Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος έχεις ένα Dell Optiplex 7010 SFF (laptop cpu cooler, BTX motherboard, LFX12V PSU). Ξέχνα την αναβάθμιση γενικότερα. Δες αν το θόρυβο προκαλεί το fan του επεξεργαστή και άλλαξε το, αλλιώς άστο.

Με μπερδεψε αυτο sorry

Δημοσ.

Επειδή στην δουλειά, έχω ένα σκασμό Dell PC που διαχειρίζομαι, μου φαίνεται πολύ περίεγο που Optiplex ακούγεται. Αυτά τα μηχανήματα, δεν κάνουν θόρυβο καθόλου κανονικά. Κάνεις προσπάθεια για να καταλάβεις οτι είναι powered-on.

Το μόνο που μπορώ να υποθέσω, είναι οτι το ανεμιστηράκι της CPU εχει μαζέψει σκόνη και αναγκάζεται να ανεβάζει στροφές για να διατηρήσει θερμοκρασία η CPU.

H κάρτα γραφικών στα DL δεν χρησιμοποιείται καθόλου, οπότε είναι ανώφελο να της ρίξεις συχνότητα. Δεν θα αλλάξει κάτι.

Για κάνε ένα καλό καθαρισμό πρώτα.

Απο εκεί και πέρα, έχω αρκετά Optiplex που έχουν χρόνια να κάνουν shut-down  :-D

• Like 2
Δημοσ.

Με μπερδεψε αυτο sorry

Mb/Psu/case/fan pinout έχουν διαφορετικό layout απο τα ATX που κυκλοφορούν ευρέως.
Δημοσ.

Επειδή στην δουλειά, έχω ένα σκασμό Dell PC που διαχειρίζομαι, μου φαίνεται πολύ περίεγο που Optiplex ακούγεται. Αυτά τα μηχανήματα, δεν κάνουν θόρυβο καθόλου κανονικά. Κάνεις προσπάθεια για να καταλάβεις οτι είναι powered-on.

Το μόνο που μπορώ να υποθέσω, είναι οτι το ανεμιστηράκι της CPU εχει μαζέψει σκόνη και αναγκάζεται να ανεβάζει στροφές για να διατηρήσει θερμοκρασία η CPU.

H κάρτα γραφικών στα DL δεν χρησιμοποιείται καθόλου, οπότε είναι ανώφελο να της ρίξεις συχνότητα. Δεν θα αλλάξει κάτι.

Για κάνε ένα καλό καθαρισμό πρώτα.

Απο εκεί και πέρα, έχω αρκετά Optiplex που έχουν χρόνια να κάνουν shut-down  :-D

Και πως θα καθαρισω την ψηκτρα?

Δημοσ.

Ψάξε για Dell optiplex 7010 sff removal/disassembly guide. Προσπάθησε να μην το διαλύσεις κυριολεκτικά.

Δημοσ.

Ψάξε για Dell optiplex 7010 sff removal/disassembly guide. Προσπάθησε να μην το διαλύσεις κυριολεκτικά.

Μωρε την ψηκτρα την βγαζω μετα τι κανω;;; ;p

Δημοσ.

χμμ, το θέμα πρέπει να σπάσει σε δύο κομμάτια, πρώτα το γιατί κάνει φασαρία το pc - σωστή συντήρηση και δεύτερον κατά πόσο αξίζει από άποψη κατανάλωσης και φθοράς του βασικού υπολογιστή το ολονύχτιο download.

Θα απαντήσω στο δεύτερο ότι από άποψη κατανάλωσης εγώ χρησιμοποιώ καμιά 5ετία φορητό χωρίς οθόνη το οποίο το έχω πάντα online, σε idle είναι περίπου στα 18W η κατανάλωση και με cpu 100% ανεβαίνει στα 40W [core2duo].

Από άποψη φθοράς έχω αλλάξει μια φορά δίσκο και δύο τροφοδοτικό.

Πλέον έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ το orange pi lite [κάτι σαν το raspberry pi] που έχει κατανάλωση 3W + ένα USB δισκο 2,5" βγαίνει περίπου 5W.

Το καλό είναι εκτός της κατανάλωσης ότι είναι fanless και τελείως αθόρυβο.

Φυσικά περασμένο torrent client με Web user interface και ξεχασμένο σε μέρος του σπιτιού που δεν θα το πειράξει κανείς - η χρήση του και ρυθμίσεις όλα remote και λόγω του linux που έχει χωρίς εκπλήξεις.

Ενδεικτικά το desktop τεχνολογίας 2004 που έχω κρατήσει είχε 200W κατανάλωση χωρίς την οθόνη και άπειρο θόρυβο.

Δημοσ.

χμμ, το θέμα πρέπει να σπάσει σε δύο κομμάτια, πρώτα το γιατί κάνει φασαρία το pc - σωστή συντήρηση και δεύτερον κατά πόσο αξίζει από άποψη κατανάλωσης και φθοράς του βασικού υπολογιστή το ολονύχτιο download.

Θα απαντήσω στο δεύτερο ότι από άποψη κατανάλωσης εγώ χρησιμοποιώ καμιά 5ετία φορητό χωρίς οθόνη το οποίο το έχω πάντα online, σε idle είναι περίπου στα 18W η κατανάλωση και με cpu 100% ανεβαίνει στα 40W [core2duo].

Από άποψη φθοράς έχω αλλάξει μια φορά δίσκο και δύο τροφοδοτικό.

Πλέον έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ το orange pi lite [κάτι σαν το raspberry pi] που έχει κατανάλωση 3W + ένα USB δισκο 2,5" βγαίνει περίπου 5W.

Το καλό είναι εκτός της κατανάλωσης ότι είναι fanless και τελείως αθόρυβο.

Φυσικά περασμένο torrent client με Web user interface και ξεχασμένο σε μέρος του σπιτιού που δεν θα το πειράξει κανείς - η χρήση του και ρυθμίσεις όλα remote και λόγω του linux που έχει χωρίς εκπλήξεις.

Ενδεικτικά το desktop τεχνολογίας 2004 που έχω κρατήσει είχε 200W κατανάλωση χωρίς την οθόνη και άπειρο θόρυβο.

Εχω και ενα λαπτοπ μηπωε να το αφηνω αυτό να κατεβάζει?
Δημοσ.

σαφώς καλύτερη επιλογή από άποψη κατανάλωσης

το ρυθμίζεις να σβήνει την οθόνη και βάλεις power saver στα power settings για μινιμαλ κατανάλωση

Δημοσ.

σαφώς καλύτερη επιλογή από άποψη κατανάλωσης

το ρυθμίζεις να σβήνει την οθόνη και βάλεις power saver στα power settings για μινιμαλ κατανάλωση

Okay θα το σκεφτώ για επόμενα downloads καθως τώρα πιστεύω 3-4 μερες θα πρέπει να αφησω τον πύργο μιας και ξεκινησα εκει το download του gta v!! Ευχαριστώ παρόλα αυτά
Δημοσ.

Δεν ξερω αν γίνεται να κατεβάζεις οταν ειναι σε sleep mode...αν ξερει καποιος να πει αλλιως δοκίμασε το.Παντως κοιτα αν γίνεται και στη περιοχη σου να βαλεις vdls 50αρι και σε λιγες ωρες κατεβαζεις οτι θες. Και γω αυτα περνουσα αλλα για κοιτα το ,εμενα απο το adsl 24αρι (και έπιανε 500kbs download) το αναβαθμισα με 5€ επιπλεον και κατεβαζω με 4.5 Mbps

Δημοσ.

Δε γνωρίζω τι κατεβάζεις, αλλά υπάρχουν διάφορες λύσεις.

1. Router που έχει τέτοια δυνατότητα

2. Πάρε ένα φθηνό μεταχειρισμένο laptop, 100-130€

3. Ένα φθηνό (κινέζικο) media pc, 150-200€

4. Android media player 50-120€

Όλα τα παραπάνω, έχουν σαφώς μικρότερη κατανάλωση από ένα pc που τρέχει 24/7

Τώρα, για το θόρυβο, το δεύτερο θέμα δηλαδή, βγάζεις όλους τους ανεμιστήρες από το ρεύμα και το ανοίγεις. Αν κάνει θόρυβο, είναι ο δίσκος ή το τροφοδοτικό. Θα το διαπιστώσεις με το αφτί...

Αν δεν είναι από αυτά, βάζεις έναν κάθε φορά και βλέπεις ποιός είναι.

Όταν τον βρεις, καθάρισμα ή αντικατάσταση.

Αν δε διαπιστώσεις κάτι συγκεκριμένο, μπορεί να είναι το σύνολο του θορύβου κι όχι ένας χωριστά.

Επίσης, ένα γενικό καθάρισμα, φύσημα με αέρα (ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΟΤΑΝ ΦΥΣΑΜΕ), αλλαγή πάστας, κλπ, θα του κάνει καλό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...