Προς το περιεχόμενο

Τρακάρισμα και πρόβλημα με σήμανση

thephotoshoped

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Spect κανεις δεν ειναι υποχρεωμένος να κοιτάζει σηματα του απέναντι δρομου πόσο μάλλον τα ανάποδα.Δεν ειναι για αυτο το λογο φτιαγμένα τα σηματα με διαφορετικο σχημα. Ο σκοπός της πινακιδας ειναι να την βλέπεις απο τη μεριά που ειναι το εικονόγραμμα όχι απ την ανάποδη.

Ουτως η αλλιως ειναι εντελως αστεια η σημανση σε αυτο το σταυροδρόμι. Στοπ σε πεζόδρομο, καθρέφτης ανουσιος κτλ. Τα έγραψα παραπάνω.

Μπαινετε στη διαδικασια να "ριξετε ευθυνες" στον οδηγο τη στιγμη που αν το στοπ ηταν σε εμφανη σημείο ή αν υπήρχε ο καθρεφτης στη σωστη μεριά το πιθανοτερο ειναι να μην ειχε σημβει το ατυχημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Moderators

Spect κανεις δεν ειναι υποχρεωμένος να κοιτάζει σηματα του απέναντι δρομου πόσο μάλλον τα ανάποδα.Δεν ειναι για αυτο το λογο φτιαγμένα τα σηματα με διαφορετικο σχημα. Ο σκοπός της πινακιδας ειναι να την βλέπεις απο τη μεριά που ειναι το εικονόγραμμα όχι απ την ανάποδη.

Ουτως η αλλιως ειναι εντελως αστεια η σημανση σε αυτο το σταυροδρόμι. Στοπ σε πεζόδρομο, καθρέφτης ανουσιος κτλ. Τα έγραψα παραπάνω.

Μπαινετε στη διαδικασια να "ριξετε ευθυνες" στον οδηγο τη στιγμη που αν το στοπ ηταν σε εμφανη σημείο ή αν υπήρχε ο καθρεφτης στη σωστη μεριά το πιθανοτερο ειναι να μην ειχε σημβει το ατυχημα.

Απαντησε μου σε 2 ερωτησεις

1) Αν δεν υπηρχαν καθόλου πινακίδες στο συγκεκριμένο σημείο ποιος θα έφταιγε ?

2) Γιατι οοοολες οι πινακιδες εχουν το ίδιο σήμα και αυτές οι δυο διαφορετικό?

Οτι ρε spect επιμενεις οτι πρεπει να κοιτας τις απεναντι/αναποδες πινακιδες δηλαδη τωρα, που υπαρχουν ενα καρο περιπτωσεις που δεν θα εχεις απεναντι πινακιδα.

Τι να πω μαλλον στην εξεταση σηματων στα πεταγε και απο την πισω μερια εσενα...

• Like 1

Οτι ρε spect επιμενεις οτι πρεπει να κοιτας τις απεναντι/αναποδες πινακιδες δηλαδη τωρα, που υπαρχουν ενα καρο περιπτωσεις που δεν θα εχεις απεναντι πινακιδα.

Τι να πω μαλλον στην εξεταση σηματων στα πεταγε και απο την πισω μερια εσενα...

φυσικα και πρεπει να τις κοιτας για αυτο εχουν και αυτό το συγκεκριμένο σήμα το στοπ και η παραχώρηση προτεραιότητας... που σκατα βγαλατε διπλωμα; μόνο 2-3 εδω μεσα το μαθαμε αυτό;

• Moderators

Οτι ρε spect επιμενεις οτι πρεπει να κοιτας τις απεναντι/αναποδες πινακιδες δηλαδη τωρα, που υπαρχουν ενα καρο

Αν δεν πρεπει να τις κοιτας πες μου τοτε τι θα κανεις σε αυτη την περιπτωση:

Εισαι σε κυκλικο κομβο (προτεραιότητα εχει αυτος που μπαίνει κανονικά αν δεν υπάρχει σήμανση) και αυτός που μπαίνει έχει πινακίδα ΣΤΟΠ ή παραχώρηση προτεραιότητας, τι κάνεις και γιατι?

ΥΓ: μεσα στον κόμβο ποτε δεν μπαίνουν πινακίδες παρα μόνο στους κάθετους δρόμους που καταλήγουν στον κομβο

φυσικα και πρεπει να τις κοιτας για αυτο εχουν και αυτό το συγκεκριμένο σήμα το στοπ και η παραχώρηση προτεραιότητας... που σκατα βγαλατε διπλωμα; μόνο 2-3 εδω μεσα το μαθαμε αυτό;

απλα τώρα εξηγείται γιατι σκοτώνεται κόσμος και κοσμάκης στους δρόμους μας και γιατί καθημερινά βλέπουμε οτι βλέπουμε στους δρόμους

Το βραδυ για παραδειγμα αυτο το θεωρεις εφικτο.

Σε μια αντιστοιχη περιπτωση που το stop κριβεται απο ενα δεντρο σε ενα μονοδρομο θα υπαρχει στο απεναντι στενο η ιδια πινακιδα? - αναποδα προφανως

Ελα ντε που βγαλαμε διπλωμα και ο δασκαλος δεν ηταν τοσο μαγκας οσο ο δικος σας.

Μπορεις να μου δειξεις την υποδειξη στον ΚΟΚ, απλα για να μαθω...

Απαντησε μου σε 2 ερωτησεις

1) Αν δεν υπηρχαν καθόλου πινακίδες στο συγκεκριμένο σημείο ποιος θα έφταιγε ?

2) Γιατι οοοολες οι πινακιδες εχουν το ίδιο σήμα και αυτές οι δυο διαφορετικό?

Υπάρχει σήμανση όμως η οποία είναι κρυμμένη απ τη μια πλευρά, άκυρη απ την άλλη.

Αλλά για να «παίξω το παιχνιδι» :P :

1.       Κατ΄αρχην η πολεοδομία που δεν έχει κάνει τιποτα για τον τοιχο του γωνιακου σπιτιου ώστε να υπαρχει ορατότητα και παράλληλα η σημανση διοτι εφόσον δεν υπάρχει ορατότητα θα έπρεπε να υπάρχει σημανση.

Τριτο και τελευταιο ο οδηγος που πρέπει να κόψει για να περάσει πρωτος ο εκ δεξιών.

2.       Για να γινεται διακριτό και από μακρινή απόσταση υποθέτω.

Δε μου σχολιάζεις όμως καθόλου πως απέναντι είναι πεζόδρομος, δεν είναι δρόμος, οπότε δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις κι εσυ Στοπ.

Για να τελειώνω. Ο οδηγος φυσικά και έχει ευθύνη. Αν μιλάγαμε για ένα σταυροδρόμι χωρις σημανση και χωρις παρανομίες δεξια και αριστερά ο οδηγός θα έφταιγε 200%. Τωρα η ευθύνη του γινεται πολύ μικρότερη λογω της αδιαφορίας των δημοσιων υπηρεσιων.

• Moderators

Το βραδυ για παραδειγμα αυτο το θεωρεις εφικτο.

Σε μια αντιστοιχη περιπτωση που το stop κριβεται απο ενα δεντρο σε ενα μονοδρομο θα υπαρχει στο απεναντι στενο η ιδια πινακιδα? - αναποδα προφανως

Ελα ντε που βγαλαμε διπλωμα και ο δασκαλος δεν ηταν τοσο μαγκας οσο ο δικος σας.

Μπορεις να μου δειξεις την υποδειξη στον ΚΟΚ, απλα για να μαθω...

Εκτός αν το οχημα σου δεν εχει φώτα και δεν πας με 80 στη διασταύρωση ναι ειναι εφικτο. Δεν μου απαντησες ομως

Αναφερεται αυτο κάπου στον ΚΟΚ? Το λεει συγκεκριμένα πως ο οδηγος υποχρεουται να κοιτάζει και τις αναποδες πινακιδες κυκλοφορίας? Διοτι ο δικος μου δάσκαλος δεν ηταν μάλλον τοσο μάγκας για να μου το πει. Ειδικά για στοπ που βρισκονται σε πεζόδρομους και αναιρουν τον λογο που έχει φτιαχτει ο πεζόδρομος.

Ο κοσμάκις σκοτωνεται 

Α. Απο υπερβολικη ταχυτητα, κινητό ή μέθυ.

Β. Απο απροσεξια

Γ. Απο προβλήματα στο οδόστρωμα και έλλειψη σημανσης

Αυτη τη περιπτωση τη βάζω 5% στο Β και 95% στο Γ.

Τι να σου απαντησω spect? Οτι συμορφωνεσαι με την υποδειξη της πινακιδας?

Αν δεν καταλαβαινεις τον παραλογισμο αυτου που λες δεν θα σου ανοιξω εγω το κεφαλι.

Μια πινακιδα δεν ειναι φτιαγμενη για να διαβαζεται αναποδα. Γι αυτο τον λογο ουτε τοποθετουνται σε σημεια με βαση το να ειναι ορατα απο το απεναντι στενο ουτε εχουν διαθλαστικες ιδιοτητες για τις βραδινες ωρες οπως απο την κανονικη τους πλευρα.

Περιμενω την υποδειξη αυτου που σας μαθανε απο τον κοκ, ολα τα αλλα ελληνικα "να χαμε να λεγαμε"

• Moderators

Υπάρχει σήμανση όμως η οποία είναι κρυμμένη απ τη μια πλευρά, άκυρη απ την άλλη.

Αλλά για να «παίξω το παιχνιδι» :P :

1.       Κατ΄αρχην η πολεοδομία που δεν έχει κάνει τιποτα για τον τοιχο του γωνιακου σπιτιου ώστε να υπαρχει ορατότητα και παράλληλα η σημανση διοτι εφόσον δεν υπάρχει ορατότητα θα έπρεπε να υπάρχει σημανση.

Τριτο και τελευταιο ο οδηγος που πρέπει να κόψει για να περάσει πρωτος ο εκ δεξιών.

2.       Για να γινεται διακριτό και από μακρινή απόσταση υποθέτω.

Δε μου σχολιάζεις όμως καθόλου πως απέναντι είναι πεζόδρομος, δεν είναι δρόμος, οπότε δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις κι εσυ Στοπ.

Για να τελειώνω. Ο οδηγος φυσικά και έχει ευθύνη. Αν μιλάγαμε για ένα σταυροδρόμι χωρις σημανση και χωρις παρανομίες δεξια και αριστερά ο οδηγός θα έφταιγε 200%. Τωρα η ευθύνη του γινεται πολύ μικρότερη λογω της αδιαφορίας των δημοσιων υπηρεσιων.

Θα έδινα ελαφρυντικό στον ΤS για το ατυχημα μονο εαν βγάζοντας το ΣΤΟΠ απο την εξισωση ειχε δικιο (ερχοταν ο αλλος απο αριστερα του), απο τη στιγμη που αν αφαιρέσεις τις πινακίδες απο την εξίσωση φταίει παλι ο TS δεν εχει κανεις αλλος ευθύνη παρα μόνο αυτος.

Η απεναντι πινακιδα δειχνει οτι ξεκιναει περιπατος οχι οτι ειναι πεζοδρομος εχει διαφορα που και πάλι ειναι ασχετο και πανω ααπο ολα τα ΣΤΟΠ και η παραχωρηση μπαίνει για τους κάθετους δρόμους κατα κύριο λόγο που δεν έχεις ορατότητα για τις κινήσεις του οδηγου

ΥΓ ο πεζοδρομος ειναι με αυτη την πινακιδα

14162149161843275130.jpg

Τι να σου απαντησω spect? Οτι συμορφωνεσαι με την υποδειξη της πινακιδας?

Αν δεν καταλαβαινεις τον παραλογισμο αυτου που λες δεν θα σου ανοιξω εγω το κεφαλι.

Μια πινακιδα δεν ειναι φτιαγμενη για να διαβαζεται αναποδα. Γι αυτο τον λογο ουτε τοποθετουνται σε σημεια με βαση το να ειναι ορατα απο το απεναντι στενο ουτε εχουν διαθλαστικες ιδιοτητες για τις βραδινες ωρες οπως απο την κανονικη τους πλευρα.

Περιμενω την υποδειξη αυτου που σας μαθανε απο τον κοκ, ολα τα αλλα ελληνικα "να χαμε να λεγαμε"

Για το παραδειγμα με τον κυκλικο κομβο που σε ρωτησα πριν, τι θα εκανες και γιατι

• Like 1

δε ξερω που ακριβως υπαρχει ουτε και εχω χρόνο να ψαξω. Ηταν ωστόσο ξεκαθαρο μεσα στα μαθηματα...

Όσο για την πολεοδομία και την ορατότητα που λετε εγω δε βρισκω κατι αντικειμενικά κατακριτεο στο σπιτι στη γωνία, εχει αφήσει το νόμιμο πεζοδρόμιοαν φαινεται καλα απο τη φωτογραφία στο μπροστινο μερος της διασταυρωσης  οποτε εχεις το χώρο να δεις αν σταματησεις (εφόσον δεν εχει παρκαρει καποιος παρανομα κοντα στην διασταυρωση). Αν δηλαδή εβγαινε βασει του οικοδομικού σχεδίου μεχρι εκει εξω η δομή του σπιτιού του θα επρεπε παλι να παρέμβει η πολεοδομία;

Η απεναντι πινακιδα δειχνει οτι ξεκιναει περιπατος οχι οτι ειναι πεζοδρομος εχει διαφορα που και πάλι ειναι ασχετο και πανω ααπο ολα τα ΣΤΟΠ και η παραχωρηση μπαίνει για τους κάθετους δρόμους κατα κύριο λόγο που δεν έχεις ορατότητα για τις κινήσεις του οδηγου

Εχεις δικιο.

Δεν δειχνει πεζόδρομο, αλλά ούτε περιπατο. Ο περιπατος ειναι το σημα που ο πρωτος κρατάει μπαστουνι. Βαριέμαι να το παραθέσω.

Εδω μάλλον για σχολείο αναφέρεται η σημανση. Αν λάβω υποψη μου το γωνιακο κτιριο στα δεξιά μάλλον ο ποιητης κάτι τέτοιο ηθελε να βάλει.

Εν πάσει περιπτωση δεν αλλάζει κάτι στη λογικη που παρέθεσα νωριτερα.

Τετοιο πραγμα δεν υπηρχε μεσα στο βιβλιο. Εδωσα προσφατα και δεν θυμαμαι να εχει κατι για αναποδες πινακιδες.

Εξαλλου αν μια απο τις 2 μεριες θελει να αποδειξει οτι ειναι σωστη, πρεπει να το αποδειξει. Οποτε οταν βρειτε χρονο, βρειτε που το λεει αυτο ο κοκ.

Spect κουραζεις και δεν ξερω τι θες να αποδειξεις κιολας.

Λοιπον, αν δεν εισαι κλασσικος Ελληναρας που διαβαζει πινακιδες απο την πισω μερια, θα κοψεις αν δεις καποιον να προσεγγιζει το στενο, εφοσον σταματησει -η αν ειναι ηδη σταματημενος χωρις προθεση να μπει μεσα- περνας.

Εκτος και αν επειδη εχεις διαβασει το αναποδο στοπ και ξερεις οτι πρεπει να σταματησει περνας ασχετως και τον εμβολιζεις αν το παραβιασει.

Αν υπηρχε αυτο που λες τοτε το stop και το give way δεν θα ειχαν καλη και κακη πλευρα, θα ηταν το ιδιο και απο τις δυο μεριες εφοσον ο κωδικας περιμενει να ειναι αντιληπτο το σημα και απο τις δυο πλευρες απο τους οδηγους.

Τελος παντων, γιατι οπως ειπα κουραζεις, αν το βρεις πουθενα το θεματακι στον ΚΟΚ κανε την καλη και πες το μου και μενα και στους υπολοιπους τους "που βγαλαμε διπλωμα", μεχρι τοτε cheers.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...