meymigrou Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα σε όλους, Θέλω να αγοράσω ένα απλό laptopάκι στην αδερφή μου ίσα-ίσα για να κάνει μερικές εργασίες, να σερφάρει λίγο στο διαδίκτυο και να γράφει κάνα άρθρο στο blog της. Σκέφτομαι να της πάρω το Turbo-X Steel MX 28-432 επειδή είναι φθηνό, έχει και τεσσάρα RAM (η οποία μπορεί να αναβαθμιστεί μελλοντικά σε 8GB) και φοράει και έναν μικρό SSD. Φοβάμαι βέβαια τον επεξεργαστή, αλλά δεν βρίσκεις και καλύτερα σε αυτές τις τιμές. Μετά σκέφτηκα και το HP 250 G5, απόψεις;
panoc Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Υποψη οτι ολη η σειρα Ν επεξεργαστων ειναι πιο αργοι και απο τη καθυστερηση... Τα 32 GB φτανουν ισα ισα για το λειτουργικο. Μαζεψτε χρηματα για κατι καλυτερο εαν δε θελετε να αγαναχτησετε στο μελλον. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2017 από panoc 2
Goriillaki5 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Και τι του αντιπροτεινετε σε αμέσως επόμενο λάπτοπ με καλύτερο επεξεργαστή αλλά φτηνό; ένα κλικ καλύτερο δηλαδή,Έτσι να ξέρουμε και οι υπόλοιποι.. Εννοειται να είναι κλικ γρηγορότερος..
forgotten Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Και τι του αντιπροτεινετε σε αμέσως επόμενο λάπτοπ με καλύτερο επεξεργαστή αλλά φτηνό; ένα κλικ καλύτερο δηλαδή,Έτσι να ξέρουμε και οι υπόλοιποι.. Εννοειται να είναι κλικ γρηγορότερος.. μεταχερισμενο pro series της hp τριτης γενιας ή οποιας αλλης εταιριας? τετραπυρινοι m
Goriillaki5 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό είναι καλύτερο; https://www.skroutz.gr/s/9493228/HP-255-G5-A6-7310-4GB-500GB-FHD-No-OS.html?from=recommendations (Δεν έχει όμως λειτουργικό) Στα σχόλια λέει κάποιος ότι με αλλαγή του σκληρού με ssd πετάει...+ ώρες αυτονομίας!! Βέβαια ξεφεύγει η τιμή αρκετα,απο το αρχικο μπατζετ που έθεσε ο άνθρωπος που δημιούργησε το ποστ εδώ,που θέλει ως 250€ *χωρίς τον ssd θα είναι πιο γρήγορο απο την σειρά Ν και τα μοντέλα που ήθελε;
forgotten Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό είναι καλύτερο; https://www.skroutz.gr/s/9493228/HP-255-G5-A6-7310-4GB-500GB-FHD-No-OS.html?from=recommendations Στα σχόλια λέει κάποιος ότι με αλλαγή του σκληρού με ssd πετάει...+ ώρες αυτονομίας!! Βέβαια ξεφεύγει η τιμή αρκετα,απο το αρχικο μπατζετ που έθεσε ο άνθρωπος που δημιούργησε το ποστ εδώ,που θέλει ως 250€ *χωρίς τον ssd θα είναι πιο γρήγορο απο την σειρά Ν και τα μοντέλα που ήθελε; λοιπον η σειρα n εχει πετσοκομενους επεξεργαστες σε δυναμη , οταν μιλαμε για n και u η δυναμη τους ειναι πολυ χαμηλη σε σημειο εκνευρισμου στα entry n μοντελα ιδιαιτερα, αντε και αλλαζει ο ανθρωπος και βαζει ssd ναι μεν θα εχει πολυ καλυτερη ταχυτητα σε μεταφορα δεδομενων μονο, η ποιοτητα επισης των ομολογουμενως φτηνων λαπτοπ δεν ειναι και η καλυτερη και οταν μιλαμε για ποιοτητα μιλαμε τοσο για οθονη οσο και για πληκτρολογιο.Αν κοιταξει σε μεταχειρισμενα σαφως θα βρει καλυτερες επιλογες. 2
panoc Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν αξιζει καν να παρει laptop σε αυτα τα χρηματα, οπως ειπε ο φιλος επανω, η ποιοτητα ειναι απαραδεκτη και η ταχυτητα μαλλον πιο αργη απο αντιστοιχης τιμης tablet. Η αποψη μου : ας περιμενει λιγο καιρο να μαζεψει και αλλα χρηματα. Για κατι που δε θα μετανοιωνεις την ωρα και τη στιγμη που το αγορασες θες τουαλχιστο τα διπλασια χρηματα. Αυτό είναι καλύτερο;https://www.skroutz.gr/s/9493228/HP-255-G5-A6-7310-4GB-500GB-FHD-No-OS.html?from=recommendations Ισως λιγο καλυτερο αλλα στην ιδια κατηγοραι απελπισιας.
Goriillaki5 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι αλλά ξεχνάτε κάτι βασικό όσοι απαντάτε, Ότι το θέλει για δώρο και φαντάζομαι δε θέλει να ξοδευτεί παραπάνω,αλλά το βασικότερο είναι ότι όπως γράφει το θέλουν για σερφάρισμα απλό,δε θα θέλει λοιπόν απαιτήσεις πολλές... Ας μας απαντήσει βέβαια ο ίδιος! Να βοηθήσουμε όσο μπορούμε θέλουμε. Εγώ θα έπαιρνα της Hp που έδωσα λινκ με full hd και με διαγώνιο οθόνης 15.6" λειτουργικό δεν έχει όμως,το βρίσκεις με 289€ ( ram 4 χωρίς επέκταση,έχει και dvd+-rw)
ProponitisTouKanape Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Εγω παντως ειχα παρει το HP G3 250 πριν 2.5 χρονια με εναν γιγαντα Celeron Ν2840 αν θυμαμαι καλα και αυτα που λεει ο φιλος τα κανει μεχρι και σημερα σχετικα απροβληματιστα. Εχω γραψει ποσες εργασιες σε αυτο το λαπτοπ και παροτι ψοφιμι, ανταποκριθηκε μια χαρα. Ναι προφανως με 300-400-500-1000 ευρω παιρνει καλυτερα μηχανηματα, κι εγω πηρα νεο λαπτοπ και ειδα τεραστια διαφορα στην ταχυτητα. Αυτο ομως δεν αναιρει το γεγονος οτι ενα παμφθηνο λαπτοπ μετα απο 2.5 χρονια εξακολουθει να κανει αξιοπρεπως πεντε πραγματα που σε αρκετους χρηστες (οπως στην αδερφη μου που το δουλευει τωρα) τους αρκουν 1
cpttony Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 O Ζαχάρης προτείνει αυτό στο θέμα με τις προτάσεις laptop. Μέχρι τέλος Αυγούστου έπαιζε στα ~255.
micos000 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Ανάμεσα στο hp του Gorilaki και το Lenovo του Ζαχάρη θα προτιμούσα το hp λόγω καλύτερης οθόνης και κάρτας γραφικών. Για το turbo-x ούτε συζήτηση και όντως τα 32bg του δίσκου, αν και θα προσφέρουν κάτι παραπάνω στο loading time, ο επεξεργαστής είναι τελείως για τα μπάζα. Γενικώς, οι Celeron ήταν πάντα τσεκουρεμένοι pentium και με πολύ λιγότερη L2 cache (σημαντική διαφορά) αλλά και χαμηλότερο bus speed. 1
rayven18 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Κυκλοφορούνε ορισμένα Thinkpad μεταχειρισμένα με 200-300 ευρώ, πιάσε ένα x230, t430, t430s και δέν θα το μετανιώσεις (το x230 βγαίνει και με ips οθόνη) 1
meymigrou Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Το HP 255 G5 πολύ ωραίο που πρότεινε ο φίλος και δεν με χαλάει να δώσω λίγα χρήματα παραπάνω, αλλά φοβάμαι τους AMD επεξεργαστές. Στο παρελθόν που είχα ένα Samsung laptop με AMD επεξεργαστή δεν μπορούσε να σηκώσει τίποτα, ούτε με SSD. Αυτό τώρα απ' ότι βλέπω φοράει τον AMD A6-Series 7310 στα 2.0GHz, αξίζει ή μπα;
micos000 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δυστυχώς, ότι πληρώσεις παίρνεις. Σίγουρα ο a6 δε συγκρίνεται με με έναν i5 και το παλεύει με έναν i3 5005u (αλλά ο 5005 είναι καλύτερος σε κάποιες λειτουργίες). Από τον celeron όμως είναι σίγουρα καλύτερος και ισάξιος με τον pentium του lenovo. Σύμφωνα με το passmark είναι 2.5 φορές ποιο γρήγορος από τον celeron n2840 και ένα 3-4% ποιο γρήγορος από τον pentium 3825u AMD -> https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+A6-7310+APU PENTIUM -> https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Pentium+3825U+%40+1.90GHz CELERON -> https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Celeron+N2840+%40+2.16GHz i3 -> https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i3-5005U+%40+2.00GHz&id=2484 2
citelis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2017 Λοιπόν γεια σας! Έχω αυτό το laptop της Turbo-X που κάνει 249€ αν και εγώ το πήρα λιγότερο (γύρω στα 210€)! Είναι αξιοπρεπές και ο επεξεργαστής δεν είναι τόσο χάλια. Προφανώς δεν κάνει για παιχνίδια ή βαριά προγράμματα ούτε και να ανοίξεις 10 εφαρμογές μαζί ο ταπεινός Celeron αλλά για σερφάρισμα, γράψιμο κλπ είναι αρκετός. Με αυτόν τον επεξεργαστή τα 4GB RAM είναι καλά πιστεύω! Το βασικό πρόβλημα του είναι άλλο. Τα 32GB SSD! Πραγματικά δεν φτάνουν για τίποτα πέραν του λειτουργικού. Λειτουργικό, LibreOffice, CCleaner, YoWindow και Speccy εγκατέστησα και έφτασε να μένουν λιγότερα από 10GB διαθέσιμα! Η ποιότητα κατασκευής δεν είναι τόσο χάλια. Αν έχω καταλάβει καλά πρόκειται για CLEVO και για τόσο λίγα λεφτά είναι εντάξει (ειδικά για τα δεδομένα Turbo-X με την άθλια φήμη που έχει). Αν λοιπόν αντέχεις με αυτόν τον άθλιο SSD (που ούτε εικόνες δεν θα μπορείς να σώσεις) τότε είναι αξιόλογη επιλογή. Προφανώς οτιδήποτε με κάποια παραπάνω λεφτά είναι κατά πολύ καλύτερη επιλογή αλλά αν θες να μείνεις στα 250€ είναι αξιόλογη λύση. Να σημειώσω ότι εγώ το έχω ως 2ο υπολογιστή οπότε δεν χρειάζεται να το ζορίσω ούτε και να σώσω τίποτα σε αυτό οπότε είναι εντάξει! Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν νομίζω ότι θα την πάλευα με αυτό ως βασικό υπολογιστή! Μάλιστα ήρθε με δώρο 100GB στο OneDrive για δύο χρόνια!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα