Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aXer είπε

Ερώτηση σε όσους τους έχει τύχει.

Οι τράπεζες,αν αγοράσεις σπίτι με προσημείωση του ακινήτου σε αναγκάζουν να κάνεις ασφάλεια πυρός και σεισμού.

Ξέρει κανείς σε τι ποσοστό επί της αξίας του σπιτιού, "συνήθως" είναι αυτή η ασφάλεια;
Γιατί έχω υπολογίσει ότι μπορώ να ανταπεξέλθω σε 700€ δόση τον μήνα. Αλλά αν μου πούνε +150€ τον μήνα ασφάλεια, πρέπει να σκεφτώ οικονομικότερη λύση για σπίτι.

Ασφαλεια ΔΕΝ θα κανεις αυτη που θα σου προτεινει η τραπεζα κ συνεργαζεται μαζι τους αλλα απο την ασφαλιστικη που θα διαλεξεις εσυ.. Η τραπεζα παιζει να σου δωσει ασφαλεια τριμηνη, στην τιμη που θα βρεις για χρόνο σε καποια αλλη ασφαλιστική. 

• Thanks 1
  • Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σύμβουλος στεγαστικών δανείων μου έδωσε σήμερα κυμαινόμενο επιτόκιο για στεγαστικό 3,7 πλέον τον φόρο 0,12 με μεταβολή ανάλογα το euribor 3M που τωρα ειναι <0

Αυτό από Eurobank για 30 χρόνια και ποσό 100.000 

θεωρείτε καλή προσφορά για επιτόκιο? έχει κανεις πρόσφατη ανάλογη προσφορά?

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, ilias8513 είπε

Σύμβουλος στεγαστικών δανείων μου έδωσε σήμερα κυμαινόμενο επιτόκιο για στεγαστικό 3,7 πλέον τον φόρο 0,12 με μεταβολή ανάλογα το euribor 3M που τωρα ειναι <0

Αυτό από Eurobank για 30 χρόνια και ποσό 100.000

θεωρείτε καλή προσφορά για επιτόκιο? έχει κανεις πρόσφατη ανάλογη προσφορά?

Αν πας πχ στον "υπολογιστή δανείων" της Eurobank 
https://www.eurobank.gr/el/retail/proionta-upiresies/proionta/daneia/stegastika/stegastiko-daneio
και "παίξεις" με διάφορα σενάρια, ότι έχεις/δεν έχεις μετρητά στην τράπεζα, ή την μισθοδοσία σου εκεί (αν είσαι μισθωτός) κτλ, τα επιτόκια που βγάζει καλύπτουν το εύρος από 2,90% έως 4,30%.
Το 3,70% οπότε φαντάζει σαν μια μέση λύση.

Πείτε λίγο, συμφέρει να περάσει κάποιος από 2-3 τράπεζες και να κάνει αιτήσεις προέγκρισης (είχα κάνει μία επιτυχημένη πέρσι τον Αύγουστο στην eurobank, αλλά δεν την χρησιμοποίησα γιατί δεν βρήκα το σπίτι που θα ήθελα) ή πάνω κάτω τα επιτόκια είναι ίδια;

Πήρε το μάτι μου ένα "Green στεγαστικό" από την Πειραιώς το οποίο αυτό που μου έκανε εντύπωση και δεν το έχω δει σε άλλη τράπεζα, είναι ότι το παίρνεις "με μηδενική δαπάνη εξέτασης αιτήματος και δωρεάν έξοδα δανείου (τεχνικός έλεγχος, νομικός έλεγχος, έξοδα παράστασης στο Πρωτοδικείο και έξοδα πιστοποιήσεων εργασιών ακινήτου)", κάτι που σημαίνει ότι γλιτώνεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1.700€ από αυτά....αλλά "what's the catch"?

Επίσης, όταν έκανα πέρσι την προέγκριση, είχα πει στον τραπεζικό ότι "...δύσκολο να πάρω δάνειο αν το ποσοστό χρηματοδότησης είναι μέχρι 80% γιατί δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου μετρητό στην άκρη". Αλλά αυτός, "μου έκλεισε το μάτι" και μου είπε "μη στεναχωριέσαι, κάτι θα γίνει". Επίσης μου είπε ότι αν πχ ένα σπίτι πωλείται στα 100.000 και πάει ο μηχανικός της τράπεζας να το δει και το εκτιμήσει εμπορικά πχ στα 130.000 τότε η τράπεζα θα μου δώσει το 80% από τα 130.000, δλδ 104χιλ.

Το 80% δλδ δεν έχει να κάνει με το αντίτιμο αγοράς αλλά με την εκτιμώμενη εμπορική αξία του σπιτιού.
Βέβαια μου είπε χαρακτηριστικά "....η τράπεζα θα εκτιμήσει το κτίσμα, την τοποθεσία, την παλαιότητα κτλ. Αν εσείς πχ θέλετε να βάλετε χρυσά πόμολα μέσα, αυτά δεν θα συνεκτιμηθούν για να ανεβάσουν την εκτιμώμενη αξία του σπιτιού".

Έχει κανείς άλλος γνώση/άποψη περί αυτού που περιγράφω; Γιατί με 80% maximum επί της αντίτιμου πώλησης, δύσκολα αυτή την στιγμή να πάρω αυτό που θέλω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aXer είπε

https://www.eurobank.gr/el/retail/proionta-upiresies/proionta/daneia/stegastika/stegastiko-daneio
και "παίξεις" με διάφορα σενάρια, ότι έχεις/δεν έχεις μετρητά στην τράπεζα, ή την μισθοδοσία σου εκεί (αν είσαι μισθωτός) κτλ, τα επιτόκια που βγάζει καλύπτουν το εύρος από 2,90% έως 4,30%.

Πείτε λίγο, συμφέρει να περάσει κάποιος από 2-3 τράπεζες και να κάνει αιτήσεις προέγκρισης (είχα κάνει μία επιτυχημένη πέρσι τον Αύγουστο στην eurobank, αλλά δεν την χρησιμοποίησα γιατί δεν βρήκα το σπίτι που θα ήθελα) ή πάνω κάτω τα επιτόκια είναι ίδια;

Πήρε το μάτι μου ένα "Green στεγαστικό" από την Πειραιώς το οποίο αυτό που μου έκανε εντύπωση και δεν το έχω δει σε άλλη τράπεζα, είναι ότι το παίρνεις "με μηδενική δαπάνη εξέτασης αιτήματος και δωρεάν έξοδα δανείου (τεχνικός έλεγχος, νομικός έλεγχος, έξοδα παράστασης στο Πρωτοδικείο και έξοδα πιστοποιήσεων εργασιών ακινήτου)", κάτι που σημαίνει ότι γλιτώνεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1.700€ από αυτά....αλλά "what's the catch"?

Επίσης, όταν έκανα πέρσι την προέγκριση, είχα πει στον τραπεζικό ότι "...δύσκολο να πάρω δάνειο αν το ποσοστό χρηματοδότησης είναι μέχρι 80% γιατί δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου μετρητό στην άκρη". Αλλά αυτός, "μου έκλεισε το μάτι" και μου είπε "μη στεναχωριέσαι, κάτι θα γίνει". Επίσης μου είπε ότι αν πχ ένα σπίτι πωλείται στα 100.000 και πάει ο μηχανικός της τράπεζας να το δει και το εκτιμήσει εμπορικά πχ στα 130.000 τότε η τράπεζα θα μου δώσει το 80% από τα 130.000, δλδ 104χιλ.

Το 80% δλδ δεν έχει να κάνει με το αντίτιμο αγοράς αλλά με την εκτιμώμενη εμπορική αξία του σπιτιού.
Βέβαια μου είπε χαρακτηριστικά "....η τράπεζα θα εκτιμήσει το κτίσμα, την τοποθεσία, την παλαιότητα κτλ. Αν εσείς πχ θέλετε να βάλετε χρυσά πόμολα μέσα, αυτά δεν θα συνεκτιμηθούν για να ανεβάσουν την εκτιμώμενη αξία του σπιτιού".

Έχει κανείς άλλος γνώση/άποψη περί αυτού που περιγράφω; Γιατί με 80% maximum επί της αντίτιμου πώλησης, δύσκολα αυτή την στιγμή να πάρω αυτό που θέλω.

Φίλε αν δεν έχεις φραγκο σε τράπεζα ή εκτός τράπεζας, που πας να μπλέξεις?? Μη κάνεις τα λάθη που κάναν οι πατεράδες μας και μας έφτασαν ως εδω

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, aXer είπε

Μια λύση είναι εάν προτίθεται κάποιος στενός συγγενής σου να μπει εγγυητής με δεύτερο ακίνητο. Τότε εκτιμάται και η εμπορική αξία του δεύτερου ακινήτου ώστε να φτάσεις στο 100% του συμβολαίου.

Δημοσ.
Στις 23/4/2019 στις 7:45 ΜΜ, aXer είπε

Ερώτηση σε όσους τους έχει τύχει.

Οι τράπεζες,αν αγοράσεις σπίτι με προσημείωση του ακινήτου σε αναγκάζουν να κάνεις ασφάλεια πυρός και σεισμού.

Ξέρει κανείς σε τι ποσοστό επί της αξίας του σπιτιού, "συνήθως" είναι αυτή η ασφάλεια;
Γιατί έχω υπολογίσει ότι μπορώ να ανταπεξέλθω σε 700€ δόση τον μήνα. Αλλά αν μου πούνε +150€ τον μήνα ασφάλεια, πρέπει να σκεφτώ οικονομικότερη λύση για σπίτι.

Για 75τμ 105€ το χρόνο .Η τράπεζα ζητούσε 20€ επιπλέον το χρόνο οπότε την έκανα στον ασφαλιστή μου .

Δημοσ.

Στην ΕΤΕ μου είχαν κάνει προσφορά στεγαστικού με 3% επιτόκιο all included 

Βέβαια συζήτησα δάνειο με ποσο λίγο κάτω από το μισό της αγοραπωλησίας 

Δημοσ.
Στις 25/4/2019 στις 5:41 ΜΜ, aXer είπε

Για να καταλαβω...

Θελεις να παρεις σπιτι με δανειο, θα πληρωσεις μεσίτη, μηχανικό για εκτίμηση, δικηγόρους για ελεγχο τιτλων, συμβολαιογραφο, διαδικαστικά έξοδα για την τραπεζα,

φόρο μεταβίβασης, ακόμη και αναγκαστική ασφάλεια για το σπίτι συν και τον ΕΝΦΙΑ??? Και δεν έχω προσθέσει καν εξοδα ανακαίνισης ή επίπλωσης....

Δεχ έχεις άλλη λύση? 

Αν μπορείς να ανταπεξέλθεις σε δάνειο 700 ευρώ το μήνα, δεν ειναι πιο φρόνιμο να περιμενεις μερικά χρονάκια να το αγοράσεις με μετρητά, να γλιτώσεις και κανα φόρο?

Ουτε την μεσιτική αμοιβή δεν μπορείς να γλιτώσεις με την τράπεζα στην μέση...

Εγω έτυχε να δω σπιτι για γνωστό μου πριν ενα χρόνο, το οποίο έιχε κατασχεθεί απο την τράπεζα. Δεν το γνώριζα βέβαια, ο μεσίτης με ενημέρωσε την ώρα της υπόδειξης του ακινητου και μου λεέι:

"Να σας ενημερώσω εκ των προτέρων πως επειδη η τράπεζα δεν πληρωνει μεσιτικη αμοιβή εκ μέρους της, θα πρέπει εσεις να καλύψετε και την αμοιβή του πωλητή..." 🤣🤣🤣

Πραγματική ιστορία! Ηθελε διπλή μεσιτική αμοιβή απο τον αγοραστή επειδη η τράπεζα δεν θα τον πληρωνε...

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα,

γνωρίζει κάποιος μια εταιρία Green Properies ?Πουλάνε ακίνητα πριν χτιστούν με σημαντική έκπτωση.Απλά δεν ξέρω πόσο καλυμμένος είσαι.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα, θα δανειστώ και εγώ το θέμα. 

Στην περίπτωση που δύο μεσίτες υπέδειξαν το ίδιο ακίνητο τι γίνεται, δικαιούνται και οι δύο αμοιβή? 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, VaggD είπε

Καλημέρα, θα δανειστώ και εγώ το θέμα. 

Στην περίπτωση που δύο μεσίτες υπέδειξαν το ίδιο ακίνητο τι γίνεται, δικαιούνται και οι δύο αμοιβή? 

Όχι, δικαιούται αμοιβή μόνο αυτός που έκανε πρώτος την υπόδειξη.

Δημοσ.
1 hour ago, Joshua21 said:

Όχι, δικαιούται αμοιβή μόνο αυτός που έκανε πρώτος την υπόδειξη.

1 hour ago, stefanosgeo said:

Ενημερώνεις και τον δεύτερο ότι στο έχουν ξαναδείξει (και εάν σε ενδιαφέρει τη συγκεκριμένη περίοδο που το ξαναβλέπεις μιλάς με τον ιδιοκτήτη απευθείας αφού τον έχεις εύκαιρο αλλά δεν αγνοείς ότι θα έχεις την υποχρέωση εάν προχωρήσει η συμφωνία προς τον πρώτο μεσίτη) 

Στην περίπτωση που ο πρώτος μεσίτης μου είπε ότι το σπίτι πουλήθηκε από τον ιδιοκτήτη? Υποψιάζομαι ότι ο ιδιοκτήτης το είπε σαν δικαιολογία για να διακόψει την συνεργασία τους ή όντος ήταν να το δώσει και κάτι στράβωσε.. Το σπίτι είναι σίγουρα διαθέσιμο! 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, VaggD είπε

Στην περίπτωση που ο πρώτος μεσίτης μου είπε ότι το σπίτι πουλήθηκε από τον ιδιοκτήτη? Υποψιάζομαι ότι ο ιδιοκτήτης το είπε σαν δικαιολογία για να διακόψει την συνεργασία τους ή όντος ήταν να το δώσει και κάτι στράβωσε.. Το σπίτι είναι σίγουρα διαθέσιμο! 

Sorry αλλά τα λες μπερδεμένα και δεν σε καταλαβαίνω. Το τι είπε ο ένας και ο άλλος είναι αδιάφορο, εφόσον αγοράσεις ένα συγκεκριμένο σπίτι, και εφόσον έχεις υπογράψει εντολές σε δύο διαφορετικούς μεσίτες για το συγκεκριμένο σπίτι, τότε χρωστάς στον μεσίτη που υπέγραψες πρώτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, Joshua21 said:

Sorry αλλά τα λες μπερδεμένα και δεν σε καταλαβαίνω. Το τι είπε ο ένας και ο άλλος είναι αδιάφορο, εφόσον αγοράσεις ένα συγκεκριμένο σπίτι, και εφόσον έχεις υπογράψει εντολές σε δύο διαφορετικούς μεσίτες για το συγκεκριμένο σπίτι, τότε χρωστάς στον μεσίτη που υπέγραψες πρώτα.

Συγνώμη αν σας μπέρδεψα.

Ο πρώτος μεσίτης που μου το έδειξε και ενώ είχαμε κανονίσει ραντεβού με τον μηχανικό με ενημέρωσε ότι το σπίτι το πούλησε μόνος του ο ιδιοκτήτης, κάτι που μου φάνηκε περίεργο οπότε και πήρα τηλ σε άλλο μεσιτικό για το ίδιο ακίνητο.  Μου είπαν ότι είναι διαθέσιμο και ότι μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού για να το δω.  Δεν ξέρω τι να κάνω. 

Επεξ/σία από VaggD

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...