Manjaro Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 η παραπληροφορηση πήγαινε στης λάθος τεχνικές εξηγήσεις. και στο ότι τα studio monitors είναι ότι καταλληλότερο για ακρόαση στο σπίτι. δεν θα σχολιάσω τίποτα άλλο παρά αυτό, ο τύπος έλεγε πως ήθελε να ακούει μουσική κτλ στο PC του = τα ηχεία θα είναι μπροστά του 2 μέτρα το πολύ = near field monitors ότι καλύτερο για να ακούει μουσική όπως πρέπει να την ακούσει. Γιαυτό και τα παίρνουν στα studio και όχι το αντίστροφο δεν είναι δηλαδή μια ειδική κατηγορία τα monitors μόνο για studio αλλά επειδή ακριβώς έχουν ομογενοποιημένο frequency response. Τέλος ήταν κάτι που (εκείνη την στιγμή) το είχε αποφασίσει και μόνος του γιατι όταν εγώ μπήκα στην κουβέντα ήδη διάλεγε ανάμεσα σε 8άρια monitors. ο TS ήδη έχει πάρει PS4 ή κάποια καρτα γραφικών με τα λεφτά που σκεφτόταν αρχικα να δώσει για τον ήχο και βολεύτηκε με 2.1 σετάκι creative/edifier ή κάτι τέτοιο. Οπότε απο όποια πλευρά και να το εξετάσουμε τζάμπα σπαταλάς χρόνο απο την ζωή σου για να γράψεις ποστ εδώ για τα TRS ή το rant ότι δεν κάνουν τα monitors γιατι για κάποιον λόγο ειναι για επαγγελματίες.
Whitefanged Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 δεν θα σχολιάσω τίποτα άλλο παρά αυτό, ο τύπος έλεγε πως ήθελε να ακούει μουσική κτλ στο PC του = τα ηχεία θα είναι μπροστά του 2 μέτρα το πολύ = near field monitors ότι καλύτερο για να ακούει μουσική όπως πρέπει να την ακούσει. Γιαυτό και τα παίρνουν στα studio και όχι το αντίστροφο δεν είναι δηλαδή μια ειδική κατηγορία τα monitors μόνο για studio αλλά επειδή ακριβώς έχουν ομογενοποιημένο frequency response. Τέλος ήταν κάτι που (εκείνη την στιγμή) το είχε αποφασίσει και μόνος του γιατι όταν εγώ μπήκα στην κουβέντα ήδη διάλεγε ανάμεσα σε 8άρια monitors. ο TS ήδη έχει πάρει PS4 ή κάποια καρτα γραφικών με τα λεφτά που σκεφτόταν αρχικα να δώσει για τον ήχο και βολεύτηκε με 2.1 σετάκι creative/edifier ή κάτι τέτοιο. Οπότε απο όποια πλευρά και να το εξετάσουμε τζάμπα σπαταλάς χρόνο απο την ζωή σου για να γράψεις ποστ εδώ για τα TRS ή το rant ότι δεν κάνουν τα monitors γιατι για κάποιον λόγο ειναι για επαγγελματίες. Σε χρειάζομαι κι άσε τα ψόφια. Περιμένω προτάσεις είμαι με το πουλί την πιστωτική στο χέρι.
atropa Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 δεν θα σχολιάσω τίποτα άλλο παρά αυτό, ο τύπος έλεγε πως ήθελε να ακούει μουσική κτλ στο PC του = τα ηχεία θα είναι μπροστά του 2 μέτρα το πολύ = near field monitors ότι καλύτερο για να ακούει μουσική όπως πρέπει να την ακούσει. Γιαυτό και τα παίρνουν στα studio και όχι το αντίστροφο δεν είναι δηλαδή μια ειδική κατηγορία τα monitors μόνο για studio αλλά επειδή ακριβώς έχουν ομογενοποιημένο frequency response. Τέλος ήταν κάτι που (εκείνη την στιγμή) το είχε αποφασίσει και μόνος του γιατι όταν εγώ μπήκα στην κουβέντα ήδη διάλεγε ανάμεσα σε 8άρια monitors. ο TS ήδη έχει πάρει PS4 ή κάποια καρτα γραφικών με τα λεφτά που σκεφτόταν αρχικα να δώσει για τον ήχο και βολεύτηκε με 2.1 σετάκι creative/edifier ή κάτι τέτοιο. Οπότε απο όποια πλευρά και να το εξετάσουμε τζάμπα σπαταλάς χρόνο απο την ζωή σου για να γράψεις ποστ εδώ για τα TRS ή το rant ότι δεν κάνουν τα monitors γιατι για κάποιον λόγο ειναι για επαγγελματίες. δεν είπα ποτέ ότι ειναι για επαγγελματιες μονο. είπα είναι η δεύτερη σου επιλογή μετά από ένα καλό σετακι hifi έστω και μικρά bookself ηχεία όπως τα στουντιο μονιτορς, δε χρειάζεται να είναι κολόνες. δεν είναι για όλους το flat frequency response και ειδικά απλά για ακρόαση όσο αφορά τα βύσματα και την steinberg..
Manjaro Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 ρε φίλε σταμάτα τόσο απλά δεν είναι για όλους και δεν είναι για σβόλους ο μόνος λόγος για να μην πάρεις monitor ηχεία ειναι γιατι θες offaxis ήχο και καλά ή για διακοσμητικούς λόγους γιατι δεν βγαίνουν με λάκα και μακρόστενα κτλ Η λέξη monitor δεν είναι κάποια προδιαγραφή. Όπως λέμε SSD στους σκληρούς δίσκους. Όλα ηχεία είναι απλά τα καλά ηχεία με δικό τους ενισχυτή ρεγουλαρισμένο για ακριβώς τα συγκεκριμένα drive και ηλεκτρικά μέρη είναι καλύτερα γιατί έχουν λιγότερη παραμόρφωση είναι πιο γρήγορα, έχουν ενεργό crossover καλύτερο attack κτλ Και επειδή είναι τόσο καλά τα λέμε και monitor γιατι τα χρησιμοποιούν ειδικοί για να παρακολουθούν τον ήχο στις παραγωγές τους (monitor their sound στα αγγλικά) ακριβώς επειδή είναι τόσο καλά όχι το αντίστροφο.. δεν έχουν δηλαδή κάτι που το χρειάζονται οι ειδικοί και όχι ο κοσμάκης.. απλά τα πολύ καλά ηχεία με τα απο πάνω χαρακτηριστικά λογικά θα βρεθούν και σε ένα studio ως εργαλείο κάποιου επαγγελματία στον ήχο. πχ τα Yamaha HS8 λέγονται Yamaha HS8 δεν λέγονται Yamaha monitor HS8. μπορείς να κάνεις home theater και ότι άλλο θες με αυτά (απλά θα σου βγεί πιο ακριβά η όλη υπόθεση) flat response δεν σημαίνει ότι δεν έχουν μπάσα και πρίμα σημαίνει ότι δεν χρωματίζουν απο μόνα τους τα μπάσα και τα πρίμα και παίζουν ακριβώς αυτό που πρέπει. Αν θες να σηκώσεις τα μπάσα σε ένα κομμάτι απλά πειράζεις το EQ και τελείωσε. Όσο αφορά τα βύσματα και την steinberg τι θες να σου πω; steinberg και meinberg είναι και αυτή made in china και metoo εκδοχή των focusrite Τώρα για τα καλώδια, καλώδια είναι όχι επιστήμη ! Αν είναι και τα δύο balanced θα κάνουν δουλειά σε μεγάλα μήκη καλωδίου τώρα στις λεπτομέρειες τα XLR πάντως είναι καλύτερα γιατι πέρα ότι κουμπώνουν με κλιψάκι, όταν τα βγάζεις και βάζεις στις υποδοχές δεν βραχυκυκλώνουν όπως τα TRS/TS και δεν ακούς αυτό το "πάπ" που κάνουν τα ηχεία όταν συμβαίνει αυτό(και που ανάλογα τις εντάσεις και τα ηχεία μπορεί να προκαλέσει και φθορά ή και ζημιά ακόμη) . Τα TS/TRS είναι πιο φθηνά συνήθως, σε όσες συναυλίες έχω πάει πάντως XLR βλέπω να έχουν κυρίως ανάμεσα σε κονσόλες και ηχεία κάτι θα ξέρουν παραπάνω άνθρωποι που βγάζουν λεφτά απο το να στήνουν και να ξεστήνουν μηχανήματα.. 1
aOUaS88 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Mαγκες μην αρπαζεστε κουβεντα κανουμε.. Τελικα λεω να κατσω με τα 5.1 π εχω,πολλα λεφτα τελικα τα μονιτορακια για την χρηση π θα κανω...@Μanjaro ευχαριστω πολυ κ παλι για την βοηθηα σου οπως κ τους υπολοιπους... https://soundcloud.com/zr0-2/tracks Ωραιο playlist.. Mου θυμησες εποχες kyttaro,goya,ammos
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δέκα σελίδες και δεν παίρνεις τίποτα? Θα στείλω drone να σε βρει ή να πάς Γλυφάδα για μπάνιο με τον Κουρουπλη διάλεξε.
aOUaS88 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δέκα σελίδες και δεν παίρνεις τίποτα? Θα στείλω drone να σε βρει ή να πάς Γλυφάδα για μπάνιο με τον Κουρουπλη διάλεξε. Θα τα επενδυσω αλλου μην ανχωνεσαι..Δν με βρισκεις εδω π ειμαι μεχρι κ οδους να σου δωσω να βαλεις στο gps..χαχαχ
Whitefanged Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 λοιπόν κάνω hijack το thread από τον αούα. Μάντζαρη μη με γράφεις στα αρχεία σου. Περιμένω απάντηση.
HALF EVIL Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δέκα σελίδες και δεν παίρνεις τίποτα? Θα στείλω drone να σε βρει ή να πάς Γλυφάδα για μπάνιο με τον Κουρουπλη διάλεξε. Ειλικρινά έκλαψα.
atropa Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 ρε φίλε σταμάτα τόσο απλά δεν είναι για όλους και δεν είναι για σβόλους ο μόνος λόγος για να μην πάρεις monitor ηχεία ειναι γιατι θες offaxis ήχο και καλά ή για διακοσμητικούς λόγους γιατι δεν βγαίνουν με λάκα και μακρόστενα κτλ Η λέξη monitor δεν είναι κάποια προδιαγραφή. Όπως λέμε SSD στους σκληρούς δίσκους. Όλα ηχεία είναι απλά τα καλά ηχεία με δικό τους ενισχυτή ρεγουλαρισμένο για ακριβώς τα συγκεκριμένα drive και ηλεκτρικά μέρη είναι καλύτερα γιατί έχουν λιγότερη παραμόρφωση είναι πιο γρήγορα, έχουν ενεργό crossover καλύτερο attack κτλ Και επειδή είναι τόσο καλά τα λέμε και monitor γιατι τα χρησιμοποιούν ειδικοί για να παρακολουθούν τον ήχο στις παραγωγές τους (monitor their sound στα αγγλικά) ακριβώς επειδή είναι τόσο καλά όχι το αντίστροφο.. δεν έχουν δηλαδή κάτι που το χρειάζονται οι ειδικοί και όχι ο κοσμάκης.. απλά τα πολύ καλά ηχεία με τα απο πάνω χαρακτηριστικά λογικά θα βρεθούν και σε ένα studio ως εργαλείο κάποιου επαγγελματία στον ήχο. πχ τα Yamaha HS8 λέγονται Yamaha HS8 δεν λέγονται Yamaha monitor HS8. μπορείς να κάνεις home theater και ότι άλλο θες με αυτά (απλά θα σου βγεί πιο ακριβά η όλη υπόθεση) flat response δεν σημαίνει ότι δεν έχουν μπάσα και πρίμα σημαίνει ότι δεν χρωματίζουν απο μόνα τους τα μπάσα και τα πρίμα και παίζουν ακριβώς αυτό που πρέπει. Αν θες να σηκώσεις τα μπάσα σε ένα κομμάτι απλά πειράζεις το EQ και τελείωσε. Όσο αφορά τα βύσματα και την steinberg τι θες να σου πω; steinberg και meinberg είναι και αυτή made in china και metoo εκδοχή των focusrite Τώρα για τα καλώδια, καλώδια είναι όχι επιστήμη ! Αν είναι και τα δύο balanced θα κάνουν δουλειά σε μεγάλα μήκη καλωδίου τώρα στις λεπτομέρειες τα XLR πάντως είναι καλύτερα γιατι πέρα ότι κουμπώνουν με κλιψάκι, όταν τα βγάζεις και βάζεις στις υποδοχές δεν βραχυκυκλώνουν όπως τα TRS/TS και δεν ακούς αυτό το "πάπ" που κάνουν τα ηχεία όταν συμβαίνει αυτό(και που ανάλογα τις εντάσεις και τα ηχεία μπορεί να προκαλέσει και φθορά ή και ζημιά ακόμη) . Τα TS/TRS είναι πιο φθηνά συνήθως, σε όσες συναυλίες έχω πάει πάντως XLR βλέπω να έχουν κυρίως ανάμεσα σε κονσόλες και ηχεία κάτι θα ξέρουν παραπάνω άνθρωποι που βγάζουν λεφτά απο το να στήνουν και να ξεστήνουν μηχανήματα.. αδυνατείς να καταλάβεις ποια ηχεία είναι για ποια δουλειά.. ακυρώνεις όλοι την αγορά/βιομηχανία τον hifi απλά επειδή έχεις κολησει στα μονιτορ. ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα. για Offaxis θες ηχεία απο πίσω είτε μόνιτορ ειτε hifi ειτε PA. To attack που λες ειναι το time domain response και αφορά την ταχύτητα που θα επιστρέψει το woofer στη κανονική του κατάσταση μετά από κάθε παλμό του ήχου από μέσα του, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η χαμηλές συχνότητες να είναι πιο ξεκάθαρες εφόσον το ηχείο δε παλετε απο τον εξτρά αέρα στην καμπίνα και τα φτηνά υλικά στην ανάρτηση σου ηχείου αλλιως μπουμαρισμα, low frequency smearing, bass reflex coloration/tuning, συντονισμοί καμπίνας κλπ κλπ, μονιτορ παίρνεις όταν θες οσο γίνεται πιο Ουδέτερο ήχο σε όλο το εύρος τον συχνοτήτων, χαμηλά επίπεδα distortion και καλό time domain response ώστε οι μίξης σου να κάνουν σωστό translate σε όλα τα μέσα αναπαραγωγής. η steinberg είναι η εταιρία που βγάζει το cubase, nuendo και ένα μάτσο hardware και εξαγοράστηκε απο την αγαπημένη σου yamaha πριν μερικά χρόνια (και είναι γερμανική). βγάζει κάρτες ήχου πολύ πριν την focusrite μιας και η focusrite πριν βγάλει κάρτες ήχου ασχολούνταν κατά κύριο λόγο με προενισχυτες μικροφώνων πριν μπει στην αγορά τον καρτών ήχου και είναι γνωστή από αυτή την αγορά. υπάρχουν εταιρίες που βγάζουν κάρτες ήχου πολύ πριν χωθεί και η focusrite (presonus, rme, motu, tascam,native instruments,roland κλπ) και πρόσεξε δε την θάβω σαν εταιρία είναι σαν της άλλες με καλά προϊόντα απλά υστερούν στη σταθερότητα τον οδηγών τους. όσο αφορά τα καλώδια που βλέπεις στης συναυλίες κοίτα καλύτερα. xlr χρησιμοποιουν για τα μικρόφωνα, compressors, limiters κλπ όπως και ts για τα όργανα (synthesizer, guitars κλπ) και για τους ενισχυτές προς τα ηχεία στης συναυλίες χρησιμοποιουν speakon και οχι xlr. καταλαβαίνω έχεις θιχτεί αλλά δε φταίω εγώ. στο φόρουμ είμαστε για να συζητάμε και να μαθαίνουμε και άμα αμολάς λάθος πληροφορίες και ημιμαθείς τεχνικές γνώσεις ένας που δε ξέρει και διαβάσει τα λεγόμενα σου θα τα μάθει λάθος. από κει και πέρα προσωπικό μαζί σου δεν έχω κάτι όσο με αφορά είσαι και γαμώ τα παιδιά αλλά ειδικά στον επαγγελματικο ήχο η γνώσει σου είναι ελλιπής. αυτά απο μένα. καλό διάβασμα.
Whitefanged Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 εγώ που έχω κάνει hijack το thread και ψάχνω ακουστικά για να μουδιάζει το πουλάκι μου, θα μου απαντήσει κανείς? Χεστήκαμε για τον ts (σ'αγαπώ aoua μου) είπε ότι δεν αγοράζει τίποτα, επομένως πάμε παρακάτω. 1
atropa Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 εγώ που έχω κάνει hijack το thread και ψάχνω ακουστικά για να μουδιάζει το πουλάκι μου, θα μου απαντήσει κανείς? Χεστήκαμε για τον ts (σ'αγαπώ aoua μου) είπε ότι δεν αγοράζει τίποτα, επομένως πάμε παρακάτω. ακουστικα η headset? για ακουστικα κοιτα τα audio technica athm50 ειναι στανταρακη στην αγορα με πολυ δοκιμασμενο προιον. ειδαλως ριξε μια ματια σε senhiser, beyer dynamic, sony, akg κλπ. για gia headset δεν έχω πολύ γνώση εγώ πήρα στο γιο μου ένα https://www.thomann.de/gr/superlux_hd668_b.htm και ένα lavalier mic και κάνει σούπερ δουλειά αλλά δεν ενδεικνύεται ο τρόπος αυτός.
Manjaro Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 ακουστικα η headset? για ακουστικα κοιτα τα audio technica athm50 ειναι στανταρακη στην αγορα με πολυ δοκιμασμενο προιον. ειδαλως ριξε μια ματια σε senhiser, beyer dynamic, sony, akg κλπ. για gia headset δεν έχω πολύ γνώση εγώ πήρα στο γιο μου ένα https://www.thomann.de/gr/superlux_hd668_b.htm και ένα lavalier mic και κάνει σούπερ δουλειά αλλά δεν ενδεικνύεται ο τρόπος αυτός. είδες πάλι τον μέσο όρο του google σου λέει Αν πατήσεις στο youtube καλά ακουστικά κτλ 9 στα 10 βίντεο με αυτά θα είναι. ξέρεις ποια ακουστικά να πάρεις με 70 ευρώ που θα σκίσουν τα Audiotechnica των 150 στα είπα σε άλλο post
Whitefanged Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 είδες πάλι τον μέσο όρο του google σου λέει Αν πατήσεις στο youtube καλά ακουστικά κτλ 9 στα 10 βίντεο με αυτά θα είναι. ξέρεις ποια ακουστικά να πάρεις με 70 ευρώ που θα σκίσουν τα Audiotechnica των 150 στα είπα σε άλλο post Θα μου κάνεις τη τιμή να απαντήσεις σε μένα, με παράθεση σε μένα? Άστον αυτόν τα ΄πατε για τα βύσματα σας, δεν ενδιαφέρει κανένα, ο ts είπε ότι δεν αγοράζει τίποτα. Τέλος. Θα μουδιάζουν τα σκέλια μου με το μπάσο των cb-1? Αυτό μου λές Βίρνα? Αυτό σου λέω Γιάγκο!
aOUaS88 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2017 Βαλτε ενα λουκετο καποιος αρμοδιος παρακαλω...Εχει επεκταθει πολυ το θεμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα