Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν εχω βάλει ποτε ssd στον υπολογιστή, το σύστημα ειναι της υπογραφης μου εκτος απ την οθονη οπου εχω μια 27αρα asus με 2ms αποκριση, μου ειπαν οτι καλος στα 100€ περιπου που θελω να δωκω ειναι αυτος https://www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html#reviews τι λετε?

αφου τον πάρω και τον συνδεσω, μετα περασω τα windows 7, χρειαζεται τιποτα αλλο για να δουλεψει σωστα?

Δημοσ.

Έφυγες για τον evo όπως είσαι ! Θα δεις μεγάλη διαφορά. 

Μπορείς να κάνεις clone το λειτουργικό αν θες απ τον HDD που έχεις τώρα απευθείας στον ssd, αν και εγώ προτίμησα να κάνω clean install. 

• Like 5
Δημοσ.

απλα πρωτα θα πρεπει να διαγραψεις - φορμαρεις , τον αντιστοιχο hdd που εχεις το λειτουργικο και μετα να προχωρησεις σε εγκατασταση του στον νεο ssd .διαφορετικα θα εχεις σε 2 δισκους απο ενα λειτουργικο και δε ξερω αν θα καταφερει καν να εκκινησει το συστημα. παντως με τον ssd θα δεις τρελη διαφορα . αλλα γενικα αφου θα πας σε σχετικα μικρη χωριτικοτητα , να κοιταξεις εκει να βαζεις καθαρα και μονο τις εφαρμογες σου και το λειτουργικο και οτιδηποτε αλλο στο hdd

• Like 1
Δημοσ.

Έλεγξε πριν συνδέσεις τον ssd στο bios αν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή ahci mode, αν δεν είναι ενεργοποίησέ την. Επίσης, καλύτερα όταν περνας τα windows (φυσικά να επιλέξεις clean install) να έχεις συνδεδεμένο στην υποδοχή sata 3 μόνο τον ssd και όχι τον hdd. Τον hdd σύνδεσέ τον αργότερα, αφού τελειώσεις με το format/εγκατάσταση των windows κτλ.

Ο evo είναι πράγματι η καλύτερη επιλογή στην κατηγορία του-όχι μόνο για την σταθερή του απόδοση όσον αφορά στις ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής, αλλά και για τα 5 χρόνια εγγύησής του.

• Like 4
Δημοσ.

απλα πρωτα θα πρεπει να διαγραψεις - φορμαρεις , τον αντιστοιχο hdd που εχεις το λειτουργικο και μετα να προχωρησεις σε εγκατασταση του στον νεο ssd .διαφορετικα θα εχεις σε 2 δισκους απο ενα λειτουργικο και δε ξερω αν θα καταφερει καν να εκκινησει το συστημα. παντως με τον ssd θα δεις τρελη διαφορα . αλλα γενικα αφου θα πας σε σχετικα μικρη χωριτικοτητα , να κοιταξεις εκει να βαζεις καθαρα και μονο τις εφαρμογες σου και το λειτουργικο και οτιδηποτε αλλο στο hdd

Αμα βάλω το pes 2018 και κανα 2 - 3 ακομη παιχνιδια, δλδ συνολο περιπου 40giga να πιασουν τα games, ετσι και αλλιώς δεν παιζω πολλα, θα φορτωθει λες?

Δημοσ.

Αμα βάλω το pes 2018 και κανα 2 - 3 ακομη παιχνιδια, δλδ συνολο περιπου 40giga να πιασουν τα games, ετσι και αλλιώς δεν παιζω πολλα, θα φορτωθει λες?

Καλό θα ήταν να μην τον υπερφορτώσεις. Άφησε 25% ελεύθερο χώρο. 40 gb παιχνιδιών + 20gb λειτουργικό και προγράμματα είναι εντάξει, μην σε ανησυχεί. Συνολικά έως τα 180-190 gb αν φορτωθεί ο δίσκος δεν θα έχει (λογικά) επίδραση στην απόδοσή του.

• Like 2
Δημοσ.

Καλό θα ήταν να μην τον υπερφορτώσεις. Άφησε 25% ελεύθερο χώρο. 40 gb παιχνιδιών + 20gb λειτουργικό και προγράμματα είναι εντάξει, μην σε ανησυχεί. Συνολικά έως τα 180-190 gb αν φορτωθεί ο δίσκος δεν θα έχει (λογικά) επίδραση στην απόδοσή του.

Το έχω πάει 95% και πρόβλημα δεν είδα κανένα (δεν ξέρω για το μέλλον) αλλά δούλευε όπως πάντα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλός είναι ο συγκεκριμένος ssd για OS προγράμματα και κάποια games που παίζεις συχνά για μεγάλα διαστήματα.

Απλά να ξέρεις μιας και είναι η πρώτη σου φορά ότι καλό θα ήταν για λόγους παράτασης της ζωής του:

α) Να απενεργοποιήσεις τη λειτουργία hibernation(μέσω cmd), ώστε να μην κρατάνε τα windows αντίγραφα της μνήμης σε σχετικό φάκελο.

β) Απενεργοποίηση των system restore points που είναι 99% άχρηστα.

γ) Δημιουργία φακέλων-παραπομπών(mklink ψάξε και environment variable tab οπου θέτεις τους temp φακέλους) όπου θα μεταφέρεις τους φακέλους των temp files σε άλλον HDD. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα MB ή και GB ενδεχομένως γράφουν τα windows, αλλά και οι browsers (στην cache τους) κάθε μέρα.

Μια ώρα σερφαρίσματος π.χ. με chrome μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 100MB εγγραφών, ανάλογα με το πόσες σελίδες θα επισκεφτείς.

δ) Μεταφορά της μνήμης page file, που επίσης γράφει πολλά, σε άλλο δίσκο. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλός είναι ο συγκεκριμένος ssd για OS προγράμματα και κάποια games που παίζεις συχνά για μεγάλα διαστήματα.

Απλά να ξέρεις μιας και είναι η πρώτη σου φορά ότι καλό θα ήταν για λόγους παράτασης της ζωής του:

α) Να απενεργοποιήσεις τη λειτουργία hibernation(μέσω cmd), ώστε να μην κρατάνε τα windows αντίγραφα της μνήμης σε σχετικό φάκελο.

γ) Δημιουργία φακέλων-παραπομπών(mklink ψάξε και environment variable tab οπου θέτεις τους temp φακέλους) όπου θα μεταφέρεις τους φακέλους των temp files σε άλλον HDD. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα MB ή και GB ενδεχομένως γράφουν τα windows, αλλά και οι browsers (στην cache τους) κάθε μέρα.

Μια ώρα σερφαρίσματος π.χ. με chrome μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 100MB εγγραφών, ανάλογα με το πόσες σελίδες θα επισκεφτείς.

χωρίς να έχω κάνει καμία κίνηση απο αυτά που λες,απο πέρσι τον μάιο που αγόρασα τον δίσκο εχω 3.22ΤΒ εγγραφών σε αυτόν.

Οι καθημερινές ασχολίες είναι:

1)firefox με 8 καρτέλες ενεργές.

2)skype

3)παρακολούθηση ταινιών,σειρών κλπ(σε ξεχωριστό δίσκο η λήψη τους φυσικά)

4)διάβασμα για εξεταστική,λήψεις σημειώσεων,δημιουργία αρχείων κλπ κλπ

5)λήψη διαφόρων αρχείων

6)24/7 ανοιχτός ο φορητός(που βρίσκεται ο ssd)για διαμοιρασμό αρχείων αρκετές μέρες της εβδομάδας.

• Like 2
Δημοσ.

Ειδικά για τους φθηνούς TLC SSD αυτά που έγραψα είναι must(όριο <30TB εγγραφών). Αν εγκαθιστάς κιόλας παιχνίδια της τάξης των 10δων GB αρκετά συχνά, είτε για να τα τερματίσεις, είτε απλά για δοκιμή και uninstall τότε πάπαλα.

Ο EVO 850 έχει όριο τα 75TB εγγραφών, οπότε θέλει και αυτός προσοχή και εγκατάσταση των games που είσαι σίγουρος ότι θες να παίξεις για καιρό. Όχι να ρίχνεις μέσα 50Gb κάθε τρεις και λίγο.

http://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/downloads/document/Samsung_SSD_850_EVO_Brochure.pdf

• Like 1
Δημοσ.

καλα ολα αυτα που λες αλλα πως γινονται, μπηκα cmd και εγραψα αυτα που μου ειπες και μου εβγαλε αυτα

post-106565-0-28171100-1505157905_thumb.png

Δημοσ.

Ειδικά για τους φθηνούς TLC SSD αυτά που έγραψα είναι must(όριο <30TB εγγραφών). Αν εγκαθιστάς κιόλας παιχνίδια της τάξης των 10δων GB αρκετά συχνά, είτε για να τα τερματίσεις, είτε απλά για δοκιμή και uninstall τότε πάπαλα.

Ο EVO 850 έχει όριο τα 75TB εγγραφών, οπότε θέλει και αυτός προσοχή και εγκατάσταση των games που είσαι σίγουρος ότι θες να παίξεις για καιρό. Όχι να ρίχνεις μέσα 50Gb κάθε τρεις και λίγο.

http://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/downloads/document/Samsung_SSD_850_EVO_Brochure.pdf

Εκτός από την απενεργοποίηση του hibernation, που ούτως ή άλλως είναι άχρηστο, όλα τα άλλα που λες δεν χρειάζονται πλέον και είναι ξεπερασμένα. Η διάρκεια ζωής των δίσκων είναι τέτοια που αν δεν συμβεί άλλο failure (βλάβη), την δεκαετία την έχουν σίγουρη χωρίς πρόβλημα. Ως τότε θα τον πετάξεις μόνος σου λόγω περιορισμένης χωρητικότητας σε σχέση με αυτά που θα κυκλοφορούν τότε.

Εγώ σε κανέναν από τους SSD μου (έχω πέντε σε πέντε διαφορετικούς υπολογιστές, τρία desktops και δύο laptops) δεν έχω κάνει πλέον κανένα από τα tweaks που συνηθίζαμε παλιά, και δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο πιο παλιός μου είναι OCZ Vertex 2 60 GB που ζει και βασιλεύει από το 2011 αν θυμάμαι καλά που τον αγόρασα.

Με λίγα λόγια αυτά τα tweaks πλέον είναι ΑΝΟΗΣΙΕΣ.

Επίσης να πω ότι μεταφορά του Page file σε άλλον δίσκο είναι απίστευτη βλακεία, διότι αναιρείς το σημαντικότερο πλεονέκτημα του SSD, την γρήγορη αλληλεπίδραση με το λειτουργικό σύστημα. Το page file το χρησιμοποιούν σχετικά συχνά τα Windows, όση μνήμη και αν έχεις, και δεν έχει νόημα να αγοράζεις SSD για ταχύτητα και μετά να αφαιρείς την ταχύτητα αυτή από το σύστημα.

καλα ολα αυτα που λες αλλα πως γινονται, μπηκα cmd και εγραψα αυτα που μου ειπες και μου εβγαλε αυτα

Φίλε μην παίζεις έτσι με το λειτουργικό, όταν δεν έχεις ιδέα, και μην δέχεσαι άκριτα ότι σου σερβίρει ο καθένας. Μάθε να ψάχνεις αν αυτό που σου λένει είναι σωστό, διότι μπορεί να σου λένε και ΜΠΟΥΡΔΕΣ και να καταστρέψεις το σύστημά σου.

Δημοσ.

Φίλε μην παίζεις έτσι με το λειτουργικό, όταν δεν έχεις ιδέα, και μην δέχεσαι άκριτα ότι σου σερβίρει ο καθένας. Μάθε να ψάχνεις αν αυτό που σου λένει είναι σωστό, διότι μπορεί να σου λένε και ΜΠΟΥΡΔΕΣ και να καταστρέψεις το σύστημά σου.

Με patriot blast 240gb έφτασα σε 85% ζωή σε 1,5 χρόνο. Έχανα ποσοστά ακόμα και χωρίς την εγκατάσταση κανενός game/προγράμματος και δεν καταλάβαινα τι έκανα λάθος. Και το page file σίγουρα γράφει αρκετά αν και μπορεί να μην είναι η νούμερο ένα αιτία.

Αρκεί να έβλεπα π.χ. βιντεάκια στο youtube για να κρατήσει cache ο chrome πάνω από 300mb σε λιγότερο από μισή ώρα. Πράγμα που το είδα να γίνεται μπροστά στα μάτια μου παρατηρώντας τον φάκελο της cache. Αν μιλάμε για mlc ssd με 100άδες TB ζωής τότε 'ντάξει. Αν είναι να πετάς ssd επειδή βγήκε ανώτερη χωρητικότητα, ταχύτητα κλπ. πάλι ντάξει.

Βλακεία είναι να προτείνεις σε άτομα με σφικτό μπάτζετ, που παίζουν games(=δεκάδες gigabyte μονορούφι, συν αυτά που γράφουν σε page file όποτε φορτώνουν) τακτικά, να έχουν έναν μεγάλο SSD για τα πάντα. Ειδικά TLC ssd ακόμα και αν είναι τα ανθεκτικότερα όπως της Samsung.

Δυστυχώς το βλέπω σε μύριες προτάσεις για budget συστήματα.

https://www.cnet.com/how-to/how-to-enable-or-disable-hibernate-in-windows-10/

2. In the Command Prompt window, type powercfg.exe /hibernate off and press the Enter key. Exit the Command Prompt window.

Δημοσ.

Με patriot blast 240gb έφτασα σε 85% ζωή σε 1,5 χρόνο. Έχανα ποσοστά ακόμα και χωρίς την εγκατάσταση κανενός game/προγράμματος και δεν καταλάβαινα τι έκανα λάθος. Και το page file σίγουρα γράφει αρκετά αν και μπορεί να μην είναι η νούμερο ένα αιτία.

Αρκεί να έβλεπα π.χ. βιντεάκια στο youtube για να κρατήσει cache ο chrome πάνω από 300mb σε λιγότερο από μισή ώρα. Πράγμα που το είδα να γίνεται μπροστά στα μάτια μου παρατηρώντας τον φάκελο της cache. Αν μιλάμε για mlc ssd με 100άδες TB ζωής τότε 'ντάξει. Αν είναι να πετάς ssd επειδή βγήκε ανώτερη χωρητικότητα, ταχύτητα κλπ. πάλι ντάξει.

Βλακεία είναι να προτείνεις σε άτομα με σφικτό μπάτζετ, που παίζουν games(=δεκάδες gigabyte μονορούφι, συν αυτά που γράφουν σε page file όποτε φορτώνουν) τακτικά, να έχουν έναν μεγάλο SSD για τα πάντα. Ειδικά TLC ssd ακόμα και αν είναι τα ανθεκτικότερα όπως της Samsung.

Δυστυχώς το βλέπω σε μύριες προτάσεις για budget συστήματα.

https://www.cnet.com/how-to/how-to-enable-or-disable-hibernate-in-windows-10/

Ακόμα και έτσι, αν δεχθούμε υποθετικά ότι έκανες απολύτως "εσφαλμένη" χρήση του SSD, 15% απώλεια σε 1,5 έτος = 100% απώλεια σε 10 έτη, επιβεβαιώνεις δηλαδή πλήρως ότι στο σενάριο χειρότερης χρήσης (worst case scenario) ο δίσκος θα κρατήσει 10 έτη.

Επιβεβαιώνεις δηλαδή πλήρως αυτό που είπα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...