tarantino2004 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Απο την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι φεύγουμε απο τα 1080p και το FullHD και πάμε σε >2K καταστάσεις, θυμάμαι καλά πώς μας λέγανε πως η πραγματική επανάσταση -σε σχέση με το FullHD- θα ερχόταν στα 8K και όχι στα 4Κ. Τα 4Κ ήταν η μεταβατική περίοδος για να υποστηριχθεί και να έρθει τελικά το 8Κ (κυρίως οικονομικά). Είδωμεν!!
panoskatos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Μια χαρά είναι το μόνιτορ, την κλάψα δεν την καταλαβαίνω στα σχόλια. Στα κινητά διαβάζουμε για αστεία σχόλια που άλλοι θέλουν 4k στις 5 ίντσες. Προς το παρόν είναι επαγγελματικό εργαλείο ένα τέτοιο μόνιτορ και η τιμή είναι νορμάλ.
Jophiel Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Γελάω με τους "ειδήμονες" εδωμεσα.. Κλαίνε για τα λεφτά, για τες inches, για το resolution ακόμα και για την ακτινοβολία.. LOL Και μιλούνε και για games. ΓΙΑ GAMES! σε monitor 8k που ειδικεύεται για επαγγελματίες εικόνας και video. Που τα PC τους με τις Quadro αξίζουν 10k το λειγοτερο. Καλά μιλούμε για τεραστια κεφαλια. Και εγώ που νόμιζα ότι έχουμε δημοκρατία και ο καθένας γράφει την άποψή του ελεύθερα... Όχι βέβαια! Κάποιοι προφανώς τραβάνε μεγάλο ζόρι όταν παρατίθενται απόψεις διαφορετικές από τις δικές τους... Ίσως είναι ενάντια στη φύση τους ο σεβασμός στην άποψη του άλλου και μπαίνουν (εσφαλμένα) σε δημόσιο forum για να επιδείξουν αυτή τους την "ιδιαιτερότητα"... Εδώ μιλάω για τους επαγγελματίες : Δε λέω ότι για κάποιους δε μπορεί να είναι απαραίτητο, αλλά δε νομίζω ότι οι κατασκευαστές οθονών με τέτοιες αναλύσεις απευθύνονται σε αυτή τη μειοψηφία του καταναλωτικού κοινού... Δύσκολη η ανάγνωση τη σήμερον ημέρα... Η ειρωνεία και ο σαρκασμός είναι ευκολότερα για κάποιους... Να θυμίσω ότι τα ίδια έγραφαν κάποτε για τα FHD μοντέλα, ότι είναι για επαγγελματίες, αλλά είναι εντελώς mainstream σήμερα. Το "ρεύμα" είναι να ανεβάζουν τρελά τις αναλύσεις τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι κακό τεχνολογικά, είναι κακό καταναλωτικά για τον μέσο καταναλωτή, όχι τον επαγγελματία. Να θυμίσω ότι το η 4Κ ανάλυση, σήμερα, θεωρείται ότι είναι για games και κάποιοι αγοράζουν (πανάκριβο) εξοπλισμό για να την απολαύσουν... Πριν από 2 χρόνια οι 4Κ απευθύνονταν σχεδόν αποκλειστικά σε επαγγελματίες... Αλλά ποιος θυμάται τέτοιες λεπτομέρειες... 1
Jophiel Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Μην κοιτάς μόνο τα παιχνίδια... Σαφώς και όχι, αλλά είναι μια ενασχόληση της πλειοψηφίας των χρηστών pc ανά τον κόσμο...
~Joker~ Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Εδώ δε μπορούν στο 2k και στο 4k να γραψουν εφαρμογές να φαίνονται σωστα ή να φτιαξουν τα windows να κάνουν σωστο scaling τις προκοπής και φαίνονται ολα σκατα περα απο το περιβάλλον των Windows που οκ πες αυτο βλέπετε... το 8k σας μάρανε...... 1
grayden Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Σαφώς και όχι, αλλά είναι μια ενασχόληση της πλειοψηφίας των χρηστών pc ανά τον κόσμο... Και αυτή η οθόνη δεν έχει καμία σχέση με gaming και άρα αυτούς τους χρήστες οπότε γιατί κάνεις άσχετες αναλύσεις;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Σαφώς και όχι, αλλά είναι μια ενασχόληση της πλειοψηφίας των χρηστών pc ανά τον κόσμο... Των οικιακών χρηστών και δεν θα είμαι σίγουρος ότι θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά...
Jophiel Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Και αυτή η οθόνη δεν έχει καμία σχέση με gaming και άρα αυτούς τους χρήστες οπότε γιατί κάνεις άσχετες αναλύσεις; Γιατί πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Όπως και το σχόλιό μου : είναι για όλους, αλλά όποιον δεν τον ενδιαφέρει η ανάλυσή μου δε τη διαβάζει... Δεν πρόσβαλα κανένα. Εξάλλου εξήγησα ότι και η 4Κ για επαγγελματίες ξεκίνησε και τώρα την προτιμούν μια χαρά και οι gamers. Για την ακρίβεια διαφημίζεται ως το μέλλον του gaming και τα περισσότερα μεγάλα sites που τεστάρουν gpus την περιλαμβανουν στις μετρήσεις τους. Θεωρείς ότι δε θα φτάσει ποτέ η εποχή που τη θέση που έχει σήμερα το 4Κ θα την πάρει το 8Κ;... Αν ναι, τότε ξανασκέψου το... Τέλος έγραψα καθαρά ότι σε κάποιες κατηγορίες καταναλωτών ίσως να είναι χρήσιμη. Δεν αποκλείω τίποτα. Των οικιακών χρηστών και δεν θα είμαι σίγουρος ότι θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά... Σύμφωνα με το άρθρο: https://mygaming.co.za/news/features/89913-there-are-1-8-billion-gamers-in-the-world-and-pc-gaming-dominates-the-market.html υπάρχουν 1,2 δις pc gamers στον κόσμο. Αν αποκλείσεις τις χώρες όπου δεν υπάρχουν τα οικονομικά να αγοράσει ο πολίτης pc και τους επαγγελματικούς υπολογιστές, τότε μιλάμε πιθανότατα για τη πλειονότητα των χρηστών ή για ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό. Αν λάβουμε ως βάση ότι οι χρήστες που κάθε μέρα χρησιμοποιούν το internet από οποιαδήποτε συσκευή (κινητά, τάμπλετς, υπολογiστές με Linux, επαγγελματικά pc εταιρειών κ.α) είναι περίπου 3,5δις, τότε δες πόσοι από τους οικιακούς χρήστες είναι gamers... http://www.internetlivestats.com/internet-users/#definitions Ακόμα κι αν μιλήσουμε με απόλυτα νούμερα έχουμε να κάνουμε με 1,2 δις pc gamers... Πιστεύεις ότι υπάρχει επιχείρηση, που ασχολείται με εν δυνάμει προϊόντα για gamers και δεν θα λάβει υπόψη ένα τέτοιο κομμάτι που καταναλωτικού κοινού, παρά μόνο θα επικεντρωθεί αυστηρά σε επαγγελματίες;.. Αν ναι, τότε θα πρέπει για πάντα να κοστολογεί πάρα πολύ ψηλά για να έχει σοβαρά κέρδη για κάτι που είναι αναπόφευκτο ότι θα πέσει η τιμή του λόγω τεχνολογικής προόδου και βελτίωσης της παραγωγικής διαδικασίας. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2017 από Jophiel
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Τα ποσοστά χρήσης τέτοιων αναλύσεων πχ στο Steam θα σε απογοητεύσουν για το "τι προτιμούν" gamers.
logistoulis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 http://www.naftemporiki.gr/story/793081/sobara-problimata-orasis-mporei-na-prokalesei-makroprothesma-i-suxni-xrisi-kiniton http://www.tovima.gr/science/article/?aid=522240 http://www.pendi.eu/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF-%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%83-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7-computer-vision-syndrome/ και πολλα αλλα αρθρα επιστημονικα για την εκθεση σε τεχνητο φως pc smartphone κλπ Δεν έχουν όλοι την ίδια ευαισθησία, είναι πώς έχεις μάθει Με την αδερφή μου πχ κάνουμε την ίδια δουλειά σε παρόμοιες συνθήκες, αυτής τα μάτια έχουν ξεραθεί από την πολλή οθόνη και βάζει κολλύρια και έχει πάθει τενοντίτιδα από πάνω, εγώ μπορεί μετά να πάω σπίτι και να κάτσω επιπλέον 8 ώρες και στο σπίτι σε μια οθόνη και δεν καταλαβαίνω τίποτα Είναι πώς έχεις μάθει.. εγώ έχω μάθει να είμαι για χρόνια no lifer μπροστά από έναν υπολογιστή αυτή έκανε μόνο τις εργασίες της και κοίταζε κανά ρούχο να ψωνίσει Το ίδιο ισχύει και για άλλα πράγματα όπως πχ ότι πολλοί ζαλίζονται με το 3d ενώ άλλοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Πέρα από τη διαφορετικότητα του κάθε οργανισμού είναι και θέμα συνήθειας. Όσοι πάντως έχουν λιώσει στον υπολογιστή για ανουσιους λόγους ή λόγους διασκέδασης και έχουν συνηθίσει δεν έχουν θέμα να κλείσουν αμέτρητες ώρες μπροστά από ένα μονιτορ ακομα και για λόγους υποχρεωσεων και φυσικά εκτιμούν και το μέγεθος και την ανάλυση και την ποιότητα μιας οθόνης
Jophiel Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Τα ποσοστά χρήσης τέτοιων αναλύσεων πχ στο Steam θα σε απογοητεύσουν για το "τι προτιμούν" gamers. Αυτό είναι κάτι που αλλάζει και μια από τις παραμέτρους είναι η προώθηση. Οι gamers είναι συνήθως το πιο καταναλωτικό κομμάτι των οικιακών χρηστών, άρα και πιο πιθανοί υπέρκαταναλωτές...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Που σύμφωνα με τα steam stats είναι super casuals από πλευράς hardware...
Fulgore Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Από digital foundry στο κανάλι τους στο youtube εχουν ήδη γίνει κάποιες δοκιμές σε 8κ σε ορισμένα τωρινά παιχνίδια με τις gtx 1080ti(750ευρω η κάρτα).
grayden Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Γιατί πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Όπως και το σχόλιό μου : είναι για όλους, αλλά όποιον δεν τον ενδιαφέρει η ανάλυσή μου δε τη διαβάζει... Δεν πρόσβαλα κανένα. Καλά προφανώς και ο καθένας είναι ελεύθερος να την αγοράσει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρία την έβγαλε στην αγορά περιμένοντας να την αγοράσουν gamers. Με την ίδια λογική και η Ferrari βγάζει αυτοκίνητα στην αγορά αλλά δεν περιμένει ν' αγοράσεις ο Μήτσος ο ντελιβεράς για να μου φέρνει εμένα τα σουβλάκια. Αν το κάνει μπράβο του αλλά καταλαβαίνεις το οξύμωρο. Γι' αυτό είπα ότι η ανάλυσή σου είναι στον αέρα γιατί υποθέτεις ότι η εταιρία στοχεύει διαφορετικό κοινό. Λόγω ανάλυσης και προδιαγραφών προφανώς και θα την πάρουν και κάποιοι gamers αλλά εδώ έπαιρναν Xeon (με ECC RAM κιόλας) και Quadro, στην οθόνη θα κολλήσουν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα