Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα,

Ξεκίνησα να μάθω Access για να λύσω το παρακάτω πρόβλημα αλλά έχω κολλήσει λιγάκι.

Έστω οτι θέλουμε να φτιάξουμε μία βάση δεδομένων με ασθενείς . Κάθε ασθενής θα κάνει μια σειρά από μετρήσεις. Κάθε σειρά θα περιέχει 40 μετρήσεις (time vs value). Ο αριθμός των μετρήσεων καλό θα ήταν να μπορεί να αυξομειώνεται ανάλογα με τον ασθενή. Επίσης κάθε ασθενής μπορεί αργοτερα να κάνει και άλλες σειρές μετρήσεων (maximum 4 σειρές μετρήσεων).

Τελικός σκοπός είναι να γίνεται plot των μετρήσεων vs time για κάθε ασθενή και export των data points για περαιτέρω επεξεργασία (curve fitting etc).

Μέχρι τώρα αυτό γινόταν στο excel με διαφορετικά tab ανα ασθενή αλλά τώρα που ο αριθμός των ασθενών μεγαλώνει ψάχνουμε κάτι πιο πρακτικο. Θα μπορούσα να το κάνω εύκολα στο matlab αλλά τα office ειναι εγκατεστημένα σε όλα τα pc και προτιμήθηκε η access από την οποία δεν έχω ιδέα.

Όλα τα Access tutorials που έχω δει έχουν τη μορφη customers, orders, products etc. Πουθενά δεν έχω βρει πως να αποθηκεύσω μια σειρά datapoints (value vs time).

Μια ιδέα που έχω είναι να φτιαξω ένα table patients, ένα table measurement time και ένα table measurement value και να τα συνδέσω (?)

Είναι κάτι που είναι τόσο απλό στο Excel και με έχει χαώσει εντελώς στην Access.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Thanks!

Οπότε όλα τα measurement μπαίνουν σε ένα πίνακα ανεξαρτήτως patient και το σορταρισμα γινεται μετά στο query, σωστά?

Απλά το μυαλό μου δεν έχει συνηθίσει σε τοσο διαφορετικό τρόπο αποθήκευσης απο το excel.

Ευχαριστώ και πάλι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...