katerinapn85 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 συμφωνα με το παρακατω βιντεο.οσο παραπανω fps εχεις=τοσο λιγοτερη καθυστερηση https://www.youtube.com/watch?v=rVskZjP6FVQ εχω ενα 75hz monitor. εαν εχω το vsync off (και πιανω 155fps για παραδειγμα) θα εχω καμια διαφορα η ειναι το ιδιο με το να εχω το vsync on με 75hz μονιμως?
Dinos_12345 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Off off off off. Το vsync κάνει επίτηδες limit τα fps για να σου μειώσει το tearing, όμως ειδικά σε fast pace παιχνίδια, αυτό σημαίνει ότι δε θα δεις τις εξελίξεις όσο γρήγορα θα έκανες χωρίς αυτό. CSGO, με vsync on για παράδειγμα, είναι θάνατος. Είναι σα να έχεις λίγο παραπάνω ping. 1
DeadElectron Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό που τελικά καταλήγει να κάνει το Vsync είναι να παίρνει το input σου και να το καθυστερεί για κάποιο χρόνο. Όπως είπε και ο dinos, σε fast paced παιχνίδια το delay αυτό θα είναι αντιληπτό. 1
katerinapn85 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 ευχαριστώ πολυ παιδια! ...Και μαλιστα οτι ηθελα να ακουσω! (μονο το tearing πρεπει να συνηθισω διοτι μου σπαει τα νευρα)
Xristaras12 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 ευχαριστώ πολυ παιδια! ...Και μαλιστα οτι ηθελα να ακουσω! (μονο το tearing πρεπει να συνηθισω διοτι μου σπαει τα νευρα) απο ενα σημειο και μετά το συνηθίζεις,διαφορετικά αν το μονιτορ σου υποστηρίζει freesync H gsync αγοράζεις κοκκινη η πράσινη κάρτα γραφικών και καθάρισες απο tearing. αν κρινω απο τα 75ΗΖ μάλλον κάποιο freesync monitor έχεις. το vsync έχει και άλλα κακά.αν το σύστημα δεν μπορεί να κρατήσει τα 75,60 καρέ τότε θα σε ρίξει αυτοματως στα 30 για να μην έχεις tearing= σε σκότωσαν και δεν το εχεις δει. 1
katerinapn85 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) απο ενα σημειο και μετά το συνηθίζεις,διαφορετικά αν το μονιτορ σου υποστηρίζει freesync H gsync αγοράζεις κοκκινη η πράσινη κάρτα γραφικών και καθάρισες απο tearing. αν κρινω απο τα 75ΗΖ μάλλον κάποιο freesync monitor έχεις. το vsync έχει και άλλα κακά.αν το σύστημα δεν μπορεί να κρατήσει τα 75,60 καρέ τότε θα σε ρίξει αυτοματως στα 30 για να μην έχεις tearing= σε σκότωσαν και δεν το εχεις δει. Εχω Freesync monitor με nvidia καρτα Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2017 από katerinapn85
therock Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Για να μην ανοιγω και γω αλλο θεμα να ρωτησω κατι παρομοιο. Μεχρι να παρω freesync μονιτορ, εχω τωρα ενα με 60HZ 1440π/75ΗZ 1080p και μια TV στο σαλονι με FullHD 50ΗZ (μαλλον) Δε παιζω online ουτε κανω ανταγωνιστικο gaming. Ποια ρυθμιση ειναι προτιμετερη για το καλυτερο γραφικο αποτελεσμα
Xristaras12 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Για να μην ανοιγω και γω αλλο θεμα να ρωτησω κατι παρομοιο. Μεχρι να παρω freesync μονιτορ, εχω τωρα ενα με 60HZ 1440π/75ΗZ 1080p και μια TV στο σαλονι με FullHD 50ΗZ (μαλλον) Δε παιζω online ουτε κανω ανταγωνιστικο gaming. Ποια ρυθμιση ειναι προτιμετερη για το καλυτερο γραφικο αποτελεσμα δεν έχουν σχέση τα καρέ με τα γραφικά. το ιδιο φαίνονται ολα τέρμα στα 60 καρε και στα 75
Bigi444444 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 συμφωνα με το παρακατω βιντεο.οσο παραπανω fps εχεις=τοσο λιγοτερη καθυστερηση εχω ενα 75hz monitor. εαν εχω το vsync off (και πιανω 155fps για παραδειγμα) θα εχω καμια διαφορα η ειναι το ιδιο με το να εχω το vsync on με 75hz μονιμως? Σχετικό είναι και αυτό το ζήτημα, όπως όλα, και απολύτως περιπτοσιωλογικό επίσης.Υπάρχουν βέβαια υποκειμενικοί και αντικειμενικοί παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο.Ο κυριότερος είναι ο υποκειμενικός και αφορά προφανώς την αντιληπτική ικανότητα του καθενός.Αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά ανάμεσα στο vsync on και off ή πρέπει να μπεις στο yt να δεις καρέ καρέ τι διαφορές ενδέχεται να υπάρχουν και να ψάξεις στο net αντίστοιχες μετρήσεις;Εάν δεν αντιλαμβάνεσαι, νομίζω δεν έχει νόημα να ασχολείσαι παραπάνω εκτός εάν θέλεις να έχεις πολλά ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα. Στους μη υποκειμενικούς παράγοντες τον κυρίαρχο ρόλο παίξει το είδος του παιχνιδιού.Άλλο να μιλάμε για online fps γρήγορου ρυθμού, άλλο για elder scrolls online ή hearthstone. Σε γενικές γραμμές, εάν το bottleneck δεν είναι ο χρήστης... σε online γρήγορο παιχνίδι, το παραδοσιακό vsync είναι απαγορευτικό.Εάν το μπουκάλι είναι ο χρήστης, δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα, οπότε είμαστε όλοι ευτυχείς.Οπότε, εάν αντιλαμβάνεσαι το input lag του vsync, το κλείνεις χωρίς δεύτερη σκέψη.Εάν δεν θέλεις να έχεις tearing κλπ, δεν βάζεις vsync, βάζεις fps cap είτε από το ίδιο το παιχνίδι είτε με τρίτο πρόγραμμα, όχι μέσω vsync!Το να έχεις 75ρι μόνιτορ και να μην περιορίζεις τα fps στα 75 θα σου προσφέρει ένα λίγο καλύτερο input lag, πόσο καλύτερο δεν μπορώ να σου πω, νομίζω υπάρχουν πολύ λίγες τέτοιες μετρήσεις στο net γιατί δεν είναι εύκολες.Σε κάθε περίπτωση εκτιμώ η διαφορά θα είναι μονοψήφια (μετρούμενη σε ms), άντε στα χαμηλά διψήφια. Προσωπικά, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το adaptive vsync της nv.Δεν το έχω δοκιμάσει σε online παιχνίδι, έχω χρόνια να παίξω τέτοιο (fps τουλάχιστον), αλλά σε single player που το δοκίμασα το λάτρεψα.Ήμουν πολύ επιφυλακτικός γιατί το vsync δεν το μπορώ με τίποτα λόγω του input lag που αισθάνομαι ότι προσθέτει, αλλά το συγκεκριμένο δεν το καταλαβαίνω να με επηρεάζει και μου εξαλείφει το tearing.Σε single player πάντα παιχνίδια λέμε.Τι αίσθηση θα αφήνει σε mp fps, δεν ξέρω. 2
therock Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 δεν έχουν σχέση τα καρέ με τα γραφικά. το ιδιο φαίνονται ολα τέρμα στα 60 καρε και στα 75 Sorry εννοω να μην εχω το tearing. Επειδη με το νεο συστημα θα βγαζω 100 και πανω καρε, και οι οθονες μου οπως ειπα δεν θα ναι freesync/gsync να εχω Vsync always on σε καθε παιχνιδι?
Xristaras12 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Sorry εννοω να μην εχω το tearing. Επειδη με το νεο συστημα θα βγαζω 100 και πανω καρε, και οι οθονες μου οπως ειπα δεν θα ναι freesync/gsync να εχω Vsync always on σε καθε παιχνιδι? αν έχεις nvidia κάρτα ενεργοποίησε το adaptive v-sync μέσα απο τον πίνακα ελέγχου της κάρτας 1
Manjaro Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 εγώ vsync θα έβαζα μόνο σε RTS και single-player games με προϋπόθεση το 90% των FPS της κάρτας μου στο συγκεκριμένο game να μην πέφτουν ποτέ απο τον αριθμό των Hz της οθόνης μου. Vsync off μόνο στα online competitive παιχνίδια... Αλλά να είμαστε και σοβαροί όμως και ειλικρινείς με τον εαυτό μας... δεν αλλάζει κάτι για εσένα στο counter αν έχεις οθόνη 144hz με Gsync και είσαι silver μια ζωή... το ελάχιστο προβάδισμα που παίρνεις μετα επιπλέον FPS έχει νόημα στις ανώτερες και ανώτατες κατηγορίες παιχτών σε αυτά τα παιχνίδια... πχ lol Gold και κάτω Vsync off Vsync on το ίδιο average αποτέλεσμα θα έχεις όσο αφορά την παιχτική σου ικανότητα... αλλά με Vsync on (υπο την προϋπόθεση που ανέφερα πιο πάνω με τα FPS) θα απολαμβάνεις ενα tearfree game... Τα παραπάνω FPS (πανω απο 60/80 ) είναι σαν τις στολές ποδηλασίας που κάνουν πχ 3000 .... ναι κάνουν δουλειά... αλλά αν είσαι αθλητής ευρωπαϊκού επιπέδου αν απλά κάνεις βόλτες με το ποδήλατο μέσα στην πόλη ή για να πάρεις τσιγάρα δεν θα αλλάξει τίποτα για εσένα.. με άλλα λόγια το αν η κάρτα σου πχ βγάζει 100 FPS και έχεις οθόνη 60 ΗzΤο Vsync off χειροτερεύει την εμπειρία σου στο παιχνίδι (γιατι θα έχεις tearing) είναι μια θυσία όμως που μια παιχτούρα στο counter, που μέσα σε 30ms που πεταχτεί κάποιος απο την γωνία του ρίχνει κεφάλι, πρέπει/θέλει να την κάνει προκειμένου να εκμεταλλευτεί το έξτρα boost.. γιτι όταν μέσα σε 30ms μπορείς να αντιδράσεις το να κερδίσεις 10 ms λόγω παραπάνω FPS έχει νόημα.. όταν είσαι τα ζώα μου αργά και θες πάνω απο 100 ms για να πετύχεις κάποιον (η πλειοψηφία στο counter) τότε είτε παίζεις με 80 FPS είτε με 8000000 διαφορά δεν θα δεις... αλλά και εσύ ακόμη που θες 300ms για να πετύχεις κάποιον θα ωφεληθείς με Vsync ON γιατί δεν θα έχεις tearing και θα είναι πιο "όμορφο" το παιχνίδι για εσένα. θα ψοφάς το ίδιο γρήγορα με πριν.. αλλά με Vsync ΟΝ θα βλέπεις το αίμα να πετάγεται με ωραία ρευστότητα αντι διακεκομμένα 3
PaokToTheBone Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 εγώ vsync θα έβαζα μόνο σε RTS και single-player games με προϋπόθεση το 90% των FPS της κάρτας μου στο συγκεκριμένο game να μην πέφτουν ποτέ απο τον αριθμό των Hz της οθόνης μου. Vsync off μόνο στα online competitive παιχνίδια... Αλλά να είμαστε και σοβαροί όμως και ειλικρινείς με τον εαυτό μας... δεν αλλάζει κάτι για εσένα στο counter αν έχεις οθόνη 144hz με Gsync και είσαι silver μια ζωή... το ελάχιστο προβάδισμα που παίρνεις μετα επιπλέον FPS έχει νόημα στις ανώτερες και ανώτατες κατηγορίες παιχτών σε αυτά τα παιχνίδια... πχ lol Gold και κάτω Vsync off Vsync on το ίδιο average αποτέλεσμα θα έχεις όσο αφορά την παιχτική σου ικανότητα... αλλά με Vsync on (υπο την προϋπόθεση που ανέφερα πιο πάνω με τα FPS) θα απολαμβάνεις ενα tearfree game... Τα παραπάνω FPS (πανω απο 60/80 ) είναι σαν τις στολές ποδηλασίας που κάνουν πχ 3000 .... ναι κάνουν δουλειά... αλλά αν είσαι αθλητής ευρωπαϊκού επιπέδου αν απλά κάνεις βόλτες με το ποδήλατο μέσα στην πόλη ή για να πάρεις τσιγάρα δεν θα αλλάξει τίποτα για εσένα.. με άλλα λόγια το αν η κάρτα σου πχ βγάζει 100 FPS και έχεις οθόνη 60 Ηz Το Vsync off χειροτερεύει την εμπειρία σου στο παιχνίδι (γιατι θα έχεις tearing) είναι μια θυσία όμως που μια παιχτούρα στο counter, που μέσα σε 30ms που πεταχτεί κάποιος απο την γωνία του ρίχνει κεφάλι, πρέπει/θέλει να την κάνει προκειμένου να εκμεταλλευτεί το έξτρα boost.. γιτι όταν μέσα σε 30ms μπορείς να αντιδράσεις το να κερδίσεις 10 ms λόγω παραπάνω FPS έχει νόημα.. όταν είσαι τα ζώα μου αργά και θες πάνω απο 100 ms για να πετύχεις κάποιον (η πλειοψηφία στο counter) τότε είτε παίζεις με 80 FPS είτε με 8000000 διαφορά δεν θα δεις... αλλά και εσύ ακόμη που θες 300ms για να πετύχεις κάποιον θα ωφεληθείς με Vsync ON γιατί δεν θα έχεις tearing και θα είναι πιο "όμορφο" το παιχνίδι για εσένα. θα ψοφάς το ίδιο γρήγορα με πριν.. αλλά με Vsync ΟΝ θα βλέπεις το αίμα να πετάγεται με ωραία ρευστότητα αντι διακεκομμένα Θα συμφωνησω στο οτι σε καποια παιχνιδια (οπως csgo) το vsync οff χειροτερευει την οπτικη εμπειρια αλλα αυτο δεν συμβαινει με ολα. Επισης θεωρω ατοπο το να εξεταζουμε την εμπειρια παιχνιδιου μας με τον αν εχουμε υψηλες επιδοσεις στο παιχνιδι. Ο καθενας θελει αυτο που θελει απο τον υπολογιστη του-παιχνιδι του ακομα και αν δεν εχει ιδεα να παιζει καποιο παιχνιδι. Για να βγαλω ενα quest στο Witcher μπορει να κανω και μια μερα ολοκληρη...αυτο δεν σημαινει οτι δεν θελω να εχει καλα γραφικα και να απολαμβανω το παιχνιδι με βασεις τις δυνατοτητες που εχει ο υπολογιστης μου. Ειναι εντελως ασχετο το αν ειμαι καλος και θα κερδισω καποια πραμματα απο τις επιδοσεις (πραμμα που ισχυει) με το να θελω να παιξω ενα παιχνιδι σε υψηλες αναλυσεις και frame rates.
neof1z Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 αν έχεις nvidia κάρτα ενεργοποίησε το adaptive v-sync μέσα απο τον πίνακα ελέγχου της κάρτας Και στα settings του παιχνιδιού το V-sync το έχουμε on η off?
Manjaro Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2017 Θα συμφωνησω στο οτι σε καποια παιχνιδια (οπως csgo) το vsync οff χειροτερευει την οπτικη εμπειρια αλλα αυτο δεν συμβαινει με ολα. Με όλα συμβαίνει ακόμη και με παιχνίδια με πιο στατικά γραφικά πχ άνοιξε έναν χάρτη AoE βάλε Vsync OFF και πήγαινε αριστερά τώρα σκρόλαρε δεξιά μέχρι την άλλη άκρη... παρακολούθα το τραγικό tearing Απλά το Vsync On έχει και ένα μειονέκτημα ή καλύτερα μια προϋπόθεση. Η κάρτα σου (στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τα συγκεκριμένα settings ) πρέπει να μπορεί να βγάζει πάνω απο Hz της οθόνης σου Δηλαδή αν έχεις 60hz οθόνη η κάρτα να μην πέφτει ποτέ ή σχεδόν ποτέ κάτω απο 60 FPS στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Έτσι μόνο θα απολαύσεις tearfree gaming. Αν πέφτει δυστυχώς πάλι θα έχεις θέμα και με Vsync ON (αυτός ήταν και ο λόγος που ΑΜD και Nvidia ανέπτυξαν το adaptive sync που η μια το ονομάζει freesync και η άλλη G-sync) Επισης θεωρω ατοπο το να εξεταζουμε την εμπειρια παιχνιδιου μας με τον αν εχουμε υψηλες επιδοσεις στο παιχνιδι. Ο καθενας θελει αυτο που θελει απο τον υπολογιστη του-παιχνιδι του ακομα και αν δεν εχει ιδεα να παιζει καποιο παιχνιδι. Για να βγαλω ενα quest στο Witcher μπορει να κανω και μια μερα ολοκληρη...αυτο δεν σημαινει οτι δεν θελω να εχει καλα γραφικα και να απολαμβανω το παιχνιδι με βασεις τις δυνατοτητες που εχει ο υπολογιστης μου. Ειναι εντελως ασχετο το αν ειμαι καλος και θα κερδισω καποια πραμματα απο τις επιδοσεις (πραμμα που ισχυει) με το να θελω να παιξω ενα παιχνιδι σε υψηλες αναλυσεις και frame rates. Είναι σχετικό απλά ίσως να μην καταλαβαίνεις τι ακριβώς συμβαίνει με το vsync γιαυτό να τα λες αυτά. Το Vsync μας κάνει το παιχνίδι να έχει "ωραιότερα γραφικά" Κάποιοι το βγάζουν όμως για να έχουν "χειρότερα γραφικά" αλλά περισσότερα FPS ... Αν αυτοί οι κάποιοι δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τα περισσότερα FPS απλά χάνουν τα "ωραιότερα γραφικά" και κερδίζουν τα περισσότερα FPS που όμως είτε τα έχουν είτε δεν τα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουν στο game. Απλά ακριβώς πολλοί ρωτάνε pro παίχτες τι ρυθμίσεις έχουν και τους λένε μεταξύ άλλων Vsync OFF και χωρίς να καταλαβαίνουν τι ακριβώς είναι αυτό το βγάζουν και αυτοί γιατι... περισσότερα FPS και το κάνει και ο Scream... και έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες παίχτες να ζούνε μια χειρότερη εμπειρία απο άποψη γραφικών επειδή έχουν μια ρύθμιση που ωφελεί μόνο το 10% των πολύ καλών παιχτών. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα