Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω το forum.

Πριν ενα χρονο αλλαχτηκε το δυκτιο στον χωρο εργασιας.

Πλεον καθε υπολογιστης εχει το δικο του καλωδιο cat6 που καταληγει σε ενα patch panel και στο switch.

Στον χωρο εργασιας υπαρχουν 20 υπολογιστες.Απο αυτους μονιμα ανοιχτοι ειναι οι 8 και αλλοι ανοιγοκλεινουν αναλογως τις αναγκες.

Απο αυτους τους 8 που ειναι μονιμα ανοιχτοι οι 5 διαχειριζονται email και ουσιαστικα browsing στα site των προμηθευτων για τοποθετηση παραγγελιων.

Οι αλλοι 3 πολλες φορες κατεβαζουν μεγαλα αρχεια απο το internet με αποτελεσμα οταν συμβαινει αυτο οι προηγουμενοι να μην μπορουν να ανοιξουν ουτε σελιδα.

Στο χωρο αυτο υπαρχουν δυο adsl συνδεσεις που κλειδωνουν στα 8-10 mbps. (Για την ωρα δεν υπαρχει καποια δυνατοτητα για αναβαθμιση των υπαρχουσων γραμμων)

Η μια συνδεση cyta ουσιαστικα δεν χρησιμοποιειται γιατι αν συνδεθουν υπολογιστες πανω σε αυτην την γραμμη εχουμε θεμα θορυβου στα τηλεφωνα.

Η αλλη συνδεση χρησιμοποιειται απο ολα τα pc ταυτοχρονα.

Αυτο που χρειαζομαστε ειναι καπως να ρυθμισουμε την κατασταση ωστε το browsing-surfing να ειναι παντα απροβληματιστο ακομα και οταν κατεβαινουν αρχεια μεγαλου ογκου.

Τι μπορουμε να κανουμε για αυτο?

ΥΓ το προβλημα γινεται καθαρα απο το κατεβασμα-update αρχειων. Δεν υπαρχει προβλημα με καποιον υπαλληλο που ας πουμε βλεπει video και τα λοιπα σε 3α site.

Δημοσ.

Το "Quality of Service" με C μπορει να γίνει με έναν Η/Υ με 2 κάρτες δικτύου και ειδικο πρόγραμμα ή windows / linux server ή με ένα καλο router που θα το υποστηριζει που θα κουμπώσουν πάνω και οι 2 γραμμες. Δεν έχω να προτείνω όμως κάποιο καθως δεν ασχολοιμαι πλεον με τα δίκτυα.

Δημοσ.

Η λυση ειναι ευκολη με μικροτικ δοκιμασμενη πολλακις με 100% επιτυχια. 

Θα χρειαστεις ενα load balance για να ενωσεις τις 2 γραμμες και marking route ετσι ωστε να κατευθυνεις π.χ. το download στη δευτερη γραμμη και το browsing στη πρωτη.

Επειδη το εχω δουλεψει πολλακις αυτο το συστημα εχω ετοιμο και το κωδικα ετσι ωστε αν το προχωρησεις με αυτο το τροπο να σου τα δωσω ολα ετοιμα.

Δευτερευουσες λυσεις ειναι QoS με bandwidth control, αλλα σου συνιστω τη πρωτη λυση μιας και εχεις 2 γραμμες.

Δημοσ.

Η λυση ειναι ευκολη με μικροτικ δοκιμασμενη πολλακις με 100% επιτυχια. 

Θα χρειαστεις ενα load balance για να ενωσεις τις 2 γραμμες και marking route ετσι ωστε να κατευθυνεις π.χ. το download στη δευτερη γραμμη και το browsing στη πρωτη.

Επειδη το εχω δουλεψει πολλακις αυτο το συστημα εχω ετοιμο και το κωδικα ετσι ωστε αν το προχωρησεις με αυτο το τροπο να σου τα δωσω ολα ετοιμα.

Δευτερευουσες λυσεις ειναι QoS με bandwidth control, αλλα σου συνιστω τη πρωτη λυση μιας και εχεις 2 γραμμες.

Μπορεις να μου δωσεις περισσοτερες πληροφοριες?

Με ενδιαφερει η λυση σου.Θα το ψαξω και εγω αλλα αν μπορεις με καθοδηγησεις θα με βοηθουσες πολυ.

Το "Quality of Service" με C μπορει να γίνει με έναν Η/Υ με 2 κάρτες δικτύου και ειδικο πρόγραμμα ή windows / linux server ή με ένα καλο router που θα το υποστηριζει που θα κουμπώσουν πάνω και οι 2 γραμμες. Δεν έχω να προτείνω όμως κάποιο καθως δεν ασχολοιμαι πλεον με τα δίκτυα.

Με ενδιαφερει πολυ και αυτη η προταση, την εχω ακουστα την εχω δει να δουλευει σε net cafe αλλα ειχα ανοιξει θεμα και στο linux τμημα.

Ενα παιδι μου προτεινε ενα βιβλιο το οποιο εκανα φιλοτιμες προσπαθειες να το διαβασω αλλα λογω χρονου και γνωσεων δεν καταφερα να καταλαβω πολλα.

Αν καποιος ξερει κατι πανω σε αυτο θα μου ηταν πολυ χρησιμες οι πληροφοριες του.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Δημοσ.

νασαι καλα που αν και παοκι θαπρεπε να σε γραψω κανονικοτατα.

Ξεκινα καπως ετσι και μολις στησεις τον πρωτο pppoe, εχεις κανει και πανω απο τα μισα. Μολις το στησεις ξαναελα για να σου πω για το LB.

http://www.insomnia.gr/topic/642024-%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-mikrotik-%CE%B5%CF%87%CF%89-%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9/?hl=+mikrotik%20+%CE%B5%CF%87%CF%89%20+%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9

Δημοσ.

νασαι καλα που αν και παοκι θαπρεπε να σε γραψω κανονικοτατα.

Ξεκινα καπως ετσι και μολις στησεις τον πρωτο pppoe, εχεις κανει και πανω απο τα μισα. Μολις το στησεις ξαναελα για να σου πω για το LB.

http://www.insomnia.gr/topic/642024-%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-mikrotik-%CE%B5%CF%87%CF%89-%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9/?hl=+mikrotik%20+%CE%B5%CF%87%CF%89%20+%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9

Γιατι "αν και παοκι θα επρεπε να με γραψεις κανονικοτατα" ?

Εφοσον εχω δυο γραμμες μονο με το 951g πως θα κανω δουλεια?

Απο Δευτερα θα το ξεκινησω αλλα θελω να ξερω τι πρεπει να παρω και να τα εχω ετοιμα.

Sorry αν σε κουρασα.

Δημοσ.

Οτι θες μπορεις να παρεις. Απλα αυτο ειναι φθηνο με πολλες δυνατοτητες και το χρησιμοποιω κατα κορον. τπτ δε χρειαζεσαι εκτος απο 2 λαν καλωδια για να τα συνδεσεις απο τα μοντεμ που θα μπουν bridge πανω στο ρουτερ.

Δημοσ.

Μια απορία. Στην ουσία αυτό που προτείνετε και μπορεί να εφαρμοστεί δεν ειναι QoS αλλά ένα τύπου Load Balancing στηριζόμενο στο είδος δικτυακής κίνησης που ζητείται. Επειδή δεν το έχω ψαξει, αν εφαρμόζαμε QoS, εστω ότι έδιναν την επιλογη, στα Router που βγάζουν στο ιντερνετ, θα του έδινε σημασία ο πάροχος; Θα διάβαζε δλδ. τα flags στο ToS ή θα τα αγνοούσε - αλλαζε σύμφωνα με τις δικες του αναγκες. Αυτό που ρωταω ειναι αν οι παροχοι δινουν σημασία στις απαιτήσεις ενός απλού χρήστη ή μόνο σε αυτούς που πληρώνουν ανάλογες υπηρεσίες. 

Δημοσ.

Φυσικά και αγνοήτε οποιοδήποτε QoS marking απο έναν τελικό xDSL συνδρομητή καθώς εισέρχετε στο δίκτυο του παρόχου. Ο πάροχος ορίζει τι θα γίνετε στο δίκτυο όσον αφορά τις υπηρεσίες που προσφέρει, τα σχετικά sla, qos, high availability, κόστος, etc.

Σαν τελικός συνδρομητής μπορείς βέβαια να κάνεις κάποιες περιορισμένες ενεργείες σχετικά με την κίνηση στο τοπικό δίκτυο προς τα έξω (πάροχο) qos related, πχ να κατηγοριοποιήσεις τα είδη κίνησης και να δώσεις κάποιο bandwidth (eg any any eq tcp port 25 gets 100kbit of traffic). Το load balancing είναι μια άλλη ιστορία που μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη διευθέτηση και εκμετάλευση του διαθέσιμου bandwidth (eg policy based routing, high availability etc).

Δημοσ.

Οτι θες μπορεις να παρεις. Απλα αυτο ειναι φθηνο με πολλες δυνατοτητες και το χρησιμοποιω κατα κορον. τπτ δε χρειαζεσαι εκτος απο 2 λαν καλωδια για να τα συνδεσεις απο τα μοντεμ που θα μπουν bridge πανω στο ρουτερ.

Οκ, ευχαριστω. θα επανερθω με νεα , μετα την αγορα του mikrotik.

Μια ερωτηση ακομα, αν οι γραμμες στο μελλον γινουν 3 μας καλυπτει το συγκεκριμενο?

Και επισης, να παρετε τηλ στη cyta να στειλει τεχνικο για το προβλημα της τηλεφωνιας που αναφερεις

Εχουν στειλει δυο φορες και οι απαντησεις ειναι οι γνωστες,αυτες που φανταζασαι.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...