Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τυχαίνει να είναι στον τίτλο. :-D

Εδώ ακούμε ότι πράγματα όπως η εγγύηση είναι ανούσια...

Στον τίτλο είναι μεν αλλά είναι κλασσική περίπτωση άσπρου η μαύρου πλέον(με τις νέες τιμές του 4560).Η ryzen 1200 η τίποτα(για άμεση αγορά).

Για τον 2500κ ούτε εγώ τον προτείνω γιατί τον πουλάνε πανάκριβα με τις ddr3 ram,και στο μέλλον δεν θα μπορεί ούτε τις ram να κρατήσει για εκτός εγγύησης σύστημα.

Τουλάχιστον ο 4560 φοράει ddr4 ram.

• Like 1
  • Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ωραία επιχειρήματα υπέρ του FAILDOZER που ήταν αποτυχημένος από την εισαγωγή του πριν 5 χρόνια.

για εμένα ένας τόσο αποτυχημένος πυρήνας κόβεται για λόγους αρχής χωρίς καν να χρειαστεί κάποια δικαιολογία.

γιατί τον απορρίπτουμε ? γιατί ήταν αποτυχημένος όταν ήταν νέος .... τώρα που είναι αποτυχημένος γέρος που θα αποσυρθεί σε 2-3 μήηνες θα τον διαλέξουμε?

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Στον τίτλο είναι μεν αλλά είναι κλασσική περίπτωση άσπρου η μαύρου πλέον(με τις νέες τιμές του 4560).Η ryzen 1200 η τίποτα(για άμεση αγορά).

Για τον 2500κ ούτε εγώ τον προτείνω γιατί τον πουλάνε πανάκριβα με τις ddr3 ram,και στο μέλλον δεν θα μπορεί ούτε τις ram να κρατήσει για εκτός εγγύησης σύστημα.

Τουλάχιστον ο 4560 φοράει ddr4 ram.

Σε αυτό συμφωνώ. Έλα μου ντε όμως που ήθελαν σύστημα ΤΩΡΑ γιατί το προηγούμενο τα φτύνει;

Μεταχειρισμένο άγνωστης χρήσης να αρχίσει σε ένα 6μηνο πάλι να τα φτύνει δεν έπαιρνα, ψόφια πλατφόρμα δεν έπαιρνα, τα δικά μου τους ήταν εκτός budget, άρα; Το μη χείρον βέλτιστον. :-)

Δημοσ.

Παιδιά επειδή μπερδεύτηκα ακόμα πιο πολύ με όλη αυτή την συζήτηση

Θέλω να ξανα σας ενημερώσω ότι έχω την GTX750 TI 2GB και θέλω να μου φτιάξετε ένα build(μητρική επεξεργαστή rams) στα 180€ περίπου

Δημοσ.

Έχουν ραφιναριστεί καλά τα modulάκια από την AMD τόσα χρόνια μετά.

Από εκεί που ξεκίνησαν με single thread score γύρω στο 1200-1250 (passmark), όσο και ενός Intel E8400/G530 δηλαδή, έχουν φτάσει στο 1750-1800 (!)

Ο ATHLON 950 δεν είναι EXCAVATOR ?

Αν ναι είναι συμπαθητικός ο πυρήνας. Εντελώς διαφορετικός από τον αρχικό dozer .

O excavator είναι απόγονος του streamroller στον οποίο η amd ειχε αλλάξει όλο το front end με διπλό decode κ.λ.π.

d288f2d0-3d4e-404a-b723-fd63978f19b3.jpg

Δημοσ.

Παιδιά επειδή μπερδεύτηκα ακόμα πιο πολύ με όλη αυτή την συζήτηση

Θέλω να ξανα σας ενημερώσω ότι έχω την GTX750 TI 2GB και θέλω να μου φτιάξετε ένα build(μητρική επεξεργαστή rams) στα 180€ περίπου

Απλά Ελληνικά νομίζω γράφουμε.

Λέμε ότι καλύτερα θα ήταν να μαζεύεις λίγα παραπάνω χρήματα να αγοραζες τον ryzen 3 1200 με μια φθηνη b350 μητρική και 8gb ram παρά τους επεξεργαστες που αναφέρεις.

Επίσης τον άλλο μήνα βγαίνουν οι νέοι ιντελ coffee lake άρα ίσως βγει κάτι στα ίδια χρήματα με τους ryzen.

• Like 1
Δημοσ.

Ειπα χανει λιγο κατα τα αλλα ειναι τιμιο cpu. Βεβαια αμα βαλεις h110 η a320 παιρνεις πανω κατω την ιδια ποιοτητα.

Για b350 δεν το συζηταω ειναι μαστ και αλλη κατηγορία σε θεμα πληροτητας χωρις να εχει καμια μεγαλη διαφορα με τις a320 στις τιμες.

Το A320 δίνει NVME PCI-E X4

το H110 νομίζω πως δεν δίνει ενώ αν δίνει έχει NVME PCI-E X2

Δημοσ.

με αυτα τα λεφτα ψαξε μεταχειρισμενο cpu της ιντελ βλεπω κατι g4560,i3 να παιζουν στο 60αρι . τα cpu δεν χαλανε ευκολα οταν ειναι κλειδωμενα . μια b250 μητρικη και ενα στικ των 8gb ram οσο καλητερη ταχυτητα βρεις με τα λεφτα που διαθετεις . αυτα για τωρα. αλλα και τον 950 να βαλεις δεν πιστευω να ριξει μπουκαλι στην 750ti.

Το A320 δίνει NVME PCI-E X4

το H110 νομίζω πως δεν δίνει ενώ αν δίνει έχει NVME PCI-E X2

λαθος μου αλλα και παλι ryzen χωρις oc δεν αξιζει .για μενα τουλαχιστον ο 1200 πηγε στα 565 cb με απλο ανεβασμα το ρολοι στα 3,7 ενω καθοταν στο 462 πριν . 

Δημοσ.

Τον αλλο μήνα;

Γνωρίζεται ποτέ θα κυκλοφορήσουν Ελλάδα;

Δεν σου λέει αυτό.

Σου λέει πως με την έλευση της νέας γενιάς της intel , ίσως να δεις χαμηλότερες τιμές στους RYZEN 1200, 1300X που παίζουν αυτή την στιγμή.

Επίσης μπορεί να παίξει και κάποιος intel εκεί , αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε ακόμα. Αυτοί που θα βγουν είναι σε κατηγορίες 200+€

Συμφωνώ και εγώ πάντως πως αν μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω, κοίταξε να πας σε μικρό Ryzen + Α320/ΑΒ350 μητρική με μνήμες από 2666Mhz και επάνω.

Αυτή την στιγμή έχεις τα παρακάτω δεδομένα.

AMD R3 1200 --> 106€

ASROCK A320M --> 53€

G. SKILL 8GB DDR4 2800Mhz ---> 70€

--------------------------------------------------------

Το πακέτο λοιπόν βγαίνει στα  230€

Βέβαια αν πέσει η τιμή του 1200 δεν θα πέσει πάνω από 20€ ...

Δημοσ.

Απλά Ελληνικά νομίζω γράφουμε.

Λέμε ότι καλύτερα θα ήταν να μαζεύεις λίγα παραπάνω χρήματα να αγοραζες τον ryzen 3 1200 με μια φθηνη b350 μητρική και 8gb ram παρά τους επεξεργαστες που αναφέρεις.

Επίσης τον άλλο μήνα βγαίνουν οι νέοι ιντελ coffee lake άρα ίσως βγει κάτι στα ίδια χρήματα με τους ryzen.

Αν αληθεύει το παρακάτω όχι μόνο δεν θα βγουν φτηνά Coffeelake CPU (Pentium) το 2017 αλλά ούτε φτηνές μητρικές. 

FAlVsp4.jpg

• Moderators
Δημοσ.

Ο ATHLON 950 δεν είναι EXCAVATOR ?

Αν ναι είναι συμπαθητικός ο πυρήνας. Εντελώς διαφορετικός από τον αρχικό dozer .

O excavator είναι απόγονος του streamroller στον οποίο η amd ειχε αλλάξει όλο το front end με διπλό decode κ.λ.π.

d288f2d0-3d4e-404a-b723-fd63978f19b3.jpg

Είναι ναι, αλλά και πάλι είναι modulοdesign. Δε με χαλάει, in fact, τσίμπησαν το 50ρικο μου.

Θα σας πω σε καμια 10ρια μερες αν οι χρηστες του ειναι χαρουμενοι. :-0

Αν αληθεύει το παρακάτω όχι μόνο δεν θα βγουν φτηνά Coffeelake CPU (Pentium) το 2017 αλλά ούτε φτηνές μητρικές. 

FAlVsp4.jpg

Έχουν εσκεμμένα το Ζ390 λίγο πιο κάτω από το Ζ370 για να μην εξαγριωθούμε, ε; :P

Δημοσ.

https://www.youtube.com/watch?v=yyw7coOhN78

Ή σε Ryzen, ή σε G4600. Όχι τεχνολογία που και το 2012 που βγήκε ήταν μάπα στα μικρά τσιπ.

Ο 950 είναι ίδιος χωρί την igpu, συνεπώς μια χαρά νούμερα μπορούμε να δούμε.

Σύμφωνα με αυτό το βίντεο έχεις δίκιο.Αλλά παίζουν αρκετά gaming στο  youtube του  950 με 4560,oc 950 με 7100 και άλλα,που τους δείχνουν πολύ κοντά.Είναι τα games?Είναι τα settings; Είναι προσωπικό όφελος του ενός ή του άλλου δεν ξέρω,αλλά δε νομίζω να είναι τόσο χαοτική η διαφορά,ειδικά απ'τη στιγμή που μπορείς να κλοκάρεις σε b350.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έστησα σήμερα.
Athlon x4 950, 16GB DDR4 2133, Asus B350M-A, GTX960 (υπήρχε).
Έκανα bios update, όλα καλά.
Το ai suite III καλό, αλλά δυστυχώς δεν αναγνωρίζει καλά το chassis pwm fan με αποτέλεσμα να μου δίνει παρά πολύ μικρό εύρος ρύθμισης. Το απεγκατέστησα και έκανα την ίδια ρύθμιση απο το bios και δουλεύει όπως πρέπει.
Το σύστημα είναι όπως το περίμενα, σταθεροτατο, χωρίς κανένα πρόβλημα, χαμηλών επιδόσεων και κατανάλωσης.
Με στοκ ρεύματα και super silent προφίλ παίζει με το μινι ψυκτρακι στους 26 idle - 72 full load. Με το default silent προφιλ, δεν ξεπερνάει τους 63.
Εντύπωση μου έκανε που παρόλο που το vcore είναι στα 1,3v, το vid πάει μέχρι και 1,55!! Δεν είναι πολύ;

Δεν δοκίμασα να παίξω ακόμα με undervolt-overclock και με τη ραμ. Αύριο.

Το μόνο που δεν κατάφερα είναι να μου αναγνωρίσει τον m.2 sata ssd με csm disabled. Για την ακρίβεια όταν έκανα boot απο φλασάκι ξεκινάει κανονικά την εγκατάσταση σε αυτόν, αλλά στο bios δεν φαίνεται πουθενά με αποτέλεσμα στο πρώτο restart να μη μπορεί να bootαρει! Τέλος πάντων το ενεργοποίησα και όλα κύλησαν ομαλά, απλά έχει 2-3 sec πιο αργό boot time απ όσο θα μπορούσε.

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 2
Δημοσ.

εμενα στα 3.7 εχω 1.2 vid και 1.238 cpu vdd και 1.248 vcore

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...