Vasilis T 92 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Μαλιστα.... αυτη https://www.skroutz.gr/s/8455091/Canon-PowerShot-G7-X-Mark-II.html πως τα παει γενικα ειναι πιο καλυτερη απο την αλλη???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Φίλε Βασίλη περίπου ίδια είναι με την Sony. Θα πω όμως πως εφόσον δεν σε ενδιαφέρει και πολύ η επεξεργασία και θες το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κατευθείαν από την κάμερα πάρε την Canon. Τα χρώματα της Canon γενικά είναι αυτά που αιθητικά προτιμά ο περισσότερος κόσμο, ειδικά η απεικόνιση του δέρματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis T 92 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Φίλε Βασίλη περίπου ίδια είναι με την Sony. Θα πω όμως πως εφόσον δεν σε ενδιαφέρει και πολύ η επεξεργασία και θες το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κατευθείαν από την κάμερα πάρε την Canon. Τα χρώματα της Canon γενικά είναι αυτά που αιθητικά προτιμά ο περισσότερος κόσμο, ειδικά η απεικόνιση του δέρματος. Αυτο τι ακριβως σημαινει ??? με απλα λογια γτ δεν το πολυ καταλαβα (Θα πω όμως πως εφόσον δεν σε ενδιαφέρει και πολύ η επεξεργασία και θες το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κατευθείαν από την κάμερα πάρε την Canon.) Το ιδιο συμβαίνει και με της DSLR/Mirrorless της Canon η μονο με την συγκεκριμενη ??. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Γενικά αυτό αφορά τα χρώματα της Canon. Όπως βγαίνουν από την κάμερα αρέσουν στους περισσότερους (και εγώ περιλαμβάνομαι σε αυτούς...και ας έχω Nikon!) googlare για canon colours για περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως η G7X είναι μια χαρά όπως και να το δεις. Δε θα το μετανιώσεις. Απλά δεν τραβάει 4Κ video. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis T 92 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Πραγματικα δεν ξερω τι να κανω φιλε μου ειλικρινα εχω μπερδευτει οσο δεν παει.... πολλες πληροφοριες μαζευονται καθε μερα ανακαλυπτω και κατι καινουργιο πανω που νομιζω πως εχω βρει μια ακρη και μετα αρχιζω να δυσανασχετω.... να τωρα ας πουμε αρχικα googlara αυτο που μου ειπες για τα χρωματα ths canon κ αποτι ειδα τουλαχιστον απο το πισι μου αρεσαν κ εμενα αλλα μετα επεσα πανω σε αυτη την σελιδα http://www.kotsovolos.gr/site/promocontent.jsp?cmsid=13772 κ προσεξα εκει που λεει συστημα αυτοματης εστιασης 31 σημειων πολυ λιγοτερα δλδ απο την Rx100 V που εχει 315 AF points https://www.sony.com/electronics/cyber-shot-compact-cameras/dsc-rx100m5 αλλα το σοβαρο μειονεκτημα της ειναι οτι υπερθερμαίνεται στο βιντεο οπως ειπες κ εσυ αλλα εχει λιγοτερα και απο μια προσφατη καινουργια dslr της canon πχ https://www.canon.co.uk/cameras/eos-800d/specifications/ αλλα αποσο βλεπω στο ιντερνετ δεν την εχω δει απο κοντα ποτε μεχρι στιγμης δεν την εχω πιασει ποτε στα χερια μου φαίνεται μεγαλη κ ογκωδης επισης εχει λιγοτερα και απο την panasonic g7 και με φοβηζει πολυ μην βγαινουν η φωτο τα ιδια θολομενες κ κουνημες οπως το s6 που εχω τωρα παρολο που δεν ξερω αν αυτο εχει AF ΚΑΙ ΠΟΣΑ???? για να συγκρίνω να δω αν υπαρχει χαωδης διαφορα στα specs απο το s6 για αυτο σου λεω δεν ξερω τι να κανω να παρω αυτην κ οτι βγει η να παρω την panasonic lumix g7 εχει ομως τα ιδια χρωματα με της canon κοντα στην πραγματικοτητα ???να παρω μια dslr της canon οσο πιο μικρη βολικη κ ελαφρια γινεται??? η μηπως να περιμενω μεχρι να βγει αυτη http://www.pttl.gr/canon-powershot-g1-x-mark-iii-announcement-date-rumor-04938/ αν βγει για να δω τι παιζει πληρωςς απο θεμα τεχνικων χαρακτηριστικων η να περιμενω μηπως πεσει κ αλλο η τιμη της https://www.skroutz.gr/s/10354322/Sony-a6500-Kit-T-E-16-70mm-ZA-OSS.html που νομιζω ειναι πιο κοντα στα θελω μου κυριος απο θεμα Af και υπερθερμανσης αν κρινω απο αυτα που εχω διαβασει κ εχω δει μεχρι στιγμης στο ιντερνετ παντα αλλα δεν εχει περιστρεφομενη οθονη δεν πειραζει ομως μικρο το κακο θα βλεπω απο το app του κινητου. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2017 από Vasilis T 92 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Balantakos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Πραγματικα δεν ξερω τι να κανω φιλε μου ειλικρινα εχω μπερδευτει οσο δεν παει.... πολλες πληροφοριες μαζευονται καθε μερα ανακαλυπτω και κατι καινουργιο πανω που νομιζω πως εχω βρει μια ακρη και μετα αρχιζω να δυσανασχετω.... να τωρα ας πουμε αρχικα googlara αυτο που μου ειπες για τα χρωματα ths canon κ αποτι ειδα τουλαχιστον απο το πισι μου αρεσαν κ εμενα αλλα μετα επεσα πανω σε αυτη την σελιδα http://www.kotsovolos.gr/site/promocontent.jsp?cmsid=13772 κ προσεξα εκει που λεει συστημα αυτοματης εστιασης 31 σημειων πολυ λιγοτερα δλδ απο την Rx100 V που εχει 315 AF points https://www.sony.com/electronics/cyber-shot-compact-cameras/dsc-rx100m5 αλλα το σοβαρο μειονεκτημα της ειναι οτι υπερθερμαίνεται στο βιντεο οπως ειπες κ εσυ αλλα εχει λιγοτερα και απο μια προσφατη καινουργια dslr της canon πχ https://www.canon.co.uk/cameras/eos-800d/specifications/ αλλα αποσο βλεπω στο ιντερνετ δεν την εχω δει απο κοντα ποτε μεχρι στιγμης δεν την εχω πιασει ποτε στα χερια μου φαίνεται μεγαλη κ ογκωδης επισης εχει λιγοτερα και απο την panasonic g7 και με φοβηζει πολυ μην βγαινουν η φωτο τα ιδια θολομενες κ κουνημες οπως το s6 που εχω τωρα παρολο που δεν ξερω αν αυτο εχει AF ΚΑΙ ΠΟΣΑ???? για να συγκρίνω να δω αν υπαρχει χαωδης διαφορα στα specs απο το s6 για αυτο σου λεω δεν ξερω τι να κανω να παρω αυτην κ οτι βγει η να παρω την panasonic lumix g7 εχει ομως τα ιδια χρωματα με της canon κοντα στην πραγματικοτητα ???να παρω μια dslr της canon οσο πιο μικρη βολικη κ ελαφρια γινεται??? η μηπως να περιμενω μεχρι να βγει αυτη http://www.pttl.gr/canon-powershot-g1-x-mark-iii-announcement-date-rumor-04938/ αν βγει για να δω τι παιζει πληρωςς απο θεμα τεχνικων χαρακτηριστικων η να περιμενω μηπως πεσει κ αλλο η τιμη της https://www.skroutz.gr/s/10354322/Sony-a6500-Kit-T-E-16-70mm-ZA-OSS.html που νομιζω ειναι πιο κοντα στα θελω μου κυριος απο θεμα Af και υπερθερμανσης αν κρινω απο αυτα που εχω διαβασει κ εχω δει μεχρι στιγμης στο ιντερνετ παντα αλλα δεν εχει περιστρεφομενη οθονη δεν πειραζει ομως μικρο το κακο θα βλεπω απο το app του κινητου. Εγω θα σου ελεγα μην δωσεις πανω απο 400 ευρω γιατι σε βλεπω να ξενερωνεις, με ολα αυτα που γραφεις. Εβαλες καμερα η οποια εχει 2500$ μονο το body...μην περιμενεις να πεσει η τιμη δεν προκειται... Σκεψου καλα γιατι ακριβως χρειαζεσαι την καμερα, και ποια κατηγορια compact/mirrorless/dslr, και αποφασισε. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2017 από Balantakos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Εαν ειναι να πας σε μικρότερα σώματα τοτε μπορεις να παιξεις και με την Lumix GX80/85. Η Panasonic εχει ποιο ουδετερα χρωματα αλλα αυτο αφενος καλιμπραρεται ως ενα σημειο και μεσα απο την καμερα αλλα και μετα στην επεξεργασια. Το AF ως ταχυτητα αλλα και αξιοπιστια δεν εχει σχεση με τον αριθμο των AF points. Τα AF points βοηθουν στο αυτοματο (το οποιο ομως δεν θα ξερεις τι ακριβως εχει επιλεξει) και κυριως σε κινουμενα θεματα τα οποια παρακολουθεις σε burst mode οπως πχ σπορ και θελεις να μην χανεις το θεμα σου απο το AF point (ειδικα σε μικρα θεματα). Τα cross type af points επισης ειναι πιο αξιοπιστα απο τα απλα μιας και μπορουν να διακρινουν διαφορες και στους δυο αξονες. Το phase detect AF επισης ειναι πιο αξιοπιστο απο το contrast detect κλπ κλπ. Δεν ειναι ολα απλα και μονο νουμερακια. Τα πολλα AF points βοηθανε εξαιρετικα στο βιντεο οταν εχεις touch screen οπου απλα επιλεγεις σημειο εστιασης πανευκολα και αμεσα. Εαν θελεις μικρη DSLR τοτε η Canon 200D ειναι η επιλογή σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis T 92 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Εγω θα σου ελεγα μην δωσεις πανω απο 400 ευρω γιατι σε βλεπω να ξενερωνεις, με ολα αυτα που γραφεις. Εβαλες καμερα η οποια εχει 2500$ μονο το body...μην περιμενεις να πεσει η τιμη δεν προκειται... Σκεψου καλα γιατι ακριβως χρειαζεσαι την καμερα, και ποια κατηγορια compact/mirrorless/dslr, και αποφασισε. Για Ευρηγωνιες ληψης,ζοομ, εσωτερικες φωτογραφησεις χωρων, Φαγητα,τραπεζια με φαγητα , τοπια, αντικείμενα, βραδινες ληψεις,ηψηλα iso χωρις θεματα, οικογενειακές στιγμές, φωτογραφιες εν κινηση, κινουμενα θεματα, βίντεο χωρίς προβληματα υπερθέρμανσης κουνηματων κτλπ Εσυ ποιες μου πρωτεινεις φιλε??? μαλλον με κοβο προς mirrorless/dslr το μονο σιγουρο!!!. Εαν ειναι να πας σε μικρότερα σώματα τοτε μπορεις να παιξεις και με την Lumix GX80/85. Η Panasonic εχει ποιο ουδετερα χρωματα αλλα αυτο αφενος καλιμπραρεται ως ενα σημειο και μεσα απο την καμερα αλλα και μετα στην επεξεργασια. Το AF ως ταχυτητα αλλα και αξιοπιστια δεν εχει σχεση με τον αριθμο των AF points. Τα AF points βοηθουν στο αυτοματο (το οποιο ομως δεν θα ξερεις τι ακριβως εχει επιλεξει) και κυριως σε κινουμενα θεματα τα οποια παρακολουθεις σε burst mode οπως πχ σπορ και θελεις να μην χανεις το θεμα σου απο το AF point (ειδικα σε μικρα θεματα). Τα cross type af points επισης ειναι πιο αξιοπιστα απο τα απλα μιας και μπορουν να διακρινουν διαφορες και στους δυο αξονες. Το phase detect AF επισης ειναι πιο αξιοπιστο απο το contrast detect κλπ κλπ. Δεν ειναι ολα απλα και μονο νουμερακια. Τα πολλα AF points βοηθανε εξαιρετικα στο βιντεο οταν εχεις touch screen οπου απλα επιλεγεις σημειο εστιασης πανευκολα και αμεσα. Εαν θελεις μικρη DSLR τοτε η Canon 200D ειναι η επιλογή σου. Φίλε μου ευχαριστώ πολύ αν και δε το πολυ κατάλαβα αυτο με τα AF points , AF point , cross type af points, Το phase detect AF , contrast detect κλπ κλπ. ποιες ειναι η διαφορες μεταξυ τους ??? πολυ μπερδεμα. Θα μπορούσες να κανεις ένα top list των επιλογών σου συνολικά (ποιότητα εικόνας, βιντεο, features , AF speed , φορητότητα ) δλδ πια θα επελεγες εσύ αριθμόντας από την καλύτερη στην χειρότερη ?? Για Ευρηγωνιες ληψης,ζοομ, εσωτερικες φωτογραφησεις χωρων, Φαγητα,τραπεζια με φαγητα , τοπια, αντικείμενα, βραδινες ληψεις,ηψηλα iso χωρις θεματα, οικογενειακές στιγμές, φωτογραφιες εν κινηση, κινουμενα θεματα, βίντεο χωρίς προβληματα υπερθέρμανσης κουνηματων κτλπ Εσυ ποιες μου πρωτεινεις φιλε??? μαλλον με κοβο προς mirrorless/dslr το μονο σιγουρο!!!. Φίλε μου ευχαριστώ πολύ αν και δε το πολυ κατάλαβα αυτο με τα AF points , AF point , cross type af points, Το phase detect AF , contrast detect κλπ κλπ. ποιες ειναι η διαφορες μεταξυ τους ??? πολυ μπερδεμα. Θα μπορούσες να κανεις ένα top list των επιλογών σου συνολικά (ποιότητα εικόνας, βιντεο, features , AF speed , φορητότητα ) δλδ πια θα επελεγες εσύ αριθμόντας από την καλύτερη στην χειρότερη. Για Ευρηγωνιες ληψης,ζοομ, εσωτερικες φωτογραφησεις χωρων, Φαγητα,τραπεζια με φαγητα , τοπια, αντικείμενα, βραδινες ληψεις,ηψηλα iso χωρις θεματα, οικογενειακές στιγμές, φωτογραφιες εν κινηση, κινουμενα θεματα, βίντεο χωρίς προβληματα υπερθέρμανσης κουνηματων κτλπ Εσυ ποιες μου πρωτεινεις φιλε??? μαλλον με κοβο προς mirrorless/dslr το μονο σιγουρο!!!. Φίλε μου ευχαριστώ πολύ αν και δε το πολυ κατάλαβα αυτο με τα AF points , AF point , cross type af points, Το phase detect AF , contrast detect κλπ κλπ. ποιες ειναι η διαφορες μεταξυ τους ??? πολυ μπερδεμα. Θα μπορούσες να κανεις ένα top list των επιλογών σου συνολικά (ποιότητα εικόνας, βιντεο, features , AF speed , φορητότητα,Σταθεροποίηση βιντεο και φωτογραφιας) (δλδ πια θα επελεγες εσύ αριθμόντας από την καλύτερη στην χειρότερη) Και κατι τελευταίο φιλε κ σε αφηνω στην ησυχια σου τι γνωμη εχεις για αυτην που εχει 20 megapixel https://www.skroutz.gr/s/7886980/Panasonic-Lumix-DMC-GX8-Kit-14-42-Asph-Mega-O-I-S.html ειναι καλύτερη η χειροτερη απο ολες αυτες??? Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2017 από Vasilis T 92 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Η LUMIX που εβαλες εχει τον νεο αισθητηρα και θεωρητικα ειναι καπως καλυτερη. Ολες οι καμερες που εχουμε αναφερει ειναι απο καλές εως πολύ καλές κάμερες. ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ καμερα δεν θα βγαλει μονη της καλές φωτογραφίες. Φυσικα το καλό ειναι σχετικο παντα. Σε μια φωτογραφια μετραει πρωτα η ικανοτητα του φωτογραφου, μετά ο φακός και τελευταιο το σωμα της μηχανης. Οι μηχανες που συζητάμε ειναι παραπανω απο αρκετες για εσενα σαν αποδοση αισθητηρα και μακαρι να φτασεις στο σημειο να τις ξεπερασεις. Μην ξεγελιεσαι οτι με μια καλη μηχανη οι φωτο σου θα ειναι τελειες, όποια κι αν ειναι αυτη. Οποτε δεν εχει νοημα να ψειριζουμε τον αισθητηρα αλλα να δουμε ποια σε καλυπτει πιο καλα σε αυτά που θελεις εσυ. Οι κουνημενες φωτοφραφιες με τις φωτογραφιες με λαθος focus ειναι διαφορετικο πραγμα. Η μηχανη εαν δεν εστιασει δεν τραβαει οταν ειναι σε af mode. Πολλες φορες στο αυτοματο θα τυχει να εστιασει η μηχανη σε σημειο που δεν θα ηθελες (συνηθως στο κοντινοτερο). Αλλα και παλι θα εχεις μια σωστη φωτο αλλα οχι αυτη που θα ηθελες. Εκτος κι αν μιλαμε για κινουμενα αντικειμενα. Αλλα και εκει εκτος απο την ικανοτητα της μηχανης εχει σχεση και η ταχυτητα εστιασης του φακου αλλα και οι συνθηκες φωτισμου. Απο την αλλη οι κουνημενες φωτο μπορει να ωφειλονται ειτε στο δικο σου μη σταθερο χερι ειτε σε μικρη ταχυτητα κλειστρου ειτε σε μη φωτεινο φακο και κακες συνθηκες φωτισμου. Τι θελω να πω. Εαν θελεις οικογενειακες φωτογραφιες γεννεθλιων παιδιων πχ μεσα στο σπιτι με τον κλασικο φωτισμο του δωματιου, δεν προκειται να βγαλεις με τιποτε τετοιες καλες με τους κιτ φακους. Δεν ειναι αρκετα φωτεινοι για αυτες τις συνθηκες χαμηλου φωτισμου. Η ταχυτητα του κλειστρου ειναι αυξημενη (για να μπει επαρκης ποσοτητα φωτος) και ετσι δεν μπορεις να τραβηξεις κίνηση χωρις να ειναι θολωμένη οποια μηχανη κι αν εχεις. Ακινητα πλανα ναι. Επισης αυτο ειναι και κατι δυσκολο και για το white balance της μηχανης μιας και ενα σαλονι εχει πολλες και διαφορετικου τυπου φωτισμους που μπορει να θεκεις διαφορερικο WB ο καθενας! Εαν τραβηξεις παλι με φλας βελτιωνονται τα πραγματα αλλα και παλι δεν θα ειναι κατι καλο με το απλο αμεσο φλας. Κανονικα θελεις το φως να κανει bunch στην οροφη για να μαλακωσει. Αλλα αυτο θελει εξωτερικο φλας και καποιες βασικες γνωσεις. Ενα τοπιο ποτε δεν θα σου δειξει ονειρικο και πολλες φορες δεν θα μοιαζει καν η ατμοσφαιρα στην φωτο με την πραγματικότητα και εαν το τραβηξεις 3-4 φορες στο αυτοματο παιζει να παρεις 4 διαφορετικες φωτο την ιδια στιγμη απο την ιδια μηχανη. Εαν εχεις απαιτησεις πρεπει να μαθεις και εσυ φωτογραφια. Αλλιως δεν εχει νοημα να συζηταμε για διαφορες σε μηχανες ή να ξοδεψεις τοσα χρηματα. Σε καθε περιπτωση η τεχνολογια εξελισεται ταχιστα και μετα απο 4 χρονια θα παιρνεις με τα ιδια χρηματα πολυ καλυτερη μηχανη. Οποτε θα ελεγα να μην ανοιξεις αλλο το budget μιας και οπωσδηποτε θα χρειαστεις και καποιους επιπλεον φακους μολις αρχισεις να εχεις καποιες απαιτησεις. Σε καθε περιπτωση με ενα καλυτερο φακο η φωτογραφιες σου βελτιωνονται πολυ περισσοτερο απο ενα καλυτερο σωμα. Αν και η μεγαλυτερη βελτιωση θα ερθει απο την βελτιωση της τεχνικης σου. Οι διαφορες στις καμερες ειναι σε λεπτομερειες που για τον καθενα μετρανε διαφορετικα. Για παραδειγμα αναμεσα στις πιο νεες Lumix GX8 & GX80: Η GX80 εχει οπτικη σταθεροποιηση σε 5 αξονες στο σωμα και 2 στον φακο. Η GX8 εχει 4 στο σωμα και 2 στο φακο (και παλι εξαιρετικη). H GX80 ομως εχεις ενσωματωμενο φλας ενω η GX8 οχι. Η GX8 εχει πληρως ανακλινομενη και περιστρεφομενη οθονη ενω η GX80 μονο ανακλινομενη. Η GX8 εχει viewfinder ανακλινομενο ενω η GX80 σταθερο. Η GX8 ειναι weather sealed ενω η GX80 οχι. Η GX8 ειναι καπως μεγαλυτερη με καλυτερο πιασιμο και εχει περισσοτερα κουμπια για αμεσες ρυθμισεις Η GX80 δεν παιρνει εξωτερικο μικροφωνο ενω η GX8 ναι (και η G7). Η GX80 εχει καινουργιο μηχανισμο κλειστρου που ελαχιστοποιει το shock λογω της κινησης του αλλα η GX8 παει ως 1/8000 αντι 1/4000 της GX80. Η GX8 εχει καλυτερο viewfinder Δεν υπαρχει απολυτη νικήτρια. Ο καθενας θα διαλεγε διαφορετικη για τους δικους του λογους. Ανεφερα στην αρχη την G7 γιατι ειχες θεσει ως δεδομενο οτι εχεις μεγαλο χερι και δεν βολευεσαι με μικρες καμερες και οτι ηθελες και καλο βιντεο. Οποτε θα ελεγα οτι πας σε Lumix. Και η παλιοτερη G7 θα σου κανει, και η προηγουμενη της G6, αλλα ακομη και η G5 μια χαρα θα σε εξυπηρετουσε. Μην μπαινεις στο τριπακι του top γιατι δεν εχει ταβανι. Και καλυτερα να βαλεις μεσα στο ιδιο budget και ενα επιπλεον φωτεινο φακο prime (σταθερο) για να σε εξυπηρετησει σε χαμηλους φωτισμους. Και ξαναλεω: Πηγαινε και δες τα μοντελα απο κοντα, πιαστα στο χερι σου και παιξε λιγο μαζι τους. Αξιολογησε τις μικροδιαφορες που εσενα σε ενδιαφερουν και μετα παρε μια δικη σου αποφαση. Αλλα εαν δεν ασχοληθεις με την φωτογραφια θα απογοητευτεις. Σε αυτη την περιπτωση μια compact Sony RX100ii η μια Lumix LX100 θα ηταν μια χαρα επιλογη. Υ.Γ. Οι Lumix εχουν μια επιλογη για post focus. Στην πραξη βγαζουν αυτοματα πολλες φπτω την ιδια στιγμη με διαφορετικο σημειο focus και μετα εσυ επιλεγεις πιο σου αρεσει να κρατησεις! Φυσικα αυτο λειτουργει σωστα σε μη κινουμενα θεματα. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2017 από SeNNinhA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Balantakos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Και ξαναλεω: Πηγαινε και δες τα μοντελα απο κοντα, πιαστα στο χερι σου και παιξε λιγο μαζι τους. Αξιολογησε τις μικροδιαφορες που εσενα σε ενδιαφερουν και μετα παρε μια δικη σου αποφαση. Προτεινεις καποιο μαγαζι για να τσεκαρουμε απο κοντα? Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2017 από Balantakos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν ειμαι απο Αθηνα. Πηγαινε σε πολυκαταστηματα αλλα και στα γνωστα μαγαζια φωτογραφικων ειδων. Μην ακουσεις τιποτε απο οτι σου πουν οι πωλητες στα πολυκαταστηματα. Ειναι εντελως ασχετοι. Αντιθετως να ακουσεις την εμπειρια των ανθρωπων στα μαγαζια φωτογραφικων. Θα ηταν προτιμοτερη η αγορα απο εκει εαν βρεις αυτο που θελεις. Συνηθως μπορουν και αυτοι να σου κανουν ανταγωνιστικη τιμη. Θελει λιγο ψαξιμο γιατι λογω κρισης δεν βρισκεις ολα τα μοντελα να υπαρχουν στα μαγαζια και σιγουρα οχι ολα σε ενα συγκεντρωμενα. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2017 από SeNNinhA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis T 92 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Η RX100ii δεν εχει αργο AF οπως ολες της σειρας εκτος απο την τελευταια την V ??? Δεν υπερθερμαίνεται στο βιντεο ??? επισης απο οτι βλεπω δεν ειναι πιο wide απο την RX100iii και μετα.... που με ενδιαφερει οπως σου ειπα για εσωτερικες φωτογραφισεις χωρων τοπιον κτλπ... και δεν εχει πιο φωτεινο φακο στο τελος του ζοομ αλλα εχει λιγο περισσοτερο πιο (σκοτεινο) ζοομ. ουτε εχει οθονη αφης οπως ολες μεχρι σημερα τουλαχιστον αυτης της σειρας. Επισης με προβληματίζει πολυ που ειναι γεματη με μηχανικα μερη οπως ολες η compact μηχανες αυτου του ειδους αν παθει κατι απο το ανοιξε κλεισε συνεχεια του φακου μεσα... εξω.... ολη την ωρα μετα τι κανω εγω??. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2017 από Vasilis T 92 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Αλλα εαν δεν ασχοληθεις με την φωτογραφια θα απογοητευτεις. Σε αυτη την περιπτωση μια compact Sony RX100ii η μια Lumix LX100 θα ηταν μια χαρα επιλογη. Οι LX100 & RX100 αφορουν την περιπτωση που δεν ασχοληθεις και πολυ με την φωτο και θελεις μια φωτογραφικη all-around με μικρες διαστασεις. η RX100: - Ειναι πιο compact απο compact - Εχει πολυ καλο και φωτεινο φακό (f/1.8-2/.8) - Εχει καλη ποιοτητα φωτο με πολυ καλο white balance επισης - Εχει EVF Απο οσο ξερω δεν υπερθερμαινεται τοσο ευκολα οπως η σειρα Axxx στο βιντεο Ομως: - Δεν εχει γρηγορο AF (για παιδια) - Δεν εχει μεγαλο zoom (24-70mm) - Δεν εχει μεγαλο αισθητηρα - Δεν εχει touch Κατι κερδιζεις κατι χανεις. Η LX100 εχει τα ιδια με την RX100 με μεγαλύτερο αισθητηρα και καλυτερο AF αλλα με σαφεστατα μεγαλυτερο ογκο (χωρις touch). Και οι φακοί σου με το Optical Stabilizer και το AF εχουν πολλα μηχανικα και ηλεκτρονικα μερη και μπορουν να παθουν ζημια. Οπως επισης και το βαλε βγαλε εμπεριεχει ρισκο. Το θεμα "παιδια" που ανεφερα ειναι και το πιο δυσκολο για ενα AF να< ανταποκριθει διοτι τα παιδια κινουνται εντονα και απροβλεπτα. Οποτε μετα μιλαμε για ακριβες επιλογες σε αυτο το επιπεδο. Εγω το θεμα "παιδια" το καλυπτω με μια Nikon 1 (αγοραστηκε για αυτο τον σκοπο) με εξαιρετικα γρηγορο AF αλλα και παλι οχι τελεια και οχι σε συνθηκες χαμηλού φωτισμου. --- Οπως σου ειπα ολες εχουν υπερ και κατα και πρεπει να αποφασισεις εσυ τι ειναι πιο σημαντικο για εσενα. Συμφωνα με τις αρχικες σου δηλωσεις η G7 ειναι πιο κοντα να στα καλυψει αρκετα ολα οσα ζητας με τις αλλες επιλογες να ειναι καλυτερες και χειροτερες στα σε σημεια. Γι αυτο πηγαινε και δες τες και απο κοντα. Ολες θα σε καλυψουν σε ποιοτητα φωτογραφιας εκτος κι αν γινεις πια pro-amateur που εκει πια θα ξερεις τι παραπανω ζητας και γιατι απο μονος σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis T 92 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Σε ποια RX100 απο ολες αναφερεις αυτα τα χαρακτηριστικα σε καποια συγκεριμενη RX100 η γενικα ???Ποια ειναι η σειρα Axxx ??? και τι σημαινει ??? Τι ακριβως εννοείς εδω που αναφερεσαι σε ποιους φακους μου??? δεν καταλαβα: (Και οι φακοί σου με το Optical Stabilizer και το AF εχουν πολλα μηχανικα και ηλεκτρονικα μερη και μπορουν να παθουν ζημια. Οπως επισης και το βαλε βγαλε εμπεριεχει ρισκο.) ????Σε ποιες περιπτωσεις εχει γρηγορο AF η RX100 και σε ποιες αργο! για να καταλαβω??? θα ειναι πιο αργο απο το κινητο μου https://www.skroutz.gr/s/6260915/Samsung-Galaxy-S6-32GB.html που εχω τωρα θα δω μεγαλη η μικρη διαφορα απο θεμα ποιοτητας και AF και γενικα σαν συνολο θα ειναι η μερα με την νυχτα ναι η οχι????και κατι αλλο η https://www.skroutz.gr/s/8455091/Canon-PowerShot-G7-X-Mark-II.html ειναι καλυτερη η χειροτερη απο της αλλες δυο που υστερει και που υπερτερει γενικα σαν συνολο τι κερδιζεις και τι χανεις σε αυτην ???? και αν ηταν να επιλεξεις καποια απο αυτες της compact ως την καλυτερη γενικα σαν συνολο συμφωνα με της δικες μου αναγκες ποια θα επελεγες και γιατι??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Σε ποια RX100 απο ολες αναφερεις αυτα τα χαρακτηριστικα σε καποια συγκεριμενη RX100 η γενικα ??? Ποια ειναι η σειρα Axxx ??? και τι σημαινει ??? Τι ακριβως εννοείς εδω που αναφερεσαι σε ποιους φακους μου??? δεν καταλαβα: (Και οι φακοί σου με το Optical Stabilizer και το AF εχουν πολλα μηχανικα και ηλεκτρονικα μερη και μπορουν να παθουν ζημια. Οπως επισης και το βαλε βγαλε εμπεριεχει ρισκο.) ???? Σε ποιες περιπτωσεις εχει γρηγορο AF η RX100 και σε ποιες αργο! για να καταλαβω??? θα ειναι πιο αργο απο το κινητο μου https://www.skroutz.gr/s/6260915/Samsung-Galaxy-S6-32GB.html που εχω τωρα θα δω μεγαλη η μικρη διαφορα απο θεμα ποιοτητας και AF και γενικα σαν συνολο θα ειναι η μερα με την νυχτα ναι η οχι???? και κατι αλλο η https://www.skroutz.gr/s/8455091/Canon-PowerShot-G7-X-Mark-II.html ειναι καλυτερη η χειροτερη απο της αλλες δυο που υστερει και που υπερτερει γενικα σαν συνολο τι κερδιζεις και τι χανεις σε αυτην ???? και αν ηταν να επιλεξεις καποια απο αυτες της compact ως την καλυτερη γενικα σαν συνολο συμφωνα με της δικες μου αναγκες ποια θα επελεγες και γιατι??? 1) Στην RX100iii αναφερομαι. Η RX100 εχει περισσοτερο ζοομ (28-100mm) με λιγοτερο wide και λιγοτερο φωτεινο φακο στο zoom f/1.8-4.9 2) Sony A5000, A5100, A6000, A6300 3) Οι φακοί των DSLR/mirrorless εχουν ενσωματωμενα διαφορα πανω τους. Κατ'αρχας τον μηχανισμό του AF και οσοι εχουν και optical stabilization (η πλειονοτητα) και τον μηχανισμό αυτό για την οπτικη σταθεροποιηση τους. Καποιοι φακοί των mirrorless εχουν ενσωματομένο και τον μηχανισμό του ηλεκτροκινητου zoom (powerzoom). Οποτε δεν ειναι τοσο απλοι οσο νομιζεις. Σαφως και οι compact/bridge εχουν πιθανοτητες να χαλασουν αλλα συνηθως ταπροβληματα αφορουν τις πολυ φθηνες και προκυπτουν αρκετα συχνα απο κακή χρηση. 4) Η ταχύτητα του AF της οποιας μηχανης ειναι δεδομενη. Μειωνεται οσο το φως μειωνεται ή όσο το contrast (για οσες εχουν contrast detect) μειωνεται. Απλα σε καποιες περιπτωσεις ειναι επαρκής αυτη η ταχυτητα και σε καποιες ανεπαρκης. Στις DSLR/mirrorless διαφερει και απο φακο σε φακό αυτη η ταχυτητα. Ας πουμε ενα προσπαθεις να φωτογραφήσεις το καλοκαιρι γλάρο που πεταει πανω απο το κεφάλι σου στο πλοιο δυσκολα θα τον παρακολουθησεις και θα τον βγαλεις εστιασμενο με ενα οχι πολυ γρηγορο AF με πολλα σημεια εστιασης. Το ιδιο ισχυει για παιδια που παιζουν κυνηγητο πχ. Το να βγαλω ομως ενα αυτοκινητο ακομη και κινουμενο γρηγορα ειναι εφικτο και με ενα σχετικα αργο AF. Ολα εχουν να κανουν και με το θεμα και με την εμπειρια σου σε αυτο. Συνηθως γινεται το τεστ με τον ποδηλατη που κινειται να ερθει προς την καμερα με σταθερη ταχυτητα και κανοντας μικρα ζικ ζακ στο ποσα καρε θα ειναι σωστα εστιασμενα. 5) Το κινητό σου με τον εξαιρετικα μικρο αισθητηρα εχει πολυ μαγαλο βαθος πεδιου σε καθε φωτο οποτε δεν εχει αναγκη μεγαλης ακριβειας εστιασης αφου εχει εστιασμενα θεματα εντος μετρων και οχι εκατοστών συνηθως. Ενα φακος DSLR ομως με f/1.8 εχει πολυ μικρο βαθος πεδιου οποτε και αναγκη για σωστο AF. 6) Ενα καλο κινητο σε καλες φωτιστικες συνθηκες θα βγαλει εξαιρετικη φωτογραφια ειδικα εαν μιλαμε για τις συνηθισμενες εκτυπωσεις. Θα δυσκολευτει σε χαμηλους φωτισμους και κινουμενα θεματα και κυριως δεν εχεις ελεγχο στις ρυθμισεις του. Επισης δεν εχει καθολου οπτικο zoom. Στα χερια καποιου που γνωριζει απο φωτογραφια σαφως και μια φωτογραφικη υπερτερει. Εαν τραβας συνεχεια στο αυτοματο δεν θα δεις ουσιαστικες διαφορες τις περισσοτερες φορες. Στο ειπα και πιο πανω. Ειναι σαν να με βαζεις μεσα σε μια Ferrari. Δεν νομιζω να γυριζω πολυ πιο γρηγορα την πιστα ακομη και με αυτοματο κιβωτιο. Αυτο δεν σημαινει οτι η Ferrari δεν εχει περισσοτερες δυνατοτητες απο το Fiat Punto ομως! 7) Η G7Xii ειναι στην πραξη η αντιστοιχη RX100iii της Canon. Εχει και αυτη αισθητηρα 1" και υπο συνθηκες μαλλον καπως καλυτερο AF (αλλα με μονο ενα σημειο focus διαθεσιμο). 8) Προσωπικα απο τις premium compact θα επελεγα την Lumix LX100. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα