Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζω ενα πρόβλημα και θέλω τη γνώμη σας για να το λύσω.

Πρίν λίγες μέρες πούλησα την κάρτα γραφικών μου μια Asus RX470 Rog Strix 4GB γιατί καθαρά δε με βόλεψε το AMD UI και σαν κάτοχος Nvidia τόσα χρόνια μου ήταν πολύ δύσκολο να το συνηθίσω και δεν έβρισκα και χρόνο η αλήθεια είναι.

Την κάρτα την πούλησα κοντά στα 240€ σε κατάσταση ολοκαίνουργιας και με υπόλοιπο εγγύησης περίπου 2μιση χρόνια,έψαξα να βρώ μια παρόμοιων κυβικών αλλά με Nvidia Chipset και κατέληξα στην GTX 970.

Το θέμα είναι οτι με όσους μίλησα η όσες αγγελίες είδα όλοι μα ΟΛΟΙ προφασιζόμενοι πως έχουν την καλύτερη υλοποίηση πουλάνε την συγκεκριμένη κάρτα 200€+ και μάλιστα εκτός εγγύησης,συγκεκριμένα μόνο ενας τύπος την είχε σε εγγύηση αλλά μου είπε οτι δεν ισχύει επειδή την άνοιξε να της αλλάξει πάστα.

Το πρόβλημα που έχω είναι το εξής,να ρισκάρω παίρνοντας μια κάρτα με σχεδόν 200€ έχοντας το φόβο μέρα με τη μέρα να παραδώσει πνέυμα η να αγοράσω με τα ίδια λευτά ολοκαίνουργια την GTX 1050 Ti σε υλοποίηση MSI;

Με ενδιαφέρει κυρίως να τρέξω το PUBG και σε Reviews είδα οτι με τη συγκεκριμένη κάρτα πιάνεις άνετα 55-85FPS και με ενα καλό σύστημα.

Παραθέτω και το σύστημα μου

MOBO - Asus ROG Maximus VII Hero 

CPU - i5 4690k 3.5Ghz

RAM - Corsair Vengeance 4x4 2400Mhz(OC 3600Mhz)

SSD - Samsung 840 Evo

PSU - Corsair TX850

Δημοσ.

1. Κακως εδωσες την RX 470 4GB.

2. Κακος καιρος για αγορα καρτας γραφικων.

3. Παρε καλυτερα μια καινουργια 1050 Ti 4GB. Για να εχεις και εγγυηση.

π.χ. αν θες ASUS Strix/DirectCU ή οπως και να λεγεται, παρε την:

http://www.skroutz.gr/s/12686010/Asus-GeForce-GTX-1050-Ti-4GB-DC2-OC-90YV0A32-M0NA00.html

ή μια εξισου καλη και λιγο φθηνοτερη

http://www.skroutz.gr/s/10214297/Gigabyte-GeForce-GTX1050-Ti-4GB-Windforce-OC-GV-N105TWF2OC-4GD.html

Γενικα, οποια 1050 Ti 4GB και να παρεις, δεν εχουν και μεγαλες διαφορες στην αποδοση. Στην καλυτερη 2-3 fps.

Καλο ειναι παντως η καρτα που θα παρεις να εχει 6πινο για τροφοδοσια (καποιες νομιζω δεν εχουν).

Δημοσ.

Δεν εχει λογικη να παει απο την 470 που ειχε σε 1050. 

Οπως ειναι οι τιμες καλυτερα να παει σε μια 1060 3gb. 970 δεν αξιζει πανω απο 180 ευρω αυτην την στιγμη.

• Like 2
Δημοσ.

Όχι!!! Μην κάνεις υποβάθμιση! Πήγαινε στην gtx1060 3gb. Και την πιο φθηνή να πάρεις , την zotac π.χ. θα είσαι με 50% σχεδόν καλύτερη απόδοση σε σχέση με την 1050ti.

Δημοσ.

1. Κακως εδωσες την RX 470 4GB.

2. Κακος καιρος για αγορα καρτας γραφικων.

Εμένα μου λές; τι να σου κάνω που το κατάλαβα αργά.

Δεν εχει λογικη να παει απο την 470 που ειχε σε 1050. 

Οπως ειναι οι τιμες καλυτερα να παει σε μια 1060 3gb. 970 δεν αξιζει πανω απο 180 ευρω αυτην την στιγμη.

Το γνωρίζω και γι'αυτό θεωρώ χαζό να πάω σε 970 και για τα τωρινά δεδομένα δε θέλω για τους λόγους που προανέφερα.

Όχι!!! Μην κάνεις υποβάθμιση! Πήγαινε στην gtx1060 3gb. Και την πιο φθηνή να πάρεις , την zotac π.χ. θα είσαι με 50% σχεδόν καλύτερη απόδοση σε σχέση με την 1050ti.

Αμα πάω εκεί σκέφτομαι MSI η ASUS άντε και με το ζόρι Gigabyte στις άλλες δεν έχω εμπιστοσύνη.Πάντως και με την 1050Ti και την 1060 σε κριτικές για PUBG είδα οτι η 1050 Ti "έπαιζε" στα 55-85 Fps και η 1060 ήταν κολλημένη κοντά στο 70 σταθερά.

Δημοσ.

Εμένα μου λές; τι να σου κάνω που το κατάλαβα αργά.

Το γνωρίζω και γι'αυτό θεωρώ χαζό να πάω σε 970 και για τα τωρινά δεδομένα δε θέλω για τους λόγους που προανέφερα.

Αμα πάω εκεί σκέφτομαι MSI η ASUS άντε και με το ζόρι Gigabyte στις άλλες δεν έχω εμπιστοσύνη.Πάντως και με την 1050Ti και την 1060 σε κριτικές για PUBG είδα οτι η 1050 Ti "έπαιζε" στα 55-85 Fps και η 1060 ήταν κολλημένη κοντά στο 70 σταθερά.

Τα σταθερα fps ξεχασε τα στο PUBG, οτι καρτα και να παρεις.

Δημοσ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω τι ρόλο έπαιξε το crimson/wattman που δεν μπόρεσες να το συνηθίσεις έναντι του geforce experience ή πως διάολο λέγεται δεν θυμάμαι :P εγώ αυτά τα προγράμματα ούτε καν τα ανοίγω μόνη περίπτωση για να τα ανοίξω είναι αν κάτι πάει εντελώς στραβά με τα γραφικά και κοιτάω μήπως καταχωρήθηκε μια κουλή ρύθμιση... λολ

Δημοσ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω τι ρόλο έπαιξε το crimson/wattman που δεν μπόρεσες να το συνηθίσεις έναντι του geforce experience ή πως διάολο λέγεται δεν θυμάμαι :P εγώ αυτά τα προγράμματα ούτε καν τα ανοίγω μόνη περίπτωση για να τα ανοίξω είναι αν κάτι πάει εντελώς στραβά με τα γραφικά και κοιτάω μήπως καταχωρήθηκε μια κουλή ρύθμιση... λολ

Τι θες να σου πει? Οτι την πηρε 200 και την εδωσε 240 μτχ μετα απο 1 χρονο επειδή τα ζώα την αγόρασαν?

• Like 2
Δημοσ.

Δεν μπορούσα να το ρυθμίσω και σε γενικές γραμμές σε σχέση με το πρόγραμμα της Nvidia είχε περισσότερα κρασαρίσματα και δεν μπορούσα να κατανοήσω και τις επιλογές του.

Τι θες να σου πει? Οτι την πηρε 200 και την εδωσε 240 μτχ μετα απο 1 χρονο επειδή τα ζώα την αγόρασαν?

Κι όμως ο λόγος ήταν η δυσκολία απέναντι στο Crimson φαντάσου οτι δεν είχα ιδέα απο τιμές και έβαλα τιμή όσο είδα στο φόρουμ,φυσικά μετά κατάλαβα τι χαμός έχει γίνει με το Mining και εν μέρει μετάνιωσα που την έδωσα μιας και τώρα έμεινα χωρίς κάρτα και για να πάρω μια καλή πρέπει να δώσω τα λεφτά που πήρα συν κανα 50αρι ακόμα.

Δημοσ.

Κι όμως ο λόγος ήταν η δυσκολία απέναντι στο Crimson φαντάσου οτι δεν είχα ιδέα απο τιμές και έβαλα τιμή όσο είδα στο φόρουμ,φυσικά μετά κατάλαβα τι χαμός έχει γίνει με το Mining και εν μέρει μετάνιωσα που την έδωσα μιας και τώρα έμεινα χωρίς κάρτα και για να πάρω μια καλή πρέπει να δώσω τα λεφτά που πήρα συν κανα 50αρι ακόμα.

Πούλησες κάτι σε μεγαλύτερη αξία από ότι το αγόρασες οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί το μετάνιωσες , η αντίστοιχη δυνατοτήτων κάρτα από την nvidia είναι η 1060 3gb την οποία βρίσκεις στα λεφτά που πούλησες την κάρτα σου και ίσως και φθηνότερα. Οπότε αφού ήθελες να πας από amd σε nvidia έκανες την σωστή κίνηση. 

Δημοσ.

Πούλησες κάτι σε μεγαλύτερη αξία από ότι το αγόρασες οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί το μετάνιωσες , η αντίστοιχη δυνατοτήτων κάρτα από την nvidia είναι η 1060 3gb την οποία βρίσκεις στα λεφτά που πούλησες την κάρτα σου και ίσως και φθηνότερα. Οπότε αφού ήθελες να πας από amd σε nvidia έκανες την σωστή κίνηση. 

Το μετάνιωσα γιατί δεν ψάχτηκα ιδιαίτερα ώστε να μάθω τι χαμός γινόταν με το Mining και τις τιμές,εκτός αυτού φαντάσου οτι η κάρτα αγοράστηκε σχεδόν 230€ και πουλήθηκε 240€ με ελαφριά χρήση ούτε εξαμήνου.

Η αντίστοιχη κάρτα σε δυνατότητες είναι η GTX 970 η 1060 είναι κι αυτή εξίσου καλή αλλά είναι λίγο πιο χαμηλή σε σχέση με την RX 470 που είχα αλλά παρ'όλα τα 3Gb της είναι πολύ καλή και πλέον μονόδρομος για εμένα.

Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν αξίζει να περιμένω να πέσουν λίγο οι τιμές μιας και η φθηνότερη 1060 αυτή τη στιγμή είναι στα 270€.

Δημοσ.

Εννοείς ότι θα μπορούσες να την δώσεις πάνω από 240 ? Δεν νομίζω. Αν δεν υπήρχε το mining, υπήρχε διαθεσιμότητα και οι τιμές ήταν φυσιολογικές δεν θα πουλιόταν πάνω από 180 , οπότε πάλι στην ίδια φάση θα ήσουνα. Η 1060 3gb δεν έχει χειρότερες επιδόσεις από την 470 απλά έχει 1 gb λιγότερο ram και την βρίσκεις και με 230-240 (που είδες ότι η φθηνότερη είναι στα 270 ?) . Στο 99% των περιπτώσεων με τα χρήματα που παίρνεις από την πώληση ενός μεταχειρισμένου αγοράζεις καινούριο προϊόν χειρότερων επιδόσεων , εσύ παίρνεις καινούριο ίδιων επιδόσεων και μάλιστα και nvidia που ήθελες οπότε μάλλον ευχαριστημένος πρέπει να είσαι  :)  Φυσικά μπορείς να περιμένεις να πέσουν οι τιμές αλλά μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις αρκετό καιρό δηλαδή μήνες...

Δημοσ.

Εννοείς ότι θα μπορούσες να την δώσεις πάνω από 240 ? Δεν νομίζω. Αν δεν υπήρχε το mining, υπήρχε διαθεσιμότητα και οι τιμές ήταν φυσιολογικές δεν θα πουλιόταν πάνω από 180 , οπότε πάλι στην ίδια φάση θα ήσουνα. Η 1060 3gb δεν έχει χειρότερες επιδόσεις από την 470 απλά έχει 1 gb λιγότερο ram και την βρίσκεις και με 230-240 (που είδες ότι η φθηνότερη είναι στα 270 ?) . Στο 99% των περιπτώσεων με τα χρήματα που παίρνεις από την πώληση ενός μεταχειρισμένου αγοράζεις καινούριο προϊόν χειρότερων επιδόσεων , εσύ παίρνεις καινούριο ίδιων επιδόσεων και μάλιστα και nvidia που ήθελες οπότε μάλλον ευχαριστημένος πρέπει να είσαι  :)  Φυσικά μπορείς να περιμένεις να πέσουν οι τιμές αλλά μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις αρκετό καιρό δηλαδή μήνες...

Εννοώ οτι θα υπήρχε διαθέσιμη μεταχειρισμένη σε λογική τιμή και ίσως με παρελκόμενα και κάποιο υπόλοιπο εγγύησης.

Κι όμως η 1060 υστερεί σε μερικά χαρακτηριστικά βάσει μετρήσεων αλλά δεν είναι κατι σημαντικο,επιπλέον η 1060 ειναι πιο καινούργιο chipset οπότε θα την πάρω με εγγύηση (χαρά μου δίνει το Backplate και ο RGB φωτισμός).

Η φθηνότερη που είδα,βάσει των εταιρειών που με ενδιαφέρουν είναι η Asus με 260€ και η MSI με 270€,Zotac,Gainward,Palit και λοιπές μάρκες ούτε καν συζητώ είναι εταιρείες που δεν είχα κάποιο προιόν τους και δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να ρισκάρω ειδικά μετά απο αυτά που διάβασα την τελευταία εβδομαδα.

Δημοσ.

palit-kfa-galax-gainward-pny ειναι πρακτικά η ίδια εταιρία και είναι μια χαρά κάρτες. Zotac έχει και 5ετή εγγύηση με εγγραφή στο site. 

https://www.amazon.co.uk/Gigabyte-Nvidia-1060-GDDR5-PCI/dp/B01KHWOAR4/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1505168413&sr=1-1&keywords=gtx+1060

210 ευρώ, νομίζω 220 θα σου βγει με μεταφορικά.Και ειναι και διπλό φαν να μην σου παίρνει τα αυτιά. Διαφορετικά και εδώ αγγελίες μπορείς να βρεις gigabyte-evga στα 220 πρακτικά καινούργιες.

Δημοσ.

palit-kfa-galax-gainward-pny ειναι πρακτικά η ίδια εταιρία και είναι μια χαρά κάρτες. Zotac έχει και 5ετή εγγύηση με εγγραφή στο site. 

https://www.amazon.co.uk/Gigabyte-Nvidia-1060-GDDR5-PCI/dp/B01KHWOAR4/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1505168413&sr=1-1&keywords=gtx+1060

210 ευρώ, νομίζω 220 θα σου βγει με μεταφορικά.Και ειναι και διπλό φαν να μην σου παίρνει τα αυτιά. Διαφορετικά και εδώ αγγελίες μπορείς να βρεις gigabyte-evga στα 220 πρακτικά καινούργιες.

Δεν αντιλέγω ίσως και να έχεις δίκιο,αλλά μέχρι στιγμής οτι είχα ήταν Asus και όταν άλλαξα και πηγα σε MSI (GTX 950 2G)είχα μείνει υπερευχαριστημένος,μάλιστα μου έκανε εντύπωση οτι έτρεχα το Dying Light σε Ultra γραφικά και άλλα παιχνίδια που μέχρι πρότεινος με την GT 730 που είχα δεν μπορούσα παρ'ότι ήταν και 4GB,φαντάσου κόλλαγε μέχρι και το μενού,σε Slides το έβλεπα.

Και μεταξύ μας γουστάρω λίγο και Led που είναι RGB και γενικότερα το σχέδιο της κάρτας το οποίο είναι πανέμορφο.

Έψαξα πάντως εδω αλλά δεν βρήκα κάτι που να μου κινήσει το ενδιαφέρον μέχρι στιγμής,βέβαια θα κάνω μια προσπάθεια μέχρι το τέλος του μήνα που θα πληρωθώ αλλά αν δεν βρώ κάτι η καινούργια πλέον είναι μονόδρομος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...