Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το φιλτρο εχει σωστη και αναποδη.η μυτη του φιλτρου πρεπει να κοιταει παντα τον τοιχο και συνηθως ειναι το Line.το πισω μερους του φιλτρου που παντα εχει θυληκο βυσμα και γραφει Phone ειναι για το τηλεφωνο.αν μπει αναποδα το φιλτρο το τηλεφωνο θα παιξει σωστα αλλα θα κανει προβλημα στο ιντερνετ.

υπαρχουν και φιλτρα θυληκο θυληκο που συνηθως γραφουν πανω ποιο ειναι το Line που παει τοιχο και ποιο το Phone.αλλα το 99 τις 100 των φιλτρων ειναι αρσενικο θυληκο.

απλα πολλα ατομα εχουν παλια πριζα με τις δυο τρυπες και επειδη εκει δεν μπορει να μπει το φιλτρο ,βαζουν την μυτη του φιλτου στο τηλεφωνο και στο πισω μερος το καλωδιο που παει στην παλια πριζα.

• Like 1
Δημοσ.

Η μύτη του φίλτρου είναι μέσα στη βάση του ασύρματου τηλεφώνου και στο θηλυκό του φίλτρου καταλήγει η προέκταση του καλωδίου που ξεκινά από την πρίζα του τοίχου (η οποία είναι μονή, με μόνο μία τρύπα δηλαδή). Αν τα αλλάξω και τα βάλω όπως περιγράφεις η σύνδεση του ίντερνετ πέφτει κατά 6-8 mbps. 

Αρα ακολουθώ το ρήτο που λέει, αν δουλεύει μην το πειράζεις?  B)

Δημοσ.

ειναι πολυ παραξενο .α.θα δοκιμαζα με αλλο φιλτρακι.β.θα τσεκαρα την πριζα μηπως κατι παταει στραβα και στην πριζα και στο καλωδιο και οταν βαζεις το φιλτρο δεν μπορει να πατησει.ξερω ποιανω τα πιο παραξενα σεναρια.απλα καλο θα ειναι να μπει σωστα γιατι ισως πας ακομα παραπανω σε ταχυτητα.ή δοκιμασε splitter αν εχεις ευκαιρο.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλτατε poulinos να με συγχωρείς που σε πρήζω και πάλι. Λοιπόν, μίλησα με forthnet και μου είπαν ότι η ταχύτητα που φαίνεται στο σύστημα μέσα ότι έχω είναι στα 21 mbps. Με τον τρόπο που έχω συνδέσει το τηλέφωνο και το φίλτρο, η ταχυτητα μου είναι στα 17.5 μέχρι 19 mbps. Εχθες που άλλαξα το καλώδιο και το τοποθέτησα ορθολογικά το φίλτρο απευθείας στην πρίζα η ταχύτητα κάρφωνε στα 12.99 mbps χωρίς διακυμάνσεις. Nα το αφήσω έτσι και να μην παιδεύομαι άδικα? ΕΙλικρινά δεν έχω άλλο συνδυασμό να κάνω.

Δημοσ.

Αν και γίνομαι κουραστικός αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της σύνδεσης μου. Βάσει αυτών τι μπορώ να κάνω ώστε να τα βελτιώσω λίγο?

Link Information
DSL Type: G.992.5_Annex_A spacer.gif

Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 932 / 18137

Max Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:932 / 19584 spacer.gif

Data Transferred (Sent/Received) [b/B]: 1760194 / 56003150 spacer.gif

Output Power (Up/Down) [dBm]: 6 / 9.5 spacer.gif

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 7 / 15 spacer.gif

SN Margin (Up/Down) [dB]: 8 / 11.3 spacer.gif

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / - spacer.gif

FEC (Up/Down): 0 / 49 spacer.gif

CRC (Up/Down): 0 / 1

Δημοσ.

Ζητα να σου κατεβάσουν το margin απο 11 στο 6

Λοιπόν, ψιλολύθηκε το θέμα. το margin πήγε στα 8 και η ταχύτητα τσίμπησε ακόμα 1,5 mbps. Το καλοκαίρι είχαν το margin στα 6 και είχα πολλές αποσυνδέσεις οπότε ακολουθήσαμε μια μέση οδό. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. (+ Poulinos

Για την ιστορία : Πρέπει να υπάρχει κάποιο θέμα με την εσωτερική καλωδίωση μου. Εκτός από το μόντεμ το οποίο είναι συνδεδεμένο στην πρίζα απευθείας, στο σπίτι υπάρχει ένα φορητό τηλέφωνο σε άλλο δωμάτιο. Αν το αποσυνδέσω εντελώς, η ταχυτητά πέφτει στα 12,99 καρφί και δεν κουνιέται από εκεί. Αν βάλω φιλτρο στην πρίζα του τοίχου και έπειτα το καλώδιο της συσκευης, το ίδιο. Αν βάλω απευθείας το καλώδιο στον τοίχο και έπειτα ανάποδα το φίλτρο με το αρσενικό προς τη βάση του τηλεφώνου, η ταχύτητα ανεβαίνει στα 18 mbps. Δοκίμασα και άλλα φίλτρα και άλλα καλώδια αλλά τίποτα. Οπότε let it be as it is. 

Δημοσ.

Φίλτατε poulinos να με συγχωρείς που σε πρήζω και πάλι. Λοιπόν, μίλησα με forthnet και μου είπαν ότι η ταχύτητα που φαίνεται στο σύστημα μέσα ότι έχω είναι στα 21 mbps. Με τον τρόπο που έχω συνδέσει το τηλέφωνο και το φίλτρο, η ταχυτητα μου είναι στα 17.5 μέχρι 19 mbps. Εχθες που άλλαξα το καλώδιο και το τοποθέτησα ορθολογικά το φίλτρο απευθείας στην πρίζα η ταχύτητα κάρφωνε στα 12.99 mbps χωρίς διακυμάνσεις. Nα το αφήσω έτσι και να μην παιδεύομαι άδικα? ΕΙλικρινά δεν έχω άλλο συνδυασμό να κάνω.

δεν στεκει να παιζει καλυτερα η γραμμη με το φιλτρο αναποδα εκτος αν εχει θεμα το φιλτρο ή αν παιζει και καποιο αλλο προβλημα γενικοτερα στην καλωδιωση.αν δεν ειχε σωστο και αναποδο δεν θα γραφαν phone /line.αν θες δοκιμαζεις με σπλιττερ χωρις να βαλεις κατι στο dsl απλα για να δεις αν λυνεται το θεμα.το 21 παιζει να ηταν κανα attainable γιατι αν επαιζες 21 θα το βλεπες μεσα στο ρουτερ και εσυ.εκτος αν βλεπεις και εσυ μεσα στο ρουτερ το attainable 21

Αν και γίνομαι κουραστικός αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της σύνδεσης μου. Βάσει αυτών τι μπορώ να κάνω ώστε να τα βελτιώσω λίγο?

Link Information

DSL Type: G.992.5_Annex_A spacer.gif

Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 932 / 18137

Max Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:932 / 19584 spacer.gif

Data Transferred (Sent/Received) [b/B]: 1760194 / 56003150 spacer.gif

Output Power (Up/Down) [dBm]: 6 / 9.5 spacer.gif

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 7 / 15 spacer.gif

SN Margin (Up/Down) [dB]: 8 / 11.3 spacer.gif

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / - spacer.gif

FEC (Up/Down): 0 / 49 spacer.gif

CRC (Up/Down): 0 / 1

οσο ανεβαινει το margin η γραμμη γινεται πιο σταθερη αλλα χανεις σε ταχυτητα.και το αναποδο.εσυ λογω αποσυνδεσεων απο το 6 που ειναι το default στο εβαλαν στο 11.η Forthnet Δινει 6,8,11,15

Ζητα να σου κατεβάσουν το margin απο 11 στο 6

και στα alcatel για να πιασεις το max δεν θες μονο 6 αλλα θες 6 με no_rfi

Μυστήριο , και μου μάθαν όλοι πως το φίλτρο πρέπει να μπαίνει απευθείας στη πρίζα .

Να παω να τ' αλλαξω και γω να δω..

ναι η πριζα πρεπει να ειναι rj11 και η μυτη του φιλτρου να κοιταει την πριζα.αν ειναι και οι 2 πλευρες θυληκες η μια απο τις 2 πρεπει να γραφει phone και η αλλη Line.εκτος αν ειναι κατι χαλια φιλτρα που εχω πετυχει που ηταν οτι να νε.σαν να ειχες παρει τσιπακια και να τα ειχες τυλιξει με μονοτικη ταινια.οτι χειροτερο εχω πετυχει σε φιλτρο

Λοιπόν, ψιλολύθηκε το θέμα. το margin πήγε στα 8 και η ταχύτητα τσίμπησε ακόμα 1,5 mbps. Το καλοκαίρι είχαν το margin στα 6 και είχα πολλές αποσυνδέσεις οπότε ακολουθήσαμε μια μέση οδό. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. (+ Poulinos

Για την ιστορία : Πρέπει να υπάρχει κάποιο θέμα με την εσωτερική καλωδίωση μου. Εκτός από το μόντεμ το οποίο είναι συνδεδεμένο στην πρίζα απευθείας, στο σπίτι υπάρχει ένα φορητό τηλέφωνο σε άλλο δωμάτιο. Αν το αποσυνδέσω εντελώς, η ταχυτητά πέφτει στα 12,99 καρφί και δεν κουνιέται από εκεί. Αν βάλω φιλτρο στην πρίζα του τοίχου και έπειτα το καλώδιο της συσκευης, το ίδιο. Αν βάλω απευθείας το καλώδιο στον τοίχο και έπειτα ανάποδα το φίλτρο με το αρσενικό προς τη βάση του τηλεφώνου, η ταχύτητα ανεβαίνει στα 18 mbps. Δοκίμασα και άλλα φίλτρα και άλλα καλώδια αλλά τίποτα. Οπότε let it be as it is. 

σιγουρα κατι παιζει απλα πρεπει να το ψαξεις για να δεις τι φταιει.να αποσυνδεθουν ολα τα πριζακια ολα τα καλωδια και να γινονται δοκιμες και να συνδεονται ολα ενα ενα μεχρι να δεις τι φταιει.μπορει να φταιει καλωδιο μπορει να φταιει πριζακι μπορει να εχουν συνδεσει αναπληρωματικα ζευγαρια.

• Like 2
Δημοσ.

με 8 margin και παιζεις 21 Mbit.δηλαδη με 6 θα εισαι σχεδον 23.καλα δεν το λες κοκκινα αυτο.οταν ειπες κοκκινα νομιζα οτι θα μπω μεσα και θα δω εκατομμυρια errors να εχουν μαζευτει. δεν ειναι πολλα errors αναλογως και ποση ωρα/μερες εισαι Online.συνηθως αν εχεις πολλα errors εχεις αποσυνδεσεις ή δεν τερματιζεις την γραμμη επειδη εχεις πολλα errors ή βλεπεις τα errors να ανεβαινουν κατα εκατονταδες/χιλιαδες on the fly.

κατα τα αλλα αν βρεις τι φταιει θα μπορουσες να παιξεις και με 6 Margin.θα πρεπε να ξεκινησει καποιος απο κατανεμητη ή απο το κεντρικο πριζακι εστω αποσυνδεοντας ολα τα υπολοιπα πριζακια και κρατοντας μονο το κεντρικο και βαζοντας εκει ρουτερ και τηλεφωνο για να δει τι γινεται και μετα σιγα σιγα να ενωνονται ολα τα αλλα πριζακια μεχρι να βρει τι φταιει.παντως με βαση αυτα που λες κατι στον χωρο βρωμαει.μπορει να εχει συνδεθει και κανα αναπληρωματικο ζευγαρι.το παραξενο ειναι οτι παροτι αυτο το προβλημα εχεις τελειο sync για 8 margin και 16 attenuation.

Η ταχύτητα ανέβηκε σταθερά στα 18+ mbps αλλά τα σφάλματα βαράνε κόκκινο... 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχθές είπα να κάνω κάποιες δοκιμές για να δω τι μπορεί να βραχυκυκλώνει το δίκτυο. Η αρχικά εικόνα ήταν όπως φαίνεται στην πρώτη είκονα (17:21).

Στην συνέχεια άφησα ελεύθερα τα δύο από τα συνολικά τρία πριζάκια του σπιτιού αφήνοντας σε χρήση το πρώτο μόνο στο οποίο είναι και το μόντεμ. Η εικόνα ήταν αυτή της δεύτερης εικόνας (18:06).

Επειτα αποσύνδεσα εντελώς τις δύο πρίζες των δωματίων και έχουμε την τρίτη εικόνα όπου τα στατιστικά χειροτέρεψαν (18:27).

Μετά τις επανασύνδεσα και σύνδεσα πάλι το τηλέφωνο με το πριζάκι ανάποδα, προς την συσκευή. (20:14)

(Αν βάλω το φίλτρο με ορθό τρόπο, δηλαδή στην πρίζα του τοίχου και έπειτα το καλώδιο, η εικόνα μοιάζει με αυτή που λήφθηκε στις 18:06) 

Τέλος,  εικόνα σταθεροποιήθηκε όπως φαίνεται στην εικόνα με ώρα 22:05. 

post-409740-0-26770000-1508916153_thumb.jpg

post-409740-0-76350800-1508916394_thumb.jpg

post-409740-0-73908000-1508916521_thumb.jpg

post-409740-0-37364400-1508916840_thumb.jpg

post-409740-0-64685000-1508916861_thumb.jpg

Δημοσ.

θελει δοκιμες ξεκινοντας απο τον κατανεμητη.γιατι κατι παει στραβα πραγματι.αν βγαλεις τηλεφωνο και φιλτρο δουλευεις παλι στα 20+?

• Like 1
Δημοσ.

θελει δοκιμες ξεκινοντας απο τον κατανεμητη.γιατι κατι παει στραβα πραγματι.αν βγαλεις τηλεφωνο και φιλτρο δουλευεις παλι στα 20+?

Μόλις κάνω την κίνηση να τραβηξω την πρίζα του τηλεφώνου από το δωμάτιο, κατευθείαν κόβεται το ίντερνετ. Μετά από 1 λεπτό που επανέρχεται, η ταχύτητα πάει στα 14. Το μόντεμ μάλιστα είναι στην πρώτη κατά σειρά πρίζα των καλωδιωσεων, στην είσοδο του σπιτιού. 

Δημοσ.

κατι το επηρεαζει τωρα τι θελει δοκιμες.εχω πετυχει κατι παρομοιο και συνηθως σε τετοια κατι φταιει στην καλωδιωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...