katchris Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα παιδιά. Αγόρασα τον Crucial MX300 525GB και θα ήθελα να μου πείτε κάποιες πληροφορίες. Θέλω να κρατήσω τα τωρινά partion που έχει το λάπτοπ ώστε να μην χάσω κάποια επιλογή που διαθέτει τώρα αλλά επειδή ο τωρινός δίσκος είναι ένας HDD 1TB έχω κάποιους ενδοιασμούς. Σκέφτομαι την πρακτική του cloning για να μην χάσω τα partition καθώς παρέχεται και το πρόγραμμα Acronis True Image. Τα partition είναι τα εξής Το E: και το D: θα ενσωματωθούν στο C: Τώρα τα άλλα 2 που βρίσκονται με τον αστερίσκο κάτω από το C: και το E: πρέπει να έχουν δημιουργηθεί όταν έκανα την αναβάθμιση από 8 σε 8.1 και από 8.1 σε 10. Θεωρητικά μπορώ να τα σβήσω. Επίσης θα γίνει σίγουρα φορμάτ. Αυτό που σκέφτομαι είναι να κάνω το format στον τωρινό δίσκο να εγκαταστήσω τα Windows 10 και χωρίς να βάλω τίποτα άλλο να γίνει το cloning στον SSD ώστε και τα Windows να είναι καθαρά και να μην χάσω τα partition που υπάρχουν ήδη. Εσείς τι μου προτείνεται? Το μόνο ίσως που θα μπορούσε να φύγει είναι το PBR_DRV το οποίο περιλαμβάνει το λογισμικό One Key Recovery το οποίο είναι η αλήθεια πως δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ οπότε θα μπορούσα να γλιτώσω χώρο από εκεί.
katchris Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Κάποιος παιδιά να βοηθήσει? Σήμερα θα παραλάβω το δίσκο και θέλω να κάνω την εγκατάσταση.
ZELOMOTH Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Το μονο σιγουρο ειναι οτι αν σβησεις αυτα που λες μετα το C με το * ειναι τα partition εκκινησης και δεν ξανα κανει boot που να χτυπιεσαι απο κατω σαν χταποδι! Εκτος κι αν λες μετα που θα εχεις βαλει ηδη τον ssd πανω.. Παιρνει 2 δισκους το λαπτοπ η΄ βαλε βγαλε θα εισαι και μπορει να παιξεις με καναν εξωτερικο?
katchris Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Θα σβηστούν πρώτα αυτά και μετά θα γίνει φορμάτ από usb ώστε να γίνουν καινούρια recovery. Θα είναι μόνο ο SSD πάνω και ο τωρινός θα γίνει εξωτερικός. Από τα λίγα που διάβασα στο ίντερνετ τα πρώτα 2 δημιουργούνται κάθε φορά που γίνεται clean install αν λείπουν ώστε να λειτουργούν σωστά τα windows. Το τρίτο και το τελευταίο partition τα lrs_esp και pbr_drv ανήκουν στο lenovo one key recovery. Το θέμα μου είναι αν αξίζει να κάνω cloning ή να βάλω απλά πάνω το δίσκο και να τρέξω το install των windows κανονικά από το usb.
ZELOMOTH Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Αν δε ειχες κανει καθολου καθαρη εγκατασταση τα 10ρια τοτε καλυτερα κανε το τωρα κατευθειαν. Θα ειναι πολυ πιο καλα(γρηγορα κτλ)
katchris Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Σε αυτό νομίζω θα καταλήξω και εγώ γιατί η αλήθεια είναι ότι το one key δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αλλά δεν θα με χαλούσε να υπάρχει και σαν επιλογή για αυτό βρίσκομαι σε αυτό το δίλημμα. Πάντως είναι 2 οι επιλογές μου. Ή στο setup των windows στον τωρινό δίσκο διαγράφω τα υπόλοιπα partition κρατώντας μόνο τα 2 για το one key recovery και το κεντρικό C: και στη συνέχεια κάνω clone στον ssd ή απλά περνάω τον ssd και τρέχω το setup κανονικά χάνοντας την επιλογή one key.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα