Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει παρατηρήσει κανείς μια απότομη αύξηση της τιμής των κινητών τηλεφώνων (και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών) και μάλιστα μεγάλη. Για παράδειγμα το s7 edge που είχε φτάσει σε τιμή πώλησης κατά μέσο όρο κάτω από 450 τωρα έχει φτάσει μέσο όρο τιμής τα 550. Πήρα γνωστά καταστήματα από τα οποία προμηθεύομαι τα κινητα μου τηλέφωνα συνήθως και όλοι μου είπαν πως από την περασμένη παρασκευή ενεργοποίηθηκε ένας νόμος που τους αναγκάζει αν κατάλαβα καλά να κόβουν 2 φορές τον ΦΠΑ. Μία στον προμηθευτή και μία στον πελάτη. Ξέρει κανείς καμία πληροφορία...

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχει παρατηρήσει κανείς μια απότομη αύξηση της τιμής των κινητών τηλεφώνων (και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών) και μάλιστα μεγάλη. Για παράδειγμα το s7 edge που είχε φτάσει σε τιμή πώλησης κατά μέσο όρο κάτω από 450 τωρα έχει φτάσει μέσο όρο τιμής τα 550. Πήρα γνωστά καταστήματα από τα οποία προμηθεύομαι τα κινητα μου τηλέφωνα συνήθως και όλοι μου είπαν πως από την περασμένη παρασκευή ενεργοποίηθηκε ένας νόμος που τους αναγκάζει αν κατάλαβα καλά να κόβουν 2 φορές τον ΦΠΑ. Μία στον προμηθευτή και μία στον πελάτη. Ξέρει κανείς καμία πληροφορία...

Για το συγκεκριμένο που σου είπανε. δεν το πολύ πιστεύω και πάλι αν ισχύει έαν εσυ ενδιαφέρεσαι για ένα κινητό υπάρχουν λύσης και στο εξωτερικό amazon.gearbest.κλπ εγώ λέω ότι το κάνουν επειδή έχει και το s8 και θα βγεί και το iphone 8 σε λίγες μέρες οπότε θα έχουν αυξημένο κέρδος όσοι δεν έχουν επιλογή για αγορά από το εξωτερικό τότε την πάτησαν. ένας λόγος που των θεωρό normal για την απότομη αλλαγή τιμών.

• Like 1
Δημοσ.

αφου δεν σου παν για 3 φορες παλι καλα

• Like 2
Δημοσ.

βασικα οι τιμές εχουν  παρει την ανηφορα οποτε σιγουρα κατι παιζει και καλο ειναι να το ψαξουμε λιγο.

Στο αρθρο λεει και για υπολογιστες και ταμπλετ οποτε εχει ζουμι το θεμα.

Δημοσ.

βασικα οι τιμές εχουν  παρει την ανηφορα οποτε σιγουρα κατι παιζει και καλο ειναι να το ψαξουμε λιγο.

Στο αρθρο λεει και για υπολογιστες και ταμπλετ οποτε εχει ζουμι το θεμα.

Βασικά δε λέει για υπολογιστές, απλά αναγράφει "Ταμπλετών ηλεκτρονικών υπολογιστών"

Η μετάφραση "Tablet PC" του νομοθέτη :P

Άσχετο. Ο νόμος λέει ότι υπόχρεος για την καταβολή ΦΠΑ είναι ο αγοραστής. Άρα ο ΦΠΑ κόβεται μία φορά στο τέλος. (από το κατάστημα στον τελικό πελάτη). Με απλά λόγια στην χονδρική δεν θα δουλεύουν καθόλου τον ΦΠΑ και τον αναλαμβάνει πλήρως η λιανική.

https://www.e-forologia.gr/lawbank/document.aspx?digest=7DC38D0A614986E0.2A23185ADA10&version=2017/08/01

Δημοσ.

Οντως η τιμη πηρε μεγαλη ανοδο (ειδικα το s7 edge)

Που την ειδες την μεγαλη ανοδο?

Για δες p10 και s8 πχ και τα ξαναλεμε για τα κοντα 25 ευρω του edge.

Δημοσ.

εχει βγει ενας κανουριος νομος που λεει οτι το καθε μαγαζι θα αγοραζει χωρις φπα κινητα λαπτοπ και ταμπλετ. περιμενουμε και εμεις ενημερωση. ενω περιμεναμε πτωση τιμων μας ειπαν απο μια εταιρια οτι οι τιμες των κινητων θα αυξηθουν! υπαρχει και στο πλαισιο αν δειτε διαφημιση που λεει αγοραστε λαπτοπ χωρις φπα

Δημοσ.

Λόγω της επικείμενης παρουσίασης των νέων iPhone, παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες την τιμή του iPhone 7 plus (128GB).  Παρατηρώ και εγώ καθημερινές αυξήσεις στις τιμές, που ξεπέρασαν τα 50 ευρώ από την προηγούμενη εβδομάδα.  Και η τάση παραμένει ανοδική

a1a477140e30c3f1e558f6fee2eeedf2.png

Δημοσ.

καποια που ειδα σημερα σε σχεση με αρχες του μηνα (ελαχιστη τιμη σκρουτζ)

P10 410->476

G6 385->419

S8 528->576

S8+ 616->667

Iphone 7 554->610

HTC U11 645->718

OP5 670->727

Xperia XZs 501->540

Mate 9 482->519

γενικα βλεπω οτι μετα απο μερικα σκαμπανεβασματα οι αυξησεις εχουν "κατασταλαξει" γυρω στο 50ρικο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...