Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Εργαζόμουν σε μια επιχείρηση εστίασης μέχρι πριν λίγο, και θέλω να κάνω την εξής ερώτηση,

αρχικά είχα υπογράψει σύμβαση 2 ημέρες από 4 ώρες τη βδομάδα (τα κλασικά που κάνουν όλοι αυτοί) το οποίο όμως ποτέ δεν τηρήθηκε. Δουλευα 5-6 μερες τη βδομάδα από 8-9 ώρες. Επίσης δώρο Πάσχα και επιδόματα άδειας και άδειες κτλ

δεν είχα λάβει ποτέ ούτε έχω υπογράψει κάτι. Δώρο Χριστουγέννων επίσης έδινε ένα υποτυπώδες ποσό όσο ήθελε αυτός κάθε φορά. Και πάλι χωρίς υπογραφές κτλ. Στο ενδιάμεσο που ήμουν εκεί (4χρονια) άλλαξε η επωνυμία της εταιρίας και ενώ άλλοι συνάδελφοι μου είχαν κληθεί να υπογράψουν νέα σύμβαση σε εμένα δεν έγινε ποτέ αυτό. Έχω πάρει απόλυση δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό.

Εάν πάω στην επιθεώρηση τι μπορώ να διεκδικήσω; και αν πω θα βγάλω άκρη η δεν αξίζει; μήπως θα έπρεπε να τον ενημερώσω ότι ΘΑ πάω μήπως μου προτείνει κάτι συμβιβαστικό; (το έχει κάνει στο παρελθόν και με άλλους)

Σημείωση: δεν θα το έκανα ποτέ αλλά πραγματικά είναι ο χειρότερος τύπος που υπάρχει σε αυτά τα χρόνια που εργάζομαι εγώ στο χώρο τουλάχιστον.

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

4 χρονια δουλευες εκει. Ουτε μισο, ουτε ενα, ουτε δυο.

Τωρα που σε απελυσε τα θυμηθηκες ολα και θες να τα καταγγειλεις στην επιθεωρηση εργασιας;

Αν δε σε απελυε τα επομενα 10 χρονια, να υποθεσω οτι ουτε απο το μυαλο δε θα σου περναγε η καταγγελια που θες να κανεις τωρα, σωστα;

• Like 8
Δημοσ.

δηλαδη αντι για 8 ωρες τη βδομαδα δουλυες 48. στη φορολογικη σου δηλωση εβαζες τις αμοιβες για 48 ωρες η για 8?

Δημοσ.

Κλασσικος Legend.

Σορρυ που υπαρχουμε μαν,θα σβησουμε και το tread αν σε ενοχλει τοσο.

Εμενα τι να με ενοχλησει ; Αμα δεν καταλαβαινετε οτι με αυτες τις τακτικες ειστε οι κυριοι υπευθυνοι που σκαβετε το λακο σας, εγω θα σας ανοιξω τα ματια; Συνεχιστε κοντοφθαλμα και για την παρτη σας. Καλο το αφεντικο οσο σας εχει στη δουλεψη του, πχ μια 4ετια. Μολις σας απολυσει ψαχνεστε πως να τον καταγγειλετε για παρανομιες που ανακαλυψατε και σας πειραξανε και θελετε να δραστηριοποιηθειτε...κατοπιν εορτης.

Και περιμενετε αποτελεσμα; Μεγεια σας με χαρα σας, αλλα τα αφεντικα βρισκουν και τα κανουν οταν εχετε τετοιες νοοτροπιες.

Εγω λοιπον ετσι οπως τα περιγραφει ο ts περισσοτερο διαθεση εκδικησης για την απολυση διακρινω, παρα οτι τον επιασε ξαφνικα ο πονος για τη νομιμοτητα η για το οτι επι 4 χρονια του καταπατουσε καθε ειδος νομιμης εργασιακης σχεσης το αφεντικο. Στανταρακι, αν δε τον ειχε απολυσει σημερα, δε θα ειχε περασει καν απο το μυαλο του η καταγγελια που θελει τωρα να κανει. Αναρωτιεστε μετα γιατι πολλαπλασιαζονται τα αφεντικα που σας φερονται ετσι. Να το το γιατι.

• Like 22
  • Thanks 1
Δημοσ.

Legend, να βουτας τη γλώσσα σου στο μυαλό σου πριν μιλήσεις. Καταρχάς απολύθηκα γιατί το μαγαζί κλείνει καλοκαίρι και υποχρεωτικά τους απολύει όλους. Όποτε δεν απολύθηκα αλλά "απολύθηκα" και απλά δεν ξαναπήγα πίσω. Τώρα το αν ήταν όλα καλά όλη αυτή τη διάρκεια εγώ το ξέρω καλύτερα από σένα όπως και το ποσό ανάγκη είχα τα λεφτά οπως και όλοι όσοι δουλεύουν έτσι που κάνουν υπομονή και σκύβουν το κεφάλι. Όποτε άτοπα και άστοχα τα επιχειρήματα σου και αυτά που είπες. Πήγα για ένα πράγμα και έκανα 15. Όλα καλά κατά τα αλλά. Αλλά είχα υποχρεώσεις. Τι να του πω; να το παίξω νταής και να μείνω στο δρόμο; στα λόγια όλοι καλοί είμαστε και ειδικότερα σε ότι αφορά τα χωράφια των άλλων.

Έκανα μια ερώτηση και περίμενα απάντηση σε αυτό και όχι να μου πεις πως θα ήταν σε ιδανική κοινωνία. Αν θέλεις να παλέψεις για τα δικαιώματα του εργοδότη να ανοίξεις ένα thread να μιλήσουμε Γι αυτό.

Και επίσης έχω "απολυθεί" και από άλλες δουλειές και ούτε καν μου έχει περάσει απ το μυαλό αυτό γιατί τουλάχιστον, πέρα του ότι ήταν παπαρες στα τυπικά, ήταν λίγο άνθρωποι.

Στη φορολογική μου έβαζα (μπαίνει αυτόματα άλλωστε) αυτά που δήλωνε ότι μου έδινε αυτός.

• Like 4
Δημοσ.

Στη φορολογική μου έβαζα (μπαίνει αυτόματα άλλωστε) αυτά που δήλωνε ότι μου έδινε αυτός.

οποτε αν πας στην επιθεωρηση, μηπως θα εχεις κι εσυ προβλημα?

Δημοσ.

Όποτε τι θα μπορούσα να κάνω ; να τον απειλήσω να με δηλώνει κανονικά; όπως και οι υπόλοιποι 20 που έχει; εγώ θα πρέπει να κάνω τη δουλειά του κράτους; ????

Δημοσ.

Legend, να βουτας τη γλώσσα σου στο μυαλό σου πριν μιλήσεις. Καταρχάς απολύθηκα γιατί το μαγαζί κλείνει καλοκαίρι και υποχρεωτικά τους απολύει όλους. Όποτε δεν απολύθηκα αλλά "απολύθηκα" και απλά δεν ξαναπήγα πίσω. Τώρα το αν ήταν όλα καλά όλη αυτή τη διάρκεια εγώ το ξέρω καλύτερα από σένα όπως και το ποσό ανάγκη είχα τα λεφτά οπως και όλοι όσοι δουλεύουν έτσι που κάνουν υπομονή και σκύβουν το κεφάλι. Όποτε άτοπα και άστοχα τα επιχειρήματα σου και αυτά που είπες. Πήγα για ένα πράγμα και έκανα 15. Όλα καλά κατά τα αλλά. Αλλά είχα υποχρεώσεις. Τι να του πω; να το παίξω νταής και να μείνω στο δρόμο; στα λόγια όλοι καλοί είμαστε και ειδικότερα σε ότι αφορά τα χωράφια των άλλων.

Έκανα μια ερώτηση και περίμενα απάντηση σε αυτό και όχι να μου πεις πως θα ήταν σε ιδανική κοινωνία. Αν θέλεις να παλέψεις για τα δικαιώματα του εργοδότη να ανοίξεις ένα thread να μιλήσουμε Γι αυτό.

Και επίσης έχω "απολυθεί" και από άλλες δουλειές και ούτε καν μου έχει περάσει απ το μυαλό αυτό γιατί τουλάχιστον, πέρα του ότι ήταν παπαρες στα τυπικά, ήταν λίγο άνθρωποι.

Φίλε μου πρέπει να καταλάβεις ότι φταις. Η δουλειά του κράτους μπορεί να γίνει αν και εφόσον κάνεις την καταγγελία σου. Από μόνοι τους περιμένεις να γίνει δουλειά; Εσύ από την άλλη το "έτρωγες" 4 χρόνια αυτό που σου σέρβιρε ο κλασσικός απατεώνας αφεντικός σου και αντί να τον δώσεις στεγνά από την αρχή κιόλας κάθεσαι και ψάχνεις τώρα πως θα βρεις το δίκιο σου. 

Όποτε τι θα μπορούσα να κάνω ; να τον απειλήσω να με δηλώνει κανονικά; όπως και οι υπόλοιποι 20 που έχει; εγώ θα πρέπει να κάνω τη δουλειά του κράτους; ????

Δεν χρειάζεται αν τον απειλήσεις. Θα τον ενημερώσεις ότι θα τον καταγγείλεις και θα το -κάνεις-.

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα το αν ήταν όλα καλά όλη αυτή τη διάρκεια εγώ το ξέρω καλύτερα από σένα όπως και το ποσό ανάγκη είχα τα λεφτά οπως και όλοι όσοι δουλεύουν έτσι που κάνουν υπομονή και σκύβουν το κεφάλι. Όποτε άτοπα και άστοχα τα επιχειρήματα σου και αυτά που είπες. Πήγα για ένα πράγμα και έκανα 15. Όλα καλά κατά τα αλλά. Αλλά είχα υποχρεώσεις. Τι να του πω; να το παίξω νταής και να μείνω στο δρόμο; στα λόγια όλοι καλοί είμαστε και ειδικότερα σε ότι αφορά τα χωράφια των άλλων.

Μπράβο κι επειδη ολα αυτα τα δακρυβρεχτα τα καταλαβαινω σε απολυτο βαθμο δεν λεω κατι περισσοτερο. Κοιταγες, κοιτας και συνεχιζεις να κοιτας την παρτη σου σε βαθμο να αποδεχεσαι και παρανομιες εις βαρος σου. Και δεν κοιταζεις το να επιβαλλεις την νομιμοτητα στους κακους/παρανομους εργοδοτες, αν πρωτα δεν εχεις εξασφαλιστει-καβατζωθει καπως. Να 'μαστε σωστα ξηγημενοι δηλαδη.

Ετσι λοιπον, για Χ,Υ λογους συμβιβαζοσουν με το ολο σκηνικο (πχ επειδη ειχες αναγκη) και ησουν συνεταιρος στην απατεωνια του αφεντικου σου. Μη το παιρνεις προσωπικα, αλλα δες οτι με αυτην την τακτικη του εδωσες το θαρρος και το δικαιωμα να κανει και στον επομενο το ιδιο. Αν του χωνες την καταγγελια στο σωστο χρονο, οταν θα ηταν ευκολο να τον πιασουν επ'αυτοφωρο και να μαζευτουν πολλα αποδεικτικα στοιχεια, θα ηταν αλλιως. Τωρα ξερεις τι θες για να παει καλα η καταγγελια σου; Μαρτυρες. Αυτο που δεν εκανες εσυ δηλαδη για τον εαυτο σου "επειδη ειχες αναγκη το μεροκαματο", θα πρεπει να το κανουν οι αλλοι για σενα. Και θα ερθουν με τη σειρα τους αυτοι και θα πουνε "κοροιδο ειμαι να καταμαρτυρησω και να χασω τη δουλεια μου;". Και νατος ο φαυλος κυκλος που δινει σε τετοιους εργοδοτες τη δυνατοτητα να παιζουν εκ του ασφαλους.

Η γνωστη θεωρια με το αυγο και την κοτα.

Αν θέλεις να παλέψεις για τα δικαιώματα του εργοδότη να ανοίξεις ένα thread να μιλήσουμε Γι αυτό.

Για την ακριβεια η ουσια των ποστ μου ειναι ακριβως το αντιθετο: Το πως διεκδικουνται τα δικαιωματα του εργαζομενου απο τον ιδιο τον εργαζομενο. Αν εσυ νομισες οτι πηρα το μερος του εργοδοτη, εχεις θεματα στην αντιληψη οσων διαβαζεις.
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Και δεν κοιταζεις το να επιβαλλεις την νομιμοτητα στους κακους/παρανομους εργοδοτες, αν πρωτα δεν εχεις εξασφαλιστει-καβατζωθει καπως. Να 'μαστε σωστα ξηγημενοι δηλαδη.

υπαρχει λογος που υπαρχουν υπηρεσιες ελεγχου των εργοδοτων

ενας π.χ ειναι να μην πεφτουν θυματα εκμεταλευσης εργαζομενοι σε αναγκη

οπως επισης υπαρχει λογος που λεγονται θυματα εκμεταλευσης και οχι συνεταιροι στην εκμεταλευση τους

και με τον ορο εκμεταλευση εννοω το παρακατων

Ετσι λοιπον, για Χ,Υ λογους συμβιβαζοσουν με το ολο σκηνικο (πχ επειδη ειχες αναγκη) και ησουν συνεταιρος στην απατεωνια του αφεντικου σου.

τωρα οπως το βλεπει ο καθενας...  εσυ μπορει να νομιζεις οτι ο καθενας θα κατσει να το παιξει επαναστατης  οταν μπορει να ειναι και ανεργος για ποιος ξερει ποσο καιρο....  

το μονο καλο ειναι οτι τετοιες αποψεις αλλαζουν ευκολα αν ξαφνικα βρεθεις ανεργος χωρις να βρισκεις δουλεια την ιδια ωρα που ο μπαμπας δεν τσονταρει

• Like 4
Δημοσ.

το μονο καλο ειναι οτι τετοιες αποψεις αλλαζουν ευκολα αν ξαφνικα βρεθεις ανεργος χωρις να βρισκεις δουλεια την ιδια ωρα που ο μπαμπας δεν τσονταρει

Σε καταλαβαινω. Κακο πραγμα η οικονομικη εξαρτηση απο τους γονεις κι ακομα χειροτερο να αλλαζεις αποψεις σε θεματα ηθικης κλπ βαση τσεπης. Φτανει που το παραδεχεσαι.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου πρέπει να καταλάβεις ότι φταις. Η δουλειά του κράτους μπορεί να γίνει αν και εφόσον κάνεις την καταγγελία σου. Από μόνοι τους περιμένεις να γίνει δουλειά; Εσύ από την άλλη το "έτρωγες" 4 χρόνια αυτό που σου σέρβιρε ο κλασσικός απατεώνας αφεντικός σου και αντί να τον δώσεις στεγνά από την αρχή κιόλας κάθεσαι και ψάχνεις τώρα πως θα βρεις το δίκιο σου.

Δεν χρειάζεται αν τον απειλήσεις. Θα τον ενημερώσεις ότι θα τον καταγγείλεις και θα το -κάνεις-.

Περιμένω να γίνει μόνη της η δουλειά όταν ο λογιστής στέλνει στο ΙΚΑ καταστάσεις που δείχνουν 2 άτομα 3ωρα τη μέρα να δουλεύουν σε μια καφετέρια. Τι σκατα, τόσο πολύ λογικό τους φαίνεται;

Συμφωνώ σε αυτό που λες αλλά δεν γίνεται πάντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...