Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, γράφω εδώ μετά από 3 επικοινωνίες με την forthnet, παλικάρια έκαναν reset, αλλάζαν (λέγανε) μερικές ρυθμίσεις από εδώ και κει και πάλι παρόλα αυτά το πρόβλημα παραμένει.

εχω συνδεση από το 2005 σε αυτό το σπίτι, με πολύ περισσότερα τηλέφωνα (αντί του ενός που έχω τώρα, με φίλτρο). Όταν οι ταχύτητες ανέβηκαν, το νούμερο μας ήταν το 9mb και κατέβαζα απροβλημάτιστα με 1000kbps, και στην HOL, και στον ΟΤΕ, και στην ίδια την Forthnet για μήνες/έτη.

Το πρόβλημα : Ξαφνικά, ενώ πάλι το έχουμε ρυθμίσει μαζί στα 9Mbit, θα κολλήσω, θα πέσει η γραμμή, θα επανέλθω με σοφτγουερική επανεκκίνηση και θα επανέλθει στα 4Mbit..

Έχω το λευκό τους το ρούτερ, που το πρόλαβα (απ ' ότι διαβάζω στα άλλα νήματα) άνευ κόστους.

Αρχίζω, ξανά, και κατηγορώ το σπίτι, τα καλώδια και το ρούτερ. Πολλές φορές φταίει η εταιρεία και τζάμπα αναστατώνομαι, γι' αυτό ήρθα σε εσάς. Πολλά προβλήματα που έχω βιώσει με δαύτες, έχουν απλά επιλυθεί με τις αλλαγές εταιρείας. Ποτέ δεν άλλαξα για προσφορά, μόνο για πρόβλημα απλά να σώσω να επανέλθω ονλάι.

Από Actual rate ~900, δείτε :

Ζητώ συγνώμη, αν μπορεί να γίνει merge, κάπως δεν τον ένιωσα τον τίτλο πριν που τον διάβασα. :(

post-350635-0-74524500-1504695067_thumb.png

Δημοσ.

Αν είναι όλα εντάξει μέσα στο σπίτι πρίζες φίλτρα router καλώδια  μέχρι τον κατανεμητή στο σπίτι σου πάρε τηλέφωνο 8001001112 χωρίς χρέωση στο τεχνικό τμήμα της nova και ζήτα ραντεβού με τεχνικό. 

Δημοσ.

Δεν έχει πατήσει ποτέ κανείς τέτοιος σπίτι, μέχρι τώρα όλα με την δική σας βοήθεια ή μόνος.

εγώ θα δοκιμάσω και θα έχω αφημένα έξω και ΕΞΤΡΑ φιλτεράκια αλλά και τηλεφωνικά καλώδια, σίγουρα δε θα μου ζητήσει ρέστα στο τέλος;

Δημοσ.

Αν κλείσεις ραντεβού με  τεχνικό μέσω nova  και διαπιστώση ότι η βλάβη είναι εσωτερικά του κτηρίου που μένεις την επίσκεψη την χρεώνεσαι εσύ αν είναι εξωτερική βλάβη η nova άλλα τσέκαρε αυτά που σου είπα παραπάνω πριν κλείσεις ραντεβού μαζί τους.  

Δημοσ.

Έχει πέσει μόνιμα ο συγχρονισμός της γραμμής σου στα 4 όπως στο συνημμένο ή κάποιες φορές ανεβαίνεις και στο μέγιστο του σπιτιού σου ( στα 9-10 απ'ότι κατάλαβα)?

Δημοσ.

Έχει πέσει μόνιμα ο συγχρονισμός της γραμμής σου στα 4 όπως στο συνημμένο ή κάποιες φορές ανεβαίνεις και στο μέγιστο του σπιτιού σου ( στα 9-10 απ'ότι κατάλαβα)?

Δεν έχω κάνει πολλά rr να δω αν κάθεται τυχαία, τώρα αυτή τη στιγμή τράβηξα το παρακάτω και είναι στα ίδια χάλια. Δεν έχει ανέβει, αν καθόμουν στο πισί θα το διαισθανόμουν.

Από την παρακάτω εικόνα αυτό που καταλαβαίνω είναι πως ΠΑΛΙ έγινε rr και έπεσε και λίγο παρακάτω, μιας και όλα τα νούμερα άλλαξαν.

post-350635-0-54677000-1505182892_thumb.png

Δημοσ.

Απο το Line Attenuation σου καταλαβαίνω ότι μπορείς να πας πολύ παραπάνω από το 3 που κλειδώνεις τώρα.

Ενδέχεται να είναι και καλωδιακή βλάβη όπως στη δική μου περίπτωση όπου δεν μπορείς να κάνεις κάτι μόνος σου.

Οπότε ξανά τηλέφωνο στη φορθ, δηλώνεις βλάβη, τους λες ότι και το upload σου den είναι στο μέγιστό του (1000κάτι kbps) και λες να έρθει τεχνικός να μετρήσει τη γραμμή σου...

Δημοσ.

φοραει profile οποτε λογικο να μην πιανει τα 1021 οποτε βλαβη για το upload δεν μπορει να δωσει.καταρχην ζηταει να βγει τελειως το profile και μετα αν ειναι ακομα χαμηλα το download μπορει να δωσει βλαβη για το down.αν πιανουν τα χερια του παλι μετα την αφαιρεση profile δοκιμαζει στον κατανεμητη/χωνευτη αμα ξερει

Απο το Line Attenuation σου καταλαβαίνω ότι μπορείς να πας πολύ παραπάνω από το 3 που κλειδώνεις τώρα.

Ενδέχεται να είναι και καλωδιακή βλάβη όπως στη δική μου περίπτωση όπου δεν μπορείς να κάνεις κάτι μόνος σου.

Οπότε ξανά τηλέφωνο στη φορθ, δηλώνεις βλάβη, τους λες ότι και το upload σου den είναι στο μέγιστό του (1000κάτι kbps) και λες να έρθει τεχνικός να μετρήσει τη γραμμή σου...

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά, αρχικά αλλάξαμε προφάιλ, αλλα ταυτοχρονα μιλουσα με ενα τζιμανι στη φορθνετ (κι ομως - εχει και αλλα) ο οποιος τελικα αισθανομαι πως 100% ελυσε το θεμα.

Το προβλημα ηταν μια τηλεφωνικη συσκευη, η οποία δε παιρνει ρευμα απο εξωτερικη τροφοδοσια.

Το βρισκω απόλυτα λογικο, την εβγαλα αμεσως, και σε τεστ 5 ημερων ουτε επεσε η γραμμη και κατεβαζα συνεχως με 1000kbps το οποιο και ειναι το μαξ που εχω πιασει απο το 2005. Να τα βγαλετε και εσεις θα ελεγα! Ισως κλειδωσετε σε καλυτερα νουμερα, ισως. (επισης να αναφερω πως μολις το συνδεσα ξανα - για το τεστ - επεσα μετα απο 1 λεπτο και κλειδωσα στα 3-4mbps παλι!)

Αν δεν ειχαμε δευτερο τηλεφωνο θα πηγαινα να αγοραζα ενα ασυρματο φθηνιαρικο των 20€ με καλες κρητικες και θα καθαριζα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ POULINE, ΚΟΥΜΟ ΚΑΙ DRIVERPIT !!!

• Like 2
Δημοσ.

Με αφορμη αυτο το θεμα ας πουμε μπορει να εχει γραφτει και σε αλλο θεμα αλλα δεν θυμαμαι σχετικα με τις τηλεφωνικες συσκευες.

α.καθε τηλεφωνικη συσκευη θελει φιλτρο.το φιλτρο εχει συγκεκριμενο τροπο που μπαινει.

β.μια γραμμη μπορει να αντεξει συγκεκριμενο αριθμο συσκευων το οποιο εξαρτατε απο το "φορτο" που τραβαει μια συσκευη.

συνηθως λεμε οτι μια γραμμη ειναι καλο να μην ξεπερασει τα 5 ren.Μια σταθερη συσκευη μπορει να φαει απο 1,5 μεχρι και 5-6 αν ειναι καμια παραξενη.αντιθετα ενα ασυρματο λογω δικιας του τροφοδοσιας μπορει να φαει απο 0,2 μεχρι Maxxxx 1.επισης πολλα σταθερα βγαζουν short σε tip ring λογω μεγαλης αντιστασης.οποτε ναι γενικα τα ασυρματα ειναι πιο καλα και καλο ειναι να μην υπαρχει παραπανω απο μια σταθερη πανω στην γραμμη.για οσους λενε για ακτινοβολια ολα τα νεα Dect ειναι eco plus

• Like 3
Δημοσ.

Αστέρι οπως ο παντα ο πουλινος.

Δεν ειχα ιδεα για μετρήσιμο "ren", και με έχω και για σχετικό. Αν με ρωτουσες θα νομιζα πως ειναι κατι  τσακρα, φενγκσουι κτλπ :P

Δημοσ.

Προσπαθησα να το πω με οσο πιο απλα λογια γινεται.ισχυουν και αλλες παραμετροι.πχ αν καποιος εχει πριζακι οτε τοτε φαινεται σαν short αναμεσα σε tip ring και ring ground Λογω του πυκνωτη που εχει το πριζακι.επισης ο πυκνωτης στο πριζακι φαινεται σαν να εχει συσκευη πανω αφου απο μονο τους βγαινει κοντα στα 2 με 2,5 Ren.

Οποτε δεν θελουμε πριζακια του οτε και γενικα πριζακια που ειναι αντικεραυνικα καιεχουν πυκνωτη και τετοια.

Αστέρι οπως ο παντα ο πουλινος.

Δεν ειχα ιδεα για μετρήσιμο "ren", και με έχω και για σχετικό. Αν με ρωτουσες θα νομιζα πως ειναι κατι  τσακρα, φενγκσουι κτλπ :P

• Like 1
Δημοσ.

Με αφορμη αυτο το θεμα ας πουμε μπορει να εχει γραφτει και σε αλλο θεμα αλλα δεν θυμαμαι σχετικα με τις τηλεφωνικες συσκευες.

α.καθε τηλεφωνικη συσκευη θελει φιλτρο.το φιλτρο εχει συγκεκριμενο τροπο που μπαινει.

β.μια γραμμη μπορει να αντεξει συγκεκριμενο αριθμο συσκευων το οποιο εξαρτατε απο το "φορτο" που τραβαει μια συσκευη.

συνηθως λεμε οτι μια γραμμη ειναι καλο να μην ξεπερασει τα 5 ren.Μια σταθερη συσκευη μπορει να φαει απο 1,5 μεχρι και 5-6 αν ειναι καμια παραξενη.αντιθετα ενα ασυρματο λογω δικιας του τροφοδοσιας μπορει να φαει απο 0,2 μεχρι Maxxxx 1.επισης πολλα σταθερα βγαζουν short σε tip ring λογω μεγαλης αντιστασης.οποτε ναι γενικα τα ασυρματα ειναι πιο καλα και καλο ειναι να μην υπαρχει παραπανω απο μια σταθερη πανω στην γραμμη.για οσους λενε για ακτινοβολια ολα τα νεα Dect ειναι eco plus

Ισως είναι άσχετο με το παραπάνω αλλά προχθές έκανα πειραματισμούς με το φίλτρο (thomson) του τηλεφώνου. Οταν το συνδέω στην πρίζα του τοίχου απευθείας και μετά βάζω το καλώδιο προέκταση για την βάση του ασύρματου η γραμμή πάει στα 18 mbps. Εάν βάλω πρώτα το καλώδιο και έπειτα το φίλτρο η ταχύτητα πέφτει στα 10 μέχρι 12. Πολύ μεγάλη απόκλιση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...