assos7gr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Έκανα την σύνδεση μου τέλη Ιουλίου και ενεργοποιηθήκα αρχές Αυγούστου σε vdsl50. Δεν είχα παραλάβει το modem τους, οπότε πετάχτηκα και το πήρα από την courier. Α Τοποθετώντας τους παρατήρησα ότι κλείδωσε στα 14 mbps και πήρα τηλέφωνο. Μου εξήγησαν ευγενικά οτι την πρώτη φορά πρέπει να αφήσω το modem για 24 ώρες για να γίνουν οι καταλλήλες ρυθμίσεις από το τεχνικό τμήμα το ΑΚ ώστε να πιάσω την επιθυμητή ταχύτητα και έτσι και έγινε. Το έβαλα στην πρίζα στις 19:00 και στις 5 τα ξημερώματα είδα ότι είχε κλειδώσει σε 50αρα. Έκτοτε δε πειραματίστηκα άλλο, μέχρι σήμερα. Πάντα με έτρωγε να χώσω το δικό μου modem (που τελικά δεν είναι vdsl (α ρε tp-link μας έχεις μπερδέψει με τα ίδια μοντέλα)). Ξεκούμπωσα το ρούτερ της Nova κατάλαβα μέσα στο 10λεπτο ότι δεν κάνει και ξαναέβαλα το μαμά του. Προς μεγάλη μου απογοήτευση έπαθα τα ιδία όπως όταν το κούμπωσα τη πρώτη φορά. Ξαναγύρισε σε adsl και κόλλησε στα 14mbps. Ύποθέτω ότι επειδή παίρνω από καμπίνα όταν δεν υπάρχει συγχρονισμός για ένα διάστημα γυρίζει την γραμμή στο ΑΚ αλλά γιατί να γίνεται αυτό είναι φυσιολογικό? Δηλαδή κάθε φορά που είναι να κάνω καμία @@ρια θα πρέπει να περιμένω "μέχρι 24 ώρες" όπως μου είπαν την πρώτη φορά για να με"παει" το ΑΚ στην καμπίνα?
bill2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 μλκ αυτο εγω με vdsl 50 hol κσθε μερα ρουτερ δοκιμαζω κσι παντα 50 συχρονιζω
Foutrelis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν σε γυρίζει σε AK. Πάλι από καμπίνα παίρνεις αλλά επειδή δεν μπόρεσε να συγχρονίσει σε VDSL, σε βάζει σε ADSL με κόφτη. Για να επισπεύσεις την επαναφορά σε VDSL, δοκίμασε να αποεπιλέξεις όλα τα modulation types που αφορούν στο ADSL και να αφήσεις μόνο αυτά που είναι για VDSL. Αν φάει άκυρο το DSLAM για ADSL τότε γυρίζει πάλι σε VDSL.
poulinos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 η καλωδιωση σου παει στην καμπινα 3φοσον επαιξες vdsl kαι εκει θα μεινει.απλα η καρτα στο dslam μπορει να παιξει και vdsl και adsl.σε αλλους παροχους παιζει vdsl μονο και για να παιξει adsl πρεπει να γυρισει manually. την πρωτη φορα μπορει απλα να δου ειχαν δωσει adsl απο το αστικο κεντρο για να παιξεις τσακ μπαμ μεχρι να βγει τεχνικος εξω να σε ριξει στο kv
assos7gr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Έκανε 8 ώρες να αλλάξει μόνο του από 14 στα 50. Δεν σε γυρίζει σε AK. Πάλι από καμπίνα παίρνεις αλλά επειδή δεν μπόρεσε να συγχρονίσει σε VDSL, σε βάζει σε ADSL με κόφτη. Για να επισπεύσεις την επαναφορά σε VDSL, δοκίμασε να αποεπιλέξεις όλα τα modulation types που αφορούν στο ADSL και να αφήσεις μόνο αυτά που είναι για VDSL. Αν φάει άκυρο το DSLAM για ADSL τότε γυρίζει πάλι σε VDSL Εαν δεν βάλω τις ρυθμίσεις για adsl δεν δέχεται τις ρυθμίσεις vdsl. To δοκιμάσαμε με τον τεχνικό της nova την πρώτη φορά και δεν έγινε τίποτα.
jkoukos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Καταρχήν όπως αναφέρθηκε ήδη, δεν αλλάζει η σύνδεση από το DSLAM της καμπίνας στο αντίστοιχο του αστικού κέντρου. Από την στιγμή που έχεις VDSL από καμπίνα, σημαίνει ότι παίρνεις υπηρεσία από το DSLAM του ΟΤΕ, από τον οποίο η Nova νοικιάζει στην χοντρική και πουλάει (σε σένα) στη λιανική. Θα με ρωτήσεις τι σ' ενδιαφέρει εσένα αυτό. Πολύ απλά το θέμα που έχεις οφείλεται στον εξοπλισμό που έχεις από τη Nova. Από την στιγμή που παίρνεις από το DSLAM του ΟΤΕ υπηρεσία, αυτό έχει δυνατότητα να δώσει ταυτόχρονα ADSL και VDSL στη ίδια γραμμή. Ανάλογα τον router που θα βάλεις ή ανάλογα τις επιλογές που έχει ενεργοποιημένες, θα έχεις και τον αντίτοιχο συγχρονισμό. Ο εξοπλισμός που δίνει ο ΟΤΕ δουλεύει μια χαρά και γίνεται άμεσα ο συγχρονισμός. Το ίδιο και σε αντίστοιχη περίπτωση στη Vodafone. Έχω διαβάσει πάλι για το ίδιο θέμα και στον ίδιο πάροχο (τη Nova).
assos7gr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 μλκ αυτο εγω με vdsl 50 hol κσθε μερα ρουτερ δοκιμαζω κσι παντα 50 συχρονιζω Σε τι πάροχο βρίσκεσαι? Προσωπικά επειδή είχα χρόνο και δεν είχα γυναικόπαιδα στο σπίτι τον Ιούλιο δοκίμασα το τεστ των δυο εταιριών που δίνουν tv την Νοva και ΟτΕ. Κατάφερα να πάρω και από τους 2 vdsl. Τελικά με κέρδισε η nova (που είμαι και τώρα). Πάντως όταν ήμουν στον ΟΤΕ κούμπωνα ξεκούμπωνα το ρουτερ συνέχεια στα 50 συγχρόνιζε. Και για να μην τα ρίχνουμε όλα στην Nova αυτό μάλλον έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας του KV.
jkoukos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Και για να μην τα ρίχνουμε όλα στην Nova αυτό μάλλον έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας του KV. Όχι κατηγορηματικά! Το εξήγησα παραπάνω.
assos7gr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Καταρχήν όπως αναφέρθηκε ήδη, δεν αλλάζει η σύνδεση από το DSLAM της καμπίνας στο αντίστοιχο του αστικού κέντρου. Από την στιγμή που έχεις VDSL από καμπίνα, σημαίνει ότι παίρνεις υπηρεσία από το DSLAM του ΟΤΕ, από τον οποίο η Nova νοικιάζει στην χοντρική και πουλάει (σε σένα) στη λιανική. Θα με ρωτήσεις τι σ' ενδιαφέρει εσένα αυτό. Πολύ απλά το θέμα που έχεις οφείλεται στον εξοπλισμό που έχεις από τη Nova. Από την στιγμή που παίρνεις από το DSLAM του ΟΤΕ υπηρεσία, αυτό έχει δυνατότητα να δώσει ταυτόχρονα ADSL και VDSL στη ίδια γραμμή. Ανάλογα τον router που θα βάλεις ή ανάλογα τις επιλογές που έχει ενεργοποιημένες, θα έχεις και τον αντίτοιχο συγχρονισμό. Ο εξοπλισμός που δίνει ο ΟΤΕ δουλεύει μια χαρά και γίνεται άμεσα ο συγχρονισμός. Το ίδιο και σε αντίστοιχη περίπτωση στη Vodafone. Έχω διαβάσει πάλι για το ίδιο θέμα και στον ίδιο πάροχο (τη Nova). Έχω κρατήσει τον εξοπλισμό του ΟΤΕ δεν τον γύρισα πίσω, οπότε μπορώ να δοκιμάσω να δω εαν αληθεύει το post? Η θα μείνω για άλλη μια μέρα στα 14?
jkoukos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δοκίμασέ το άφοβα. Μόνο που πρέπει να του περάσεις τα στοιχεία της Nova, διαφορετικά θα έχεις συγχρονισμό αλλά όχι πρόσβαση στο διαδίκτυο.
assos7gr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δοκίμασέ το άφοβα. Μόνο που πρέπει να του περάσεις τα στοιχεία της Nova, διαφορετικά θα έχεις συγχρονισμό αλλά όχι πρόσβαση στο διαδίκτυο. Βεβαίως. Και επειδή τους είχα ρωτήσει για να βάλω το δικό μου ρούτερ μου είχαν πει να αλλάξω μια ρύθμιση wan-vlan id στο 835 για να δουλέψει οποιαδήποτε ρουτερ με το δίκτυο τους. Θα το τσεκάρω αύριο.
jkoukos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Αμάν πια με τη Nova και την τιμή VLAN ID. ΟΛΟΙ οι πάροχοι έχουν την ίδια (835) για συνδέσεις από το DSLAM του ΟΤΕ στην καμπίνα. ΟΛΟΙ οι πάροχοι έχουν την ίδια (835) για συνδέσεις από δικό τους DSLAM στο αστικό κέντρο. Ο μόνος που διαφοροποιείται είναι η Nova που θέλοντας να ξεχωρίζει έχει άλλη τιμή (1102). Και μετά έρχεται και σου λέει με στυλ, ότι πρέπει να αλλάξεις την τιμή σε 835 για να δουλέψει στο δικό της δίκτυο, αποκρύπτοντας, ότι δεν είναι δικιά της υπηρεσία αλλά την νοικιάζει από τον ΟΤΕ. Στο δικό της δίκτυο έχει άλλη τιμή. 1
aGka8l Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Πολλες φορές κολαει η πόρτα στο dslam και συγχρονίζει ο εξοπλισμός σε adsl2 με 16mbps. Κάνε απανωτά ρεboot μέχρι να συγχρονίσεις σε vdsl2 η δες αν έχει μενού το ρούτερ σου για να επιλέξεις adsl h vdsl
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 αν εχει Technicolor 788 ή 589 δεν μπορεις να πειραξεις τα Modulation>απο Default υπαρχουν 3 Connections μεσα. Ενα για adsl 8/35 ενα για ιδιοκτητο forthnet vlan id 1102 και ενα για vdsl απο Kv οτε(και αλλων παροχων ) που ειναι 835. η διαφορα ειναι οτι ο οτε εχει την καρτα ρυθμισμενη και σε adsl και σε vdsl "ταυτοχρονα" ενω η Forthnet τις καρτες τις εχεις μονο σε vdsl και πρεπει να γινει Manual αλλαγη σε adsl αν καποιος θελει να βαλει αλλον εξοπλισμο.Τωρα μπορει πραγματι να ειναι καποια ασυμβατοτητα και να μην συγχρονιζει σε vdsl κατευθειαν αν πιο πριν εχει μπει adsl εξοπλισμος.Μικρο το θεμα αφου καποια στιγμη παιζει σε vdsl και επισης οτι δεν αλλαζει καποιος εξοπλισμους χωρις λογο παρα μονο αν τυχει και του χαλασει και εχει ευκαιρο μονο adsl. Έκανε 8 ώρες να αλλάξει μόνο του από 14 στα 50. Εαν δεν βάλω τις ρυθμίσεις για adsl δεν δέχεται τις ρυθμίσεις vdsl. To δοκιμάσαμε με τον τεχνικό της nova την πρώτη φορά και δεν έγινε τίποτα. αλλο pvc ειναι για το adsl και αλλο για το vdsl σε ολα τα ρουτερ οποτε το ενα δεν θελει το αλλο. Αμάν πια με τη Nova και την τιμή VLAN ID. ΟΛΟΙ οι πάροχοι έχουν την ίδια (835) για συνδέσεις από το DSLAM του ΟΤΕ στην καμπίνα. ΟΛΟΙ οι πάροχοι έχουν την ίδια (835) για συνδέσεις από δικό τους DSLAM στο αστικό κέντρο. Ο μόνος που διαφοροποιείται είναι η Nova που θέλοντας να ξεχωρίζει έχει άλλη τιμή (1102). Και μετά έρχεται και σου λέει με στυλ, ότι πρέπει να αλλάξεις την τιμή σε 835 για να δουλέψει στο δικό της δίκτυο, αποκρύπτοντας, ότι δεν είναι δικιά της υπηρεσία αλλά την νοικιάζει από τον ΟΤΕ. Στο δικό της δίκτυο έχει άλλη τιμή. το προβλημα υπαρχει συνηθως με 3rd partie routers .να ειναι καποιος σε ιδιοκτητο και να προσπαθει με 835.το αντιθετο γινεται με τα tp link που διαλεγουν forthnet και μπαινει vlan id 1102 ενω πρεπει να διαλεξουν ote ή καποιον αλλον για να παρει το 835.ειναι το κλασσικο μπερδεμα επειδη το tp link εχει drop down menu.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα