Προς το περιεχόμενο

Μπορεί κάποιος να μου πει αναλυτικές διαφορές DVDR +/-

MAFIA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kάποιος που να ξέρει πραγματικά τις διαφορές στα + και στα - δισκάκια υπάρχει ;;;

(Και κάτι άσχετο, που είναι καλύτερα να γράφεις ενα dvd εργάκι για να παίξει μετά σε επιτραπέζιο dvd ;; σε + η σε - ;; )

Δημοσ.

Σχετικά με το δεύτερο, γενικά από όσα έχω διαβάσει, και από την μικρή μου εμπειρία σε δοκιμές σε επιτραπέζια DVD players και DVD υπολογιστών τα πιο συμβατά είναι τα DVD-R.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.cdrinfo.com/Sections/DVDMediaFormats/Home.aspx

Δημοσ.

Να προσθέσω ότι ανάμεσα στις 4 κατηγορίες που ορίζονται από τα 2 πρότυπα και τα 2 είδη μέσων τα πιο συμβατά είναι (με μικρές διαφορές 10-20%) τα DVD+RW για τα RW και τα DVD-R για τα R.

Συμπτωματικά εδώ και δύο μέρες ψάχνω και εγώ να βρω τις διαφορές ανάμεσα σε DVD-R και DVD+R. Έβαλα στο Google "DVD-R VS DVD+R" και μου έβγαλε ένα σωρό fora μέσα στα οποία ΟΛΟΙ έγγραφαν Μ@Λ@ΚΙΕΣ!

Συνεπώς, please, όποιος μπορεί ας δώσει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ διαφορές όπως πχ. στον τρόπο κατασκευής, επεξεργασίας και υλοποίησης, δόμησης και format και όχι αοριστολογίες τύπου τα +R είναι συνήθως πιο ακριβά και άλλα τέτοια! :? :shock:

Δημοσ.

Κι εγώ αυτό που πίστευα ανέκαθεν ήταν πως τα +R είναι ανώτερα... Και τι μ'αυτό ρε παιδιά!;

Η ερώτηση είναι σαφής! Ποιές είναι οι διαφορές!

Αφήστε το θέμα συμβατότητα στην άκρη γιατί πολλά λέγονται...

Ήδη έχω δει συμπυκνωμένες τις απαντήσεις απο τα ξένα fora και εδώ : πάλι καλά που δε χρειάστηκε να διαβάσω 20 replies για να καταλάβω θέματα συμβατότητας που στην τελική είναι και προφανή πλέον. Τα έχουμε χιλιοσυζητήσει σε άλλα topics.

Να σημειώσω πως εγώ ήδη καλύφθηκα σε μεγάλο βαθμό από την πολύ καλή αναφορά στα cdfreaks από τον gv. Θα ήθελα ωστόσο και την άποψη κάποιων που υποστηρίζουν το -R (πέρα των αφηρημένων βάσιμων ή μη, αναφορών περι συμβατότητας που έχω βαρεθεί να την ακούω... :wink: )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...