carolosjk Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Θα ακουστεί ιδαίτερα περίεργο, αλλά ας περιγράψω την κατάσταση. Έχω τον 5-θυρο usb φορτιστή της blitzwolf μόνιμα στην πρίζα και τον έχω στο πλάι του γραφείου μου. Πάνω σε αυτόν έχω μόνιμα ένα καλώδιο που καταλήγει σε έναν wireless charger, κι άλλα 2 καλώδια usb σε micro-usb για να φορτίζω συσκευές. Και τώρα το θέμα μου: Συνήθως φοράω in-ear ακουστικά(τον τελευταίο καιρό τα xiaomi hybrid pro) τα οποία συνδέονται με το 3.5mm jack στο μπροστά μέρος του κουτιού του υπολογιστή. Όποτε ακουμπήσω την άκρη(το μεταλλικό κομμάτι) από τα 2 micro-usb καλώδια ή πάω να την συνδέσω/αποσυνδέσω από κάποια συσκευή, νιώθω μια ενόχληση στο αυτί κι ενα βουητό στα ακουστικά. Από οτι εχω καταλάβει είναι ρεύμα που περνάει απ'το φορτιστή, ο οποίος δεν έχει γειώση, εν συνεχεία περνάει από μέσα μου, πάει στα ακουστικά(που είναι μεταλλικό το κομμάτι που μπαίνει στο αυτί) και καταλήγει στο κουτί του υπολογιστή. Υπάρχει τρόπος να γειώσω το φορτιστή ή να το απόφυγω κάπως αυτό, όποτε φοράω τα συγκεκριμένα ακουστικά; Υ.Γ. Με άλλους φορτιστές με 1 ή 2 θυρές δεν έχω τέτοιο θέμα ακουμπωντας τα καλώδια, αλλά ο συγκεκριμένος με έχει βολέψει και δε θα ήθελα να τον αλλάξω. 1
NikosKallithea Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Όχι δεν ειναι ρεύμα, ειναι η συχνότητα των 50hz του δικτυου, αυτό συμβαίνει γιατί οι φορτιστές γενικά δεν κάνουν για τροφοδοτικά σε audio συσκευές
carolosjk Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Όχι δεν ειναι ρεύμα, ειναι η συχνότητα των 50hz του δικτυου, αυτό συμβαίνει γιατί οι φορτιστές γενικά δεν κάνουν για τροφοδοτικά σε audio συσκευές Όταν ακουμπάω το μεταλλικό κομμάτι του ακουστικού κάπου στο σώμα μου(πχ. σοτ πόδι) και με το χέρι ακουμπήσω πάλι κάποια άκρη καλωδιού ή πάω να βάλω το καλώδιο σε συσκευή, νιώθω πάλι την ίδια ενόχληση(ένα τσίμπημα κάπως, κάποιες φορές υποφερτό, κάποιες στα όρια του μη υποφερτού), για αυτό έκανα και την υπόθεση οτι πρόκειται για ρεύμα.
NikosKallithea Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό δεν το ειπες, αυτό προφανώς ειναι απο τον υπολογιστή σου, απομόνωσε τις δυο αυτές συσκευές να δεις ποια απο τις δυο σε "χτυπάει"
carolosjk Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Έκανα κάποιες δοκιμές με διαφορορετικές "συνθέσεις" και την ενόχληση αυτή την ένιωθα μόνο με το φορτιστή τον 5-θυρο κι έναν 2-θυρο, πάλι blitzwolf. Ότι άλλο φορτιστή είχα στο σπίτι και τον έβαζα στην ίδια πρίζα με τον αρχικό, όποτε ακούμπαγα το καλώδιο δεν ένιωθα κάτι. Αντίστοιχα δοκίμασα διαφορετικά ζευγάρια ακουστικών, συνδεδεμένα στην ίδια θύρα του pc με τα αρχικά, πάλι δεν ένιωθα την ίδια ενόχληση με άλλα ακουστικά(σε 2 εκ των οποιων το κομμάτι που μπαίνει στο αυτί ήταν πάλι μετταλικό).Βάζοντας τα ακουστικά στα πίσω 3.5mm jacks, πάλι δεν είχα κάποιο θέμα, παρά μόνο στα 2 μπροστινά της θήκης του υπολογιστή. Οπότε λες να φταίει ο υπολογιστής κι ο φορτιστής, όπως πίστευα; Δεν έχω κι άλλον σταθερό υπολογιστή στο σπίτι για να δοκίμαζα και σε εκείνον. Παρα μόνο laptop,κινητό,ταμπλέτ, αλλά σε καμιά από αυτες τις συσκευές δεν έχω θέμα.
deenoo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 δοκιμασε να συνδεσεις αναποδα το φις στην πριζα του ρευματος σηνηθως οι κινεζικοι φορτιστες στον ουδετερο δεν εχουν προστασια και αν ειναι συνδεδεμενοι αναποδα περναει λιγο ρευμα Θα ακουστεί ιδαίτερα περίεργο, αλλά ας περιγράψω την κατάσταση. Έχω τον 5-θυρο usb φορτιστή της blitzwolf μόνιμα στην πρίζα και τον έχω στο πλάι του γραφείου μου. Πάνω σε αυτόν έχω μόνιμα ένα καλώδιο που καταλήγει σε έναν wireless charger, κι άλλα 2 καλώδια usb σε micro-usb για να φορτίζω συσκευές. Και τώρα το θέμα μου: Συνήθως φοράω in-ear ακουστικά(τον τελευταίο καιρό τα xiaomi hybrid pro) τα οποία συνδέονται με το 3.5mm jack στο μπροστά μέρος του κουτιού του υπολογιστή. Όποτε ακουμπήσω την άκρη(το μεταλλικό κομμάτι) από τα 2 micro-usb καλώδια ή πάω να την συνδέσω/αποσυνδέσω από κάποια συσκευή, νιώθω μια ενόχληση στο αυτί κι ενα βουητό στα ακουστικά. Από οτι εχω καταλάβει είναι ρεύμα που περνάει απ'το φορτιστή, ο οποίος δεν έχει γειώση, εν συνεχεία περνάει από μέσα μου, πάει στα ακουστικά(που είναι μεταλλικό το κομμάτι που μπαίνει στο αυτί) και καταλήγει στο κουτί του υπολογιστή. Υπάρχει τρόπος να γειώσω το φορτιστή ή να το απόφυγω κάπως αυτό, όποτε φοράω τα συγκεκριμένα ακουστικά; Υ.Γ. Με άλλους φορτιστές με 1 ή 2 θυρές δεν έχω τέτοιο θέμα ακουμπωντας τα καλώδια, αλλά ο συγκεκριμένος με έχει βολέψει και δε θα ήθελα να τον αλλάξω. 1
carolosjk Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 δοκιμασε να συνδεσεις αναποδα το φις στην πριζα του ρευματος σηνηθως οι κινεζικοι φορτιστες στον ουδετερο δεν εχουν προστασια και αν ειναι συνδεδεμενοι αναποδα περναει λιγο ρευμα Δυστυχώς και με το φις στην πρίζα ανάποδα, πάλι το ίδιο γίνεται :/ Όπως και να έχει δεν είναι κάτι το σημαντικό το όλο θέμα. Κυρίως ήλπιζα μήπως είχε συμβεί σε κανέναν κάτι παρόμοιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα