Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μη γελάτε!! Συμπαθώ πολύ αυτού του είδους τα φυτά και θα ήθελα να αγοράσω ένα. Γνωρίζει κάποιος που πωλούνται τέτοιου είδους φυτά και πόσο κοστίζουν;; Επίσης, θα μπορούσε ένα τέτοιο φυτό να επιβιώσει σε ένα κλίμα όπως της χώρας μας; Αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει!

Δημοσ.

Εχει το lidl σημερα..! Επιβιωνει αλλα το χειμωνα θελει ταισμα (νομιζω κοτοπουλο τους δινουν)

Σοβαρά ρώτησα. Μη κάνεις πλάκα.

Δημοσ.

Εχει το lidl σημερα..! Επιβιωνει αλλα το χειμωνα θελει ταισμα (νομιζω κοτοπουλο τους δινουν)

Κατσαριδες και εντομα δεν τρωνε;

Ποσο κοστιζουν στα lidl;

Δημοσ.

Σοβαρά ρώτησα. Μη κάνεις πλάκα.

σοβαρα σου απαντησα. τα φυτωρια λενε κιμα ή πολυ μικρα κομματια κοτοπουλο

Κατσαριδες και εντομα δεν τρωνε;

Ποσο κοστιζουν στα lidl;

Κατα προτιμηση ναι, αλλα το χειμωνα που θα τα βρεις;

https://www.lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?articleId=3411

• Like 1
Δημοσ.

http://www.valentine.gr/carnivorous_plants301.php

Μου το ειχαν φερει δωρο , πρεπει να μαραθηκε στο διμηνο , θελει ιδιαιτερη υγρασια και θερμοκρασια, δεν ειναι

για το δικο μας κλιμα.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Αναμενόμενο, μάλλον θέλει τροπικό κλίμα, είναι δύσκολο να επιβιώσει εδώ...:(

Δημοσ.

Κι εμένα μου αρέσουν και δοκίμασα την τύχη μου 2-3 φορές αλλά δεν μου επέζησαν.

Σε φυτώρια, κλπ δεν έχω βρει και όλες τις φορές τα είχα πάρει από "γιορτές λουλουδιών" που γίνονται γύρω στο Μάϊο.

Σκέφτομαι να δοκιμάσω ξανά αλλά θα κοιτάξω αυτή τη φορά να το βάλω μέσα σε μικρό γυάλινο "θερμοκήπιο" προκειμένου να έχει σχετικά ζέστη και υγρασία. Και βλέπουμε

• Like 1
Δημοσ.

Πουλανε διαφοροι, μεγαλη ποικιλια λιγο παλαιοτερα ειχαν τα IKEA.

Κλιματολογικα ειναι ολα της τροπικης ζωνης, ξεχνας να τα εχεις εξω με θερμοκρασιες κατω των 17 βαθμων και πανω απο 30 γιατι πεθαινουν.

Χρειαζοντε ΠΟΛΥ υγρασια επισης, και ποτισμα με νερο χωρις χλωριο και πολλα αλατα. Κοινως με το νερο της βρυσης χωρις φιλτρο θα το σκοτωσεις επισης.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Απ ότι κατάλαβα είναι πολύ ευαίσθητα και θα έχω συνεχώς το άγχος μήπως ξεραθεί...:(

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Απ ότι κατάλαβα είναι πολύ ευαίσθητα και θα έχω συνεχώς το άγχος μήπως ξεραθεί... :(

Με ενα μικρο θερμοκηπιο που αναφερθηκε παραπανω θα εισαι ενταξει, για την ποιοτητα του νερου παντως εχεις μεγαλυτερα προβληματα, αν δεν το ποτιζεις με καλο εμφιαλωμενο η αν δεν εχεις ο ιδιος καλο φιλτρο, ειναι πολυ ευαισθητα και δεν αντεχουν.

Αν δεν το θες επειδη ειναι σαρκοφαγο παντως, υπαρχουν πολλα αλλα "περιεργα" φυτα που τα καταφερνουν πολυ καλυτερα.

• Like 1
Δημοσ.

Το πιο κλασικό φυτό που μπορείς να βρεις είναι η Διωναία ή Venus Flytrap. Είναι πολύ φθηνά.

Δεν χρειάζονται τάισμα κτλ, μην ακούς διάφορα.

Αυτό που χρειάζεται είναι υγρό και θερμό περιβάλλον. Αν της φτιάξεις ένα μίνι θερμοκήπιο με το γλαστράκι μέσα σε νερό, θα είναι εντάξει.

Πρόσεξε όμως. Είναι ευαίσθητο φυτό και δεν προσφέρεται για παιχνίδια "δες τι θα κάνει". Αν κλείσει μια παγίδα, συνήθως δεν ξαναανοίγει και μαραίνεται.

• Like 2
Δημοσ.

Με ενα μικρο θερμοκηπιο που αναφερθηκε παραπανω θα εισαι ενταξει, για την ποιοτητα του νερου παντως εχεις μεγαλυτερα προβληματα, αν δεν το ποτιζεις με καλο εμφιαλωμενο η αν δεν εχεις ο ιδιος καλο φιλτρο, ειναι πολυ ευαισθητα και δεν αντεχουν.

Αν δεν το θες επειδη ειναι σαρκοφαγο παντως, υπαρχουν πολλα αλλα "περιεργα" φυτα που τα καταφερνουν πολυ καλυτερα.

Ακριβώς επειδή είναι σαρκοφάγο το θέλω! :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...