Προς το περιεχόμενο

Μαγαζια με απεριοριστο φαγητο και ποτο με 13 euro! Aποψεις

eidikos33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω πάει κάμποσες φορές στο Νησί. Το 80% των φαγητών είναι μια χαρά. Φυσικά μπορείς να κάνεις και συμπληρωματικές παραγγελίες.

Η τιμή φυσικά είναι μια χαρά. Έχει πάει δηλαδή κανείς σε ταβέρνα, να φάει κανονικά και του βγήκε κάτω απο 26€ / 2 άτομα με σαλάτα, μπύρα κλπ κλπ?

Ενημερωτικά στο εξωτερικό υπάρχουν παρομοίου είδους εστιατόρια με μια διαφορά. Ότι δεν το φάς, το πληρώνεις επιπλέον. Έτσι καλύπτεις τεράστιο ποσοστό ηλιθίων που παραγγέλνουν 500 πιάτα επειδή μπορούν και τελικά δεν τα τρώνε

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω πάει κάμποσες φορές στο Νησί. Το 80% των φαγητών είναι μια χαρά. Φυσικά μπορείς να κάνεις και συμπληρωματικές παραγγελίες.

Η τιμή φυσικά είναι μια χαρά. Έχει πάει δηλαδή κανείς σε ταβέρνα, να φάει κανονικά και του βγήκε κάτω απο 26€ / 2 άτομα με σαλάτα, μπύρα κλπ κλπ?

Ενημερωτικά στο εξωτερικό υπάρχουν παρομοίου είδους εστιατόρια με μια διαφορά. Ότι δεν το φάς, το πληρώνεις επιπλέον. Έτσι καλύπτεις τεράστιο ποσοστό ηλιθίων που παραγγέλνουν 500 πιάτα επειδή μπορούν και τελικά δεν τα τρώνε

Δεν το 'ξερα ότι παίζει κάτι τέτοιο.

Μου φαίνεται καλή ιδέα για να λειτουργεί σωστά το σύστημα χωρίς μ...κίες από κάθε πλευρά (επιχείρηση ή πελάτη).

Δεν έχω συνολική εικόνα για την κίνηση σε όλα τα μαγαζιά τους, αλλά τους βλέπω μέσα στην δεκαετία είτε να κλείσουν εντελώς είτε να εξαγοραστούν από άλλη εταιρεία είτε κρατήσουν ένα κεντρικό μαγαζί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πάντως με τόσο χαμηλή κίνηση δεν παίζει να τα βγάλουν πέρα.

Μακάρι να ήταν έτσι γιατι ίσως τους παρακινούσε να στήσουν το κωλοχανείο τους καλύτερα... αλλά στην ελλάδα τα goodys είναι μονοπώλιο στο είδος τους στις περισσότερες περιοχές (ειδικά επαρχεία κτλ) και βγαίνει σεφτές... οπότε αφού βγαίνει σεφτές τα ζώα μου αργά σιγά μην βάλουμε κάρτες στο delivery αν και είναι μια απλή τυπική διαδικασία μιας και συμβάσεις ήδη έχουμε με τις τράπεζες (γιατι δέχονται κάρτες στα καταστήματα) ας μην βάλουμε μεγάλα αναψυκτικά... ας μην βάζουμε κανονικό bacon ας μην ας μην ας μην.. τι μας νοιάζει εμάς; για τον σεφτέ είμαστε εδώ αφου βγαίνει τέλος..

Θυμάμαι αυτό με τη Pizza Hut με τα 9,90.. Μεγάλη μούφα γενικά απλώς σύμφερε διότι αν έπαιρνες μια πίτσα και μια κοκα κόλα θα έδινες σίγουρα 13-14 ευρώ ενώ τώρα έδινες κάτω από 10 και άμα ήσουν και φαγανός έπαιρνες και δέυτερη πίτσα. Είχαμε πάει μεγάλη παρέα αγοριών πήραμε μία έκαστος που την τελειώσαμε σχετικά δύσκολα αλλά πήραμε όλη και δεύτερη έτσι για το γαμώτο επειδή έλεγε απεριόριστη αλλά μετά το πρώτο κομμάτι παραδώσαμε πνεύμα και απλά τρώγαμε τα μπέικον και τα πεπερόνια σαν μεζέ.

Πολύ καλύτερο το κονσεπτ στη pizza hut στο Λονδίνο που είχα πάει που πλήρωνες έτσι ένα στάνταρ ποσό και μετά είχε μπουφέ και μπορούσες έτσι να δοκιμάσεις κομμάτια από διαφορετικές πίτσες και να μην περιοριστείς στο να πάρεις μόνο μία όπως στην Ελλάδα. και είχε και σαλάτες και αναψυκτικά που έβαζες μόνος σου.

Και αν πάρεις δλδ μία κεφτεδάκια και φας τα 4 από τα 6 στο πιάτο στο χρεώνει ποσοστιαία ; Και άμα δε το φας επειδή δεν σου άρεσε και όχι επειδή έσκασες ; Προσωπικά θεωρώ βλακεία αυτό σαν ιδέα. Όταν λες απεριόριστο, εννοείς απεριόριστο.

Γι αυτό όμως το απεριόριστο πρέπει να είναι υπό τη μορφή μπουφέ (που να ανανεώνεται διαρκώς) ώστε να παίρνει  καθένας λίγο απ ότι θέλει, να μπορεί να δοκιμάζει κλπ παρά να παραγγέλνεις και να σου φέρνουν μερίδες. Θεωρώ ότι συνολικά πιο οικονομικό βγαίνει στον μαγαζάτορα, χρειάζεται και λιγότερο προσωπικό έτσι, ο κόσμος και από ντροπή λίγο δεν θα το ξεφτιλίζει το ζήτημα.

εχω φαει κι εγω σε τετοιο, μιλανο αν θυμαμαι καλα, αλλα δεν το ηξερα αυτο που λες,

αν και εφαγα καμποσα πιατα και δεν αφησα τιποτα :D

ημουνα βεβαια και κοντα 100 κιλα τοτε, με ειχε φαει κι ο ποδαροδρομος ολη μερα,

του δωσα και καταλαβε

Και αν πάρεις δλδ μία κεφτεδάκια και φας τα 4 από τα 6 στο πιάτο στο χρεώνει ποσοστιαία ; Και άμα δε το φας επειδή δεν σου άρεσε και όχι επειδή έσκασες ; Προσωπικά θεωρώ βλακεία αυτό σαν ιδέα. Όταν λες απεριόριστο, εννοείς απεριόριστο.

Θέλουν ν' αποφύγουν εσένα και τους φίλους σου, που τρώτε τα μπέικον και τα πεπερόνια από τις κερασμένες, απλά επειδή μπορείτε.

Θέλουν ν' αποφύγουν εσένα και τους φίλους σου, που τρώτε τα μπέικον και τα πεπερόνια από τις κερασμένες, απλά επειδή μπορείτε.

Φοβερή μπηχτή. Πρώτον, κερασμένο δεν ήταν τίποτα από τη στιγμή που η προσφορά έλεγε απεριόριστη πίτσα, όση και να παίρναμε την είχαμε πληρώσει . Δεύτερον, αντιλαμβανόμαστε πιστεύω την διαφορά μεταξύ απεριόριστου που αυτοί διαφημίζουν και 2 που πήραμε εμείς. Το 2 δεν προσεγγίζει ούτε σαν ιδέα την έννοια του απεριόριστου.

Αυτοί επέλεξαν να βγάλουν τη συγκεκριμένη προσφορά, δεν τους ανάγκασε κανείς. Διότι όταν κοροϊδεύεις ουσιαστικά τον πελάτη λέγοντας απεριόριστη πίτσα για να τον κάνεις να μπει στο κατάστημα σου (έναντι του ανταγωνιστή) και να σου αφήσει τα λεφτά του είναι καλά, μόλις ο πελάτης ζητήσει πχ δεύτερη πίτσα αρχίζεις να τσινάς ξαφνικά. Αν δε θες ή δε μπορείς να υποστηρίξεις κάτι μην το κάνεις καν. Αλλά δε γίνεται να απολαμβάνεις τα οφέλη μιας προσφοράς χωρίς να είσαι πρόθυμος να την τηρήσεις. Αυτό επίσης γινόταν με τα σάιτ κουπονιών που ήταν της μόδας. Έπαιρνες κουπόνι για έκπτωση σε κάποιο εστιατόριο ή καφετέρια και όταν πήγαινες έκαναν ότι δε ξέρουν τίποτα ή ξίνιζε κλασικά ελληνικά η μούρη τους.Δηλαδή ρε φίλε, εθελοντικά δεν γράφτηκες στο σάιτ με σκοπό προφανώς την διαφήμισή σου μέσω της προσφοράς γιατί μάλλον βαράς μύγες και όταν κάποιος θέλει απλώς αυτή τη προσφορά χαλιέσαι - λογική κουκουρούκου.

Αυτές οι πρακτικές γενικά πατάνε στη βάση ότι στους 100 πελάτες οι περισσότεροι θα φάνε λιγότερο απ ότι πλήρωσαν, κάποιοι θα φάνε ακριβώς όσο πλήρωσαν και ελάχιστοι θα φάνε περισσότερο απ όσο πλήρωσαν. Συνολικά όμως θα υπάρχει κέρδος και μάλιστα μπορεί και παραπάνω από συμβατικά εστιατόρια. Εσύ απλά καλείσαι να βρεις εκείνη τη τιμή που θα μεγιστοποιεί το κέρδος για εσένα.  

Δε μπορείς όμως να σπάζεσαι όταν κάποιος τρώει πολύ διότι είναι μέσα στο παιχνίδι αυτό και το ξέρεις εκ των προτέρων ότι σε κάποιους πελάτες με αυτή τη προσφορά θα χάσεις λεφτά αλλά θα τα αναπληρώσεις και με το παραπάνω με τους υπόλοιπους. 

Γενικά μοιάζει πολύ με τις ασφαλιστικές. Παίρνω απ όλους ένα στάνταρ ποσό και οι περισσότεροι δε χρειάζονται ποτέ τις υπηρεσίες που έχουν πληρώσει, κάποιοι χρειάζονται μικροπράγματα και κάποιοι λίγοι μας βάζουν μέσα. Συνολικά όμως η ασφαλιστική κερδίζει.

• Like 1

Έχω πάει κάποιες φορές στο "Στιγμές" στους Άγιους Αναργύρους (νομίζω πιάνει Κοκκινιά εκεί), που άνοιξε και πρόσφατα στην Αργυρούπολη

Γενικά μέτρια πράματα, αν όμως τρώνε όλοι από την παρέα, μάλλον συμφέρει οικονομικά...

Και εγώ είμαι της άποψης κάλιο μια έξοδος λιγότερη και ας πληρώσω κάτι παραπάνω για να φάω & να πιω αυτό που θέλω, παρά μετριότητες...

• Like 1

Δεν υπαρχουν καλες και κακες εξοδοι. και 5 ευρω να πληρωσεις αν σερβιρουν μαλακιες δεν ξαναπατας.

Ο ψητος μπακαλιαρος ειναι μια χαρα για παραδειγμα. Μπορεις αν θες να παραγγελνεις σαν το γαιδουρι. Οι περισσοτεροι που πανε εκει δεν το κανουν βεβαια.

Το thread εχει αποτυχει βασικα. Γραφετε εκθεσεις ιδεων και δεν μαθαινουμε τιποτα νεο για μαγαζια

απλα πας και εχεις ποικιλια μεγαλη να φας οτιδηποτε με 13 ευρω και να πιεις οσο θες 

μια μεριδα καλαμαρακια εχει 7 ευρω στο πιο φτηνο μαγαζι οπως επισης κι τα υπολοιπα ψαρικα

δηλαδη αν καποιος φαει 2 μεριδες καλαμαρακια 1 καβουροσαλατα 1 πατατες και μια σαλατα και πιει και 2 ουζακια ειναι χοντρος? σε οποιοδηποτε αλλο μαγαζι θες 30 ευρω τουλαχιστον για αυτα που γραφω και λιγα λεω ειλικρινα!

Και δε μιλαμε να πας στον Δουραμπεη η στο Βαρουλκο! στα πιο φτηνα που υπαρχουν 

• Like 1

MikeJ, πιο πολύ χιουμοριστικό ήταν το σχόλιό μου, και όχι τόσο μπηχτή.

Απλά δεν πολυσυμφωνώ με το να παραγγέλνεις κι άλλο, ενώ είσαι ήδη ψιλοfull, απλά επειδή σου δίνουν τη δυνατότητα.

Και να καταλήγεις να τρως τα μπέικα για να πεις ότι κάτι έκανες, ή/και να μην στην πουν επειδή παρήγγειλες ενώ ήσουν χορτάτος.

Είναι λίγο γυφτέ το σκηνικό, πώς να το κάνουμε; Μην παρεξηγηθώ, κι εγώ σα φοιτητής, σε μια βραδιά κρασιού είχα πιει με την παρέα ~30 μπουκάλια (πλήρωνες ένα μικρό εφάπαξ ποσό και μετά ήταν δωρεάν) και μετά κάναμε οχτάρια.

Στις Στιγμές τι σερβίρουν; Για πείτε, γιατί μένω κοντά Αργυρούπολη και μπορεί να το δοκιμάσω.

απλα πας και εχεις ποικιλια μεγαλη να φας οτιδηποτε με 13 ευρω και να πιεις οσο θες 

μια μεριδα καλαμαρακια εχει 7 ευρω στο πιο φτηνο μαγαζι οπως επισης κι τα υπολοιπα ψαρικα

δηλαδη αν καποιος φαει 2 μεριδες καλαμαρακια 1 καβουροσαλατα 1 πατατες και μια σαλατα και πιει και 2 ουζακια ειναι χοντρος? σε οποιοδηποτε αλλο μαγαζι θες 30 ευρω τουλαχιστον για αυτα που γραφω και λιγα λεω ειλικρινα!

Και δε μιλαμε να πας στον Δουραμπεη η στο Βαρουλκο! στα πιο φτηνα που υπαρχουν 

Αυτό. Όταν πηγαίνω εγώ σε ψαροταβέρνα ας πούμε και κοιτάω τον κατάλογο, θέλω να πάρω και σαρδέλα, και γαύρο, και αθερίνα, και μύδια, και καβουροσαλάτα, και και και.

Αν τα πάρω όλα αυτά, πρώτον θα δώσω ~70€ μαζί με το ποτό μόνο για την πάρτη μου, και δεύτερον το 60% του φαγητού θα μείνει στα πιάτα. Συν ότι στις περισσότερες ταβέρνες όλα τα παραπάνω τα φτιάχνουν συνήθως μέτρια προς καλά.

Ενώ στον Ψητό Μπακαλιάρο π.χ., θα τα δοκιμάσω όλα, χωρίς να πάει χαμένο φαγητό, που είναι κρίμα.

• Like 1

δηλαδη αν καποιος φαει 2 μεριδες καλαμαρακια 1 καβουροσαλατα 1 πατατες και μια σαλατα και πιει και 2 ουζακια ειναι χοντρος?

σε οποιοδηποτε αλλο μαγαζι θες 30 ευρω τουλαχιστον για αυτα που γραφω και λιγα λεω ειλικρινα!

Υπο την προυποθεση, οτι ολα αυτα ισχυουν -και κυριως πως, οι μεριδες που λες ειναι κανονικες?

Γιατι στα review, περιγραφονται ως...μεριδες ουζου και χειροτερα ακομη: ως προς την ποσοτητα...

:shifty:

Και δεν λυνεται αυτο το ριξιμο ευκολα, με το να ξαναπαρεις ιδιο μηπως και συμπληρωθει η λειψομεριδα!

Το ευκολοτερο contrast που μου 'ρχεται τωρα: σε γαριδομακαροναδα, ειναι εντελως νορμαλ κατασταση

φαγητου -γιατι στο τελος θελεις και να φας, οχι απλως να..τσιμπολογας!- να σου σερβιρονται, 6 γαριδες

κανονικομεγαλες και εντελως αλλο: να βαλουν 2-3 τις απολυτως αστεια μικροτερες (που χρειαζεσαι, για

για να τις δεις μικροσκοπιο!) Προφανως δεν ειναι λυση να παραγγειλεις το ιδιο 3 φορες, γιατι ακομη και

εαν σου το φερουν*, σου προσφερουν αυτο διχως σημασια ποσο φθηνο ειναι, γιατι δεν εχει υποσταση!

*Ασε που οι σερβιτοροι -παλι κατα τα review- εχουν παρει κουζινογραμμη: να αγνοουν αιτηματα για refil

:lol:

• Like 2

Δεν πας σε τέτοια μαγαζιά για να φας κανονικές γαριδοαστακομακαρονάδες, και μιας και το ανέφερες, παίζει να είναι από τα χειρότερα πιάτα σε τέτοια μαγαζιά, μόνο και μόνο επειδή είναι σίγουρο ότι έχουν βράσει από πριν ένα καζάνι μακαρόνια μαζί με λίγες γαρίδες, ενώ σε ένα καλό εστιατόριο υποτίθεται ότι στη φτιάχνουν εκείνη τη στιγμή, μόνο για σένα.

Πας για να γευτείς διάφορες γεύσεις χωρίς να «πρέπει» να καταναλωθούν μεγάλες ποσότητες, ή να φας κάποιες συγκεκριμένες σε όση ποσότητα θες (εκτός κι αν είσαι χύτρα και μπορείς να φας και πολλές γεύσεις και πολλή ποσότητα στην καθεμιά).

Ξαναλέω, προσωπικά με βολεύουν οι μικρές μερίδες, και θα με βόλευαν και σε άλλα φαγάδικα για να πω την αλήθεια, με τις ανάλογες τιμές φυσικά.

Και σε σκουφάτη ψαροταβέρνα θα ήθελα να έχω αυτή τη δυνατότητα, να γευτώ πολλές γεύσεις χωρίς να πρέπει να δώσω 150€ μόνο για τον εαυτό μου.

Θα πει κάποιος, «γι' αυτό υπάρχουν οι ποικιλίες», δεν είναι ακριβώς έτσι όμως.

Μια ποικιλία συνήθως έχει ~20€, και δε συνεχίζουν να σου φέρνουν τσάμπα άλλες.

Επίσης, τουλάχιστον στον Ψητό Μπακαλιάρο που πήγα 2-3 φορές, σε καμία περίπτωση δεν αντιλήφθηκα κουζινογραμμή για αγνόηση αιτημάτων για refil, ίσα ίσα που έρχονταν μόνοι τους και σου έφερναν διάφορα πιάτα, χωρίς να τους νοιάζει αν τα τρως καν.

• Like 1

Ωραια, ο Μπακαλιαρος συγκρατηθηκε, για ενα test drive! Τωρα χρειαζομαι εναν ακομη για δοκιμη
-αυτο δεν ειναι ευκολο, γιατι εκεινοι που θα τους προτεινα εχμ, σκοτωνουν ανθρωπο για το φαγητο
:P

ενώ σε ένα καλό εστιατόριο υποτίθεται ότι στη φτιάχνουν εκείνη τη στιγμή, μόνο για σένα.

Δεν θεωρω πως εχει να κανει, με 'καλο' ή 'κακο' εστιατοριο, απλως με συνειδητοποιημενο -ή οχι- μαγαζατορα :-)
(που δεν ειναι αναγκη να ειναι ξερωγω καποιος σκουφοΜποτρινι, αυτος μπορει να ειναι ακομη κι ενας ταβερνιε)

:ph34r:

Για παραδειγμα, μακραν τις καλυτερες, ψητες γαριδες -που φαντασου δεν ειναι πρωτη προτιμηση
μου σε παραγγελια- εχω δοκιμασει σε παραδοσιακο/οικογενειακο ψαροταβερνακι, στα Χανια! Οπου
μαλιστα δε το πιστευαμε -> οτι μας ειχε ερθει μια μεριδα, οταν μετρησαμε μια 12αδα στο πιατο, εκει
που ειχαμε συνηθισει αλλου να μας σερβιρουν εως και τις μισες.. Μια ακομη αποδειξη, εκεινου που
σχεδον πλεον & μετα απο τοσα τουλαχιστον...νησια, εχω διαπιστωσει: οτι ενω λογαριασμοι τελικως
μπορει να μην διαφερουν πανω απο 5 ευρω, η ποιοτητα -και η ποσοτητα- μπορει να εχουν μεγαλες

αποκλισεις, ακομη και στην ιδια περιοχη να βρισκονται, ακομη και μεταξυ διπλανων καταστηματων!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...