Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παρέα.

Έχω μια ταινία σε mp4 με ενσωματομένους υπότιτλους και θέλω να τους αφαιρέσω και να προσθέσω

ελληνικούς.

ξέρει κανείς πως μπορεί να το κάνω όλο αυτό?

Δημοσ.

Δέν γίνεται να βγούν.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο να κόψεις το κάτω μέρος που εμφανίζονται, βέβαια με αυτό τον τρόπο αναγκαστικά κόβεις και τμήμα της εικόνας.

Δημοσ.

Δέν γίνεται να βγούν.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο να κόψεις το κάτω μέρος που εμφανίζονται, βέβαια με αυτό τον τρόπο αναγκαστικά κόβεις και τμήμα της εικόνας.

Αυτό που κάνουν μερικοί και βάζουν μαύρο φόντο στου νέους ελληνικούς υπότιτλους ώστε να καλυφτούν οι αγγλικοί κινέζικοι  από πίσω ξέρεις με πιο πρόγραμμα μπορεί να γίνει? 

Δημοσ.

Αν βάλεις το αρχείο να παίξει στο pc π.χ. στο mpc-h ή στο vlc ή σε όποιο πρόγραμμα έχεις, μπορείς να απενεργοποιήσεις τους αγγλικούς υπότιτλους; Αν όχι τότε είναι hardcoded δηλαδή ενσωματωμένοι, αν βγαίνουν είναι soft και μπορείς να τους αφαιρέσεις.

Δημοσ.

Αν βάλεις το αρχείο να παίξει στο pc π.χ. στο mpc-h ή στο vlc ή σε όποιο πρόγραμμα έχεις, μπορείς να απενεργοποιήσεις τους αγγλικούς υπότιτλους; Αν όχι τότε είναι hardcoded δηλαδή ενσωματωμένοι, αν βγαίνουν είναι soft και μπορείς να τους αφαιρέσεις.

hardcoded είναι

Δημοσ.

Που θέλεις να κάνεις αναπαραγωγή; Σε υπολογιστή μπορείς από το πρόγραμμα αναπαραγωγής να ορίσεις τους υπότιτλους να είναι opacue, με πλαίσιο, με πολύ χοντρό περίγραμμα κτλ.

Δημοσ.

Σε τηλεόραση βασικά την βρήκα την ταινία στο youtube χωρίς υπότιτλους το πρόβλημά μου τώρα είναι άλλο.

Η διάρκεια και κάτι  της είναι 2 ώρες και κανένα πρόγραμμα δεν μου το κατεβάζει ούτε online downloader μου κατεβάζουν μόνο τα 20 λεπτά.

μήπως ξέρουμε κανένα πρόγραμμά να κατεβάζει από youtube το βίντεο όσο διάρκεια και να είναι?

Δημοσ.

Από youtube μπορείς να κατεβάσεις με π.χ. video download helper για Firefox αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι είναι καθ'ολα νόμιμο.

Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα ναι, μπορεί να σβηστούν hardcoded υπότιτλοι σε βαθμό που όταν πέσουν άλλοι από πάνω να μην είναι ορατοί από τον μεσο- ανυποψίαστο θεατή αλλά απαιτούνται κάποιες ειδικές γνώσεις και software.

Δημοσ.

Να ένα παράδειγμα αλλά για να γίνει σωστή δουλειά χρειάζεται και δεύτερος ξεχωριστός keyer για τα μαύρα περιθώρια των υποτίτλων.oku7n8.png

Δημοσ.

Εντάξει. Δε χρειάζεταιι να μπλέξει κάποιος με το fusion ή το after effect για να κάνει ένα bluring στους κάτω μέρος που βγαίνουν οι υπότιτλοι. Το κάνει και το δωρεάν και πιο απλό avidemux.

Eitherway, nice composition..

Δημοσ.

Όντως το avidemux έχει τέτοιο filter. Να έχετε όμως υπόψη ότι και το fusion και το davinci resolve είναι δωρεάν για επαγγελματική χρήση και μπορούν να κάνουν απίστευτα πράγματα.

Δημοσ.

Δε διαφωνώ. Και τα δύο είναι φανταστικά προγράμματα και οι δωρεάν εκδόσεις καλύπτουν άνετα ημιεπαγγελματίες και low badget production studios. Απλά επεσήμανα ότι είναι too much για μια απλή δουλειά όπως αυτή και το πρόβλημα είναι στη δύσκολη εκμάθηση των προγραμμάτων αυτών. Όποιος όμως αποφασίσει να ασχοληθεί και να τα μάθει, τότε η ανταμοιβή του θα είναι μεγάλη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...