Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα Behringer MS-40 που σε ενδιαφέρουν δεν τα έχω κάνει demo. Γενικά η Behringer είναι η μια budget εταιρεία με αρκετά προβλήματα quality control στο παρελθόν που σταδιακά βελτιώνεται.

• Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ωραια μακρυα απο τα PA δλδ,ειναι για πανυγηρια κ για διαδηλωσεις του ΠΑΣΟΚ...

Εχετε να προτεινετε κανενα αλλο ακομα κ απο geizhals δν εχω θεμα...Ενας φιλος μου προτεινε απο Μaudio ΒΧ6 νομιζω..

Ασε δεν χρειαζονταν καν να ρωτησω αφου τωρα προσεξα οτι εχουν ολες τις ρυθμισεις πανω(volume,bass κτλ )  αρα εχουν και ενισχυτη!

Τα PA ηχεια ειναι passive δν εχουν ενισχυτη νομιζω ενω τα active εχουν δικο τους..

Δύο τμχ από αυτά

http://www.skroutz.gr/s/4123741/KRK-Rokit-5-G3.html

https://geizhals.at/krk-systems-rokit-5-generation-3-paar-a1002642.html?hloc=at&hloc=de&hloc=pl&hloc=uk&hloc=eu

Ρε συ ιδια ηχεια ειναι αυτα??μονο που απεξω ειναι ζευγαρι(paar)

TI ΦΑΣΗ με την τιμη??στην τιμη του ενος περνεις 4 απεξω?? :P

Δημοσ.

Τα ίδια είναι αλλά δεν είναι σε όλα τα μαγαζιά ζευγάρι.

Από 278+ είναι τιμή ζευγαριού (καθόλου άσχημα) αλλά δεν ξέρω αν στέλνουν Ελλάδα.

Δημοσ.

Τα PA ηχεία είναι για ακούγεται ο ομιλητής σε μεγάλες αίθουσες ή για να παίζει το Carmina Burana σε συγκεντρωσεις του ΠΑΣΟΚ. Χρησιμοποιουνται για να απευθύνεται κάποιος σε πλήθος. Δεν είναι για να ακούς μουσική στο δωμάτιο σου. Βγάζουν ισχύ και τίποτε άλλο.

Αρε τι μου θύμησες :P

https://www.youtube.com/watch?v=xpU8SeBNFxE

Τότε που πιστεύαμε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι το επόμενο success story της δύσης :')

===================

@OP θα πάρεις αυτό http://www.skroutz.gr/s/4588287/Yamaha-MG-10-XU-USB.html και θα το συνδέσεις στον υπολογιστή σου

μετά θα πάρεις 2 τέτοια http://www.soundimage.gr/product.php?id_product=7741 (ναι άσπρα και όχι μαύρα σε περίπτωση που έχεις επισκέψεις να μην φαίνονται τα φλόκια που αναγκαστικά θα εκσφενδονίζονται απο τον καταπληχτικό -για την τιμή- ήχο )

δεν ξέρω αν έχει XLR καλώδια το mixer (γιατι έτσι θα συνδέσεις τα ηχεία) πάρε δυο απο  αυτά εδώ : http://www.skroutz.gr/s/8021143/Stagg-Cable-XLR-male-XLR-female-3m-SMC3-BL.html

και πριν συνδέσεις το οτιδήποτε να κατεβάσεις ότι έχει σχέση με ένταση (θα λέει volume ή gain) τέρμα αριστερά (κλειστό δηλαδή)

τα ηχεία δεν θα τα έχει στο ρεύμα όταν βάλεις το καλώδιο απο τα ηχεία στο mixer

διάβασε λιγο το manual προτού συνδέσεις το οτιδήποτε.

Τελείωσες έχεις καταπληκτικό ήχο σε ένταση που κάνει και για party σε νορμάλ  μέγεθος σπιτιού και έχεις ένα σορό επιλογές λόγω του mixer που εκτός του ότι θα λειτουργεί σαν DAC (αν και θα προτιμούσα ξεχωριστό dac/preamp αλλά ανεβαίνουμε στην τιμή έτσι.. ) και παράλληλα θα μπορείς να συνδέσεις και άλλα ηχεία στο μέλλον καθώς και μικρόφωνο για καραόκε τκλ και θα έχεις έλεγχο σε μερικά EQ κανάλια και θα μπορείς να προσθέσεις αναλογικά εφέ στην ήχο σου...

και αν για κάποιο λόγο είσαι ένα βήμα πριν απο το να μπεις στο τρελοκομείο και θες μεγαλύτερη ένταση στον ήχο παίρνεις και ένα sub για να στέλνεις τις χαμηλές συχνότητες εκει και τα τινάζεις στο full gain χωρίς να καταλάβεις παραμόρφωση βασικά το ξεφτίλισες ήδη και έσπασες τα τύμπανα σου :P

PS (τα ηχεία βάλτα έτσι ώστε να αν ενώσουμε νοητές γραμμές απο τους κώνους των ηχείων στο σημείο που συνήθως θα κάθεσαι όταν θα ακούς μουσική κτλ η επιφάνεια που θα είναι παράλληλη με το έδαφος να δημιουργεί ένα τραπέζιο όπου οι γωνίες τις μικρής πλευράς να είναι η μια δεξιά και η άλλη αριστερά απο αφτιά σου και τέλος τα tweeter να είναι στο ίδιο ύψος με τα αφτιά σου.)

Δημοσ.

Ενδιαφερον οι πληροφοριες σου...200 ευρο για μικτη που δν εχω κ ιδεα τι κανουν ολα αυτα δν προκειται να δωσω..με μικτη αποδιδουν καλυτερα η μονο tweak στον ηχο κανεις? :P

2 τετοια με κοβω να περνω..Λενε τπτ?
https://www.amazon.co.uk/dp/B01J66ZEE0?amp;creative=22110&creativeASIN=B01J66ZEE0&linkCode=df0&tag=geizhals07-21

Θ
ελω dac ντε κ καλα..με την καρτα ηχου δν γινετε δουλεια?

• Like 1
Δημοσ.

Τα M-Audio που κοιτάς (όπως και τα KRK) είναι studio monitors για ανάλογη χρήση και θέλουν προσοχή στο στήσιμο αλλιώς το stereo image θα πάσχει. Αν απλά θες κάτι να παίζει δυνατά με χαμηλό κόστος κοίτα για ηχεία για gamers.

Αρε τι μου θύμησες :P

https://www.youtube.com/watch?v=xpU8SeBNFxE

Τότε που πιστεύαμε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι το επόμενο success story της δύσης :')

Ακόμη το πιστεύουν οι περισσότεροι.
Δημοσ.

Τα M-Audio που κοιτάς (όπως και τα KRK) είναι studio monitors για ανάλογη χρήση και θέλουν προσοχή στο στήσιμο αλλιώς το stereo image θα πάσχει. Αν απλά θες κάτι να παίζει δυνατά με χαμηλό κόστος κοίτα για ηχεία για gamers.

Ακόμη το πιστεύουν οι περισσότεροι.

Πανω που την βγαζαμε την ακρη μου αρχισες παλι θελουν προσοχη, θελουν στησιμο, θελουν αναλογη χρηση :P

Ti εννοεις ηχεια gamers..Τετοια εχω τωρα...Θελουν κ μικτη για να δουλεψουν σωστα??

Δημοσ.

Πανω που την βγαζαμε την ακρη μου αρχισες παλι θελουν προσοχη, θελουν στησιμο, θελουν αναλογη χρηση :P

Ti εννοεις ηχεια gamers..Τετοια εχω τωρα...Θελουν κ μικτη για να δουλεψουν σωστα??

Όχι. Ψάξε για τα πιο δυνατά ηχεία για gamers στι budget σου, δεν σου χρειάζονται studio ηχεία. Έχεις δίκιο οτι σε αποπροσανατολισαμε.
Δημοσ.

Τα monitorάκια μου θα τα πάω σε ξεχωριστό χώρο που θα ακούω μόνο μουσική.

Με τη πρώτη ευκαιρία έχω βάλει στο μάτι αυτά

http://www.skroutz.gr/s/12262208/Creative-Sound-Blaster-X-Kratos-S5.html?from=drop

το πολύ μέχρι τις γιορτές. Από ότι διαβάζω βαράνε κι αρκετά.

Όταν παίζω θέλω να ακούω τα rgbιόνια!!!!

Δημοσ.

Ειχα κ 2.1 κ 5.1 δν θελω παλι να παω σε κατι τετοιο..

Δν ειπα οτι με απροσανατολισατε ισα ισα καποια πραγματα που μου ειπατε με βοηθησαν απλα σκεφτομαι μην τα παρω τα studio k μου ειναι αχρηστα μιας κ με μουσικη δν ασχολουμαι,απλα μου αρεσει να ακουω..Κ βλεπω οτι ο ενας μ λεει οτι πρεπει να παρω κ dac μετα ο αλλος οτι πρεπει να παρω κ μιξερ :P ..

Δημοσ.

Αυτά εδώ τότε.

http://technosound.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=6932

2.0, είναι ζεύγος (κοινό volume, μπάσο κλπ) κι όχι ξεχωριστά όπως στα πιο καλά monitor

όταν τα στήνεις το μόνο που προσέχεις είναι τα ηχεία να είναι στο ύψος των αυτιών σου και να σε 'κοιτάνε'. 

Με 150 ευρώ τα βάζεις πάνω στην κάρτα ήχου και ματώνουν (με την καλή έννοια) τα αυτιά σου (στο δωμάτιο) 

Κι έχουν και γαμάτα εφέ!!!!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενδιαφερον οι πληροφοριες σου...200 ευρο για μικτη που δν εχω κ ιδεα τι κανουν ολα αυτα δν προκειται να δωσω..με μικτη αποδιδουν καλυτερα η μονο tweak στον ηχο κανεις? :P

2 τετοια με κοβω να περνω..Λενε τπτ?

https://www.amazon.co.uk/dp/B01J66ZEE0?amp;creative=22110&creativeASIN=B01J66ZEE0&linkCode=df0&tag=geizhals07-21

Θελω dac ντε κ καλα..με την καρτα ηχου δν γινετε δουλεια?

Σου είπα τον μήκτη τον παίρνεις για το DAC και τα αναλογικά components που έχει όχι γιατι ειναι μίκτης (το γεγονός ότι ειναι απο τους καλύτερους μίκτες για την τιμή ειναι απλά ένα επιπλέον καλο όπως πχ αν θες να παίξεις παιχνίδια και δεν πάρεις PS4 αλλά PC γιατι παιζει παιχνίδια αλλά κανει ΚΑΙ άλλα πράματα...  )

Δεν έχει νόημα να δώσεις 300-400 ευρώ για ηχεία και να τα συνδέεις με το minijack ή με φθηνά ανταπτοράκια στην πατάτα το κουτί σου...

ειναι σαν φοράς κοστούμι για να πας σε μια συνάντηση αλλά να έχεις να κάνεις μπάνιο 3 μήνες...  κανένας δεν θα σε βάλει μέσα στο εστιατόριο όσο καλό και ας είναι το κουστούμι σου...

Τα καλά ηχεία δεν κάνουν τον καλό ήχο.. τα καλά ηχεία διασφαλίζουν ότι ο καλός ήχος θα παιχτεί! Τον καλό ήχο τον κάνει το καλό DAC η πηγή του ήχου δηλαδή.(και εννοείται και το κομμάτι που ακούς θα πρέπει να έχει ηχογραφηθεί καλά και να μην ειναι πχ mp3 64 bps) 

Με μάπα πηγή... όσο καλά ηχεία και να έχεις μάπα ήχο θα ακούσεις..

Θα μου πεις γιατι όχι κανονικό dac/preamp και μου λες τον μίκτη;

Το ανέφερα αυτό.. θα δώσεις άλλα 3κατοστάρικα μέσα στο νερό για κανονικό dac/preamp... οπότε το dac που είναι μέσα σε αυτόν τον καλό yamaha μίκτη είναι η αμέσως καλύτερη επόμενη λύση... κάτι σαν hackia στο πρόβλημα της φτώχειας δες το :P

η "κάρτα ήχου" που έχεις είναι τζάμπα λεφτά πιο χρήσιμη είναι να την βάζεις πάνω στον μίκτη για να μην σκονίζονται οι υποδοχές του...

-----

ΟΛΑ τα ηχεία (καλά σχεδόν όλα) παίζουν αναλογικό ήχο.. DAC = Digital to ANALOG Converter δηλαδή παίρνει το ψηφιακό μήνυμα απο τον υπολογιστή ή κάποιο άλλο μέσo και το μετατρέπει σε αναλογικό.. το θέμα είναι όμως ότι με φθηνά υλικά η μετατροπή δεν γίνεται καλά και αν χρησιμοποιείς κάρτα ήχου θα έχεις και παράσιτα jitter κτλ γιατι ειναι μέσα και κοντα σε μαγνητικά πεδία (που δημιουργούνται όταν μεσα απο έναν αγωγό περάσει ρεύμα) και διακυμάνσεις απο ρεύματα απο όλες τις άλλες συσκευές /mobo/GPU με τις οποίες επικοινωνεί μέσω κοινού αγωγού τροφοδοσίας και μεταφοράς δεδομένων (PCI) κτλ

Γιαυτό βλέπεις στις καλές μητρικές το κύκλωμα ήχου έχει μια διαχωριστική γραμμή..

όπως πχ εδώ

onboard_audio.jpg

δήθεν τρώνε εκει λιγο απο το αγώγιμο υλικό στο PCB για να μην επικοινωνεί το DAC  με τα υπόλοιπα πράματα στο mobo αλλά αυτό είναι περισσότερο παρηγοριά στον άρρωστο..

Το πρόβλημα για να λυθεί θα πρέπει η συσκευή που αναλαμβάνει αυτή την δουλειά να είναι ηλεκτρικά απομονομένη απο κάθε άλλη συσκευή/υποσύστημα και να έχει καθαρή πηγή τροφοδοσίας (σαν το phantom 48V στον μίκτη που σου λέω) μετά παίζουν και άλλα πράματα ρόλο αλλά δεν γίνεται να το αναλύσουμε σε αυτό το post ο μίκτης είναι η αμέσως καλύτερη λύση πάντως αν δεν έχεις λεφτά για dac kai preamp.

------

Επίσης θα λειτουργεί και ως preamp(προενισχυτής)

Τι είναι αυτό... την ένταση στα yamaha ηχεία σου πως θα την αλλάζεις ;

θα πηγαίνεις κάθε 3 και μία πισω τους για κουνάς το gain;

ή θα κουνάς το scrollbar του ήχου στο PC σου;;;

αν κάνεις το δεύτερο απλά χαλάς τον ήχο σου γιατι αυτό είναι ψηφιακό volume που σημαίνει ότι κόβει απλά την κυματομορφή στις κορυφές και τα χαμηλά και έτσι πετυχαίνει χαμηλότερη ένταση (χάνεται πληροφορία ήχου δηλαδή = πιο μάπα ήχος)  ...

αν κάνεις το πρώτο και δεν βαριέσαι οκ.. κάντο..

αλλιώς θες κάτι που να ελέγχει το volume του ήχου σου αναλογικά και αυτό θα το πετύχεις κουνώντας το αντίστοιχο ποτενσιόμετρο του μίκτη ...

το ψηφιακό volume στον υπολογιστή θα το έχεις πάντα στο 100%  το gain στον ενισχυτή κάθε ηχείου θα είναι ίσο/στην ίδια φορά και στα δύο και θα είναι είτε στην μέση είτε λίγο πιο δεξιά όχι όμως κοντά στο τέρμα! και απο τον μίκτη θα αλλάζεις το volume όταν και όποτε θες.

Εννοείται πως την πρώτη φορά που θα τα συνδέσεις όλα θα είναι εκτός ρεύματος

επίσης τόσο στα ηχεία όσο και στον μίκτη ότι έχει σχέση με ένταση (ότι λέει volume/gain) το χαμηλώνεις τέρμα αριστερά ή τέρμα κάτω ανάλογα τι διακόπτης είναι.

μετά βάζεις ρεύμα

μετά το gain των ηχείων το βάζεις όπως σου είπα

μετά βάζεις ένα κομμάτι να παίζει στο PC με 100% ψηφιακό volume (δηλαδή την μπάρα μέσα απο τα windows)

μετά σιγά σιγά ανεβάζεις το volume στον μίκτη να δεις πού είναι το σημείο που θα σπάσουν τα αφτιά σου... αν δεν φτάσεις στο σημείο απλά χαμηλώνεις τον μίκτη τέρμα και ανεβάζεις λίγο παραπάνω το gain και των δύο ηχείων (στο ίδιο σημείο είπαμε) και κάνεις το ίδιο..

Αν τα αφτιά σου σπάνε πολύ νωρίς πριν φτάσει ο μίκτης στην μέση τότε απλά χαμηλώνεις τον μίκτη και κατεβάζεις λιγο το gain στα ηχεία (και στα δύο και επίσης και τα δύο να έχουν ίδιο gain )

και ξαναδοκιμάζεις.

όλα είναι έτοιμα τώρα βάλε το volume του μικτη σε μια θέση που να μην σπάνε τα αφτιά σου και  δες ταινίες άκουσε μουσική κτλ.

Επεξ/σία από Manjaro
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...