Sxaris87 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα, Το παρακάτω σχέδιο ειναι σε νεο σπιτι που δεν εχει γινει ακομα η ηλεκτρολογικη εγκατασταση οποτε μπορω να βαλω ολα τα καλωδια των ηχείων μεσα στους τοιχους. Αυτη ειναι η σκεψη μου λοιπον και θα ηθελα γνωμες, ιδεες και διορθώσεις απο εσας.
TheLordOne Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Νομιζω ειναι τελειο.. Δεν θα βγαινεις ποτε απο το σπιτι χαχαχαχα
Kazama88 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Είσαι σε γενικές γραμμές μια χαρά. Αυτό που ίσως χρειαστεί ειναι να ανοίξεις και να φέρεις λίγο πιο μπροστά τα 2 μπροστινά ώστε να πλησιάσεις λίγο προς το ισόπλερο τριγωνο με την θέση ακρόασης. Επίσης να κάνεις το crawl για το sub γιατί μπορεί στο χώρο σου να μη δουλέψει το συγκεκριμένο σημείο και να πέφτεις σε κάνα null.
Sxaris87 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Επίσης να κάνεις το crawl για το sub γιατί μπορεί στο χώρο σου να μη δουλέψει το συγκεκριμένο σημείο και να πέφτεις σε κάνα null. Θα το εκανα το Sub Crawl αλλα τωρα ειμαι στο σημειο που περναμε την εγκατασταση του ηλεκτρολογου και του λεω που να βαλει τις γραμμες για να μπουν ολα τα καλωδια μεσα στους τοιχους. Πως θα βρω την σωστη θεση ή την πιθανη σωστη θεση για το sub?
Kazama88 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Καποιος απλός κανόνας ή υπολογισμός δεν υπάρχει. Κατα 90% θα παίξει καλά εκεί. Σε περίπτωση που θέλει τράβηγμα προς τα έξω απλά άσε λίγο παραπανω καλώδιο να είσαι safe. Δες και το σχέδιο για τις αλλαγούλες που σου πρότεινα. Δώσε και ελάχιστο tow in στα μπροστινά να βοηθήσεις την στερεοφωνική εικόνα. Επίσης εγώ θα αφηνα και αναμονές για τα άλλα 2 atmos. Δεν ξέρεις ποτέ αν θα στην δώσει κάποια στιγμή και θελήσεις να το κάνεις 5.1.4. Άσχετο σχετικό, όταν έβαλα το γούφερ μου, το τοποθέτησα στη γωνία του σαλωνιού που έδειχνε πιο ωραία και είχε και περισσότερο χώρο. Ακαλιμπράριστο ακόμα στη μέση το gain, το άκουγα και είχα ενθουσιαστεί. Το αφήνω να παίζει και σηκώνομαι από τον καναπέ. 1.5m πιο δίπλα γινόταν χαμός από ένταση. Γυρνάω στη θέση μου όλα νορμαλ. Τελικά έκανα το crawl και είδα πως στη γωνία που είχα επιλέξει υπήρχε μεγάλη καταβόθρα στα χαμηλά. Με την ίδια μέθοδο βρήκα πως η άλλη μου γωνία έπαιζε πολύ καλά με καλή ενίσχυση και διαύγεια. Οποτε με βαρια καρδια το άλλαξα θέση και το καλιμπράρισα με το audissey. Τώρα υπάρχει σωστό integration με το gain να ειναι στο 2 απο τα 11 και στα -9db στον ενισχυτη. Έχεις βρει τα ηχεία οροφής που θα βάλεις? Γιατι και εγώ τώρα θα φτιάξω γυψοσανίδα για να βάλω και εγώ και δεν έχω καταλήξει σε μοντέλο.
Sxaris87 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Καποιος απλός κανόνας ή υπολογισμός δεν υπάρχει. Κατα 90% θα παίξει καλά εκεί. Σε περίπτωση που θέλει τράβηγμα προς τα έξω απλά άσε λίγο παραπανω καλώδιο να είσαι safe. Δες και το σχέδιο για τις αλλαγούλες που σου πρότεινα. Δώσε και ελάχιστο tow in στα μπροστινά να βοηθήσεις την στερεοφωνική εικόνα. Επίσης εγώ θα αφηνα και αναμονές για τα άλλα 2 atmos. Δεν ξέρεις ποτέ αν θα στην δώσει κάποια στιγμή και θελήσεις να το κάνεις 5.1.4. Άσχετο σχετικό, όταν έβαλα το γούφερ μου, το τοποθέτησα στη γωνία του σαλωνιού που έδειχνε πιο ωραία και είχε και περισσότερο χώρο. Ακαλιμπράριστο ακόμα στη μέση το gain, το άκουγα και είχα ενθουσιαστεί. Το αφήνω να παίζει και σηκώνομαι από τον καναπέ. 1.5m πιο δίπλα γινόταν χαμός από ένταση. Γυρνάω στη θέση μου όλα νορμαλ. Τελικά έκανα το crawl και είδα πως στη γωνία που είχα επιλέξει υπήρχε μεγάλη καταβόθρα στα χαμηλά. Με την ίδια μέθοδο βρήκα πως η άλλη μου γωνία έπαιζε πολύ καλά με καλή ενίσχυση και διαύγεια. Οποτε με βαρια καρδια το άλλαξα θέση και το καλιμπράρισα με το audissey. Τώρα υπάρχει σωστό integration με το gain να ειναι στο 2 απο τα 11 και στα -9db στον ενισχυτη. Έχεις βρει τα ηχεία οροφής που θα βάλεις? Γιατι και εγώ τώρα θα φτιάξω γυψοσανίδα για να βάλω και εγώ και δεν έχω καταλήξει σε μοντέλο. Ωραια θα το δω με το sub, αν ειναι μπορει αν μην βαλω το καλωδιο μεσα στον τοιχο για να μην με δεσμεύσει. Για ηχεία οροφής σκεφτομαι για KLIPSCH R 1650 C και γενικα για KLIPSCH ηχεια για ολο το set
Kazama88 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Ωραίος δεν τα είχα προσέξει αυτά, μπαίνουν στις επιλογές μου. Όσο για τα Klipsch είμαι και εγώ fan. To sub που αναφέρομαι πάνω είναι το R-110SW και σιγά σιγά θα αλλάξουν όλα για Klipsch RP.
chios Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 http://www.ledcity.gr/index.php?route=product/product&product_id=645 Στους τοίχους μπορείς να βάλεις κάτι τέτοιο και το καλώδιο να είναι σε κανάλι μέσα ώστε να μπορείς να το αλλάξεις αν χρειαστεί. και μην κάνεις τσιγκουνιά στα καλώδια, βγάλε πίσω από την τηλεόραση 2-3 ethernet. καλές ακροάσεις.
slk200gr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 για να μην ανοιξω αλλο θεμα ,τα ηχεια για το atmos ειναι ειδικα ηχεια ?
Kazama88 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 για να μην ανοιξω αλλο θεμα ,τα ηχεια για το atmos ειναι ειδικα ηχεια ? Όχι δεν είναι ειδικά, μπορείς να βάλεις όποια οροφής θέλεις. Τα μόνα ειδικά είναι αυτά τα modules που βαράνε προς τα πάνω ώστε να σου έρχεται ο ήχος με ανάκλαση αλλά αυτά δεν είναι η καλύτερη λύση για atmos. 1
xrhstosiak Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 βαλε παραπανω γραμμες απο οσες υπολογιζεις + παραπανω καλωδιο απο οσο υπολογιζεις καλυτερα να περισσεύει παρά να κανεις ενώσεις η θεση του sub δεν μου αρεσει ... θελει πειραματισμο αν μπορεις καντον πριν περασεις καλωδια με ενα προχειρο στησιμο ισως και στο πλαι δεξια αναμεσα σε καναπε και πολυθρονα που εχεις ή στο κεντρο τα κεντρικα ηχεια πιο ανοικτα και πιο εξω αν σε περνει ο χωρος καλο ειναι να μην ειναι ακριβως στην ιδια ευθεια με το κεντρικο ιδανικα ολα μπαινουν σε εναν κυκλο βασικα εχει πειραματισμο ... δες το και αναποδα upside down κλεινει και γινεται μικρη αιθουσα κερδιζεις και την ανακλαση του τοιχου και γεμιζει με πιο μικρες εντασεις που μπορει να ειναι ενοχλητικες για τους γυρω αν πισω απο τον καναπε εχεις μεγαλο χωρο μπορει να εχεις ενοχλητικο αντιλαλο ουα ουα σε αυτο το setup ισως βολευει παντως να σηκωσεις την tv στον τοιχο εκτος αν εχεις προβολεα και να βαλεις απο κατω του και λιγο μπροστα το sub ... γενικα προσπαθησε να σκεφτεις καθε πιθανο σεναριο απειρες φορες εχω στησει καπως ενα χωρο ... ποτε δεν εμεινε ιδιος .... ποτε
Sxaris87 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 βαλε παραπανω γραμμες απο οσες υπολογιζεις + παραπανω καλωδιο απο οσο υπολογιζεις καλυτερα να περισσεύει παρά να κανεις ενώσεις η θεση του sub δεν μου αρεσει ... θελει πειραματισμο αν μπορεις καντον πριν περασεις καλωδια με ενα προχειρο στησιμο ισως και στο πλαι δεξια αναμεσα σε καναπε και πολυθρονα που εχεις ή στο κεντρο τα κεντρικα ηχεια πιο ανοικτα και πιο εξω αν σε περνει ο χωρος καλο ειναι να μην ειναι ακριβως στην ιδια ευθεια με το κεντρικο ιδανικα ολα μπαινουν σε εναν κυκλο βασικα εχει πειραματισμο ... δες το και αναποδα upside down κλεινει και γινεται μικρη αιθουσα κερδιζεις και την ανακλαση του τοιχου και γεμιζει με πιο μικρες εντασεις που μπορει να ειναι ενοχλητικες για τους γυρω αν πισω απο τον καναπε εχεις μεγαλο χωρο μπορει να εχεις ενοχλητικο αντιλαλο ουα ουα σε αυτο το setup ισως βολευει παντως να σηκωσεις την tv στον τοιχο εκτος αν εχεις προβολεα και να βαλεις απο κατω του και λιγο μπροστα το sub ... γενικα προσπαθησε να σκεφτεις καθε πιθανο σεναριο απειρες φορες εχω στησει καπως ενα χωρο ... ποτε δεν εμεινε ιδιος .... ποτε Καλα τα λες. θα βαλω κατι τις ιδεες όλων σας και θα δω πως θα το κανω. Η TV θα μπει τοιχο σιγουρα. Το καλωδιο του sub δεν θα το περασω απο τοιχο τοτε γτ θα με δεσμεύσει
slk200gr Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Αυτα για ηχεια atmos με ενισχυτη Yamaha rx-2050 πισυευετε οτξ κανουν?εκει που θα πουν εχω γυψοσανιδα
yanc Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2017 Πως θα βρω την σωστη θεση ή την πιθανη σωστη θεση για το sub? Βαλε το οπουδηποτε και δωστου υλικο να παιζει. Καθισε σε οσες πιθανες θεσεις μεσα στο χωρο μπορεις. Εκει που θα το ακους καλυτερα, εκει το βαζεις τελικα.
slk200gr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 να ξανακανω μια χαζη ερωτηση ,ηχεια αυτοκινητου κανουν για ηχεια dolby atmos ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα