bazinga13 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπερα σε ολους.Θα ηθελα την συμβουλη οποιου γνωριζει για το παρακατω θεματακι,Θελω να φτιαξω μια εφαρμογη η οποια θα τρεχει στην συσκευη και θα κανει το εξης --> οταν την ανοιγω θα μου εμφανιζει την λιστα με τις επαφες της συσκευης και οταν κανω κλικ πανω στην επαφη θα πραγματοποιει κληση. Ο κωδικας μου ειναι ο εξης public class MainActivity extends AppCompatActivity { public static final int PICK_CONTACT_REQUEST = 1; TextView contactNumber; @Override protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) { super.onCreate(savedInstanceState); setContentView(R.layout.activity_main); contactNumber = (TextView) findViewById(R.id.contactnumber); Button buttonPickContact = (Button) findViewById(R.id.pickcontact); buttonPickContact.setOnClickListener(new View.OnClickListener() { @Override public void onClick(View view) { pickContact(); } }); } private void pickContact() { Intent pickContactIntent = new Intent(Intent.ACTION_PICK, Uri.parse("content://contacts")); pickContactIntent.setType(ContactsContract.CommonDataKinds.Phone.CONTENT_TYPE); startActivityForResult(pickContactIntent, PICK_CONTACT_REQUEST); } //========================================================================================== protected void onActivityResult(int requestCode, int resultCode, Intent data) { if (requestCode == PICK_CONTACT_REQUEST) { if (resultCode == RESULT_OK) { Uri contactUri = data.getData(); String[] projection = {ContactsContract.CommonDataKinds.Phone.NUMBER}; Cursor cursor = getContentResolver() .query(contactUri, projection, null, null, null); cursor.moveToFirst(); int column = cursor.getColumnIndex(ContactsContract.CommonDataKinds.Phone.NUMBER); String number = cursor.getString(column); } } } //=============================================================================================== } Μεχρι εδω ολα καλα,την τρεχω,μου εμφανιζει στην συκευη το κουμπι,το πατω και ανοιγει την λιστα επαφων.Το προβλημα ειναι οταν κλικαρω πανω σε μια επαφη,δεν κανει κληση. Ποια πρεπει να εινα τα επομενα βηματα? ευχαριστω.
tsofras Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω σχεδόν μηδενική εμπειρία σε android , αλλά στον κωδικά σου καταλαβαίνω ότι απλά επιλέγεις την επαφή. Οπότε πρέπει να προσθέσεις να γίνεται και η κλήση Intent.ACTION_DIAL (Ανοίγει τον dialer) ή Intent.ACTION_CALL (Θέλει permission <uses-permission android:name="android.permission.CALL_PHONE" /> )
bazinga13 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω σχεδόν μηδενική εμπειρία σε android , αλλά στον κωδικά σου καταλαβαίνω ότι απλά επιλέγεις την επαφή. Οπότε πρέπει να προσθέσεις να γίνεται και η κλήση Καλησπερα και σ ευχαριστω,το εχω δοκιμασει και αυτο αλλα δεν λειτουργει,ξαναγυρανει πισω στην αρχικη οθονη η εφαρμογη
tsofras Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 ποιό απο τα 2? Δεν βάζεις και τον υπόλοιπο κώδικα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα