Heybro Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Μιας και η αγγελία που έβαλα δεν έλεγε και πολλά είπα να συμπληρώσω την φόρμα να δούμε τι μπορεί να γινει. Ποσό που διαθέτουμε : 500 ευρώ Χρήση υπολογιστή :αποκλειστικά για gaming σε full HD Παιχνίδια που θα χρησιμοποιήσουμε:Witcher 3 gta 5 dishonored 2 hitman tomb raider far cry civilization 6 planet coaster titanfall 2. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη?Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Υπάρχει οθόνη 55" Samsung full HD και δεν έχω σκοπό να την αλλάξω αν δεν χαλάσει. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Υπάρχουν δεν θα χρειαστούν Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Χαλκιδική οπότε βολεύουν καταστηματα από Θεσσαλονίκη. Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από ένα κατάστημα για να γίνει η συναρμολογηση. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Το σύστημα θα στηθεί από το κατάστημα. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Έχω αυθεντικα τα Windows 10 home θα τα περάσω εγώ. Αν γίνεται πραγματικά να φτιαχτεί πύργος στα 500 για σωστό 1080p gaming θα χαρώ ιδιαιτέρως. Να πω ότι για τα περισσότερα παιχνίδια θα χρησιμοποιηθεί xbox controller με Bluetooth και για τα υπόλοιπα μηχανικό πληκτρολόγιο με καλό gaming ποντίκι.
Whitefanged Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Τα 500 γίνονται 600 ή είναι ταβάνι? Το λέω γιατί r3+1060 που είναι ταμάμ για 1080 πάει γύρω στα 600. 1
Heybro Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Τα 500 γίνονται 600 ή είναι ταβάνι? Το λέω γιατί r3+1060 που είναι ταμάμ για 1080 πάει γύρω στα 600. Θα γινουν αν είναι για κάτι αρκετά καλύτερο. Λογικά θα κοπεί τιμολόγιο και θα πάρω επιστροφή του ΦΠΑ του χρόνου οπότε θα έρθει σε αρκετά καλή τιμή το σύστημα. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ 1060 3gb και 1060 6gb γιατί βλέπω πολύ μεγάλες διαφορές 100 ευρώ πάνω ή 6αρα?
mindtrapper Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν υπάρχει διαφορά αξίας 100€ για 1080p gaming. Μέχρι 50€ πάνω αξίζει η 6gb.
LambisElef Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Case: Aerocool Aero-300 FAW ~37€ PSU: XFX XT 500W ~50€ CPU: R3 1200 ~121€ M/B: Asrock AB350M ~72€ RAM: G.Skill Aegis 8GB 3000MHz ~80€ HDD: Toshiba 1TB ~45€ Σύνολο: 405€ χωρίς GPU. Το κατάστημα από όπου πήρα τις τιμές είναι το VisionStudio στη Θεσσαλονίκη. Εδώ τώρα μπορεί να μπει και μια GTX 1060 3GB, όπως η Gigabyte G1 στα 260€. Προσωπικά πάντως 260€ και GPU με 3GB VRAM μου στραβοκάθεται... Γενικά είναι άσχημη περίοδος για αγορά GPU. Μάλλον θα προτιμούσα μια GTX 1050 Ti 4GB, όπως αυτή της Gigabyte στα 170€. αυτή της Gigabyte στα 184€. Δε μπορώ να πω ότι μου αρέσει τρελά η σύνθεση, λείπει ένας SSD, μια καλύτερη GPU, ωστόσο ότι μπορούσα έκανα 1
Heybro Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δείτε λιγο τι έφτιαξα και πείτε μου. 733 αλλά πιστεύω αξίζουν τα παραπάνω χρήματα για αυτά τα κομμάτια. Δεν θέλω να πάω σε 4 threads και 8αρα ram είδα χθες σε φίλο με 16αρα ram με r9 270x 270x έτρωγε 11gb ram μόνο το assassin creed unity. Case: Aerocool Aero-300 FAW ~37€ PSU: XFX XT 500W ~50€ CPU: R3 1200 ~121€ M/B: Asrock AB350M ~72€ RAM: G.Skill Aegis 8GB 3000MHz ~80€ HDD: Toshiba 1TB ~45€ Σύνολο: 405€ χωρίς GPU. Το κατάστημα από όπου πήρα τις τιμές είναι το VisionStudio στη Θεσσαλονίκη. Εδώ τώρα μπορεί να μπει και μια GTX 1060 3GB, όπως η Gigabyte G1 στα 260€. Προσωπικά πάντως 260€ και GPU με 3GB VRAM μου στραβοκάθεται... Γενικά είναι άσχημη περίοδος για αγορά GPU. Μάλλον θα προτιμούσα μια GTX 1050 Ti 4GB, όπως αυτή της Gigabyte στα 170€. αυτή της Gigabyte στα 184€. Δε μπορώ να πω ότι μου αρέσει τρελά η σύνθεση, λείπει ένας SSD, μια καλύτερη GPU, ωστόσο ότι μπορούσα έκανα Ευχαριστώ πολύ για τη σύνθεση φίλε μου. Η 1050ti όπως έγραψε παραπάνω ο φίλος δεν βλέπω να βγάζει full HD σε ικανοποιητικα fps. Δες λίγο τη σύνθεση παραπάνω και πες μου. Και μια ερώτηση. Πως γίνεται μια 1060 με 3gb που καίει 120watt να έχει ίδιες επιδόσεις με μια 7990 που καίει 375 watt και έχει 8 χιλιάδες gflops ενώ η 1060 4000 χιλιαδες. Τόσο τεράστια διαφορά έχει γίνει στον πυρήνα των Pascal μέσα σε 3 χρόνια από την παρουσίαση της 7990?
cpttony Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Απο τα 500-600, βρεθήκαμε στα 700+ ? Και μια ερώτηση. Πως γίνεται μια 1060 με 3gb που καίει 120watt να έχει ίδιες επιδόσεις με μια 7990 που καίει 375 watt και έχει 8 χιλιάδες gflops ενώ η 1060 4000 χιλιαδες. Τόσο τεράστια διαφορά έχει γίνει στον πυρήνα των Pascal μέσα σε 3 χρόνια από την παρουσίαση της 7990? Μιλάς για εντελώς διαφορετικά πράγματα. Άλλες αρχιτεκτονικές, άλλες εταιρείες. Και η RX 580 των 6TFlops έχει ίδιες gaming επιδόσεις με μια 1060 6GB των 4TFlops. Ξαναλέω, διαφορετικά πράγματα. Όσο για την σύνθεσή σου, πέρα από το ότι ξεπερνάει το budget που εσύ είχες ορίσει, το κατάστημα διαβάζω εδώ ότι δεν είναι και από τα καλύτερα από άποψη after sales support και ημερομηνιών παράδοσης. Δείτε λιγο τι έφτιαξα και πείτε μου. 733 αλλά πιστεύω αξίζουν τα παραπάνω χρήματα για αυτά τα κομμάτια. Δεν θέλω να πάω σε 4 threads και 8αρα ram είδα χθες σε φίλο με 16αρα ram με r9 270x 270x έτρωγε 11gb ram μόνο το assassin creed unity. Γιατί να μην πας σε 4c/4t επεξεργαστή, από την στιγμή που μένεις εντός budget? Το ότι έτρωγε 11GB RAM, μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους (memory leak από κάποιο πρόγραμμα, unoptimized το παιχνίδι κλπ). 1
Heybro Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Απο τα 500-600, βρεθήκαμε στα 700+ ? Μιλάς για εντελώς διαφορετικά πράγματα. Άλλες αρχιτεκτονικές, άλλες εταιρείες. Και η RX 580 των 6TFlops έχει ίδιες gaming επιδόσεις με μια 1060 6GB των 4TFlops. Ξαναλέω, διαφορετικά πράγματα. Όσο για την σύνθεσή σου, πέρα από το ότι ξεπερνάει το budget που εσύ είχες ορίσει, το κατάστημα διαβάζω εδώ ότι δεν είναι και από τα καλύτερα από άποψη after sales support και ημερομηνιών παράδοσης. Γιατί να μην πας σε 4c/4t επεξεργαστή? Το ότι έτρωγε 11GB RAM, μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους (memory leak από κάποιο πρόγραμμα, unoptimized το παιχνίδι κλπ). Εφόσον κοπεί τιμολόγιο θα βγει το ΦΠΑ 24% οπότε είμαστε στα ίδια χρήματα. Επρεπε να το γράψω στην αρχή ότι τα χρήματα είναι χωρίς το ΦΠΑ μιας και τα περνω πίσω την επόμενη χρονιά. Για την αρχιτεκτονική κατάλαβα ότι η 1060 για τα 120watt που καίει είναι απίστευτο vfm στα 200 με 250 ευρώ αυτή τη στιγμή. Για το κατάστημα το επέλεξα μιας και είδα ότι έχει τις καλύτερες τιμές σε ότι επέλεξα και δεν έχω θέμα να περιμένω 10 15 μέρες για να έρθει. Το vision studio το έχω στα υπόψιν απλά μου φαίνεται αρκετά ακριβό σε σχέση με το άλλο για τα ίδια ακριβώς προϊόντα. Δεν θα βοηθήσουν πιστεύεις τα 4 threads παραπάνω η διαφορά είναι μικρή στην τιμή?
strawman Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Θα γινουν αν είναι για κάτι αρκετά καλύτερο. Λογικά θα κοπεί τιμολόγιο και θα πάρω επιστροφή του ΦΠΑ του χρόνου οπότε θα έρθει σε αρκετά καλή τιμή το σύστημα. Γιατι του χρονου? Τωρα θα την παρεις την επιστροφη
Heybro Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Γιατι του χρονου? Τωρα θα την παρεις την επιστροφη Οχι το πληρώνω το ΦΠΑ πάντα μέχρι αν είναι μέχρι 3000 ευρώ από εκεί και μετά έχω απαλλαγή. Το περνω του χρόνου Απρίλιο με Μάιο. Μαζεύονται πχ αν έκανα αγορές 40 χιλιάδων θα πάρω την ανάλογη επιστροφή. Πετρέλαιο πχ που έχω 10 χιλιάδες κοντά το χρόνο περνω 2400 επιστροφή του χρόνου. Έτσι και στον υπολογιστή θα κοπεί τιμολόγιο 730 πχ θα βγει το ΦΠΑ 130 ευρώ θα μπει στα έξοδα και του χρόνου θα πάρω το ΦΠΑ. Δεν το περνω απευθείας εφόσον είναι μέχρι 3000 το ΦΠΑ.
strawman Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Οχι το πληρώνω το ΦΠΑ πάντα μέχρι αν είναι μέχρι 3000 ευρώ από εκεί και μετά έχω απαλλαγή. Το περνω του χρόνου Απρίλιο με Μάιο. Μαζεύονται πχ αν έκανα αγορές 40 χιλιάδων θα πάρω την ανάλογη επιστροφή. Πετρέλαιο πχ που έχω 10 χιλιάδες κοντά το χρόνο περνω 2400 επιστροφή του χρόνου. Έτσι και στον υπολογιστή θα κοπεί τιμολόγιο 730 πχ θα βγει το ΦΠΑ 130 ευρώ θα μπει στα έξοδα και του χρόνου θα πάρω το ΦΠΑ. Δεν το περνω απευθείας εφόσον είναι μέχρι 3000 το ΦΠΑ. Κοιταξε, λογιστης ειμαι, αλλα δεν εχω ιδεα για τι πραμα μιλας Eισαι στα επαγγελματα που εχουν απαλλαγη ΦΠΑ (αγροτης / ιατρος / εκπαιδευση) η απλα εχεις απαλλαγη λογω τζιρου? Αλλιως, σε χανω
Heybro Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Κοιταξε, λογιστης ειμαι, αλλα δεν εχω ιδεα για τι πραμα μιλας Eισαι στα επαγγελματα που εχουν απαλλαγη ΦΠΑ (αγροτης / ιατρος / εκπαιδευση) η απλα εχεις απαλλαγη λογω τζιρου? Αλλιως, σε χανω Αγρότης και πάντα το ΦΠΑ το περνουμε την επόμενη χρονιά. Το πληρώνουμε κανονικά σε όλα τα προϊόντα πλην αυτών που είναι 3000+ το ΦΠΑ και έχουμε άμεση απαλλαγή και τα υπόλοιπα ανάλογα τα έσοδα έξοδα τα περνουμε του χρόνου Απρίλιο με μάιο ανάλογα τα κέφια της εφορίας. Είμαστε με βιβλία κανονικά.
LambisElef Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Εφόσον μιλάμε για 600€ χωρίς ΦΠΑ, τα πράγματα αλλάζουν. Θα πάρεις ακριβώς τα ίδια βασικά κομμάτια που πρότεινα παραπάνω με μια GTX 1060 6GB στα 320€ και αν μπορείς να κάνεις μια υπέρβαση γύρω στο 30ρι, παίρνεις και έναν SSD όπως τον Transcend 120GB. Τα 16GB RAM εις βάρος του SSD ή της καλύτερης GPU μη τα σκέφτεσαι καν, δεν αξίζει. Τι να τα κάνεις τα 16GB RAM με κάρτα γραφικών όπως η 270X ή μια 1050ti ας πούμε. Τελείως άχρηστα. 2
PaokToTheBone Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Για να πω την αληθεια τα φορολογικα με αφηνουν αδιαφορο! (Οικογενεια 3 οικονομολογων-λογιστων και παλι καλα εγω ξεφυγα! ) Αν καταλαβα καλα λοιπον, εχουμε νεο budget κοντα στα 600-700. Oι προτασεις του babiself φαινονται τιμιες απλα θα προτιμουσα αυτη την μητρικη. http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=54996&cat=3 Οπως εγραψα και στο αλλο θεμα ,δεν εχω ακομα ενημερωθει-δουλεψει πολυ με τους ryzen αλλα την συγκεκριμενη μητρικη την εχω πιασει και δουλεψαν-δουλευαν ολα απροβληματιστα.Χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι κακη επιλογη η asrock ή οτι τα δυο κομματια απο αυτη την μητρικη που ηρθαν στα χερια μου μπορουν να δωσουν συμπερασματα. Σιγουρα θα πας 1060 και οχι σε 1050ti ακομα και αν χρειαζεται να κοψεις τον 1tb hdd. Τα 16gb που αναφερεις ειναι υπερβολη.Δεν ξερω κατα ποσο εισαι διατεθιμενος να κανεις την "δοκιμη" να βαλεις 8gb και μελλοντικα να βαλεις αλλα 8. Τελος θα προτιμουσα εναν 240gb ssd και ας κοπει ,ξαναλεω, ο 1tb hdd. Κατα την διαρκεια που εγραφα ποσταρε ο babiself ουσιαστικα τα ιδια πραμματα που ειπα και εγω.Οποτε πιστευω να σε καλυψαμε! Με το καλο οι αγορες. 2
Heybro Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Εφόσον μιλάμε για 600€ χωρίς ΦΠΑ, τα πράγματα αλλάζουν. Θα πάρεις ακριβώς τα ίδια βασικά κομμάτια που πρότεινα παραπάνω με μια GTX 1060 6GB στα 320€ και αν μπορείς να κάνεις μια υπέρβαση γύρω στο 30ρι, παίρνεις και έναν SSD όπως τον Transcend 120GB. Τα 16GB RAM εις βάρος του SSD ή της καλύτερης GPU μη τα σκέφτεσαι καν, δεν αξίζει. Τι να τα κάνεις τα 16GB RAM με κάρτα γραφικών όπως η 270X ή μια 1050ti ας πούμε. Τελείως άχρηστα. Θα επιλέξω τα πράγματα που πρότεινες και δες λίγο και την μητρική που πρότεινε πιο κάτω ο φίλος αν είναι καλύτερη η όχι μιας και από μητρικές δεν έχω ιδέα. Για τη ram μπορώ εύκολα να προσθέσω άλλα 8 στο μέλλον εφόσον τα 8 αρκούν για 1080p gaming και δεν είμαι τόσο σίγουρος για τα 120 ευρώ παραπάνω για την 6gb 1060 βλέπω μια 11% αύξηση επιδόσεων στο tech power αξίζουν σίγουρα τα παραπάνω χρήματα για αυτή την αύξηση? Τον ssd τον σκέφτομαι περισσότερο να σου πω για το λειτουργικό και τα παιχνίδια στον hdd. Σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Για να πω την αληθεια τα φορολογικα με αφηνουν αδιαφορο! (Οικογενεια 3 οικονομολογων-λογιστων και παλι καλα εγω ξεφυγα! ) Αν καταλαβα καλα λοιπον, εχουμε νεο budget κοντα στα 600-700. Oι προτασεις του babiself φαινονται τιμιες απλα θα προτιμουσα αυτη την μητρικη. http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=54996&cat=3 Οπως εγραψα και στο αλλο θεμα ,δεν εχω ακομα ενημερωθει-δουλεψει πολυ με τους ryzen αλλα την συγκεκριμενη μητρικη την εχω πιασει και δουλεψαν-δουλευαν ολα απροβληματιστα.Χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι κακη επιλογη η asrock ή οτι τα δυο κομματια απο αυτη την μητρικη που ηρθαν στα χερια μου μπορουν να δωσουν συμπερασματα. Σιγουρα θα πας 1060 και οχι σε 1050ti ακομα και αν χρειαζεται να κοψεις τον 1tb hdd. Τα 16gb που αναφερεις ειναι υπερβολη.Δεν ξερω κατα ποσο εισαι διατεθιμενος να κανεις την "δοκιμη" να βαλεις 8gb και μελλοντικα να βαλεις αλλα 8. Τελος θα προτιμουσα εναν 240gb ssd και ας κοπει ,ξαναλεω, ο 1tb hdd. Κατα την διαρκεια που εγραφα ποσταρε ο babiself ουσιαστικα τα ιδια πραμματα που ειπα και εγω.Οποτε πιστευω να σε καλυψαμε! Με το καλο οι αγορες. Τον 1TB HDD δεν μπορώ να τον κόψω μιας και κάπου πρέπει να μπουν τα παιχνίδια και τα 240gb δεν μου φτάνουν σε καμία περίπτωση. Με τον 1 θα είμαι οκ και υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να χρειαστεί να κατεβάσω κάποια μεγάλη σειρά αρκετών GB οπότε ο χώρος είναι απαραίτητος. Μικρός ssd μπαίνει για το λειτουργικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα