά του απο σκόνη. ΥΓ: Όποιος το καθαρίζει με πινελάκι και το φέρει στην ίδια καθαρή κατάσταση, για μένα είναι ήρωας Έχει αναφερθεί πολλάκις ότι δεν είναι σωστό να μην κρατάμε τα fans. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν καεί mobo έτσι άσχετα αν εσένα σου έχει συμβεί ή όχι. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα