Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας εχω το ποντικι motospeed v30  και υπαρχει ενα προβλημα, τα led του φωτισμου μενουν ανοιχτα ακομη και οταν το πισι ειναι κλειστο.πριν δεν ηταν θεμα ομως τωρα λογο μεταφορας σε υπνοδωματιο ειναι προβλημα. μηπως ξερεται αν μπορω να το ρυθμισω καπως να κλεινει ή ο μονος τροπος ειναι βγαλσιμο του usb?

Δημοσ.

Η λύση είναι να το σκεπάζεις με μια μπλούζα/πανι όταν κλείνεις τον υπολογιστή (να που θα φανεί χρήσιμο το σεμεδάκι της γιαγιάς)  :P

Μην το πάρεις στραβά αλλά αν δεν είναι φτηνιάρικο το ποντίκι τότε πες μας τι μάρκα είναι (γιατι οι μητρικές εδώ και κάμποσα χρόνια -κυρίως λόγω των smartphones - συνεχίζουν να τροφοδοτούν τις USB θύρες με 5V -για να μπορείς να φορτίζεις το κινητό ας πούμε- τα καλά ποντίκια έχουν κύκλωμα που αναγνωρίζει ότι έσβησε ο υπολογιστής και δεν τραβάνε τα 5 V που είναι διαθέσιμα τα φθηνά απλά έχουν τα ledaκια απευθείας συνδεδεμένα με την παροχή ρεύματος στην πλακέτα τους οπότε ανάβουν με την μια και σβήνουν μόνο αν καούν ή δεν έχει ρεύμα)

Για να το λύσεις το πρόβλημα με άλλα λόγια θα πρέπει να απενεργοποιήσεις την παροχή ρεύματος σε USB θύρες απο το bios της μητρικής σου. Επίσης πριν το κάνεις αυτό μπορείς να δοκιμάσεις να συνδέσεις το ποντίκι σε USB 2 θύρα (αν ήδη το έχεις σε USB3) τέλος μπορείς να ορίσεις κάποιες θύρες στην μητρική σου σε USB legacy mode που θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα (δεν θα το έκανα για όλες τις θύρες γιατι έτσι χάνεις κάποιες λειτουργίες)  Απλά στην περίπτωση που έχεις καλό ποντίκι ενδέχεται να είναι ελαττωματικό.

Δημοσ.

ευχαριστω πολύ για την απαντηση (θα κανω ειδικη παραγγελια για σεμεν :-D )

το ποντικι που εχω ειναι ενα φτηνο κινεζικο https://www.skroutz.gr/s/12010381/Motospeed-V30.html    https://www.gearbest.com/mouse/pp_424914.html?vip=767796&gclid=EAIaIQobChMIjcH22uyX1gIVQ5PtCh0jLQraEAAYASAAEgKaqvD_BwE

και το εχω συνδεδεμενο σε usb 3.

θα αλλαξω σε usb 2 καταρχην και βλεπουμε

Δημοσ.

Αν σε ενοχλεί τόσο το φως, πάρε ένα τέτοιο, κούμπωσε το καλώδιο του τροφοδοτικού πάνω του και κλείνε το από εκεί. 2-3 ευρώ κάνει. Έχω ένα ίδιο για να μη σκύβω κάθε φορά πίσω από το γραφείο και με έχει βολέψει πολύ.

PER.754500.jpg

Δημοσ.

Απλά ας ψάξει στο bios το αντίστοιχο setting που αφήνει powered-on τις usb μετά από shutdown και ας το απενεργοποιήσει.

• Like 1
Δημοσ.

Φόρτιση-ξεφόρτιση οι μεγάλοι πυκνωτές των 230 στο high side, δεν είναι ότι καλύτερο.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα στο να κλείνεις το pc τη νύχτα από τον διακόπτη.

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παίδες εγω έχω το Rival 310 steelseries εχω το ίδιο θέμα οταν σβηνει το λάπτοπ μένει ανοιχτό το led φωτακι στο ποντίκι και εχω τσεκαρει απο την εφαρμογή steelseries engine δεν υπάρχει καπου αν γνωριζει κανείς τπτ ....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ThanosKr7 είπε

Παίδες εγω έχω το Rival 310 steelseries εχω το ίδιο θέμα οταν σβηνει το λάπτοπ μένει ανοιχτό το led φωτακι στο ποντίκι και εχω τσεκαρει απο την εφαρμογή steelseries engine δεν υπάρχει καπου αν γνωριζει κανείς τπτ ....

Στις 9/9/2017 στις 12:59 ΜΜ, Manjaro είπε

Η λύση είναι να το σκεπάζεις με μια μπλούζα/πανι όταν κλείνεις τον υπολογιστή (να που θα φανεί χρήσιμο το σεμεδάκι της γιαγιάς)  :P

Μην το πάρεις στραβά αλλά αν δεν είναι φτηνιάρικο το ποντίκι τότε πες μας τι μάρκα είναι (γιατι οι μητρικές εδώ και κάμποσα χρόνια -κυρίως λόγω των smartphones - συνεχίζουν να τροφοδοτούν τις USB θύρες με 5V -για να μπορείς να φορτίζεις το κινητό ας πούμε- τα καλά ποντίκια έχουν κύκλωμα που αναγνωρίζει ότι έσβησε ο υπολογιστής και δεν τραβάνε τα 5 V που είναι διαθέσιμα τα φθηνά απλά έχουν τα ledaκια απευθείας συνδεδεμένα με την παροχή ρεύματος στην πλακέτα τους οπότε ανάβουν με την μια και σβήνουν μόνο αν καούν ή δεν έχει ρεύμα)

Για να το λύσεις το πρόβλημα με άλλα λόγια θα πρέπει να απενεργοποιήσεις την παροχή ρεύματος σε USB θύρες απο το bios της μητρικής σου. Επίσης πριν το κάνεις αυτό μπορείς να δοκιμάσεις να συνδέσεις το ποντίκι σε USB 2 θύρα (αν ήδη το έχεις σε USB3) τέλος μπορείς να ορίσεις κάποιες θύρες στην μητρική σου σε USB legacy mode που θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα (δεν θα το έκανα για όλες τις θύρες γιατι έτσι χάνεις κάποιες λειτουργίες)  Απλά στην περίπτωση που έχεις καλό ποντίκι ενδέχεται να είναι ελαττωματικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...