giorgoskokk Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Καλημέρα. Εδώ και 10 μέρες έστησα μία ασύρματη ζεύξη με σε εταιρία σε οικόπεδο με 2 ξεχωριστά κτίρια με 2 ubiquiti nanostation loco m5. H ζεύξη δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα τσεκαρισμένα άπειρες φορές. To ubiquiti έχει ip 192.168.1.1 και ενεργοποιημένο το dhcp. Από το poe adapter "φεύγει" καλώδιο lan μήκους 1μ. περίπου το οποίο πάει σε ένα router με ip 192.168.1.2 και απενεργοποιημένο το dhcp. Το router αυτό δίνει ενσύρματα με καλώδιο lan 15μ. περίπου σε άλλο router με ip 192.168.1.3 (με απενεργοποιημένο το dhcp) καθώς και ασύρματα σε repeater με ip 192.168.1.4. Όλα δουλεύουν άψογα εκτός από το router με ip 192.168.1.3 που δεν βλέπει καθόλου το καλώδιο lan (δεν ανάβει το λαμπάκι της θύρας lan). Για να τσεκάρω αν φταίει το router με ip 192.168.1.2 σύνδεσα κατευθείαν το 192.168.1.3 με καλώδιο 1μ. και είδα ότι δουλεύει μια χαρά. Aν συνδέσω το καλώδιο lan μήκους 15μ. στο router με ip 192.168.1.3 κατευθείαν από το poe adapter του ubiquiti δουλεύει μια χαρά. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Έχω τρελαθεί. Το θέμα είναι ότι το πρόβλημα προέκυψε μετά από αντικατάσταση του router με ip 192.168.1.2 (ΤP Link) με νέο μοντέλο. Η υποψία μου είναι ότι κάτι γίνεται με το καλώδιο lan που έχει μήκος 15μ. γιατί δεν ήταν fixed αλλά "φτιαχτό". Τι να κάνω ρε παιδιά;Κόβω το καλώδιο και αλλάζω τα clips μήπως κάτι είναι λάθος στη σύνδεσή του και δημιουργεί απώλεια; Ή πριν το κάνω αυτό να τσεκάρω με lan tester αν είναι οk το καλώδιο; Tώρα έχω δώσει στο κτίριο 2 με repeater internet αλλά δεν δουλεύει η μία γραμμή voip και πρέπει να λύσω άμεσα το πρόβλημα. Καμία ιδέα;
erik25 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Από όσα διάβασα από την περιγραφή σου κάτι μου λέει για απώλεια μετάδοσης σήματος. Τσέκαρε λίγο τις απολήξεις του καλωδίου lan.Το αξιοπερίεργο είναι πως δούλευε με το προηγούμενο router. Ας περιμένουμε να μας απαντήσει και κανένας πιο έμπειρος.
rfc Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Γιατι δε δοκιμαζεις να αλλαξεις 2 κλιπσακια στο καλωδιο να τελειωνεις?
erik25 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Άποψή μου πριν κάνεις οτιδήποτε ελέγχεις με lan tester και αν δεις πρόβλημα ξεμοντάρεις τα clips και ξαναμοντάρεις καινούργια. Να σιγουρευτείς ότι είναι αυτό.
giorgoskokk Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Τελικά δανείστηκα ένα lan tester από συνάδελφο γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ποτέ χρειαστεί και διαπίστωσα ότι τα λαμπάκια 3,4 ανάβουν αχνά στο remote ενώ το 8 δεν ανάβει καθόλου. Δεδομένου ότι το καλώδιο ethernet χρησιμοποιεί τα pins 1,2,3 και 6 το πρόβλημα μάλλον απ'ότι κατάλαβα είναι στο καλωδιάκι 3. Επειδή σήμερα βιαζόμουν και δεν είχα χρόνο να πρεσσάρω νέα clips σύνδεσα το καλώδιο σε ένα voip ata που έχει η εταιρία και δούλεψε! Κουφά πράγματα!! Στο router δεν δούλευε με τίποτα. Μέσα στην εβδομάδα θα πάω να φιξάρω νέα clips για να ησυχάσουν τα παιδιά και να δουλέψει και το router 3.
soteras Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Το πιθανοτερο ειναι οτι το κλιπ μαλλον δεν δαγκωσαν καλα το καλωδιο η κεραια λογικα ειναι εξωτερικου χωρου φανταζομαι το καλωδιο το εχεις στιριξει καλα να μην κουναει απο αεριδες οπως και το περασες σε σωληνα για να μην εχεις θεμα σε βαθος χρονου.Παντως φτιαχτο αμεσα γιατι αμα αναβει αχνα στο τεστερ καπου βραχυκυκλωνει η καπου δεν παταει καλα μην τους κρεμασει στους αντωπους το συστημα καμια ωρα που θα δουλευον ολα στο φουλ
giorgoskokk Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό. Αφού την πρώτη μέρα παιδεύτηκα 4 ώρες και είχα τρελαθεί. Αυτό που με παραξένεψε είναι ότι αν το συνδέσω κατευθείαν στο poe adapter δουλεύει κανονικότατα το router 3. Αν το καλώδιο κουμπωθεί στο router 2 (μέσω του οποίου συνδέεται το router 3) τότε δεν το αναγνωρίζει. Ελπίζω με νέα clips να λυθεί το πρόβλημα γιατί δεν θέλω να μπω σε άλλες περιπέτειες. Η ασύρματη ζεύξη δουλεύει άριστα. Έχει τσεκαριστεί άπειρες φορές. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2017 από giorgoskokk
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα