Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλύτερα ρώτα συγκεκριμένα ποια προγράμματα θα χρησιμοποιεί. Το software που θα χρησιμοποιεί παίζει μεγάλο ρόλο στην επιλογή hardware. Μέχρι στιγμής το solidworks και autocad που ανέφερες τα σηκώνει και pc με 500 ευρώ. Τα σημαντικά είναι τα άλλα που αναφέρεις. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Αποφασισαν την εταιρια να μου στησουν νεο PC για 2D & 3D μηχανολογικο σχεδιο σε AutoCAD  και SOLIDWORKS. 

Η προσφορα τους ειναι HP Workstation Z4 G4 και 2 x HP Z Display Z27n G2, απλα μου φαινεται και ειναι υπερβολικη

Θα ημουν ευχαριστημενος με ενα δυνατο pc με budget 2000 - 2500  € (με 2 οθονες).

Παρακαλω τις προτασεις σας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα, άποψη μου είναι πως είναι ιδανικά τα χαρακτηριστικά του για τη δουλειά που το θέλεις επειδή ασχολούμαι κι εγώ με τέτοια. Σίγουρα όμως είναι αρκετά ακριβό, στήνεις ίδιο στη μισή τιμή. Εσένα τι άλλες επιλογές σου έχουν δώσει και θες προτάσεις;

Απ' την άλλη έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα με τα hardware, ακριβά και μη διαθέσιμα, πιστεύω πως αν θες εργαλείο για τη δουλειά σου καλύτερα να πάρεις ένα τέτοιο και όχι κομμάτια και να μπλέκεις με μαγαζιά. Αν στη κακιά την ώρα πάνω κάτι σταματήσει να δουλεύει και περιμένεις μήνες το  ανταλλακτικό, ο πελάτης και η εταιρία δε θα περιμένουν. Νομίζω η hp και η Dell στα workstation έχουν καλό support για αυτό τα χρεώνουν και τόσο. 

Ψάξτε και στη Dell για προσφορά σε κάτι παρόμοιο.

Επεξ/σία από dimips
  • Like 2
Δημοσ.

Νομίζω ότι είναι καλό για την δουλειά σου, αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο, πολύ ακριβό, όπως όλα τα branded Workstation. Πληρώνεις το support όπως είπες και ο @dimips

Φυσικά και θα μπορούσε να γίνει custom σύστημα πολύ φθηνότερο και με καλύτερα χαρακτηριστικά, αλλά δεν θα έχεις το support που ίσως είναι απαραίτητο στην περίπτωσή σου, και μάλλον κάτι που θα καταλαβαίνουν καλύτερα οι προϊστάμενοι στην εταιρεία σου.

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, mavrik είπε

Αποφασισαν την εταιρια να μου στησουν νεο PC για 2D & 3D μηχανολογικο σχεδιο σε AutoCAD  και SOLIDWORKS. 

Η προσφορα τους ειναι HP Workstation Z4 G4 και 2 x HP Z Display Z27n G2, απλα μου φαινεται και ειναι υπερβολικη

Θα ημουν ευχαριστημενος με ενα δυνατο pc με budget 2000 - 2500  € (με 2 οθονες).

Παρακαλω τις προτασεις σας!

λογικη η τιμη του. μονο cpu+gpu εχουν ενα 800ρι συν την μητρικη με c422 chipset που δε ξερουμε καν ποσο στοιχιζει, συν υποστηριξη απο hp.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αλλά θελω να περιγράψω πως έχει η κατάσταση ακριβώς. 

Θα στήσουν το νέο pc μέχρι τέλος Μαρτίου και η σύνθεση που αναφέρω παραπάνω είναι αυτή που προτάθηκε στη εταιρία μου από εξωτερικό συνεργάτη. Θα είμαι ο μόνος μηχανολόγος και τα στελέχη δεν έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο, άρα δεν έχουν και ιδέα τι να αγοράσουν...  

Για τον λόγο αυτό με ρώτησαν αν αυτό με καλύπτει και αν θα μπορούσαμε να κάνουμε καπου κάποια έκπτωση γιατί το κόστος τους φάνηκε αρκετά υψηλό. 

Επίσης μου είπαν ότι το support είναι σημαντικό για αυτους σε περίπτωση που γίνει κάτι. Από την άλλη αλλαγή mono, CPU, gpu, RAM κλπ έχω κάνει άπειρες φορές όποτε έχω τις γνώσεις σε περίπτωση μου γίνει κάτι. Αυτό βέβαια δεν τους φτάνει λένε. 

Αυτο δεν θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες μου; Μαζί με 2 οθόνες δεν θα ξεπερνούσε τα 2200 € και θα μείωνε σημαντικα το κόστος. 

Τελος να πω ότι το μηχ σχέδιο θα είναι περίπου το 50% της εργασίας μου, όποτε θα χρησιμοποιώ AutoCAD Solidworks κλπ. 3-4 ώρες την μέρα μάξιμουμ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και αυτό υπεραρκεί https://geizhals.de/hp-omen-pc-880-156ng-3eq34ea-abd-a1761418.html?hloc=at&hloc=de

και είναι και επώνυμο. Η ΗΡ έχει υποστήριξη στην Ελλάδα. Αυτό που έβαλες το φτιάχνει μια Αυστριακή εταιρεία, η οποία πώς ακριβώς θα σε υποστηρίξει αν πάθει κάτι το μηχάνημα; 

Το παραπάνω ΗΡ είναι αρκετά καλύτερο σε επεξεργαστή και ίσως στο Solidworks να υστερεί λίγο λόγω κάρτας γραφικών (οι quadro μάλλον θα συμπεριφέρονται καλύτερα σε αυτό το πρόγραμμα).

Επίσης, δύο οθόνες σαν αυτήν https://geizhals.de/viewsonic-vg2719-2k-a1759275.html?hloc=at&hloc=de νομίζω ότι είναι πάλι υπεραρκετές, χωρίς να δώσετε πολλά χρήματα.

Συνολικά, γύρω στα 2000€ συνολικά με 2 οθόνες χωρίς μεταφορικά, και με υποστήριξη της HP, που το θεωρώ βασικό για εσάς. 

Επεξ/σία από pnick
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mavrik είπε

Ευχαριστω. Η εταιρια ειναι στην Αυστρια, οποτε και η αγορα θα γινει στην Αυστρια :) 

Α, εντάξει, δεν το γνώριζα. Πάντως, μεταξύ των δύο μηχανημάτων, το HP θα προτιμούσα όπως και να έχει. Για αυτά που δίνει (και με τις τρέχουσες τιμές gpu), νομίζω τα 1450€ είναι πολύ καλά, αν συνυπολογίσεις και 2 χρόνια εγγύηση HP. Ίσως με επικοινωνία με την εταιρεία να μπορείτε να επεκτείνετε την εγγύηση στα 3 ή 5 χρόνια. Πάλι το κόστος φυσιολογικό θα ήταν.  

• Like 1
Δημοσ.
Στις 22/9/2017 στις 1:47 ΜΜ, project.breeze είπε

Παρακαλώ, χαρά μου να βοηθάω εάν μπορώ. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες και το ίδιο λέω κι εγώ πάνω κάτω. Πλέον όλοι οι επεξεργαστές είναι τουλάχιστον 4πύρηνοι και γι'αυτό έγραψα "πολύ ισχυρούς multi core επεξεργαστές", εννοώντας υψηλά χρονισμένους. Γενικά το solidworks πάντως είναι ένα software που κάνει τα πάντα καλά αλλά όχι άριστα, υπάρχουν άλλες εφαρμογές πολύ πιο ισχυρές και εξειδικευμένες όπως το Ansys και το Converge που κάνουν χρήση όχι μόνο multi core αλλά και multi cpu. Όπως και να έχει πάντως θεωρώ ότι για το 99% των εφαρμογών με τις οποίες θα ασχοληθεί ένας Μηχ/Μηχ σήμερα τα παραπάνω λεφτά είναι υπέραρκετα και εγώ θα έδινα περισσότερο βάση στις οθόνες (για σχεδιασμό και ειδικά για assemblies θα πήγαινα στην λύση των 2 οθονών).

οι quadro/firepro δεν εχουν διαφορα στην απεικονιση των χρωματων, σκιων κλπ σε σχεση με τις απλες καρτες? εδω στα games και απο driver to driver βλεπεις πραγματα να εμφανιζονται/εξαφανιζονται στην οθονη ως δια μαγειας.

Δημοσ.

Χρειάζεσαι Quadro για solidworks για επαγγελματική δουλειά. Επίσης πόσο μεγάλα είναι αυτά που θα φτιάχνεις; Θα χρησιμοποιείς point clouds για reverse engineering; Αν ναι χρειάζεσαι μια Quadro σίγουρα η οποία να έχει αρκετή vram όπως έχει αυτή στο σύστημα που σου πρότεινε η εταιρία.

Δημοσ.

Παιδιά μην προτείνουμε στον άνθρωπο ότιναναι μόνο και μόνο για να κόψουμε κάτι. Για το συγκεκριμένο woirkload χρειάζεσαι οπωσδήποτε quadro. Period.

Από εκεί και πέρα σε cpu to minimum είναι να πας στον 8700k (αν και δε το προτείνω), μια καλή περίπτωση είναι ο 7900x ή κάποιος Threadripper και το ιδανικό θα ήταν xeon όπως σου πρότειναν στην αρχή.

• Like 1
Δημοσ.

και εγω πιστευω οτι το αρχικο μηχανημα ειναι πολυ καλο με ecc μνημες κλπ. δε νοειται μηχανημα για τετοιες δουλειες να μην εχει ecc ram. το μονο που θα αλλαζα ειναι τις μνημες σε 4 στικ αντι 2  που εχουν αυτοι. επισης εχει support το οποιο ειναι σημαντικοτατο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...