Jophiel Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Εδω εισαι για πηγη: http://wolfcrow.com/blog/notes-by-dr-optoglass-the-resolution-of-the-human-eye/ Σε αυτό έχω κάνει υπολογισμό παραπάνω. Η πηγή που μου παράθεσες είναι ακριβώς η ίδια με αυτή: https://techdissected.com/ask-ted/ask-ted-how-many-ppi-can-the-human-eye-see/ που έχω απαντήσει παραπάνω. Σου παράθεσα πηγή ειδικού που γράφει ότι δε μπορείς να δεις τα μεγέθη που αντιστοιχούν σε αυτά τα dpi. Ακόμα να μου γράψεις πού έχω το λάθος κατά τη γνώμη σου. Απλά μου παράθεσες μια πηγή που γράφει κάτι άλλο από αυτό που λέω. Αυτό δεν είναι επιχείρημα, είναι η άποψη κάποιου άλλου και όχι η δική σου. Για κάθε άποψη στο internet υπάρχει και τουλάχιστον 1 site που υποστηρίζει την αντίθετη. Το θέμα είναι να μου πεις που έχω το λάθος, όχι να μου παραθέσεις απλά μια πηγή που γράφει το αντίθετο. Εγώ είδα το άρθρο που παραθέτεις και έχω απαντήσει γιατί διαφωνώ με υπολογισμούς. Εσύ με τη σειρά σου θα πρέπει να μου δείξεις που έχω λάθος στην απάντησή μου. Στο παράδειγμα του Entamoeba histolytica εννοώ. Μπορεις να παραθεσεις εσυ καποια πηγη απο κάποιον ειδικο για την οραση που να ισχυριζεται οτο το ανθρώπινο ματι δεν μπορει να δει 440ppi σε μικρη απόσταση, πχ 10 εκατοστα; Εγώ δε μίλησα πουθενά για απόσταση. Μίλησα για μεγέθη. Τα 10 εκατοστά δεν είναι λογική απόσταση να κοιτάς ένα κινητό ή μια οποιαδήποτε οθόνη γενικότερα έτσι κι αλλιώς. Μιλάμε για λογικές αποστάσεις πχ 20-25 εκατοστά. Εδώ: https://www.cdc.gov/parasites/about.html Entamoeba histolytica is a protozoan. A microscope is necessary to view this parasite. Credit CDC. γράφει ξεκάθαρα ότι δε μπορείς να δεις με γυμνό μάτι τα μεγέθη που αντιστοιχούν σε FHD οθόνης 5". Κάτι στο οποίο δε μου απάντησες. Τα dpi που αντιστοιχούν στα μεγέθη αυτά που αναφέρει στο άρθρο σου ξεφεύγουν τελείως... Μιλάμε για μεγέθη που αντιστοιχούν στο 1/30 του χιλιοστού (!) στα 10 εκατοστά... Αν μπορεις εσύ να δεις τέτοια μεγέθη... Τέλος, τα 10 εκατοστά δεν είναι λογική απόσταση να κοιτάς ένα κινητό ή μια οποιαδήποτε οθόνη γενικότερα. Μιλάμε για λογικές αποστάσεις πχ 20-25 εκατοστά. Παρόλα αυτά θα επιστρατεύσω και τη λογική σου: τα 58μm είναι περίπου το 1/17 του χιλιοστού. Θα μπορούσες να κοιτάξεις ένα χάρακα, να εντοπίσεις το μέγεθος του 1 χιλιοστού και στη συνέχεια να το χωρίσεις σε 17 ίσα μέρη; Πιστεύεις ότι μπορείς να δεις με γυμνό μάτι αυτό το μέγεθος; Πίσω από αυτό το "ρεύμα" των υπερυψηλών αναλύσεων κρύβονται μεγάλα συμφέροντα και πάρα πολλές εταιρείες θα ήθελαν να έχουν καθιερωθεί απόψεις σαν αυτές που παράθεσες. Το θέμα είναι τί γίνεται στην πραγματικότητα; Ένας τρόπος να καθορίσεις την αλήθεια είναι να κάνεις χρήση πηγών που δεν μπορεί να έχουν συμφέροντα. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησiμoποιώ το παράδειγμα με τα κύτταρα: δεν υπάρχει κανένα συμφέρον να σου πουν ότι δε μπορείς να δεις το κύτταρο γιατί δεν υπάρχει εμφανές συμφέρον κάπου. Τα 98μm, που ανάφερες στο αρχικό σου post, είναι το 1/10 του χιλιοστού και φυσικά (ίσως) κάποιοι μπορούν να το δουν. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2017 από Jophiel
haHa Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Επειδη συνεχως αλλαζεις τα λεγομενα σου, δεν μπορω να σε ακολουθησω. Εδω γραφεις οτι για να δουμε μια αμοιβαδα στα 90μm θα εχουμε βιονικη οραση(και ισως εισαι και λιγο ειρωνικος λεγοντας συγχαρητηρια στον συνομιλητη σου): Μία αμοιβάδα είναι περίπου 90μm ( πηγή: https://en.wikibooks.org/wiki/Cell_Biology/Introduction/Cell_size ). Συνεπώς το ένα pixel από μία τέτοια οθόνη είναι (58μm/90μm)X100% = 64% του μεγέθους μιας αμοιβάδας. Αν μπορείς να δεις με γυμνό μάτι μια αμοιβάδα τότε συγχαρητήρια για τη βιονική σου όραση... και σε επομενο μηνυμα γραφεις οτι ισως μπορουμε να τα δουμε: Η αλήθεια είναι ότι τα 90μm ίσως να μπορούμε να τα δούμε... Ειναι δυσκολο να καταλαβεις καποιος τι θελεις να πεις οταν αλλαζεις γνωμη . -------------------------------------------------------- Εγώ δε μίλησα πουθενά για απόσταση. Μίλησα για μεγέθη. Τα 10 εκατοστά δεν είναι λογική απόσταση να κοιτάς ένα κινητό ή μια οποιαδήποτε οθόνη γενικότερα έτσι κι αλλιώς. Μιλάμε για λογικές αποστάσεις πχ 20-25 εκατοστά. Εδώ: https://www.cdc.gov/parasites/about.html γράφει ξεκάθαρα ότι δε μπορείς να δεις με γυμνό μάτι τα μεγέθη που αντιστοιχούν σε FHD οθόνης 5". Κάτι στο οποίο δε μου απάντησες. Οπως ειπαμε και προηγουμενως, εχεις μπλεξει τις αναλυσεις των κινητων με τα μικροσκοπια και τα κυτταρα. Ειναι ασχετα με το θεμα. Αλλο πραγματα να ξεχωρισεις μια μαυρη γραμμη σε ασπρο πλαισιο(αυτο αφορα τα πιξελ και την ικανοτητα του ανθρωπινου ματιου) και αλλο να δεις ενα κυτταρο με μεγεθος 10-60μm(συνηθως στα 20μm). Θελεις να παραθεσεις την πηγη καποιου ειδικο στην οραση(οφθαλμιατρος) που να γραφει για το οτι δεν μπορεις να ξεχωρισεις 440ppi με γυμνο ματι ασχετα απο αποσταση? Γιατι η πηγη που παρεθεσα παραπανω απο ειδικο, γραφει οτι πρεπει να ειναι μεγαλυτερη η αναλυση για να μην τα ξεχωριζεις. Παρόλα αυτά θα επιστρατεύσω και τη λογική σου: τα 58μm είναι περίπου το 1/17 του χιλιοστού. Θα μπορούσες να κοιτάξεις ένα χάρακα, να εντοπίσεις το μέγεθος του 1 χιλιοστού και στη συνέχεια να το χωρίσεις σε 17 ίσα μέρη; Πιστεύεις ότι μπορείς να δεις με γυμνό μάτι αυτό το μέγεθος; Φυσικα, αυτο λενε οι ειδικοι στο χωρο(οφθαλμιατροι): μπορεις να δεις τετοια μεγεθη. Ειναι περιπου το μεγεθος μιας λεπτης τριχας μαλλιων και ο ανθρωπος μπορει να δει τετοια μεγεθη. Μια τυπικη τριχα μαλλιων εχει πλατος περιπου 75μm. Πιο λεπτες τριχες μαλλιων (πχ ξανθες τριχες σε γυναικεια χερια) εχουν μικροτερο πλατος, αλλα παλι μπορουμε να τις δουμε. 1
Jophiel Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Επειδη συνεχως αλλαζεις τα λεγομενα σου, δεν μπορω να σε ακολουθησω. Εδω γραφεις οτι για να δουμε μια αμοιβαδα στα 90μm θα εχουμε βιονικη οραση(και ισως εισαι και λιγο ειρωνικος λεγοντας συγχαρητηρια στον συνομιλητη σου): και σε επομενο μηνυμα γραφεις οτι ισως μπορουμε να τα δουμε: Ειναι δυσκολο να καταλαβεις καποιος τι θελεις να πεις οταν αλλαζεις γνωμη . Δίνω συγκεκριμένο παράδειγμα παρακάτω. Ακριβώς για να αποφύγω παρεξηγήσεις. Αν το διαβάσεις σωστά δε θα έχεις τέτοιες συγχύσεις. Οπως ειπαμε και προηγουμενως, εχεις μπλεξει τις αναλυσεις των κινητων με τα μικροσκοπια και τα κυτταρα. Ειναι ασχετα με το θεμα. Αλλο πραγματα να ξεχωρισεις μια μαυρη γραμμη σε ασπρο πλαισιο(αυτο αφορα τα πιξελ και την ικανοτητα του ανθρωπινου ματιου) και αλλο να δεις ενα κυτταρο με μεγεθος 10-60μm(συνηθως στα 20μm). Τα κύτταρα έχουν το ίδιο μέγεθος με τα μεγέθη των pixels σε αυτά τα DPI. Δε μπορώ να καταλάβω με ποια λογική αυτό είναι άκυρο. Δε συγκρίνω ιδιότητες που που έχουν να κάνουν με τις ιδιαιτερότητες των κυττάρων ή των pixels. Πχ μπορείς να πεις ότι ένα μήλο έχει το ίδιο μέγεθος με πορτοκάλι, ενώ δεν είναι τα ίδια. Αυτό το παράδειγμα είναι για να αποφεύγονται οι παρανοήσεις. Η παράθεση που έδωσα περιλαμβάνει όλα τα μεγέθη (10-60μm) δε διαχωρίζει. Αυτό είναι δκή σου υπόθεση. Θελεις να παραθεσεις την πηγη καποιου ειδικο στην οραση(οφθαλμιατρος) που να γραφει για το οτι δεν μπορεις να ξεχωρισεις 440ppi με γυμνο ματι ασχετα απο αποσταση? Γιατι η πηγη που παρεθεσα παραπανω απο ειδικο, γραφει οτι πρεπει να ειναι μεγαλυτερη η αναλυση για να μην τα ξεχωριζεις. Ποιός είναι αυτός ο ειδικός; Πώς λέγεται; Ποιος χρηματοδότησε την έρευνά του; Σε ποιες ηλικίες αναφέρεται; Εγώ σου παράθεσα νούμερα τα οποία ισχύουν. Μην περιμένεις κάποιον ειδικό να σου πει αν μπορείς να τα δεις ή όχι. Πάρε ένα χάρακα και προσπάθησε νοητα να διαιρέσεις το χιλιοστό σε 17 ίσα μέρη. Αν μπορείς να το δεις... Φυσικα, αυτο λενε οι ειδικοι στο χωρο(οφθαλμιατροι): μπορεις να δεις τετοια μεγεθη. Ειναι περιπου το μεγεθος μιας λεπτης τριχας μαλλιων και ο ανθρωπος μπορει να δει τετοια μεγεθη. Μια τυπικη τριχα μαλλιων εχει πλατος περιπου 75μm. Πιο λεπτες τριχες μαλλιων (πχ ξανθες τριχες σε γυναικεια χερια) εχουν μικροτερο πλατος, αλλα παλι μπορουμε να τις δουμε. ΜΙλάς για την τρίχα που είναι μια συνεχής γραμμή με το pixel που είναι ένα τετράγωνο με πλευρές όσο το πλάτος μιας πάρα πολύ λεπτής τρίχας... Αν μου φέρεις μια πηγή που να λέει ότι οι τρίχες στα χέρια των γυναικών είναι πχ κάτω από 60μm, τότε θα έχεις ένα point. Δεν έγραψα ποτέ την απόσταση αρχικά, γιατί τη θεωρώ δεδομένη, αφού μιλάμε για πολύ συγκεκρριμένο πράγμα: οθόνες και συγκεκριμένα εγώ μιλάω για κινητά. Αν κοιτάξεις από μια λογική απόσταση (20-25εκ) δεν πρόκειται να δεις ούτε την πολύ λεπτή τρίχα. Καποιοι όμως έχουν τη βιονική όραση και μπορούν να δουν τη διαφορά ανάμεσα σε μια οθόνη fhd με μία 2Κ... Τέλοσπάντων, δε συνεχίζω άλλο τη συζήτηση. Έγραψα κάποια στοιχεία και ο καθένας κρίνει από μόνος του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παράθεσα αυτή είναι η άποψή μου.
haHa Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Δίνω συγκεκριμένο παράδειγμα παρακάτω. Ακριβώς για να αποφύγω παρεξηγήσεις. Αν το διαβάσεις σωστά δε θα έχεις τέτοιες συγχύσεις. Επειδη φαινεται πως τα εχεις μπερδεψει, καταληγεις και κανεις αντικρουομενες δηλωσεις και ετσι ο συνομιλητης σου δεν ειναι ευκολο να ακολουθησει αυτο που λες: Μία αμοιβάδα είναι περίπου 90μm ( πηγή: https://en.wikibooks.org/wiki/Cell_Biology/Introduction/Cell_size ). Συνεπώς το ένα pixel από μία τέτοια οθόνη είναι (58μm/90μm)X100% = 64% του μεγέθους μιας αμοιβάδας. Αν μπορείς να δεις με γυμνό μάτι μια αμοιβάδα τότε συγχαρητήρια για τη βιονική σου όραση... Η αλήθεια είναι ότι τα 90μm ίσως να μπορούμε να τα δούμε... ------------------------------------------------------ ΜΙλάς για την τρίχα που είναι μια συνεχής γραμμή με το pixel που είναι ένα τετράγωνο με πλευρές όσο το πλάτος μιας πάρα πολύ λεπτής τρίχας... Αν μου φέρεις μια πηγή που να λέει ότι οι τρίχες στα χέρια των γυναικών είναι πχ κάτω από 60μm, τότε θα έχεις ένα point. Δεν έγραψα ποτέ την απόσταση αρχικά, γιατί τη θεωρώ δεδομένη, αφού μιλάμε για πολύ συγκεκρριμένο πράγμα: οθόνες και συγκεκριμένα εγώ μιλάω για κινητά. Αν κοιτάξεις από μια λογική απόσταση (20-25εκ) δεν πρόκειται να δεις ούτε την πολύ λεπτή τρίχα. Καποιοι όμως έχουν τη βιονική όραση και μπορούν να δουν τη διαφορά ανάμεσα σε μια οθόνη fhd με μία 2Κ... Τέλοσπάντων, δε συνεχίζω άλλο τη συζήτηση. Έγραψα κάποια στοιχεία και ο καθένας κρίνει από μόνος του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παράθεσα αυτή είναι η άποψή μου. To σημαντικο ειναι οτι καταληξαμε πως μπορει ο ανθρωπος να δει μια τυπικη τριχα που ειναι 75μm, σε αντιθεση με αυτο που εγραψες οτι για να δουμε κατι με μεγεθος 90μm θα πρεπει να εχουμε βιονικη οραση. Φυσικα, μπορουμε να δουμε και τις ξανθες τριχες που ειναι ακομα πιο λεπτες. Ενδεικτικα για το παχος των ξανθων τριχων: http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Hair Average number of head hairs (Caucasian) (Stevens 2007)hairs diameter Blonde 17 to 51 micrometers http://www.summerwinds.com/downloads/howtodocs/anatomy-of-hair.pdf It’s anywhere between 1/1500 to 1/450 inches (17 to 181 microns). Hair color is the biggest factor. Flaxen hair is the finest (1/1500 to 1/500 inches, 17 to 51 microns) and black hair the coarsest (1/450 to 1/140 inches, 56 to 181 microns). https://books.google.gr/books?id=-WdtFZoZVOgC&pg=PA18&lpg=PA18&d&source=bl&ots=WxGB9Tzpzw&sig=xCFBGVw9exoIgh7WjU6dHD7e2-M&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwi92K3Jr5_WAhVCKcAKHW1rCDIQ6AEIWzAN#v=onepage&q=human%20%20hair%20microns&f=false Microscopic Characteristics of Human Hiar Shaft Diameter Fine: <40 microns Medium : 40 to 80 microns Coarse: >80 microns http://pecsgroup5.free.fr/blabla/LIBRARY/anatomy%20books/Atlas%20of%20Human%20Hair%20Microscopic%20Characteristics%20R.R.Ogle,%20M.J.Fox%20-.pdf The diameter variates are defined as Fine (less than 40 microns), Medium (40 to 80 microns), and Coarse (more than 80 microns). Τωρα αν εσυ επιμενεις οτι ο ανθρωπος δεν μπορει να δει μια ξανθια τριχα με γυμνο ματι, ειναι αλλο θεμα. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2017 από haHa
fysikos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Oppo f1f ξεχασμενο στην εκδοση 5 και δεν μπορουμε να μεταφερουμε εφαρμογες στην sdcard...κατι τετοιο φαντάζομαι θα γινει κ με αυτο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα