Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια

μετα απο 4 + χρονια (!) αποφασισα να καθαρισω το pc, τελευταια φορα ηταν ιουνιος 2013...εχει δουλεψει απο τοτε 6600 ωρες (hd sentinel)   :-D  

Η cpu σε idle ανεβαζε 70-75 βαθμους και με λιγο browsing χτυπαγε οροφη 99 βαθμους.

Το θεμα ειναι οτι ανακαλυψα οτι δεν γυρνουσε το gpu fan, ηταν φρακαρισμενο και με το χερι γυρνουσε με δυσκολια...η θερμοκρασια στο gpu θυμαμαι ηταν στα 70 + (idle), δουλευε με σταματημενο fan !!!   :-(

Τωρα αν δεν το γυρισω λιγο με το χερι στην αρχη δεν ξεκιναει, το καλο ειναι οτι εχει μαλακωσει λιγο .

Τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση ?

Nα αναφερω οτι η gpu ειναι η gigabyte gt 240  

Φωτο της καρτουλας 

3225_m.jpg

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

To ξεβιδώνεις, το καθαρίζεις, και αν δεν δουλέψει ούτε έτσι, το αλλάζεις.

Ευχαριστω Sheo

Οταν λες να το ξεβιδωσω εννοεις να βγαλω και την ψυκτρα απο το gpu η φευγει μονο το ανεμιστηρακι?

Δεν εχω ιδεα πως γινεται, δεν το εχω ξανακανει.

Δημοσ.

πες μου καρτα γραφικων να σου πω πως βγαινει.

επισης βγαλε το ανεμιστηρακι ριξε λιγο wd40 μεσα και δουλεψε το λιγο με το χερι να παει παντου. εαν εχεις πεπιεσμενο αερα για Keyboard δωστου λιγο στροφες  οχι στο μαξ του να ακουγεται για να μην το κανεις με το χερι. ( μην χρησιμοποιησεις πιεση αερα απο βουλκανιζατερ η αεροσυμπιεστη )
βαλε και παστα στο gpu Και cpu και εισαι οκ.

• Like 1
Δημοσ.

Κοιτα να βγαλεις το ανεμιστηρακι εντελως οπως σου λεει ο Sheo και απο την πισω πλευρα του θα εχει ενα αυτοκολλητακι η΄ ενα λαστιχενιο στην μεση το οποιο με μια καρφιτσα βγαινει(η΄και τα 2τεσπα).  Θα τα βγαλεις και θα ριξεις μια σταγονα λαδακι ο,τι να ναι και θα τα ξανα κλεισεις. Αφου γυρναει δυσκολα ο ανεμιστηρας σημαινει οτι θελει λαδωμα το πιο πιθανο.. :-)

• Like 3
Δημοσ.

Παιδια σας  ευχαριστω ολους θερμα

@Kezar

Η καρτα ειναι η gigabyte geforce gt 240 

Eδωσα με τον πεπιεσμενο αερα χθες στροφες αλλα πρεπει να πηγαν στο maximum δε ξερω αν παιζει ρολο αυτο.

Kαρτα

gigabyte_gt240_top.jpg

Οπως ειναι, αν ξεκολλησω το αυτοκολλητο, ριχνω λαδι στο αξονακι ? Θα δω και κανενα βιντεο βεβαια

Περιττο να πω ποση σκονη ειχε μεσα το κουτι, καταλαβαινετε...

Να σας ρωτησω με την ευκαιρια 

επειδη εχω παρει 5 χρονια σχεδον αυτη την ψυκτρα

http://www.xigmatek.com/product_detail.php?item=102

και δεν επιχειρησα ποτε να την βαλω γιατι φοβομουν μην μπλεξω με την αλλαγη παστας και το backplate και ειναι ευκαιρια τωρα που ειναι ανοικτο το κουτι να δοκιμασω, να παρω την mx-4 η την mx-2 ? To κουτι ειναι το coolermaster haf 922 αλλα  δεν ξερω να βγαλω μητρικη κτλ....επισης εχω στο ντουλαπι ΧΡΟΝΙΑ εναν samsung ssd 830 (!) και 4 gb ram   :-D  :-D  :-D

/Τακης

Δημοσ.

ξεβιδωνεις τις βιδες οπως ειπε ο απο πανω φιλτατος. απο κατω απο το ανεμιστηρακι αναμεσα στην βαση και στο κινουμενο μερος ριχνεις λιγο wd40 το γυρνας λιγο. επαναλαμβανεις μεχρι να ελευθερωθει τελειως.

μεσα φαντασου οτι εχει ρουλεμαν οταν δινεις φουλ στροφες υπαρχει πιθανοτητα να διαλυσεις το ρουλεμανακι που εχει μεσα.

επισης μερικοι λενε οτι οταν γυρναει φουλ στροφες μπορει να καει.

τοσες επισκευες εχω κανει σε laptop desktop και ποτε δεν μου εχει τυχει και επιτηδες που το εκανα.βεβαια φιλα τα ρουχα σ να εχεις τα μισα λενε. καλο θα ήταν να ξεβιδωσεις και την ψυχτρα να βαλεις θερμοαγωγιμη παστα να φρεσκαριστει αυτη η καρτα δεν ανεβαζει πολλους βαθμους να το ξερεις.

• Like 1
Δημοσ.

Μου εσπασαν τα νευρα...

Παιδια καθαρισα τα παντα στο pc, εβγαλα το φανακι αλλα δεν λυνει για να το λαδωσω! Εβγαλα τα αυτοκολλητα κ στις 2 πλευρες του αλλα δεν εχει καμια βιδα ωστε να ξεβιδωσω, ετσι το φυσηξα με τον αερα στον αξονα του (οσο μπορουσα) και το εβαλα πανω. Εβαλα και το afterburner για να ανεβασω την ταχυτητα, στην αρχη λειτουργουσε, κλεινω το κουτι μετα απο 4 μερες και σημερα @@ , δεν δουλευει πρεπει να το ξεκιναω με το χερι.

Το φαν ειναι αυτο

http://www.ebay.com/itm/EVERFLOW-T128015SH-Fan-12V-0-32A-80-15cm-3pin-C11-/281218345008?hash=item4179eb6830:g:WyAAAOSwJH1ZLkAn

αλλα θα ερθει του χρονου απο κινα...

Μπορω να βρω στην ελλαδα αλλιως να παρω μια καινουρια καρτα ?

Δεν μπορω να σπαω τα νευρα μου.

Τι κανω τωρα με τη βλακεια αυτη?

Προτεινετε μου μια καρτα στα 100 ευρω απλα να μην καει πολυ γιατι με την gt 240 ολο το pc ειναι στα 150 Watt περιπου.

Α και κατι αλλο. Εβαλα με την ευκαιρια και αλλα δυο dimm ram που ειχα απο παλια καινουρια και το cpuz λεει οτι δουλευουν σε single channel ενω τα 2 παλια σε dual ! Tα dimm ειναι ολοιδια ιδιος κωδικος, μαρκα τα παντα ολα.

Τι κανουμε παλι? 

pc: i7 860, asus p7p55d-e evo, corsair xms3 1600 c (2X4 gb)

Δημοσ.

Εαν δεν υπάρχει πρόσβαση ( λαστιχάκι, τρυπούλα) κάτω απο το αυτοκόλλητο και δεν μπορείς να λιπάνεις ούτε απο την κάτω μεριά του fan, μπορείς να κάνεις μια απειροελάχοστη τρυπούλα με καρφίτσα ή πολύ μικρό καρφάκι και να λαδώσεις απο κεί.

Απλά δες κάποιο σχετικό βιντέακι και μην κάνεις την τρύπα ακριβώς στο κέντρο, μπορεί να αποκολληθεί το αξονάκι

• Like 2
Δημοσ.

Η τον ξεβιδωνεις τον ανεμιστήρα, και βάζεις με zip ties έναν απλό 8αρι. Δεν θα είναι όμορφο αλλά θα δουλεύει.

Αυτο ακριβως ρε φιλε... Και πιο αθορυβο τις περισσοτερες φορες που το εχω πατεντιασει  ετσι και πιο κρυο το τσιπιδιο.. :-)

• Like 4
Δημοσ.

Καλησπερα

νομιζω οτι κατι καταφερα μετα απο μια επεισοδιακη μερα.

Εβγαλα παλι το φαν, ολα τα αυτοκολλητα και ενα διπλο που ειχε μπροστα νομιζοντας οτι θα βρω καμια βιδα του αξονα αλλα τιποτα.

Στο πισω μερος εχει μια οπη, ενα τετραγωνο παραθυρακι και εριξα αντισκωρικο λαδι, που ειχα σε σπρευ, σαν την τελευταια λυση .  :-)

Εχω βγαλει φωτος αλλα δεν ξερω πως τις ανεβαζω, το copy-paste δεν δουλευει.

Με την ευκαιρια εβγαλα και την ψυκτρα της gpu αλλα και τη μαμισια της cpu και αλλαξα παστα για πρωτη φορα (7 + χρονια !), δυστυχως δεν μπορουσα να βαλω την xigmatec μετα γιατι επρεπε να βγαλω μητρικη. Με παιδεψε λιγο να μπει η ψυκτρα της cpu, πιεσα πολυ για να μπει, το ενα ποδαρακι (μπορει να εχει προβλημα) δεν εμπαινε με τιποτα και νομιζα οτι θα σπασω την μητρικη.

Εβαλα τα παντα στη θεση τους και το φανακι ξεκινησε να δουλευει !!!   :-D

Θα κανω μια παραγγελια  ενα καινουριο απο κινα να το εχω στοκ γιατι δεν ξερω τι γινεται...

στο παρα 5 γλυτωσα αγορα καινουριας καρτας.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θερμοκρασιες με καινουρια παστα mx-4

CPUID HWMonitor

Gpu απο 37 εως 47c    3-5% load

Cpu  απο 32-64c  με απλη χρηση 3-5% load κ περισσοτερο καθεται στα 35-40c, με 30% load παει 60c.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σημερα που πηγα σε κεντρικο καταστημα για την mx-4 ενας κυριος μου ειπε οτι αν μεινεις απο φαν καρτας την εκατσες. Ενας με μια καρτα 500 ευρω (rx-580) εμεινε απο φαν... :fear:

Το συμπερασμα λοιπον ειναι οταν αγοραζουμε μια καρτα γραφικων κανουμε και παραγγελια τα φαν της και τα εχουμε στο συρταρι και ειμαστε αρχοντες !!!   :shifty:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το τελευταιο που με καει ειναι το θεμα των μνημων μηπως εχουμε καμια λυση σε αυτο?   :-(

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...