MrBad Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Είμαι έτοιμος για το 1ο built που θα κάνω μόνος (έπειτα από καιρό αναβολών περιμένοντας τους Ryzen) και δεν είμαι σίγουρος τι να επιλέξω. Τα πράγματα έχουν ως εξής: δεν ασχολούμαι καθόλου μα καθόλου με gaming ούτε με ενδιαφέρει το overclocking. Το πιο απαιτητικό θέμα για το οποίο θα χρησιμοποιείται το PC είναι η επεξεργασία βίντεο και εικόνας (sony vegas, after effects, premiere pro, photoshop, illustrator...) όπου ταυτόχρονα θα υπάρχουν και άλλες εφαρμογές ανοιχτές (browsers με πολλά ανοιχτά tabs, spotify, office...). Οι ανάγκες μου πάνω σε αυτό που ζητάω ικανοποιούνται πλήρως από αυτά που προσφέρει ένας i5-6600 με τον οποίο έχω δουλέψει τώρα τελευταία πάνω σε ένα project. Οπότε αναφορικά με την intel, ο i5-7600 (που είναι και πιο πρόσφατος) θα είναι πολύ καλός γ' αυτό που θέλω (και φυσικά μέσα στο μπάτζετ μου για επεξεργαστή που είναι περίπου 200-230 ευρώ). Από την άλλη έχω διαβάσει διθυραμβικά σχόλια για τον Ryzen 5 1600 σε ότι αφορά το video editing. Δεν έχω δουλέψει όμως ποτέ μαζί του για να ξέρω τι παίζει στη πράξη. *O i5-7600 έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (όπου θα με βόλευε αρχικά να χρησιμοποιώ αυτή και να αγοράσω μια αργότερα) αλλά είναι πολύ δελεαστικά τα 12 threads του Ryzen. Το ερώτημα λοιπον είναι ποιον από τους 2 να επιλέξω;;;;
dimoskoutr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν γνωρίζω πως αποδίδουν οι εφαρμογές που χρησιμοποιείς στον ryzen όμως μια ιδέα είναι να ψάξεις στο youtube για κάθε μία πως πάει σε 1600 σε σχέση με 7600... Και μια ακόμη επισήμανση, ο ryzen έχει σαφώς καλύτερη ψυκτρα από τον 7600... Αν μείνεις με την stock...
Spartan117 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Αν έχεις ήδη z170/z270 μητρική εγώ θα σου πρότεινα 7700k ή 7700 αν δεν σκοπεύεις για overclocking. Αν χτίζεις από την αρχή ο 1600 με b350 μητρική είναι εξαιρετική επιλογή γι' αυτά που θέλεις. Από i5 σε i5 είναι κρίμα να πας. 1
MrBad Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Αν έχεις ήδη z170/z270 μητρική εγώ θα σου πρότεινα 7700k ή 7700 αν δεν σκοπεύεις για overclocking. Αν χτίζεις από την αρχή ο 1600 με b350 μητρική είναι εξαιρετική επιλογή γι' αυτά που θέλεις. Από i5 σε i5 είναι κρίμα να πας. Όχι δεν έχω i5. Το σύστημα με τον i5 στον οποίο αναφέρθηκα και πάνω στο οποίο δούλεψα για το project δεν ήταν δικό μου. Απλά το ανέφερα για να εξηγήσω οτι αυτά που κάνει ο συγκεκριμένος i5 είναι στις απαιτήσεις μου, με την έννοια οτι δε θέλω κάτι παραπάνω και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να πάω τώρα σε i7. Το σύστημα θα στηθεί εξ αρχής, δηλαδή από κουτί και μητρική μέχρι ποντίκι. Η αλήθεια είναι οτι όσο πιο πολύ το σκέφτομαι, τόσο πιο πολύ κλίνω στον 1600.
Spartan117 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Όχι δεν έχω i5. Το σύστημα με τον i5 στον οποίο αναφέρθηκα και πάνω στο οποίο δούλεψα για το project δεν ήταν δικό μου. Απλά το ανέφερα για να εξηγήσω οτι αυτά που κάνει ο συγκεκριμένος i5 είναι στις απαιτήσεις μου, με την έννοια οτι δε θέλω κάτι παραπάνω και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να πάω τώρα σε i7. Το σύστημα θα στηθεί εξ αρχής, δηλαδή από κουτί και μητρική μέχρι ποντίκι. Η αλήθεια είναι οτι όσο πιο πολύ το σκέφτομαι, τόσο πιο πολύ κλίνω στον 1600. Και καλά κανεις, αφού το χτίζεις από την αρχή τότε πας για 1600 και b350 μητρική. 3
Sheogorath Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Θα πας στον 1600 ξεκάθαρα. Ίσως και 2.5-3 φορές η απόδοση σε πολυνηματική επεξεργασία. Θα πρότεινα και μια Nvidia κάρτα επιπέδου τουλάχιστον 1030/750 για να χρησιμοποιήσεις το cuda όπου υπάρχει. Ο J2C είχε κάνει δοκιμές στο video με τις Vega αν δεν κάνω λάθος, για το scaling σε gpu, και σταματούσε κάπου στην GTX660/750. 5
Dr.Tesla Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Για τι budget ακριβώς μιλάμε? Γιατί με τα δεδομένα που δίνεις ως τώρα ένα Laptop με i7-6700HQ θα μπορούσε να σου δώσει την αντίστοιχη απόδοση με εναν πύργο που τρέχει i5-6600. Όσο αναφορά τον πύργο επειδή μία φορά δίνεις τα λεφτά θα πρότεινα να σκεφτείς τον 1600 και να κοιτάξεις για μία καλή αερόψυξη. Μιάς και οι προηγούμενοι δεν το ανέφεραν , οι ryzen σου δίνουν στην πραγματικότητα ακόμα καλύτερο value , αν προσέξεις τα thermal σου. To XFR στην περίπτωση που κοιτάς θα κάνεις τον 1600 να πιάσει την απόδοση του 1600Χ . Άρα, B350(οχι 320 , γιατι θες το XFR) + ψύκτρα + 1600 θα σου βγάλει το μέγιστο value ακόμα και αν αγοράσεις μία 1030 που είναι περίπου 70 ευρώ.
akoinonitos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Για τι budget ακριβώς μιλάμε? Γιατί με τα δεδομένα που δίνεις ως τώρα ένα Laptop με i7-6700HQ θα μπορούσε να σου δώσει την αντίστοιχη απόδοση με εναν πύργο που τρέχει i5-6600. Όσο αναφορά τον πύργο επειδή μία φορά δίνεις τα λεφτά θα πρότεινα να σκεφτείς τον 1600 και να κοιτάξεις για μία καλή αερόψυξη. Μιάς και οι προηγούμενοι δεν το ανέφεραν , οι ryzen σου δίνουν στην πραγματικότητα ακόμα καλύτερο value , αν προσέξεις τα thermal σου. To XFR στην περίπτωση που κοιτάς θα κάνεις τον 1600 να πιάσει την απόδοση του 1600Χ . Άρα, B350(οχι 320 , γιατι θες το XFR) + ψύκτρα + 1600 θα σου βγάλει το μέγιστο value ακόμα και αν αγοράσεις μία 1030 που είναι περίπου 70 ευρώ. O 1600 δεν εχει xfr (non x) ,τωρα αν εννοεις το turbo η στοκ ψυξη δεν εχει κανενα θεμα, και στα 3700 να τον ανεβασει μια χαρα θα ειναι με την μαμα ψυξη, για από εκει και πανω αν θελησει ποτε μπορει να παει σε μια καλυτερη ψυξη ,αυτο ομως δεν το κανει και απαραιτητο.
ilos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Η διαφορά της stock με την υδρόψυξη για τον 1600 είναι από τα 3.8-3.9 στα 4.1 στη καλύτερη ...
~Palpatin~ Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 O 1600 δεν εχει xfr (non x) ,τωρα αν εννοεις το turbo η στοκ ψυξη δεν εχει κανενα θεμα, και στα 3700 να τον ανεβασει μια χαρα θα ειναι με την μαμα ψυξη, για από εκει και πανω αν θελησει ποτε μπορει να παει σε μια καλυτερη ψυξη ,αυτο ομως δεν το κανει και απαραιτητο. Το XFR στους X είναι 100MHz στους non X 50MHz. Προσωπικά απορώ ακόμη με την ύπαρξη του μιας και ουσιαστικά είναι ανύπαρκτο!!!!
MrBad Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Όπως περίμενα εξ αρχής ενισχύσατε την άποψη μου για την αγορά του 1600 στην οποία και θα προβώ. Θα ζητήσω βοήθεια για ολόκληρο το build στο ανάλογο thread. Nα είστε καλά.
adtakhs Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Το XFR στους X είναι 100MHz στους non X 50MHz. Προσωπικά απορώ ακόμη με την ύπαρξη του μιας και ουσιαστικά είναι ανύπαρκτο!!!! Μαλλον το ήθελαν πιο επιθετικό palatin αλλά δεν τους βγήκε στην πρώτη γενιά. Καλό είναι να υπάρχει σαν feature, ώστε να το δούμε σε καλύτερη υλοποίηση στο μέλλον. Αυτό το βλέπεις και από τον 1900Χ που το ανέβασαν στα +200Mhz ίσως λόγω βελτίωσης της παραγωγής.
pmav99 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 ίσως λόγω βελτίωσης της παραγωγής. μάλλον λόγω binning
~Palpatin~ Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Μαλλον το ήθελαν πιο επιθετικό palatin αλλά δεν τους βγήκε στην πρώτη γενιά. Καλό είναι να υπάρχει σαν feature, ώστε να το δούμε σε καλύτερη υλοποίηση στο μέλλον. Αυτό το βλέπεις και από τον 1900Χ που το ανέβασαν στα +200Mhz ίσως λόγω βελτίωσης της παραγωγής. Μπορεί να είναι και έτσι φίλε μου δεν διαφωνώ και φυσικά σαν feature είναι θετικό αλλά σίγουρα δεν θα ήταν (για εμένα προσωπικά) ένα + η - για την αγορά. Τι Γιάννης τι Γιαννάκης είναι η φάση. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα