Jophiel Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλά προφανώς και ο καθένας είναι ελεύθερος να την αγοράσει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρία την έβγαλε στην αγορά περιμένοντας να την αγοράσουν gamers. Με την ίδια λογική και η Ferrari βγάζει αυτοκίνητα στην αγορά αλλά δεν περιμένει ν' αγοράσεις ο Μήτσος ο ντελιβεράς για να μου φέρνει εμένα τα σουβλάκια. Αν το κάνει μπράβο του αλλά καταλαβαίνεις το οξύμωρο. Γι' αυτό είπα ότι η ανάλυσή σου είναι στον αέρα γιατί υποθέτεις ότι η εταιρία στοχεύει διαφορετικό κοινό. Λόγω ανάλυσης και προδιαγραφών προφανώς και θα την πάρουν και κάποιοι gamers αλλά εδώ έπαιρναν Xeon (με ECC RAM κιόλας) και Quadro, στην οθόνη θα κολλήσουν; Προφανώς και δεν το έκανε ΣΗΜΕΡΑ γιατί δεν έχει ακόμα την παραγωγή για να καλύψει το κοινό των high end gamers. Το ίδιο δεν έκαναν πριν από λίγα χρόνια και οι εταιρείες με τις οθόνες 4Κ; Σήμερα μια χαρά gaming επιλογές είναι. Η Ferrari είναι πάντα ακριβή, οι οθόνες γίνονται πιο οικονομικές με την πάροδο της τεχνολογίας που χρησιμοποιούν. Το παράδειγμά σου δεν είναι σωστό. Η οθόνη αυτή σε 4-5 χρόνια θα κάνει καινούρια 300€. Η Ferrari δε θα κυκλοφορήσει κανένα μοντέλο σε χαμηλή τιμή. Τα παραδείγματα με αυτοκίνητα είναι συνήθως άτοπα, όταν μιλάμε για τεχνολογία. Το συγκεκριμένο παράδειγμα που έδωσες είναι λίγο στον αέρα, όπως σου εξήγησα και παραπάνω. Οι gamers είναι αυτοί που κατά κανόνα καταναλώνουν περισσότερα χρήματα στο pc του απ' ότι οποιοσδήποτε άλλος οικιακός χρήστης. Αν είναι κάποιος να αγοράσει τέτοια οθόνη, τότε αυτός είναι ο high end gamer (πέρα των επαγγελματιών) και το κοινό είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό των επαγγελματιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Που σύμφωνα με τα steam stats είναι super casuals από πλευράς hardware... Εγώ άλλα βλέπω εδώ: https://arstechnica.com/gaming/2017/01/as-pc-sales-shrink-the-gaming-pc-market-grows-faster-than-expected/ Overall, JPR sees the gaming PC market shifting slightly away from the "entry-level" tier (22% of the market, down from 26% in 2015) and toward more powerful "mid-range" systems (35% of the market, up from 31%). The most powerful "high-end" PCs still make up a plurality 43% of the overall market. ... αυτό είναι που πρόσπαθώ να σου πω: το γενικότερο "ρεύμα" είναι να σπρώξουν τους gamers στο high end gaming. Το 43% του 1,2 δις των gamers είναι 516 εκατομ. Πολλοί περισσότεροι από τους επαγγελματίες που ασχολούνται με επεξεργασία εικόνας, βίντεο κτλ που είναι οι πιθανοί αγοραστές της οθόνης του άρθρου. Σιγά μην αφήσουν τέτοιο ποσοστό να πάει χαμένο οι εταιρείες... Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2017 από Jophiel
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Εγώ άλλα βλέπω εδώ: https://arstechnica.com/gaming/2017/01/as-pc-sales-shrink-the-gaming-pc-market-grows-faster-than-expected/ Το Steam προφανώς βγάζει τα stats από τα εκατομμύρια που χρησιμοποιούν τον client του, για την έρευνα στο άρθρο δεν γνωρίζω... 1
Jophiel Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Το Steam προφανώς βγάζει τα stats από τα εκατομμύρια που χρησιμοποιούν τον client του, για την έρευνα στο άρθρο δεν γνωρίζω... Ούτε και εγώ αλλά είναι μια εταιρεία που κάνει αυτή τη δουλειά. Ας το κρατήσουμε με μία επιφύλαξη. Πάντως η αγορά των High end gamers δε θεωρώ ότι είναι ευκαταφρόνητη σε παγκόσμιο επίπεδο. Άσε το 43%, το 20% να είναι μιλάμε για 240 εκ. χρήστες...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Είναι όμως? Τα steam stats είναι απογοητευτικά, ειδικά σε οθόνες...
Yellowie Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Επιτέλους 8K οθόνη για γραφίστες και όχι για gamers
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα