Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μιλάμε για άλλη αρχιτεκτονική, δεν είναι ryzen. :)

Και για αυτό απορούμε οι περισσότεροι γιατί το πήρες, μετά απο όλα αυτά, τα βίντεο ειδικά, όχι τις προσωπικές γνώμες.

Δημοσ.

Το έστησα σήμερα.

Athlon x4 950, 16GB DDR4 2133, Asus B350M-A, GTX960 (υπήρχε).

Έκανα bios update, όλα καλά.

Το ai suite III καλό, αλλά δυστυχώς δεν αναγνωρίζει καλά το chassis pwm fan με αποτέλεσμα να μου δίνει παρά πολύ μικρό εύρος ρύθμισης. Το απεγκατέστησα και έκανα την ίδια ρύθμιση απο το bios και δουλεύει όπως πρέπει.

Το σύστημα είναι όπως το περίμενα, σταθεροτατο, χωρίς κανένα πρόβλημα, χαμηλών επιδόσεων και κατανάλωσης.

Με στοκ ρεύματα και super silent προφίλ παίζει με το μινι ψυκτρακι στους 26 idle - 72 full load. Με το default silent προφιλ, δεν ξεπερνάει τους 63.

Εντύπωση μου έκανε που παρόλο που το vcore είναι στα 1,3v, το vid πάει μέχρι και 1,55!! Δεν είναι πολύ;

Δεν δοκίμασα να παίξω ακόμα με undervolt-overclock και με τη ραμ. Αύριο.

Το μόνο που δεν κατάφερα είναι να μου αναγνωρίσει τον m.2 sata ssd με csm disabled. Για την ακρίβεια όταν έκανα boot απο φλασάκι ξεκινάει κανονικά την εγκατάσταση σε αυτόν, αλλά στο bios δεν φαίνεται πουθενά με αποτέλεσμα στο πρώτο restart να μη μπορεί να bootαρει! Τέλος πάντων το ενεργοποίησα και όλα κύλησαν ομαλά, απλά έχει 2-3 sec πιο αργό boot time απ όσο θα μπορούσε.

Από κλόκι περιμένουμε να μας πεις πως πάει ..... και τι κέρδος έχεις από αυτό .

Τρέξε ένα Cinebench r15 single kai MT να δούμε τι αύξηση έχει σε IPC από προηγούμενες γενιές .

• Moderators
Δημοσ.

Και για αυτό απορούμε οι περισσότεροι γιατί το πήρες, μετά απο όλα αυτά, τα βίντεο ειδικά, όχι τις προσωπικές γνώμες.

Γιατί να δώσω 115€; Για να βλέπει youtube/internet η μάνα μου;

Για να παίζει SNES/PSX emulator ο πατέρας μου;

Ή μήπως για να παίζει Sims 4 και να βλέπει ταινίες η αδερφή μου;

Σοβαρά τώρα; 

Κάτι απλό με εγγύηση ήθελα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Δημοσ.

Και ο 4560/4600 είναι φθηνός, δεν θες gpu αφού έχουν igpu πάνω και σε καλύπτει σε απλα πράγματα, έχει την μισή κατανάλωση (ο 950 έχει την διπλάσια από το 1200 αν είδες).

Ναι ο 4560 πλέον δεν αξίζει καινούριος εκεί που έχει πάει αλλά βρίσκεις με 60 μεταχειρησμενους με εγγύηση. Καλύτερα θα ήταν από "επεξεργαστή του 2013".

Τώρα το πήρες φυσικά, όποτε τι να λέμε. Άκουσες φαίνεται τα λάθος άτομα που σου λένε να κανεις και oc μπας και ξυπνήσει ο επεξεργαστης και σε καλύψει σε βασικές εργασίες. :-)

Αν τον θες για emulator, κρίμα, γιατί με το ipc του θα βρίζει θεούς και δαίμονες. Καλο κουράγιο.

• Moderators
Δημοσ.

Από κλόκι περιμένουμε να μας πεις πως πάει ..... και τι κέρδος έχεις από αυτό .

Τρέξε ένα Cinebench r15 single kai MT να δούμε τι αύξηση έχει σε IPC από προηγούμενες γενιές .

Όντως είναι ξεκλείδωτος, απλά μπαίνεις στο BIOS και αλλάζεις multi.
Τον πήγα 4GHz με στοκ τάση και 4.2 με αύξηση 0,05. :-D

Τα νουμεράκια στο cinebench R15 είναι 90/318 default και 99/352 στα 4.2GHz.
Τέλος και οι RAM που είναι περσινές 2133 παίξαν μια χαρά στα 2400 με 1.2v.

Και ο 4560/4600 είναι φθηνός, δεν θες gpu αφού έχουν igpu πάνω και σε καλύπτει σε απλα πράγματα, έχει την μισή κατανάλωση (ο 950 έχει την διπλάσια από το 1200 αν είδες).

Ναι ο 4560 πλέον δεν αξίζει καινούριος εκεί που έχει πάει αλλά βρίσκεις με 60 μεταχειρησμενους με εγγύηση. Καλύτερα θα ήταν από "επεξεργαστή του 2013".

Τώρα το πήρες φυσικά, όποτε τι να λέμε. Άκουσες φαίνεται τα λάθος άτομα που σου λένε να κανεις και oc μπας και ξυπνήσει ο επεξεργαστης και σε καλύψει σε βασικές εργασίες. :-)

Αν τον θες για emulator, κρίμα, γιατί με το ipc του θα βρίζει θεούς και δαίμονες. Καλο κουράγιο.

GPU είχα μια GTX960 που την πέταξα πάνω, αδιαφορώντας για τα νεκρά IGP της Intel (που δεν συνεργάζονται και με κάποιους shaders/plugins που χρησιμοποιώ στους emulators). Επίσης στο Sims 4 και λοιπά απλά 3d games θα έπαιζα στα medium settings ή με laptop mode ενεργοποιημένο.

Η κατανάλωση σε idle είναι πολύ καλή, και αυτή με ενδιαφέρει γιατί το 99% του χρόνου λειτουργίας του εκεί τον περνάει το PC. Τώρα για το load έχεις σχεδόν δίκιο, ωστόσο για το συγκεκριμένο μηχάνημα δε με απασχολεί καθόλου. Αν ήταν laptop φυσικά θα είχε νόημα.

Φθηνός δεν είναι o Celeron, 85-90 έχει. Σχεδόν τη διπλή πλέον τιμή από τον AMD.
Μεταχειρισμένο βρίσκεις με 75-80 (για 60 πρέπει να κάθεσαι και να περιμένεις με τη καραμπίνα) και σίγουρα δε θα έχει την εγγύηση (σαν πλατφόρμα) ενός μεταχειρισμένου.

Επίσης μπορεί να περάσει η αδερφή σε καμία σχολή που να χρειάζεται κάποιο Matlab/Visual studio ή ξαφνικά να ασχολείται ο πατέρας να μετατρέπει τα VHS σε mkv ή οτιδήποτε σχετικό. Ε, τότε (και αν), πετάω και έναν 4-6πύρηνο πάνω (τότε καινούριο, όχι του 2017) και ησυχάζω χωρίς να αλλάζω πλατφόρμα, να ψάχνω να δώσω τα μεταχειρισμένα, χωρίς format. :-)
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να χρειάζεται κάποιο Matlab/Visual studio ή να μετατρέπει τα VHS σε mkv ή οτιδήποτε σχετικό.

Ε, τότε (και αν), πετάω και έναν 4-6πύρηνο πάνω (τότε καινούριο, όχι του 2017) 

Εδώ είσαι φίλος. Αυτό είναι και το μόνο (αλλά σημαντικό) θετικό αυτής της επιλογής. 

Στο am4 μπορείς να βάλεις μέχρι και 8c/16t θηρίο.

Αν αγόραζες 1151 τώρα, ούτε κουράγιο δεν θα είχες να σκεφτείς την όποια

αναβάθμιση δεδομένου ότι δεν θα είναι συμβατοί οι coffeelake.

Σε οτιδήποτε άλλο είναι σαφώς χειρότερη επιλογή και φυσικά η αγορά

μτχ cpu δεν επηρεάζει στο ελάχιστο την αξιοπιστία του μηχανήματος.

Επεξ/σία από Whitefanged
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Εδώ είσαι φίλος. Αυτό είναι και το μόνο (αλλά σημαντικό) θετικό αυτής της επιλογής. 

Στο am4 μπορείς να βάλεις μέχρι και 8c/16t θηρίο.

Αν αγόραζες 1151 τώρα ούτε κουράγιο δεν θα είχες να σκεφτείς την όποια

αναβάθμιση δεδομένου ότι δεν θα είναι συμβατοί οι coffeelake.

Σε οτιδήποτε άλλο είναι σαφώς χειρότερη επιλογή και φυσικά η αγορά

μτχ cpu δεν επηρεάζει στο ελάχιστο την αξιοπιστία του μηχανήματος.

Ε κάπως έτσι σκέφτηκα κι εγώ, να έχουμε μελλοντικό αέρα αφού και τώρα καλύπτονται οι απαιτήσεις με το Athlonάκι. :-)

• Like 1
Δημοσ.

δεν θελω να γινω κακος αλλα εδω σου εχουμε αναλυσει τα παντα . τι εννοεις ι3 που με τα ιδια πας σε r3 που του βαραει σφαλιαρες και ειναι 4πυρηνος και περνει οc και ειναι και θα ειναι για 2 3 χρονια ζωντανο σοκετ. αποχωρω.

Δημοσ.

Ναι απλώς οι μητρικές για am4 και b350 είναι ακόμα πολύ ακριβές για αυτό το είπα

Αλλά αφού θεωρείτε ότι ο Ryzen είναι πολύ καλύτερος τότε πρέπει να μεγαλώσω το budget μου

Παιδιά αξίζει να πάω σε i3 6100 μόνο για gaming και αν ναι Μπορείτε να μου προτείνετε μια φτηνή motherboard στα 60-70€

Πλέον οι Kabylake είναι συμβατοί με Η110 chipset χωρίς BIOS update (αποκλειστικά με rev 3.0 της AsRock). Εδώ φθηνές μητρικές. Από την άλλη, για τους Ryzen 3 μπορείς να πας σε A320 chipset, αλλά δεν θα μπορείς να κάνεις OC για παράδειγμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...