Mazinga Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 εεεεεεεε,,,,, Δεν προσφερει τιποτα το συγκριτικό σας. Ειναι σαν να μιλατε για τα καλλη της γυναικας του γειτονα, η για τα αμαξια σας. Αλλο να το χεις αλλο να το συζητας. Τι σημασια εχει; Οποιος εχει τα φραγκα θα εχει και πισια και ολες τις κονσολες. Οποιος δεν εχει θα διαλεξει οτι τον βολευει περισσοτερο, για την δικια του ζωη. Δεν υπαρχει καν υποχρεωση να εχει κατι τετοιο στο σπιτι, δεν ειναι ψυγειο, φουρνος, πλυντηριο. Ουφ πια, νημα για μια κονσολα ειναι και τι παιχνιδακια υπαρχουν. Μια ωραια εμπειρια και τερμα. Δεν ειναι θρησκεια. Και να πεσει η τιμη στο PS4 switch xboxXXX atarisuperbox segaretrnsbox και οτι να ειναι. Παντα θα υπαρχει ενας πιτσιρικας κοροιδο που θα καταληξει να πουλα μια κονσολα με 19 παιχνιδια δωρο (λ.χ. τωρα ps2) για 50 ευρω-δραχμες. Παντα θα υπαρχει κατι αλλο. Ασκοπα ξοδευτε το νημα χωρις να μιλατε για το τι ευχαριστιεστε σε καθε κονσολα. Και περι του switch εδω. (Εγω προτεινω να μετακινηθειτε να τα πειτε ομαδικα στο νημα PS4, share the fun, leave us old people alone...) 3
mansa2k Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Η nintendo ήταν πάντα entertainment... που όμως εδραιώθηκε μέσο gaming. Αυτά τα "δεν ανταγωνιζόμαστε την Sony" είναι δημιουργικές ασάφειες. SystemOnChip που κάνουν render πολύγωνα πουλάνε. Το θέμα είναι πως τα περισσότερα πολύγωνα θέλουν μεγαλύτερα κόστη που η nintendo δεν θέλει να επωμιστεί και να πειράξει το bottom line της. Το θέμα fake χειροκροτήματα να το θέσεις στην MS που κάνουν μπαμ οι πρώτες σειρές. Αλλά το ίδια πράγμα λέμε: ανοιχτές παρουσιάσεις στο κοινό. Η Sony και η Bethesda και η Valve... αν παρακολουθείς θέτουν τον εαυτό τους στην κρίση του κοινού. Οι αντιδράσεις θετικές και αρνητικές φαίνονται. Το θέμα είναι πως η nitnendo ΔΕΝ μπορεί να κάνει ανοιχτό show με έναν τύπο που κάθετε στην καρέκλα και λέει "ναι θα κάνουμε και ένα ποκεμον κάποτε." Το να στήνω μηχανήματα δεν είναι το ίδιο με παγκόσμια προβολή. H E3 παράδειγμα σαν expo έχει ισχύ, μετά το τέλος κάθε παρουσίασης ανεβοκατεβαίνουν μετοχές. Τώρα το ότι πήγες και ξέθαψες κάτι για το Batman την στιγμή στην τελική είχε πολύ καλή υλοποίηση στο PS4 είναι λίγο άκυρο. Tο PS4 δεν έγινε development hub για σχεδόν όλη την βιομηχανία τυχαία. Στα ίδια ερχόμαστε. Η nintendo επέλεξε να παίξει το χαρτί φορητότητα για να κάνει μία ύστατη αποφυγή των dev costs των σύγχρονων παιχνιδιών. Για αυτά που πληρώνουμε $60. H Ν γίνεται entertainment: -amiibo -δικαιώματα σε τρίτες εταιρίες για προϊόντα βασισμένα στα εμπορικά σήματα της -ψάχνονται για ταινίες/σειρές βασισμένες στα εμπορικά σήματα της -theme parks -QoL Κάποια από αυτά τα είχαν πράξει και παλιότερα, πλέον όμως το μοντέλο τους είναι βασισμένο σε μακροπρόθεσμο πλάνο . Τα "δεν ανταγωνιζόμαστε την Sony" ήταν δεν ανταγωνιζόμαστε τους άλλους γενικότερα και όχι συγκεκριμένα. Αυτή η δήλωση είχε γίνει κατά την περίοδο των Wii/DS όπου η επιτυχία είχε χτυπήσει ταβάνι. Φυσικά και ήταν άκυρη δήλωση, είχε όμως βάση για την συγκεκριμένη στιγμή που έγινε. Παρόλα αυτά ο ανταγωνισμός ακόμα και όταν χρησιμοποιείς την διαφορετικότητα -όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν- δεν πάει να υφίσταται. Το είδαμε στην πράξη όταν κυκλοφόρησαν οι αντίστοιχες motion προτάσεις, τα move και kinect. Πάντως θυμίζω πως και η Sony στην περίοδο που το PS2 μονοπωλούσε είχε κάνει παρόμοια δήλωση... Όσο για τις παρουσιάσεις από την στιγμή που είναι μαγνητοσκοπημένες μπορούν να κάνουν ότι θέλουν ακόμα και αυτό. Εσένα μπορεί να μην άρεσε ο τρόπος που ανακοινώθηκε το Pokemon στο NSW. Στην πράξη όμως το μήνυμα πέρασε και είχε θετικές αντιδράσεις μόνο και μόνο επειδή ανακοινώθηκε στην Ε3 παρόλο που παλιότερα με δηλώσεις τους στελέχη επαναλάμβαναν ότι ετοιμάζετε τίτλος για το νέο σύστημα. Tα χειροκροτήματα ήταν απλά ένα μέρος από το παράδειγμα που έδωσα. Αν και δεν έχεις και ιδιαίτερη σημασία με βάση τα μέχρι τώρα γραφόμενα σου. Έχει πλάκα πάντως που βγάζεις κάποιες εταιρίες εκτός, καλά για τις μετοχές ασχολίαστο. Και στην τελική δεν θα έπρεπε να σε νοιάζει ειδικά όταν το market cap μεταξύ των δύο εταιριών είναι ελάχιστο παρόλο την διαφορά στα μεγέθη τους. Αν θέλεις φθηνά παιχνίδια σου προτείνω το PC. Κατά τα άλλα εμένα δεν με πειράζει να αγοράζω τους first party τίτλους με μια μέγιστη τιμή στα 55 ευρώ που ισχύει τώρα, τουλάχιστον όσο η Ν κρατάει τον πήχη ψηλά. Φυσικά από την στιγμή που το σύστημα είναι υβρίδιο -και τελικά δεν κυκλοφορήσει άλλο φορητό- σημαίνει πως όλες οι ομάδες της Ν θα στραφούν στην ανάπτυξη τίτλων για αυτό κάτι που με την σειρά του σημαίνει πως θα καταλήξει το σύστημα με τους περισσότερους first party τίτλους αλλά πιθανόν και νέα ips. Το υβρίδιο έχει τα θετικά και τα αρνητικά του, φυσικά και η παραγωγή τίτλων έχει χαμηλότερο κόστος εν σχέση με τα άλλα συστήματα. Παρόλα αυτά το κόστος μπορεί και να προσαρμοστεί ανεξαρτήτως συστήματος. Τέλος όλη αυτή η συζήτηση δεν έχει κανένα νόημα πραγματικά. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα έτσι και αλλιώς. Ακόμα και αν όλο το insomnia συμφωνήσει μαζί σου δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στην αγορά. Επομένως ποιος ο λόγος να βγάζεις εσύ και ο Nekroma την πίκρα σου και να προβάλλεις την άποψη σου ως δεδομένο. Δεν σου αρέσει η Ν; Κανένα πρόβλημα, μάντεψε; Δεν είσαι ο μόνος επομένως γιατί να χαλάμε ψηφιακό μελάνι. Βγάλε αλλού τον πόνο σου και εσύ. Μου θυμίζεις κάποιον παλιότερα που έγραφε για κρυμμένα κόστη και σχετικά. Ίσως πρέπει να σας μαζέψουν όλους μαζί να κάνετε σχετικές συζητήσεις. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2017 από mansa2k 1
ikaruga24 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Καταρχήν επειδή μπορώ να κάνω και εγώ τον έξυπνο, ένα σύστημα για να λέγετε PC πρέπει να έχει 8259 PIC chip, 8253 PIT chip, 8250 UART circuit, mc146818 cmos, ISA bus. To PS4 δεν έχει τίποτα από αυτό οπότε δεν είναι PC. Ο D. Luffy ήδη προσπάθησε να πετάξει κάτι με κονσόλες που κρατάν πίσω το gaming αλλά δεν βλέπω απάντηση. Οπότε ας αφήσουμε τις master race σοφιστείες κατά μέρος. Η nintendo τελευταία και καταϊδρωμένη μπήκε στο χωρό των open world. Αλλά για σένα δεν υπάρχει αντιπρόταση. Οκ. Καταρχήν δεν κάνω τον έξυπνο και ταυτόχρονα πάνω στο παραλήρημα σου ότι όλοι είναι εναντίον σου βγάζεις και επιθετικότητα μαζί. Το point είναι ότι δεν χρειάζεται cojones για να παράγεις ένα κουτί που το συνδέεις στην τηλεόραση και παίζει παιχνίδια. Αν μη τι άλλο αυτό γίνεται δεκαετίες τώρα από πολλές εταιρίες. Το gimped PC πάει στο ότι "νοθεύουν" τις κονσόλες για να μοιάζουν πιο πολύ σε PC χωρίς όμως τα πλεονεκτήματα του PC. Το να μου προσάψεις επίσης τα περί σοφιστείες για master race τη στιγμή που το gaming μου περιορίζεται κατά κύριο λόγο στις φορητές μου το θεωρώ αστείο. Δεύτερον μιλάμε για hardware και ΟΧΙ δεν υπάρχει αντιπρόταση εκτός και αν μου διαφεύγει. Το να μου λες ότι ήρθε τελευταία και καταϊδρωμένη με το open world το θεωρώ επίσης αστείο που ακόμα και να μην ήταν δεν υπάρχει δυνατότητα πουθενά αλλού να πάρεις τέτοιο παιχνίδι μαζί σου. Συνεπώς επιστρέφουμε στην ίδια πρόταση που σου έκανα εξ'αρχής που θα πρέπει να συμπληρώνεις στο τέλος πάντα "ναι αλλά αυτό το παίρνεις και μαζί σου 100% χωρίς εκπτώσεις άμα λάχει". 1
D.Luffy Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Συνεπώς επιστρέφουμε στην ίδια πρόταση που σου έκανα εξ'αρχής που θα πρέπει να συμπληρώνεις στο τέλος πάντα "ναι αλλά αυτό το παίρνεις και μαζί σου 100% χωρίς εκπτώσεις άμα λάχει". Το θέμα είναι ότι επειδή το συγκεκριμένο άτομο δεν ενδιαφέρεται για φορητό gaming, αυτόματα πιστεύει ότι και η υπόλοιπη αγορά δεν ενδιαφέρεται (αγνοώντας τις πωλήσεις του 3DS εκτός Ιαπωνίας κατά πολύ μυστήριο λογο). Και αυτό λέγεται αντικειμενικότητα ενώ οι υπολοιποι εδω μέσα είμαστε υποκειμενικοι λέγοντας "αυτό που μας αρέσει". Τελικά το πόρισμα που πρέπει να βγει εδώ πέρα είναι ότι η Nintendo "έχει καβούρια στην τσέπη της"? Και λοιπόν? 1
Moderators Malthador Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Επίσης, ποτέ μου δεν το κατάλαβα: Γιατί κατηγορείται η Ν ότι δε βγάζει Zelda με γραφικά Witcher, και δεν κατηγορούνται οι Sony/MS γιατί δεν βγάζουν τίτλους με gameplay επιπέδου Zelda/Mario, αφού έχουν και το H/W για να βγάλουν πολλά γραφικά; Ρητορικό είναι, προφανώς για να φτάσεις το gameplay σε τέτοια επίπεδα θέλει cojones... 10
papp0us Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Το βασικό μου ερώτημα είναι: Ποιος σας είπε οτι θέλει κανείς Zelda με γραφικά Witcher, εκτός απο όσους απλά θέλουν να βλέπουν γραφικά και δεν τους πειράζει να πάρουν κανα Zelda αρκεί να είναι φουλ φωτορεαλιστικό με σκιές εκατομμυρίων πολυγώνων, για να λένε οτι το βλέπουν 4κ; Το Botw είχε ακριβώς το στυλ που πρέπει να έχει, και το βρίσκω εξαιρετικό. Ακόμα και σε 720p. Η nintendo δεν έβαλε ποτέ πάνω απο ολα τα γραφικά. Πολλές φορές πιστεύω οτι δεν καταφέρνουν να μπουν ουτε στο top ten, και παρόλα αυτά βγάζει και θα βγάζει παιχνιδάρες. 4
dekulinkgr Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Επίσης, ποτέ μου δεν το κατάλαβα: Γιατί κατηγορείται η Ν ότι δε βγάζει Zelda με γραφικά Witcher, και δεν κατηγορούνται οι Sony/MS γιατί δεν βγάζουν τίτλους με gameplay επιπέδου Zelda/Mario, αφού έχουν και το H/W για να βγάλουν πολλά γραφικά; Ρητορικό είναι, προφανώς για να φτάσεις το gameplay σε τέτοια επίπεδα θέλει cojones... Γιατι πολυ απλα εκει πονταρουν.Δηλαδη βαζουν πρωτα τα γραφικα και την ιστορια στην πλεοψηφια των παιχνιδιων τους και στο τελος το gameplay σε αντιθεση με την nintendo. Παντως δεν βαρεθηκατε 3 σελιδες να λετε τα ιδια πραγματα και να μην βαζετε ακρη?Αφου δεν προκειται να συμφωνηστε καπου δεν το ληγετε και να πουμε για τιποτα αλλο?
vasilisga Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Επειδή έχω δει να αναφέρεται συχνά γιατί δε βγάζει Zelda η Nintendo με γραφικά Witcher κτλ Για ποιον λόγο αλήθεια δεν ξερω Αλλα από άποψη δυνατοτήτων πραγματικά πιστεύετε ότι δεν μπορεί? Υστερεί ελάχιστα σε σχέση με ps4 και είναι καλύτερο από xbox360-ps4 Οπότε μια χαρά δυνατότητες έχει από άποψη specs, δε νομίζω να ζητήσει κανείς κάτι πολύ παραπάνω, είναι ανούσιο Το ταβάνι των 30fps βέβαια το δέχομαι αλλά και πάλι οκ Επίσης πως μιλάτε για ταφόπλακα με το switch όταν σε ένα εξάμηνο κυκλοφορίας έχει πουλήσει περισσότερo από Xbox one και ps4 μαζι? υγ Τη δευτέρα το περιμένω και εγώ με Zelda και Mario kart 3
Mazinga Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Τι ηλιθια ιδεα αυτα τα direct, πολυ στεγνα, με πολυ τρακ. Ας βαλουν κανα παρουσιαστη καλυτερα, απο το να μας ανακοινωνουν τα στελεχη. Ενταξει με το μετρημα, τελειωσε; Ποιος την εχει μεγαλυτερη; (την γνωση περι κονσολων) Εγω φυσικα (εφυγαν τρεχοντας οι αλλοι φανταροι μετα που ειχε πει ο στρατιωτικός γιατρός "κατεβαστε τα βρακιά σας" και με ειδαν...οι κακομοιροι, με το χειριστηριο του NES να κρεμεται...) φιλικα #leavekoizumialone με φωναζουν ακομη #blackanaconda.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Εδώ ξεκίνησε η συζήτηση http://www.insomnia.gr/topic/571478-nintendo-switch/?p=55937467 όταν ο vag.patrick πέταξε την ιδέα πως δεν χρειάζετε το Switch να ειναι πιο δυνατό γιατί θα παίξουμε MHW στο PC. Κανένας δεν μίλησε για ταφόπλακα, ήδη αναφέρθηκα στην συνήθεια κάποιων να βάζουν τον πήχη τόσο χαμηλά που αν δεν κλείσει ρολά η nintendo πάει καλά. Ο ισολογισμός της είναι δημοσιευμένος και μπορείς να δεις μόνος σου πόσο "κακά" πάει
paparoupas11 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 με gameplay επιπέδου Zelda/Mario,Για βοήθησέ με να καταλάβω. Το mario έχει δύο κινήσεις, πηδαει και σκύβει. Δύο κουμπιά όλα και όλα. Δεν μιλάει, δεν κρύβεται στο περιβάλλον, σε ένα κόσμο πάνω σε ράγες που καταχρηστικα τον λέμε και 3d. Διαολε, δεν έχει καν inventory ή κάποιο τρόπο να αλλάξεις τον χαρακτήρα σου. Τί ακριβώς δεν πιάνω από αυτό το σπουδαίο gameplay;
orck Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Για ολα τα παιχνιδια πλατφορμας συμφωνω, το gameplay ειναι ρηχο. Στο Zelda ομως τα πραγματα αλλαζουν δραματικα.Δεν ειμαι απο τους ανθρωπους που θεωρουν οτι μονο η Nintendo εχει καλα παιχνιδια (σε οποιοδηποτε τομεα, γραφικα, πλοκη, gameplay, οπως θες πεστο) και αλλες εταιριες φτιαχνουν διαμαντακια.Τωρα μερικα γερονται θυμουνται τα νιατα τους (και εγω ηλικιακα εκει ειμαι) και τοτε υπηρχε μονο η Nintendo, εσεις οι νεοι καντε λιγο υπομονη και κουνηστε συγκαταβατικα το κεφαλι. Γεροντια ειναι, δεινοσαυροι, μην τους ανεβαζετε την πιεση παλιονεολαιοι Τωρα που το σκεφτομαι η Nintendo γιατι δεν βγαζει καμια τριλογια remastered για το νεο μηχανημα, πχ Zelda, windwaker, twiligh princess, skyward sword ολα σε ενα κασετακι;
paparoupas11 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν συνεισφέρει κάτι στην κουβέντα, αλλά ας αναφέρω ότι ο ξεκίνησα να παίζω από το 1984. Μια φορά και ένα καιρό, είχε πλάκα το mario, ιδίως που μπορούσες να βρεις μυστικά περάσματα στους σωλήνες. 30 χρόνια και μετά, όχι δεν εντυπωσιαζομαι με το ίδιο πράγμα.
Deghinsea Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Για βοήθησέ με να καταλάβω. Το mario έχει δύο κινήσεις, πηδαει και σκύβει. Δύο κουμπιά όλα και όλα. Δεν μιλάει, δεν κρύβεται στο περιβάλλον, σε ένα κόσμο πάνω σε ράγες που καταχρηστικα τον λέμε και 3d. Διαολε, δεν έχει καν inventory ή κάποιο τρόπο να αλλάξεις τον χαρακτήρα σου. Το ακριβώς δεν πιάνω από αυτό το σπουδαίο gameplay; Δεν πειράζει που δε μπορείς να πιάσεις εσύ το σπουδαίο gameplay, 327 εκ. άλλοι άνθρωποι το έχουν βρει σπουδαίο τα τελευταία 30 χρόνια. (Ο αριθμός αναφέρεται μόνο στη σειρά SUPER MARIO, χωρίς να υπολογίζονται spinoffs ή πωλήσεις μέσω Virtual Console). Κάποιος λόγος θα υπάρχει που είναι το best selling gaming franchise παγκοσμίως και σίγουρα δεν είναι το voice acting ή το σενάριο. 2
paparoupas11 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Έχεις μέσα και το ηλικιακο γκρουπ 3-11. Απο την άλλη βέβαια, το candy crush έχει πολλαπλασιους χρήστες, οπότε μάλλον κάποιος λόγος υπάρχει. Σωστά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις