AristidisZ Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αυτό στα bold εύκολα το λες, δύσκολα όμως το κάνεις... αν βρεις τον αγοραστή τώρα και η αποκλειστική λήγει ξέρω γω σε 6 μήνες, δεν μπορείς να περιμένεις. Και γιατί να του δώσεις τόσο μεγάλο περιθώριο ;
Joshua21 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, AristidisZ είπε Και γιατί να του δώσεις τόσο μεγάλο περιθώριο ; Εγώ προσωπικά δεν θα έδινα καν αποκλειστική εντολή.
kirileman Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Αυτό στα bold εύκολα το λες, δύσκολα όμως το κάνεις... αν βρεις τον αγοραστή τώρα και η αποκλειστική λήγει ξέρω γω σε 6 μήνες, δεν μπορείς να περιμένεις. Για να λήγει σε 6 μήνες, σημαίνει ότι το συμβόλαιο πρόκειται να γίνει τον 2ο μήνα από την έναρξη της αποκλειστικής το πολύ, αφού η αποκλειστική δεν μπορεί να έχει μεγαλύτερη διάρκεια από 8 μήνες. Που σημαίνει ότι ιδιοκτήτης βρήκε τον αγοραστή ας πούμε 2 μήνες πριν το νωρίτερο, δηλαδή περίπου όταν υπέγραψε την αποκλειστική ανάθεση. Άρα κάπου εκεί, πριν καλά-καλά ξεκινήσει να ξοδεύει λεφτά στη διαφήμιση ο μεσίτης, ο πωλητής βρήκε αγοραστή. Εκεί, λοιπόν, του λέει "σταμάτα, πήρα προκαταβολή"... Λίγο ακραίο παράδειγμα, μου έχει συμβεί και συμφώνησα ότι δεν θα πληρωθώ γιατί δεν είχα προλάβει να κάνω τίποτα και προφανώς δεν άξιζα αμοιβή. Αν μου έλεγε "πάρε.1.000 ευρώ και το κλείνουμε εδώ", πάλι θα συμφωνούσα. Καταλαβαίνεις πού το πάω; Ή μήπως πιστεύει κανείς ότι αν το τραβούσα και πήγαινα δικαστικώς θα κέρδιζα όλη την αμοιβή χωρίς να έχω κάνει το παραμικρό; Μεταξύ λογικών ανθρώπων, πάντα βρίσκονται λύσεις. Αν μου πεις 3μηνες μετά ότι βρήκες αγοραστή και ξέρω ότι έχω μπροστά μου άλλους 5, θα το διαπραγματευτούμε και κάπου θα τα βρούμε (άσε που τα συμβόλαια αργούν, ποτέ δεν ξέρεις). Κανείς σώφρων δεν μπλέκει με δικαστήρια, αν μπορεί να βρει τώρα λύση χωρίς αυτά. 1
Joshua21 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 5 λεπτά πριν, kirileman είπε Για να λήγει σε 6 μήνες, σημαίνει ότι το συμβόλαιο πρόκειται να γίνει τον 2ο μήνα από την έναρξη της αποκλειστικής το πολύ, αφού η αποκλειστική δεν μπορεί να έχει μεγαλύτερη διάρκεια από 8 μήνες. Που σημαίνει ότι ιδιοκτήτης βρήκε τον αγοραστή ας πούμε 2 μήνες πριν το νωρίτερο, δηλαδή περίπου όταν υπέγραψε την αποκλειστική ανάθεση. Άρα κάπου εκεί, πριν καλά-καλά ξεκινήσει να ξοδεύει λεφτά στη διαφήμιση ο μεσίτης, ο πωλητής βρήκε αγοραστή. Εκεί, λοιπόν, του λέει "σταμάτα, πήρα προκαταβολή"... Λίγο ακραίο παράδειγμα, μου έχει συμβεί και συμφώνησα ότι δεν θα πληρωθώ γιατί δεν είχα προλάβει να κάνω τίποτα και προφανώς δεν άξιζα αμοιβή. Αν μου έλεγε "πάρε.1.000 ευρώ και το κλείνουμε εδώ", πάλι θα συμφωνούσα. Καταλαβαίνεις πού το πάω; Ή μήπως πιστεύει κανείς ότι αν το τραβούσα και πήγαινα δικαστικώς θα κέρδιζα όλη την αμοιβή χωρίς να έχω κάνει το παραμικρό; Μεταξύ λογικών ανθρώπων, πάντα βρίσκονται λύσεις. Αν μου πεις 3μηνες μετά ότι βρήκες αγοραστή και ξέρω ότι έχω μπροστά μου άλλους 5, θα το διαπραγματευτούμε και κάπου θα τα βρούμε (άσε που τα συμβόλαια αργούν, ποτέ δεν ξέρεις). Κανείς σώφρων δεν μπλέκει με δικαστήρια, αν μπορεί να βρει τώρα λύση χωρίς αυτά. Δεν σε καταλαβαίνω, τι είναι αυτό που εμποδίζει να γίνουν συμβόλαια σε λιγότερο από 2 μήνες? Επίσης αν σου φαίνεται κάπως το "ξέρω γω σε 6 μήνες", να το διορθώσω σε 3 ή σε 2. Και τέλος - άσχετα με το τι έκανες εσύ σε παρόμοια περίπτωση - όταν κάποιος έχει με το μέρος του και το συμφωνητικό και τον νόμο, είναι από δύσκολο ως απίθανο να συμβιβαστεί με οτιδήποτε λιγότερο από τα συμφωνηθέντα.
kirileman Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εγώ προσωπικά δεν θα έδινα καν αποκλειστική εντολή. Εγώ ούτε απλή. Βέβαια, δεν μετράω λόγω ιδιότητας, γιατί σε ό,τι αφορά στο ελληνικό αγοραστικό κοινό, ξέρω τι να κάνω, σε ό,τι αφορά στο ξένο, που ορισμένα μεσιτικά έχουν καλές άκρες με Κινέζους (οπότε έχει νόημα η συνεργασία μαζί τους), θα έδινα απλή εντολή, χωρίς φυσικά το δικαίωμα διαφήμισης του ακινήτου μου στα portals. Τώρα, βέβαια, που ξέρω τους περισσότερους Κινέζους μεσάζοντες, μάλλον δεν χρειάζομαι ούτε αυτό.
Joshua21 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, kirileman είπε Βέβαια, δεν μετράω λόγω ιδιότητας Τα είπες όλα με δυο λέξεις
kirileman Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Δεν σε καταλαβαίνω, τι είναι αυτό που εμποδίζει να γίνουν συμβόλαια σε λιγότερο από 2 μήνες? Η γραφειοκρατία. Κοίτα, αυτό δεν αμφισβητείται, έχω τεράστιο στατιστικό δείγμα. Μιλάμε για πάνω από 2 μήνες, να μην πω πάνω από 3. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα