Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά,

Σκέφτομαι να αλλάξω κάρτα γραφικών και σκεφτόμουν να πάω προς AMD. Αυτή την στιγμή έχω δυο gtx σε sLi διάταξη.

Έθεσα το ερώτημα μου και σε ένα άλλο θέμα που αφορούσε μια κάρτα της nVidia αλλά απάντηση δεν πήρα. Διάβαζα ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός και η nvidia κάνει ότι θέλει.

Ψάχνοντας στο σκρουτζ κάρτες της AMD βρίσκεις πολύ λίγες και μάλιστα χωρίς διαθεσιμότητα, υπάρχουν ένα εκατομμύριο 1060 της nvidia.

Έχει παιχτεί κάτι με τις κάρτες της AMD? Βγήκε κάποια ελαττωματική παρτίδα?

Αυτή την στιγμή οι τελευταίες που είχε βγάλει είναι οι 5xx σειρά?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια ενημέρωση.

*Να προσθέσω ότι το σύστημα μου είναι 4 ετών και γι αυτό έχω χάσει λίγο τα γεγονότα.

Δημοσ.

Η να διευκρινησουμε καλύτερα. Η amd νιωθει οτι η φουσκα του mining θα σπασει και δεν θελει να αυξησει την παραγωγη καθως επίσης σκοπευει να βγάλει το vega 11 στους επομενους μηνες για αντικατασταση της 570/580. Λογικα αρχες του 18 (φεβρουαριο πιστευω εγω προσωπικα) θα βγει και το πρωτο volta της nvidia. Θα σου ελεγα υπομονη προς το παρων για 2 λογους. Ενας ειναι οτι εκτος αν πας σε 1060. ΟΛΕΣ οι αλλες καρτες εχουν καπέλο (ειδικα η 580- 100 ευρω ακριβοτερες, 1070 - 60 ευρω, 1080 - 40-50 ευρω). Και δευτερον τελος του μηνα θα βγει το νεο batch και να ξεκινήσεις mining τωρα δεν αξίζει οπότε εφόσον δεν ξεπουλάνε θα ριξουν τις τιμες

Δημοσ.

Η να διευκρινησουμε καλύτερα. Η amd νιωθει οτι η φουσκα του mining θα σπασει και δεν θελει να αυξησει την παραγωγη καθως επίσης σκοπευει να βγάλει το vega 11 στους επομενους μηνες για αντικατασταση της 570/580. Λογικα αρχες του 18 (φεβρουαριο πιστευω εγω προσωπικα) θα βγει και το πρωτο volta της nvidia. Θα σου ελεγα υπομονη προς το παρων για 2 λογους. Ενας ειναι οτι εκτος αν πας σε 1060. ΟΛΕΣ οι αλλες καρτες εχουν καπέλο (ειδικα η 580- 100 ευρω ακριβοτερες, 1070 - 60 ευρω, 1080 - 40-50 ευρω). Και δευτερον τελος του μηνα θα βγει το νεο batch και να ξεκινήσεις mining τωρα δεν αξίζει οπότε εφόσον δεν ξεπουλάνε θα ριξουν τις τιμες

Η ίδια η Nv είχε διαρρεύσει για Q2 τα πρώτα consumer volta νομίζω.

Δημοσ.

Έχω χάσει λίγο την μπάλα. Δηλαδή AMD αγοράζουν για παραγωγή bitcoin? Με nvidia δεν γίνεται?

Και υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα που ασχολούνται με το mining?

Εγώ για παιχνίδια την θέλω όχι για mining!

Με έναν i5 3570k θα έχω μπουκαλάκι με μια r 570 ?

Οκ θα περιμένω την νέα φουρνιά μπας και πέσουν και άλλο οι τιμές στις τωρινές αλλά από την κόκκινη βλέπω τραγική διαθεσιμότητα.

Δημοσ.

Gtx 660 Palit

Εντάξει το μηχάνημα είναι παρά κάτι μήνες κοντά 5 χρονών και έως τώρα μια χαρά κράτησε και κρατάει. Δεν έχω παράπονο.

Αν εξαιρέσεις το battlefield 1 που το παίζω στο medium και είναι στην ουσία η πρώτη μεγάλη παραχώρηση που κάνω σε παιχνίδι στα γραφικά στα υπόλοιπα παιχνίδια που παίζω και πρόγραμματα που χρησιμοποιώ είναι σκυλί.

Σε 1080 παίζω.

Δημοσ.

Εσύ τώρα έχεις 660x2 οπότε κοντά σε 780. Να παίξεις μπορείς οπότε δεν θα έχεις θέμα να περιμένεις λίγο. (σκέψου εγώ που είμαι με ενσωματωμένη xD)

Αν μπορείς κάνε ότι θα κάνω εγώ. Περιμένεις 1 μήνα να υπάρχει ξανά διαθεσιμότητα και κοιτάς πως πάνε οι τιμές στο ενδιάμεσο. Πρακτικά η φθηνότερη 1060 6gb έπρεπε να κάνει 280 ευρώ και η φθηνότερη 1070 370 ευρώ. Αλλά και οι δυό έχουν καπέλο (ειδικά η 1070) ευρώ (σκέψου ότι η 580,vega 56/64 έχει καπέλο 100 ευρώ τουλάχιστον).Αν δεις οτι πέσουν τότε τσίμπα. Διαφορετικά επιλέγεις ποσο μπορείς να περιμένεις για τα νέα μοντέλα.

Η 1060 3gb ειναι πιο κοντά σε 470 παρά σε 580 και είναι η μόνη με σωστή τιμή προς το παρών (220~)

• Like 1
Δημοσ.

Οι Vega έχουν ήδη βγεί και δεν αντικαθιστούν τις polaris (RX 5xx)  οι Polaris κάρτες είναι μεσέων επιδόσεων

οι Vega ανταγωνίζονται την GTX 1070 και 1080 αντίστιχα

ετοιμάζεται να βγει η τέλος τους 17 ή αρχές του 18 (δεν ξέρω βασικά πότε ακριβώς και βαριέμαι να ψάξω τα άρθα που διάβασα) η Vega 20 που μάλλον πιστεύω θα ανταγωνιστεί την 1080 ti αλλά κάποιοι λένε θα βγει περίπου τον ίδιο καιρό με την Volta..

@OP στο computer hardware πάντα μπορείς να περιμένεις λίγο... και μετά λιγο ακόμη και μετά λίγο ακόμη γιατι συνέχεια βγαίνουν ανακοινώσεις. Εγώ είμαι τις άποψης πως αν θέλεις να πάρεις τώρα κάποιο hardware (γενικά μιλάω όχι συγκεκριμένα για εσένα μόνο) να το κάνεις.. εκτός απο ελάχιστες εξαιρέσεις πχ λίγες μέρες πριν βγεί στην αγορά (με βεβαιωμένη επίσημα αναγγελία απο την ίδια την εταιρία) ενα καινούργιο μοντέλο που θα είναι πολύ καλύτερο απο το παλιό.

Αν λοιπόν δεν θες να περιμένεις αυτό που μπορείς να κάνεις άμεσα και οικονομικά είναι να πάρεις απο το εξωτερικό μια 1060 3GB που θα είναι καλύτερη απο τις SLi 660 που έχεις τώρα... ειδικά στα games που δεν χρησιμοποιούν SLi απλά θα τις σκίσει...

Επίσης αν μπορείς να περιμένεις κάνα μήνα(γιατί τόσο θα πάρει μέχρι να έρθουν στο στοκ βασικά έως κανα μήνα δηλαδή μπορεί και νωρίτερα πάντως όχι αργότερα)  μπορείς να προ παραγγείλεις μια GTX 580 σε πολύ καλή τιμή ! ~250-260 ευρώ βγαίνει με τα μεταφορικά και είναι η 8GB έκδοση (συγκριτικά για να καταλάβεις στα περισσότερα παιχνίδια θα είναι καλύτερη απο την 1060 6GB που είναι λιγο πιο γρήγορη απο την 1060 3gb όχι μόνο γιατι έχει περισσότερα GB αλλά γιατι τις κουτσούρεψαν λίγο τις τριάρες )

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B071CQ5LRV/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1 (τα στοιχεία της κάρτας σου θα τα βάλεις τώρα αλλά θα χρεωθείς όταν  έρθει η κάρτα στοκ -ουσιαστικά preorder σημαίνει κάνεις ρεσερβέ- και αν χαμηλώσει η τιμή έως τότε θα χρεωθείς την χαμηλωμένη τιμή αν αυξηθεί η τιμή θα χρεωθείς την τιμή που είχε όταν  το προπαράγγειλες που δηλαδή αν το κάνεις σήμερα θα είναι 238 λίρες) 

Δημοσ.

Μην διαβάζεις μόνο τους τίτλους

http://wccftech.com/amd-vega-11-gpus-entering-production-vega-20-coming-7nm/

(το wccftech έχει βελτιωθέι αρκετά από πέρυσι, 1/3 που γράφει είναι σωστά)

Μην προπαραγγέλνεται, δεν θα την δείτε ουτε σε 5 μηνες την κάρτα

• Like 1
Δημοσ.

Μην διαβάζεις μόνο τους τίτλους

http://wccftech.com/amd-vega-11-gpus-entering-production-vega-20-coming-7nm/

(το wccftech έχει βελτιωθέι αρκετά από πέρυσι, 1/3 που γράφει είναι σωστά)

Μην προπαραγγέλνεται, δεν θα την δείτε ουτε σε 5 μηνες την κάρτα

δικό μου το λάθος νόμιζα ότι vega 11 ήταν oi vega 10. κατα τα αλλά όμως θα βγουν με τις 20 και οι 20 όντως θα είναι ναυαρχίδες.

Δημοσ.

Οι Vega έχουν ήδη βγεί και δεν αντικαθιστούν τις polaris (RX 5xx) οι Polaris κάρτες είναι μεσέων επιδόσεων

οι Vega ανταγωνίζονται την GTX 1070 και 1080 αντίστιχα

ετοιμάζεται να βγει η τέλος τους 17 ή αρχές του 18 (δεν ξέρω βασικά πότε ακριβώς και βαριέμαι να ψάξω τα άρθα που διάβασα) η Vega 20 που μάλλον πιστεύω θα ανταγωνιστεί την 1080 ti αλλά κάποιοι λένε θα βγει περίπου τον ίδιο καιρό με την Volta..

@OP στο computer hardware πάντα μπορείς να περιμένεις λίγο... και μετά λιγο ακόμη και μετά λίγο ακόμη γιατι συνέχεια βγαίνουν ανακοινώσεις. Εγώ είμαι τις άποψης πως αν θέλεις να πάρεις τώρα κάποιο hardware (γενικά μιλάω όχι συγκεκριμένα για εσένα μόνο) να το κάνεις.. εκτός απο ελάχιστες εξαιρέσεις πχ λίγες μέρες πριν βγεί στην αγορά (με βεβαιωμένη επίσημα αναγγελία απο την ίδια την εταιρία) ενα καινούργιο μοντέλο που θα είναι πολύ καλύτερο απο το παλιό.

Αν λοιπόν δεν θες να περιμένεις αυτό που μπορείς να κάνεις άμεσα και οικονομικά είναι να πάρεις απο το εξωτερικό μια 1060 3GB που θα είναι καλύτερη απο τις SLi 660 που έχεις τώρα... ειδικά στα games που δεν χρησιμοποιούν SLi απλά θα τις σκίσει...

Επίσης αν μπορείς να περιμένεις κάνα μήνα(γιατί τόσο θα πάρει μέχρι να έρθουν στο στοκ βασικά έως κανα μήνα δηλαδή μπορεί και νωρίτερα πάντως όχι αργότερα) μπορείς να προ παραγγείλεις μια GTX 580 σε πολύ καλή τιμή ! ~250-260 ευρώ βγαίνει με τα μεταφορικά και είναι η 8GB έκδοση (συγκριτικά για να καταλάβεις στα περισσότερα παιχνίδια θα είναι καλύτερη απο την 1060 6GB που είναι λιγο πιο γρήγορη απο την 1060 3gb όχι μόνο γιατι έχει περισσότερα GB αλλά γιατι τις κουτσούρεψαν λίγο τις τριάρες )

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B071CQ5LRV/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1 (τα στοιχεία της κάρτας σου θα τα βάλεις τώρα αλλά θα χρεωθείς όταν έρθει η κάρτα στοκ -ουσιαστικά preorder σημαίνει κάνεις ρεσερβέ- και αν χαμηλώσει η τιμή έως τότε θα χρεωθείς την χαμηλωμένη τιμή αν αυξηθεί η τιμή θα χρεωθείς την τιμή που είχε όταν το προπαράγγειλες που δηλαδή αν το κάνεις σήμερα θα είναι 238 λίρες)

Μιας και είναι δεύτερη φορά που ποσταρεις για Amazon για ψάξε λίγο ο τελευταίος έξυπνος που είπε να το κάνει αυτό περιμένει από τον Μάιο GPU και μνήμες ;)

Όταν τα πάρει (γιατί ακόμη δεν τα πήρε) θα είναι απλά η νορμάλ τιμή.

• Like 4
Δημοσ.

Μιας και είναι δεύτερη φορά που ποσταρεις για Amazon για ψάξε λίγο ο τελευταίος έξυπνος που είπε να το κάνει αυτό περιμένει από τον Μάιο GPU και μνήμες ;)

Όταν τα πάρει (γιατί ακόμη δεν τα πήρε) θα είναι απλά η νορμάλ τιμή.

Εγώ έχω ψαχτεί και για αυτό το λέω

Αυτός που λες εσύ δεν ξέρω τι έχει κάνει και αν είναι αλήθεια..

Αν προπαρήγγειλε την συγκεκριμένη πάντως τον Μαιο τον Ιουνίου θα την είχε πάρει... (γράφουν κιόλας εκει άτομα πότε πήραν τις δικές τους) και η συγκεκριμένη παρτίδα θα έρθει αρχές Οκτωβρίου δηλαδή σε περίπου 20 μέρες με 1 μήνα απο τώρα :)

τέλος μπορείς να ακυρώσεις την παραγγελία όποτε θες (και έως ότου την αποστείλουν σε εσένα δεν θα έχει χρεωθεί η κάρτα σου οπότε δεν θα χρειαστεί καν να τσεκάρεις πότε θα πάρεις πίσω λεφτά)

1 κάρτα έμεινε όμως όποιος προλάβει πρόλαβε.

Δημοσ.

Αν λοιπόν δεν θες να περιμένεις αυτό που μπορείς να κάνεις άμεσα και οικονομικά είναι να πάρεις απο το εξωτερικό μια 1060 3GB που θα είναι καλύτερη  μπορείς να προ παραγγείλεις μια GTX 580 σε πολύ καλή τιμή ! ~250-260 ευρώ βγαίνει με τα μεταφορικά και είναι η 8GB έκδοση (συγκριτικά για να

RX 580 εννοεις

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έχω ψαχτεί και για αυτό το λέω

Αυτός που λες εσύ δεν ξέρω τι έχει κάνει και αν είναι αλήθεια..

Αν προπαρήγγειλε την συγκεκριμένη πάντως τον Μαιο τον Ιουνίου θα την είχε πάρει... (γράφουν κιόλας εκει άτομα πότε πήραν τις δικές τους) και η συγκεκριμένη παρτίδα θα έρθει αρχές Οκτωβρίου δηλαδή σε περίπου 20 μέρες με 1 μήνα απο τώρα :)

τέλος μπορείς να ακυρώσεις την παραγγελία όποτε θες (και έως ότου την αποστείλουν σε εσένα δεν θα έχει χρεωθεί η κάρτα σου οπότε δεν θα χρειαστεί καν να τσεκάρεις πότε θα πάρεις πίσω λεφτά)

1 κάρτα έμεινε όμως όποιος προλάβει πρόλαβε.

Πάνε στις προσφορές του φόρουμ, εκεί είχε μπεί σαν προσφορά.

Μιας και είσαι ψαγμενο εσύ.

Είπα εγώ ποτέ ότι δεν μπορείς να ακυρώσεις ή σου τραβάει λεφτά πριν την αποστολή;

Δεν ξέρω που διαβάζεις και που απαντάς φίλε μου.

Οι τιμές αυτές είναι placeholder εάν δεν το καταλαβαίνεις αυτό δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Έτσι για πλάκα για πάρε μια να δούμε ποιον Οκτώβρη θα την πάρεις;

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...