DrLo Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Φυσικά και είναι συνυπεύθυνος και προφανώς μπορούμε να μιλήσουμε και για μαύρο εισόδημα, όμως διαφωνώ με την πουστια Σε αυτόν που κάνει πουστιες δεν έχει νόημα να μιλάμε ότι του παίχτηκε πουστια, ούτε υπάρχει κάτι να λυπηθείς σε τέτοια άτομα Οτιδήποτε είναι δικαιολογημένο ή στη τελική στα @@ σου, σιγά τη προσωπικότητα που θα πέσεις στα μάτια του Είναι τουλάχιστον αστείο να πιστεύει κανείς ότι ανάμεσα σε 2 παράνομους, ο 1 από τους δύο είναι ο "καλός" και ο άλλος ο "κακός". Όταν ξεκινάς να δουλεύεις μαυρα είναι αυτονόητο ότι απεμπλολείς ότι άλλα δικαιώματα και προβλέψειςσου δίνει ο νόμος με τη νόμιμη εργασία. Αυτό το εξαργυρώνεις είτε με την δυνατότητα να δουλέψεις εκεί (αν πχ σε περίπτωση που δεν ήταν μαυρη η δουλειά δε θα ήταν διαθέσιμη), μεγαλύτερες αποδοχές (το επιπλέον κόστος της νομιμότητας το μοιράζονται οι 2 στην ουσία) κλπ ... ως αντάλλαγμα δίνεις στον άλλο το δικαίωμα να διακόψει χωρίς τη νόμιμη διαδικασία. Αυτός που τον προσλαβμάνει κάποιον άλλο "μαυρα" (εν γνώσει του μιλάμε πάντα) δε του κάνει πουστιά. Κάνουν και οι 2 πουστιά σε όλους τους άλλους. Το να απολαμβάνεις επί Χ χρόνια αυτά και μετά να το παίζεις "οσία παρθένα" είναι ΚΑΡΑπουστιά και προκλητική αντικοινωνική συμπεριφορά αφού και επί Χ χρόνια δε συνησφέρεις στο κράτος/σύνολο και μετά το επικαλείσαι για προστασία. Είναι σαν να καλεί ένας έμπορος ναρκωτικών την αστυνομία γιατί τα χάλασε στη μοιρασιά με κάποιον άλλο. ΥΓ: Δε πολυκατάλαβα βέβαια αν είανι ακριβώς αυτή η περίτπωση του TS. 4
logistoulis Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Είναι τουλάχιστον αστείο να πιστεύει κανείς ότι ανάμεσα σε 2 παράνομους, ο 1 από τους δύο είναι ο "καλός" και ο άλλος ο "κακός". φίλε μου δεν είπα ποτέ ότι κάποιος είναι ο καλός και συγκεκριμένα δεν το είπα για τον ts.. είπα απλά ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να λυπηθείς κάποιον που δεν είναι καλός. εν ολίγοις δεν υποστηρίζω ούτε να κρατάς "επίπεδο" ούτε να προσπαθείς να κάνεις εσύ τον καλό όταν υπάρχουν λεφτά στη μέση αυτά δεν μετράνε.. ο καθένας ο,τι μπορεί κάνει και λούζεται και τις συνέπειες των λαθών του, έτσι πάει επίσης μην θεωρείς ότι αν πας κάπου (σε επίσημη αρχή) και δηλώσεις ότι εν γνώση σου έπαιρνες μαύρα δεν παίζει να μην έχεις κι εσύ συνέπειες.. προσωπικά σε τέτοιες φάσεις πάντως δεν λυπάμαι ούτε εργαζόμενο ούτε εργοδότη. ίσως δώσω ένα ελαφρυντικό στον εργαζόμενο που είναι σε πιο δύσκολη θέση και προφανώς στην μεταξύ τους σχέση δεν έχει το πάνω χέρι, αλλά μέχρι ένα σημείο και αυτό αλλά και το "τόσα σου δίνω, με αυτόν τρόπο και άμα σου αρέσει" δεν είναι κάτι που πρέπει να δικαιολογούμε εφόσον είναι εκτός νόμου. ήδη τα ελάχιστα νόμιμα είναι ποσά ξεφτίλα πλέον, ας μην επικροτούμε την επιστροφή στα 100 χρόνια πριν
DrLo Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 φίλε μου δεν είπα ποτέ ότι κάποιος είναι ο καλός και συγκεκριμένα δεν το είπα για τον ts.. είπα απλά ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να λυπηθείς κάποιον που δεν είναι καλός. εν ολίγοις δεν υποστηρίζω ούτε να κρατάς "επίπεδο" ούτε να προσπαθείς να κάνεις εσύ τον καλό όταν υπάρχουν λεφτά στη μέση αυτά δεν μετράνε.. ο καθένας ο,τι μπορεί κάνει και λούζεται και τις συνέπειες των λαθών του, έτσι πάει επίσης μην θεωρείς ότι αν πας κάπου (σε επίσημη αρχή) και δηλώσεις ότι εν γνώση σου έπαιρνες μαύρα δεν παίζει να μην έχεις κι εσύ συνέπειες.. προσωπικά σε τέτοιες φάσεις πάντως δεν λυπάμαι ούτε εργαζόμενο ούτε εργοδότη. ίσως δώσω ένα ελαφρυντικό στον εργαζόμενο που είναι σε πιο δύσκολη θέση και προφανώς στην μεταξύ τους σχέση δεν έχει το πάνω χέρι, αλλά μέχρι ένα σημείο και αυτό αλλά και το "τόσα σου δίνω, με αυτόν τρόπο και άμα σου αρέσει" δεν είναι κάτι που πρέπει να δικαιολογούμε εφόσον είναι εκτός νόμου. ήδη τα ελάχιστα νόμιμα είναι ποσά ξεφτίλα πλέον, ας μην επικροτούμε την επιστροφή στα 100 χρόνια πριν Δεν υποστηριξα ποτέ κάτι διαφορετικό από αυτά που γράφεις. Απλά λέω ότι συχνά βολεύει και τους 2 η κατάσταση αυτή και το να κλαίγεται μετά κάποιος εγώ το θεωρώ "ξεφτίλα" ... αν και νομίζω ότι είναι απόλυτα νομιμο και μάλλον απίθανο να έχει σοβαρές συνέπειες όποιος το επιλέξει.
militarist Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Πρόστιμο και στους 2 και τελείωσε εκεί το θέμα.
Donalhioy Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Απλά λέω ότι συχνά βολεύει και τους 2 η κατάσταση εεε... αμα ειναι συχνα τοτε δεν μετραει... πες τα... μια ισον καμια... ολοι το ξερουν αυτο
lilboo Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 θελω κ εγω τη γνωμη σας..παρομια κατασταση με το θεμα πιο πανω 1.5χρονο λιγοτερα ενσημα απο οσα δουλευα ουτε δωρα ουτε νυχτερινα ούτε αυξησης κυριακης κ αργιων πριν 2 εβδομαδες τους ενημερωσα πως σταματαω γιατι βρηκα αλλη δουλεια το θεμα μου ειναι πως πηγα να πάρω τα λεφτα μου κ εμαθα πως το αφεντικο τους απαγορέψε να με πληρωσουν ενω Μου εχουν ετοιμάσει ηδη το ποσο..μπορει να το κανει αυτο απλα κ μονο επειδη εφυγα ξαψνικα; εχω νευριάσει τοσο που λεω να κινηθω καπως για τα λεφτα που μου χρωστάει κ γιατι οχι κ για τα δωρα που δεν μου εδωσε ποτε. αν μιλησω με τη λογιστρια του κ τα απαιτησω θα βγαλω άκρη; δεν ξερω που να απευθυνθώ
elio_1 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 δεν ξερω που να απευθυνθώ Στο εργατικό κέντρο!
keravnos21 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Καντου καταγγελια οτι δεν σε εχει πληρωσει και θα τον καλεσουν εκει, αν εχει λιγο μυαλο θα σου δωσει τα λεφτα σου, επισης εδω και μερικα χρονια ειναι της μοδας τον δεκεμβρη να σου δινουν το δωρο για να μην φανε καταγγελια αλλα σε βαζουν ενα μηνα μεσα απο θεμα μισθου.
Liverpool89 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 θελω κ εγω τη γνωμη σας..παρομια κατασταση με το θεμα πιο πανω 1.5χρονο λιγοτερα ενσημα απο οσα δουλευα ουτε δωρα ουτε νυχτερινα ούτε αυξησης κυριακης κ αργιων πριν 2 εβδομαδες τους ενημερωσα πως σταματαω γιατι βρηκα αλλη δουλεια το θεμα μου ειναι πως πηγα να πάρω τα λεφτα μου κ εμαθα πως το αφεντικο τους απαγορέψε να με πληρωσουν ενω Μου εχουν ετοιμάσει ηδη το ποσο..μπορει να το κανει αυτο απλα κ μονο επειδη εφυγα ξαψνικα; εχω νευριάσει τοσο που λεω να κινηθω καπως για τα λεφτα που μου χρωστάει κ γιατι οχι κ για τα δωρα που δεν μου εδωσε ποτε. αν μιλησω με τη λογιστρια του κ τα απαιτησω θα βγαλω άκρη; δεν ξερω που να απευθυνθώ Καλα τωρα μου θυμισες το θρυλικο. Ημουν σε δουλειά σουπερ μαρκετ και εκανα τον χαμαλι πηγαινα οποτε ειχε κουβαλημα, παλετε με νερα, τροφοδοσία κλπ. Συμφωνισα να παιρνω 3,2€ την ωρα οποτε παω. Καθε φορα που με πληρωνε πολλαπλασιαζε τις ωρες επι 3€ και αν ειχα δουλεψει 20 ωρες με εκοβε και τις 4 ετσι γιατι το ηθελε. Ετυχε να βρω αλλη δουλειά, σαν γνήσιος μακακας εγω ειπα στον καινουργιο εργοδοτη θελω περιθωριο 10 ημερων να ενημερωσω τον προηγουμενο να βρει αλλον μην τον αφησω ξεκρεμαστω( η συμφωνια ηταν αν βρω δουλεια στο αντικειμενο μου θα εφευγα). Παω του λεω βρηκα αλλη δουλειά σε δεκα μερες θα φυγω, οτι ειναι δες το σε αυτο το διαστημα, γιατι απο δευτερα πιανω αλλου δουλειά, οπου το κινητρο ειναι τα λεφτα και οτι η δουλεια ειναι στο αντικειμενο που σπουδασα. Πριν του πω οτι φευγω ολα καλα, μετα αλλος άνθρωπος, ολο παρατηρησεις, γκρινια. Εφτασε η μερα που θα εφευγα με χρωστουσε 20 ωρες=60€. Απο σαββατο σε σαββατο με πηγαινε. Οπου την τελευταία φορα του ειπα έρχομαι απο κει εισαι δεν εισαι, εγω αν δεν πληρωθώ θα ψωνισω και θα φυγω. Ηταν εκει, μου λεει σαν παιδακι, εχουμε ενα θεμα, βρεθηκαν κατι ληγμενοι χυμοι και θα σου τους χρεωσω, ειναι να παιρνεις 48€ αντι για 60€ που υπολογιζα εγω. Του λεω απο ποτε χρεωνομαι αυτα που ληγουν, μου λεει αποφασισα να τα χρεωνω, και τυχαια το ποσο που υπολογισε ιδιο με αυτα που μου χρωσταει. Οταν τον ρωτησα που ειναι οι χυμοι, μου ειπε στο ραφι, λεω ληγμενους χυμους τους εχει στο ραφι, παμε να τους δω. Δεν βρηκε ουτε εναν. Με τοσα νευρα που ειχα, ηθελα να τον κανω ασηκωτο. Δεν σκεφτηκα αν ειχα αναγκη τα 60€. Του ειπα κρατα τους χυμους κρατα και τα λεφτα και πηγα να φυγω. Αλλα δεν με αφηνε μου ελεγε κατσε να το λυσουμε. Εκει ηταν που με γειωσε κανονικα, του ειπα ειναι να παιρνω 60€ αντι για 48€ που υπολογιζεις γιατι ερχομουν 8:30 η ωρα και εφευγα 18:30. Και ειπε το επικο, οτι εγω μπορει να ερχομουν 8:30 αλλα μπορει να κουβαλουσα απο τις 9:30 και μετα, οποτε την μια ωρα δεν την υπολογιζε. Μετα απο αυτο επειδη με τρελανε του ειπα αν ειχες τους χυμούς εδω θα τους πετουσα κατω να γινουν ολα π@τανα και τα λεφτα καντα 2€ να τα βαλεις εκει που ξερεις και έφυγα. Αυτο μου εγινε μαθημα, γιατι εκτος οτι με εκανε να νοιώσω μακακας, ενιωσα οτι μου φερθηκε τοσο πο@στηκα που ουτε να νευριασω δεν αξιζε ο κοπος. Τωρα με βλεπει στο δρομο και δεν εχει τα μουτρα να με χαιρετισει. Εγω είμαι 28 χρονων και εχω τα @@ να αντιμετωπισω κατι π@στιδες σαν αυτον τον 40αρη. Λυπαμαι που εχει και παιδια 1
Curtis76 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Η εποχη που ζουμε ενα πρεπει να μας διδαξει. Ο αγωνας για τα δικαιωματα μας πρεπει να μας γινει τροπος ζωής. Σαν χομπι ενα πραγμα ρε παιδι μου. Ακομα και για καφε να πας, τετοιτες συζητήσεις ειναι πολυ καλυτερες απο μπαλα στοιχιμα ρουχα κ.α. Επισης πρεπει να μαθουμε οχι μονο να μη σκυβουμε το κεφαλι, ή να αντιδρουμε οταν μας αδικουν ή οταν παρανομουν. Πρεπει να προσεχουμε να μη χανουμε και τα ελαχιστα δικαιωματα που μας εχουν απομεινει. Διαβασα στο νήμα πολλες φορες την αναφορα, ειναι παρανομο. Οι νομοι παιδια αλλαζουν, ποτε να μη κοιτατε αν κατι ειναι απλα νομιμο, γιατι πολυ απλα μπορει να απφασισουν μισθους 200€ ή τη δυνατοτητα εργασιας με συμβασεις για κλαματα. (εχει ηδη γινει με την καταργηση τον συλογικων συμβασεων). Πρωτα πρεπει να κοιταμε τι ειναι δικαιο τι ηθικο και τι προς το συμφερον του εργαζομενου και οχι της επιχειρησης που οπως αποδειχτηκε και στη πραξη τα τελευταια χρονια ειναι εκ διαμετρου αντιθετα. Ο αλλος δρομος ειναι η καταθληψη. Προσωπικα κουραστικα να ακροβατω πανω στο σχοινι της αναμονης , η θα πεσω στη πλευρα της καταθληψης ή του αγωνα εφτασα στα ορια μου. 1
Gar Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Θέλω την γνώμη σας. Αν δουλεύεις μαύρα και αδιλοτος/η για ένα μήνα... Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή?!
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 9 λεπτά πριν, Gar είπε Θέλω την γνώμη σας. Αν δουλεύεις μαύρα και αδιλοτος/η για ένα μήνα... Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή?! Τι θες να γίνει;
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 28 λεπτά πριν, Gar είπε Να πάρω τα μεροκάματα, ίσως?! Αν είχες γράψει ποιο ήταν το πρόβλημα θα σου απάνταγα σωστά. 1
konkon7met Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Έκανα κάτι ακραίο. Δε πήγα στη δουλειά χωρίς να ενημερώσω. Μπορεί ο εργοδότης να μου κάνει καταγγελία;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα